airtrelomike13 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρα σας. Η μητέρα μου , μου έκανε πρόσφατα γονική παροχή ένα 2ο σπίτι που έχουμε. Πήρα τη ψιλή κυριότητα και κράτησε εκείνη την επικαρπία. Κάναμε τα συμβόλαια, τα υπογράψαμε και σήμερα κατατέθηκαν στο υποθηκοφυλάκειο, πληρώνοντας το κατάλληλο παράβολο και αναμένουμε το πιστοποιητικό μεταγραφής. Όπως ίσως θα γνωρίζετε, σε 15 ημέρες λήγει το κτηματολόγιο και από το υποθηκοφυλάκειο/κτηματολόγιο με ενημέρωσαν ότι λόγω φόρτου εργασίας, αυτό μπορεί να κάνει από 1 μήνα έως 4 μήνες. Αν λήξει η προθεσμία δήλωσης του κτηματολογίου και δεν δοθεί κάποια έξτρα παράταση, εγώ κινδυνεύω το σπίτι που μου έγινε γονική παροχή να βγει αγνώστου ιδιοκτήτη. Κατά τη γνώμη σας όσων γνωρίζετε, πρέπει να κάνω τώρα τη δήλωση κτηματολογίου πριν λήξει η προθεσμία, ή μπορώ να το κάνω και μετέπειτα, αφού μου έγινε πρόσφατα η γονική παροχή και επιπλέον δεν έχω πάρει το πιστοποιητικό μεταγραφής? Σας ευχαριστώ
nick_souvlaki Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 10 hours ago, airtrelomike13 said: Καλησπέρα σας. Η μητέρα μου , μου έκανε πρόσφατα γονική παροχή ένα 2ο σπίτι που έχουμε. Πήρα τη ψιλή κυριότητα και κράτησε εκείνη την επικαρπία. Κάναμε τα συμβόλαια, τα υπογράψαμε και σήμερα κατατέθηκαν στο υποθηκοφυλάκειο, πληρώνοντας το κατάλληλο παράβολο και αναμένουμε το πιστοποιητικό μεταγραφής. Όπως ίσως θα γνωρίζετε, σε 15 ημέρες λήγει το κτηματολόγιο και από το υποθηκοφυλάκειο/κτηματολόγιο με ενημέρωσαν ότι λόγω φόρτου εργασίας, αυτό μπορεί να κάνει από 1 μήνα έως 4 μήνες. Αν λήξει η προθεσμία δήλωσης του κτηματολογίου και δεν δοθεί κάποια έξτρα παράταση, εγώ κινδυνεύω το σπίτι που μου έγινε γονική παροχή να βγει αγνώστου ιδιοκτήτη. Κατά τη γνώμη σας όσων γνωρίζετε, πρέπει να κάνω τώρα τη δήλωση κτηματολογίου πριν λήξει η προθεσμία, ή μπορώ να το κάνω και μετέπειτα, αφού μου έγινε πρόσφατα η γονική παροχή και επιπλέον δεν έχω πάρει το πιστοποιητικό μεταγραφής? Σας ευχαριστώ Από όσο ξέρω στο τέλος του μήνα είναι η τελική ημερομηνία για αρχικές δηλώσεις και διόρθωση πρόδηλων σφαλμάτων. Άμα το σπίτι είχε δηλωθεί και πιο παλιά στην μητέρα σου, έχει γίνει η αρχική δήλωση. Οι μετεγραφές θα είναι για πάντα. Το ερώτημα είναι τι γίνεται άμα τώρα γίνεται πρώτη εγγραφή στο κτηματολόγιο. Αυτό δεν το ξέρω και με νοιάζει και εμένα, καθώς το κάναμε πρόσφατα και δεν έχω πάρει απάντηση ακόμα. Φαντάζομαι η ημερομηνία πάει με το πότε καταθέτεις τα έγγραφα σε αυτούς, και όχι πότε θα τα επεξεργαστούν αυτοί.
blitzNikos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Η προθεσμία μέχρι 30 Νοεμβρίου αφορά όσα ακίνητα εμφανίζονται σαν "αγνώστου ιδιοκτήτη". Αν είναι δηλωμένα σε κάποιο όνομα παλαιότερου ιδιοκτήτη που το έχει πουλήσει, δωρίσει ή πεθάνει η διόρθωση γίνεται οποτεδήποτε. Επίσης, εννοείται, ότι πάντα οι προθεσμίες αναφέρονται σε ημερομηνίες κατάθεσης. Η επεξεργασία παίρνει συνήθως πολλούς μήνες.
magicFP Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Ακόμη και αν βγει σε "άγνωστο ιδιοκτήτη" δεν υπάρχει κίνδυνος να το χάσεις είτε σπίτι είτε χωράφι. Σαφώς και έχεις χαρτιά, συμβόλαιο, τοπογραφικό, επομένως το δηλώνεις όταν ανοίξουν ξανά οι δηλώσεις. Αν και στη δική σου περίπτωση πρέπει να είναι ήδη δηλωμένο απλά να χρειαστεί να περιμένεις για να γίνει η μεταγραφή στο δικό σου όνομα. Τα συστήματα του κτηματολογίου δεν ενημερώνονται αυτόματα μόλις γίνει κάποια μεταγραφή. Παίρνει μήνες να φανεί είτε η μεταγραφή είτε η δήλωση.
geomrk Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 14 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Καλησπέρα σας. Η μητέρα μου , μου έκανε πρόσφατα γονική παροχή ένα 2ο σπίτι που έχουμε. Πήρα τη ψιλή κυριότητα και κράτησε εκείνη την επικαρπία. Κάναμε τα συμβόλαια, τα υπογράψαμε και σήμερα κατατέθηκαν στο υποθηκοφυλάκειο, πληρώνοντας το κατάλληλο παράβολο και αναμένουμε το πιστοποιητικό μεταγραφής. Όπως ίσως θα γνωρίζετε, σε 15 ημέρες λήγει το κτηματολόγιο και από το υποθηκοφυλάκειο/κτηματολόγιο με ενημέρωσαν ότι λόγω φόρτου εργασίας, αυτό μπορεί να κάνει από 1 μήνα έως 4 μήνες. Αν λήξει η προθεσμία δήλωσης του κτηματολογίου και δεν δοθεί κάποια έξτρα παράταση, εγώ κινδυνεύω το σπίτι που μου έγινε γονική παροχή να βγει αγνώστου ιδιοκτήτη. Κατά τη γνώμη σας όσων γνωρίζετε, πρέπει να κάνω τώρα τη δήλωση κτηματολογίου πριν λήξει η προθεσμία, ή μπορώ να το κάνω και μετέπειτα, αφού μου έγινε πρόσφατα η γονική παροχή και επιπλέον δεν έχω πάρει το πιστοποιητικό μεταγραφής? Σας ευχαριστώ Φίλε μου ο αδερφός μου είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με σένα. Πληρώσαμε το παράβολο (εγγραπτέα πράξη φαντάζομαι) στις 12/7 και περιμένουμε ακόμα. Μας πάνε από βδομάδα σε βδομάδα και από μήνα σε μήνα,και το περιμένουμε πως και πως γιατί θέλει να πάρει στεγαστικό δάνειο για το σπίτι αυτό. Έχουμε απηυδήσει,μας λένε λόγω φόρτου εργασίας,είναι λίγα άτομα κτλπ βασικά τώρα που το ξαναδιαβάζω, ΝΟΜΙΖΩ ότι ειναι στην ιδια κατασταση με σενα αχαχ εμπας περιπτώσει, το κτηματολόγιο ΑΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ
airtrelomike13 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, geomrk είπε Φίλε μου ο αδερφός μου είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση με σένα. Πληρώσαμε το παράβολο (εγγραπτέα πράξη φαντάζομαι) στις 12/7 και περιμένουμε ακόμα. Μας πάνε από βδομάδα σε βδομάδα και από μήνα σε μήνα,και το περιμένουμε πως και πως γιατί θέλει να πάρει στεγαστικό δάνειο για το σπίτι αυτό. Έχουμε απηυδήσει,μας λένε λόγω φόρτου εργασίας,είναι λίγα άτομα κτλπ βασικά τώρα που το ξαναδιαβάζω, ΝΟΜΙΖΩ ότι ειναι στην ιδια κατασταση με σενα αχαχ εμπας περιπτώσει, το κτηματολόγιο ΑΡΓΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ Φίλε μου το κτηματολόγιο αυτή τη στιγμή είναι από τις χειρότερες δημοσιες υπηρεσιες. Είναι υποστελεχωμενα, ο φόρτος εργασίας στο Θεό. Η μισή Ελλάδα είναι δηλωμένα ως αγνωστου ιδιοκτήτη. Άστα βραστά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα