Προς το περιεχόμενο

Πληροφορίες φέρουν την Apple να εξοπλίζει τα iPhone 17 με οθόνες 120Hz

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Apple σχεδιάζει να εξοπλίσει όλη τη σειρά iPhone 17 με οθόνες LTPO το 2025, σύμφωνα με αναφορές από τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του κορεατικού ET News, που επικαλείται πηγές της βιομηχανίας, η Apple προετοιμάζεται για μια καθολική αναβάθμιση στις οθόνες των συσκευών της. Η εταιρεία θα ενσωματώσει την τεχνολογία LTPO σε όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 17, συμπεριλαμβανομένης της νέας έκδοσης Slim και του βασικού μοντέλου.

Η τεχνολογία LTPO αποτελεί εξέλιξη στον τομέα των οθονών OLED, επιτρέποντας δυναμική προσαρμογή του ρυθμού ανανέωσης με παράλληλη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Μέχρι σήμερα, η Apple περιόριζε αυτή την τεχνολογία αποκλειστικά στα μοντέλα Pro, προσφέροντάς την υπό την ονομασία ProMotion.

Η επέκταση της τεχνολογίας LTPO σε όλη τη γκάμα των iPhone 17 αναμένεται να φέρει επανάσταση στην εμπειρία χρήσης. Οι χρήστες θα απολαμβάνουν πιο ομαλή απόκριση στις αλληλεπιδράσεις με την οθόνη, ενώ παράλληλα θα επωφελούνται από βελτιωμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Το νέο iPhone 17 Slim, που ορισμένες διαρροές αναφέρουν και ως Air, προβλέπεται να διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό με έμφαση στο λεπτό προφίλ. Η συσκευή θα διατηρήσει την κατασκευή από τιτάνιο, ενώ θα διαθέτει οθόνη 6,6 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120Hz.

Ωστόσο, λόγω των περιορισμών χώρου στο λεπτό σώμα, ενδέχεται να διαθέτει μόνο μία πίσω κάμερα. Ο επεξεργαστής A19 και τα 8GB RAM θα υποστηρίζουν πλήρως το οικοσύστημα Apple Intelligence.

Αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν πως η κίνηση της Apple να επεκτείνει την τεχνολογία LTPO αποτελεί απάντηση στον ανταγωνισμό από Android συσκευές, που προσφέρουν οθόνες 120Hz σε πολύ χαμηλότερες τιμές.

Η LG και η Samsung, οι κύριοι προμηθευτές οθονών της Apple στη Νότια Κορέα, έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμασίες για την αυξημένη παραγωγή πάνελ LTPO. Παράλληλα, το iPhone SE που αναμένεται επίσης το 2025, θα διατηρήσει την οθόνη 60Hz για λόγους κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τελικές προδιαγραφές ενδέχεται να τροποποιηθούν ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και τους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αυτονοητο εκανε, δεν μπορει να εχουν 120Hz οι φτηνιαρικες σειρες της Samsung και των αλλων και οχι τα iPhone, καλιο αργα παρα ποτε...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 5

''Η επέκταση της τεχνολογίας LTPO σε όλη τη γκάμα των iPhone 17 αναμένεται να φέρει επανάσταση στην εμπειρία χρήσης. Οι χρήστες θα απολαμβάνουν πιο ομαλή απόκριση στις αλληλεπιδράσεις με την οθόνη''

Σοκαριστικό...Βέβαια ένα Xiaomi που αγόρασα 200€ πριν 2 χρόνια στη μάνα μου έχει 120hz...

Πως όμως θα πουλούσε pro - pro max τόσα χρόνια αν το ένα δεν είχε σάπια οθόνη και το άλλο 120hz.

Ενώ iphone χρησημοποιώ και είμαι ευχαριστημένος , μερικές τακτικές της εταιρίας είναι αίσχος και κοροϊδία.

Έχω μεγάλη απορία πως θα διαχωρίσει τώρα τα απλά μοντέλα με τα pro....Θεωρητικά θα βάζει παλιό cpu ? Ή θα συνεχίζει να τσιγκουνεύεται 1 φακό σε συσκευές 900€+ ??

• Like 5
  • Haha 2

5 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ουάου, τι είπες τώρα;

Κινητό της Apple με 120hz;

Blown Away Wow GIF by Aminé

Από τα 13 pro έχει 120hz όπως και στα max μοντέλα απλα δεν έβαζε στις μη pro εκδόσεις. Τώρα θα βάζει σε όλα τα μοντέλα. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά δε μου έχει λήψει. Στο ipad pro, στα 60Hz έχω +15-20% μπαταρία. Προτιμώ άνετα τη μπαταρία. Φορητές συσκευές είναι, αυτονομία θέλω. Τουλάχιστον στη δική μου λογική. Ξέρω ότι είναι θέμα γούστου φυσικά.

Στο macbook το έχω στα 120Hz, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου λειτουργίας του είναι στην πρίζα.

Ο μέσος χρήστης που θα  χειριστεί iphone με οθόνη 60Hz θα δυσκολευτεί πολύ να καταλάβει αν όντως είναι 60Hz ή 120Hz. Έχει πολύ καλό smoothness. 

Δεν προσπαθώ να κάνω το άσπρο - μαύρο, αλλά πραγματικά έχει μικρή διαφορά. Σε android, για κάποιο λόγο, έχει πιο αισθητή διαφορά. Ίσως να έχει να κάνει με τα animation ή την ταχύτητα κύλησης. Δεν ξέρω.

Στο Xiaomi X3 NFC που είχα, είχε μεγάλη διαφορά στη μπαταρία, περίπου 30%, και το είχα μόνιμα απενεργοποιημένο. Το ίδιο και στο Oneplus 8T. μετά βρήκα ότι στο Xiaomi μπορούσαν να το βάλω και στα 90Ηz, το οποίο ήταν και το sweet spot, αλλά στο Oneplus είχε μόνο 60 και 120...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 3

1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Από τα 13 pro έχει 120hz όπως και στα max μοντέλα απλα δεν έβαζε στις μη pro εκδόσεις. Τώρα θα βάζει σε όλα τα μοντέλα. 

Ναι το γνωρίζω αυτό, περισσότερο το έβαλα γιατί αναφέρθηκε ότι "θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία χρήσης", 4η παράγραφος.

• Like 4

6 λεπτά πριν, music_lover είπε

Ναι το γνωρίζω αυτό, περισσότερο το έβαλα γιατί αναφέρθηκε ότι "θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία χρήσης", 4η παράγραφος.

Οι γνωστές μπαρούφες του marketing. Η διαφορά στην εμπειρία χρήσης τείνει στο 0, μιας και η εμπειρία χρήσης της Apple δεν στηρίζεται στο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης...

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Οι γνωστές μπαρούφες του marketing. Η διαφορά στην εμπειρία χρήσης τείνει στο 0, μιας και η εμπειρία χρήσης της Apple δεν στηρίζεται στο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης...

Από προσωπική μου εμπειρία, επειδή χρησιμοποιώ καθημερινά το 15 Pro και το Galaxy Tab S7+ με 120Hz. Με το που πιάσω στα χέρια μου το 14άρι της γυναίκας μου το χάος.. με κάθε Swipe νομίζω ότι κρατάω κινητό Android του 2009 με το πόσο σπασμένα είναι τα Animation στα 60Hz. Δεν δικαιολογείται το 2024 να κυκλοφορούν ακόμα 60Hz οθόνες σε κινητά με τιμή άνω των 700€

Επεξ/σία από Huruduru
  • Like 6

Κάτσε μην δούμε στο SE 120hz και μας πέσει το σαγόνι…

κατά τα άλλα σε τόσο μικρές οθόνες ο ρυθμός ανανέωσης είναι marketing μιας και το μάτι θα το καταλάβει στο 5% της καθημερινής χρήσης ενός iPhone…

• Like 5
  • Thanks 2
  • Confused 1

• Super Moderators
50 minutes ago, Tlykog said:

Δεν προσπαθώ να κάνω το άσπρο - μαύρο, αλλά πραγματικά έχει μικρή διαφορά.

Από την άλλη διπλασιάστηκε η RAM στα Mac κι έμειναν ίδιες οι τιμές.

Γιατί λοιπόν να έχουμε αυτή απάθεια/αδιαφορία ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν ίδιες κι οι τιμές στα iPhone μετά την προσθήκη των 120hz? 

Εξάλλου δεν θα είναι ενεργοποιημένο με το στανιό, αν θέλει κάποιος μεγάλυτερη αυτονομία θα το απενεργοποιεί.

• Like 2

17 λεπτά πριν, Huruduru είπε

Από προσωπική μου εμπειρία, επειδή χρησιμοποιώ καθημερινά το 15 Pro και το Galaxy Tab S7+ με 120Hz. Με το που πιάσω στα χέρια μου το 14άρι της γυναίκας μου το χάος.. με κάθε Swipe νομίζω ότι κρατάω κινητό Android του 2009 με το πόσο σπασμένα είναι τα Animation στα 60Hz. Δεν δικαιολογείται το 2024 να κυκλοφορούν ακόμα 60Hz οθόνες σε κινητά με τιμή άνω των 700€

Το ότι το iphone 14 σου θυμίζει Android του 2009 προφανώς το έγραψες για αστείο, όπως και το ότι είναι σπασμένα τα animation...

Τό ότι θα πρέπει να υπάρχει η επιλογή των 120Hz σε ακριβό κινητό, όπως αυτό, συμφωνώ. Δεν διαφώνισα ποτέ. Το θέμα είναι το κατά πόσο θα χρησιμοποιηθεί ή βολεύει τον καθένα. Το ότι στα 60Hz γλυτώνω μπαταρία είναι το ζητούμενο για εμένα. Για άλλον μπορεί να μην είναι. Εγώ γράφω για εμένα όμως. Απλά ακόμα και στις συσκευές που έχω τη δυνατότητα για 120Hz, πχ το ipad pro, προτιμώ πάντα τα 60Hz και τη 1,5 ώρα παραπάνω μπαταρία. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, Chocobo είπε

''Η επέκταση της τεχνολογίας LTPO σε όλη τη γκάμα των iPhone 17 αναμένεται να φέρει επανάσταση στην εμπειρία χρήσης. Οι χρήστες θα απολαμβάνουν πιο ομαλή απόκριση στις αλληλεπιδράσεις με την οθόνη''

Σοκαριστικό...Βέβαια ένα Xiaomi που αγόρασα 200€ πριν 2 χρόνια στη μάνα μου έχει 120hz...

Πως όμως θα πουλούσε pro - pro max τόσα χρόνια αν το ένα δεν είχε σάπια οθόνη και το άλλο 120hz.

Ενώ iphone χρησημοποιώ και είμαι ευχαριστημένος , μερικές τακτικές της εταιρίας είναι αίσχος και κοροϊδία.

Έχω μεγάλη απορία πως θα διαχωρίσει τώρα τα απλά μοντέλα με τα pro....Θεωρητικά θα βάζει παλιό cpu ? Ή θα συνεχίζει να τσιγκουνεύεται 1 φακό σε συσκευές 900€+ ??

Αδερφέ θα σου βάλω δίπλα δίπλα τρία τηλέφωνα όντας σε θήκη όλα της σειράς 15 το ένα εκ των τριών pro.

Σου έχω μια πρόταση και εσένα και σε όλους με την ίδια άποψη .

Ποντάρεις ένα πρασινακι πως θα βρεις το pro ??

Για να σε δω ..

γιατί έχω βαρεθει να διαβάζω για Xiaomi των 200€ με οθόνη 120hz..

Υ.Γ Στο κάνω και εύκολο γιατί αν στα έδινα ένα ένα στο χέρι ούτε με σφαίρες δεν το έβρισκες …

πάντα υπάρχει ο παράγοντας τύχη βέβαια ..

Επεξ/σία από Chris_BMW
  • Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...