Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πείτε ιδέες για πάπλωμα 

έχω ακούσει ότι με φτερά χήνας είναι το καλύτερο απο άποψη θερμότητας και είναι πολύ λεπτο

δλδ δε σε πείθει ότι θα σε κρατήσει ζεστό

• Like 1
  • Έγινε αλλαγή τίτλου σε Προτάσεις για πάπλωμα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, mpTrios είπε

πείτε ιδέες για πάπλωμα 

έχω ακούσει ότι με φτερά χήνας είναι το καλύτερο απο άποψη θερμότητας και είναι πολύ λεπτο

Έπεσα και εγώ «θύμα» ενός μαξιλαριού με φτερά και πούπουλα… όταν το έπλυνα σε πλυντήριο – στεγνωτήριο (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή)…

Το αποτέλεσμα θα το καταλάβεις αν είσαι από χωριό ή πας σε κάποιο χωριό, και συγκεκριμένα σε ένα κοτέτσι με κότες….

Κάτω από το κοτέτσι πέφτουν οι κοτσιλιές, μαζί με φτερά…

Πήγαινε εκεί όταν έχει βρέξει…

Έτσι μύριζε το ακριβό γνωστής μάρκας μαξιλάρι…

Ποτέ ξανά….

Επεξ/σία από andreas1gr
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mpTrios είπε

πείτε ιδέες για πάπλωμα 

Όχι φτερά ακριβώς, αλλά πούπουλα. Είναι όντως το καλύτερο όταν κοιτάς σχέση θερμότητας και βάρος, ιδανικό για κρυουλιάρηδες. Είναι λεπτό γιατί χρειάζεται πολύ λίγη γέμιση για να κρατάει την ζέστη, μπορείς απλά να αγοράσεις κάποιο με περισσότερη γέμιση αν θες*. Για εμένα είναι πολύ ζεστά, οπότε χρησιμοποιώ ένα μεταξένιο ουσιαστικά όλο τον χρόνο (μένω Νορβηγία). Στο https://www.home-tex.dk/shop/frontpage.html θα βρεις τίμια πουπουλένια παπλώματα (έχει και καλά φίλτρα για τις σεζόν/θερμοκρασίες). 

*Πέρα από τα γραμμάρια της γέμισης, τα πούπουλα έχουν και μια δικά τους κλίμακα (fill power) στην οποία μετριέται κατά κάποιον τρόπο η ποιότητά τους (όσο καλύτερη ποιότητα, τόσο λιγότερο βάρος απαιτείται για την ίδια ζεστασιά). Θα κοιτούσα για 700+ (επίσης υπάρχει ως επιλογή στα φίλτρα.  

Επεξ/σία από fmarulezkd
  • Thanks 2
Δημοσ.

@fmarulezkd πολύ καλή απάντηση 

και μιας και μένεις σε χώρα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μιλάς εκ πείρας

θυμάμαι την πρώτη φορα που ταξίδεψα κεντρική Ευρώπη χειμώνα και μου έκανε εντύπωση στο ξενοδοχείο τα λεπτά παπλώματα

περίμενα τπτ βελέντζες εγώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Έπεσα και εγώ «θύμα» ενός μαξιλαριού με φτερά και πούπουλα… όταν το έπλυνα σε πλυντήριο – στεγνωτήριο (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή)…

Το αποτέλεσμα θα το καταλάβεις αν είσαι από χωριό ή πας σε κάποιο χωριό, και συγκεκριμένα σε εάν κοτέτσι με κότες….

Κάτω από το κοτέτσι πέφτουν οι κοτσιλιές, μαζί με φτερά…

Πήγαινε εκεί όταν έχει βρέξει…

Έτσι μύριζε το ακριβό γνωστής μάρκας μαξιλάρι…

Ποτέ ξανά….

Kαταρχην να πουμε οτι το νημα ειναι για παπλωμα.

Πουπουλενιο μαξιλαρι εχω παρει κι εγω, και προσφατα το επλυνα στο πλυντηριο. Το απλωσα για στεγνωμα στο συρμα, οπως ολα τα ρουχα. Θελει αρκετο χρονο  για να στεγνωσει τελειως και να μην εχει υγρασια η ατμοσφαιρα. Πραγματι μυριζει στην αρχη, αλλα μετα απο 2-3 μερες υποχωρει. Αρα μην εισαι υπερβολικος🙂

Επεξ/σία από fitsoulas2024

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...