Raphaelllo Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Καλησπέρας σας. Μια ερώτηση έχω αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά. Είμαι αυτην την στιγμή μισθωτός ιδιωτικής επιχείρησης και είμαι στα κοντά να ξεκινήσω μία ατομικη επιχείρηση eshop παράλληλα με την δουλειά μου. Γνωρίζω πως οι ασφαλιαστικές εισφορες για νέους επαγγελματίες είναι περίπου 152 ευρώ. Δύο λογιστες που ρώτησα με ενημέρωσαν πως λόγω ασφαλιστικών ειαφορών απο την κανονικη δουλεία μου δεν θα καταβάλω εισφορες για την ατομικη επιχείρηση ενώ ο δευτερος λογιστης οτι πρεπει να καταβαλονται εισφορές για καθε πηγή εισοδηματος. Τι από τα δύο ισχύει;
vasilllis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Να αλλαξει επαγγελμα ο δευτερος λογιστης. Εαν οι εισφορες που καταβαλεις σαν μισθωτος ειναι επαρκείς ,τοτε δεν πληρωνεις τιποτα. Διαφορετικά θα πληρωνεις συμπληρωματικα. 7
panagiotis54 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 αν η 1η δουλεια ειναι βασικος μισθος τοτε καταβαλεις.....αν δεν μας εχεις πει ολα τι στοιχεια σε ολους τους εμπλεκομενους τι περιμενεις?! το οριο ειναι περιποου στα 1100 αν θυμαμαι καλα
Raphaelllo Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Οι ασφαλιστικές εισφορές μου είναι στα 148 ευρώ ,άρα να υποθέσω πως θα πληρώνω την διαφορά απο τα 152;
sotiris123 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στην διπλή ασφάλιση δεν ισχύει το 148 ευρώ. Πας με τη μία στη 2η κατηγορία που είναι κοντά στα 300 ευρώ. https://www.taxheaven.gr/news/53499/pws-oa-ekkaoarizontai-oi-eisfores-twn-asfalismenwn-se-periptwseis-parallhlhs-apasxolhshs Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου 2024 από sotiris123 1
vasilllis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2024 κοντα 300€ εισφορες ειναι σε μισθωτο με βασικό μισθο.Εσυ πως δινεις 148?
Raphaelllo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Συγνώμη για την αμαθεια απο ασφαλιστικές εισφορες εχω μαυρα μεσανυχτα ειμαι 19 δεν εχω πολυ καιρο που αρχισα να δουλευω... απο την αποδειξη μισθοδοσιας που βλεπω παιρνω 969 μικτα, καθαρα 821 με ασφαλιστικες κρατησεις ικα 138, μετραω και τις εργοδοτικες εισφορες και το φμυ; Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου 2024 από Raphaelllo
vasilllis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2024 οχι φμυ.Τις ασφαλιστικες εισφορες σου τις πληρωνεις ενα ποσοστο εσυ ενα ο εργοδοτης σου.Οποτε και τις δυο τις υπολογιζεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα