Προς το περιεχόμενο

Επιλογή σχολής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Θέλω να μοιραστώ την εμπειρία μου τα τελευταία 4 χρόνια τώρα που τελείωσα το πανεπιστήμιο να σας πω πως επιλέγουμε μια σχολή αν είναι αυτό που θέλουμε εμείς η οι γονείς μας.

Όσοι έχουν περάσει τον Γολγοθά των πανελληνίων καταλαβαίνουν τι θέλω περίπου να πω πως όταν δίνει κάποιος πανελλήνιες μετά έρχονται οι κριτικές μια μια από συγγενείς και φίλους και υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων στην επιλογή των σχολών αυτοί που πάνε με το μυαλό τους (ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς από την καρδιά μου) και υπάρχουν και οι άνθρωποι που πάνε με τα συναισθήματα τους. Αυτοί που πάνε με τα συναισθήματα τους δυστυχώς πέφτουν θύματα αυτών που "ξέρουν καλύτερα". 

Εγώ δυστυχώς έτσι έπεσα σε άτομα που ξέρανε καλύτερα από εμένα και τελικά πήγα σε άλλη σχολή διαφορετική από αυτή που θα ήθελα Μαθηματικο ήθελα και πήγα στο Παιδαγωγικό. Έτσι έκανα το μηχανογραφικό μου και έβαλα σαν πρώτη επιλογή το παιδαγωγικό. 

Αυτό ήταν ένα τραγικό λάθος που μου κοστίζει τα τελευταία 4 και χρόνια έως σήμερα και ίσως για αρκετό χρονικό διάστημα. Όλα αυτά τα χρόνια 2020 - 2024 μου κόστισε πάρα πολύ σε ψυχολογικό επίπεδο γιατί είναι πολύ οδυνηρό να σπουδάσεις κάτι που δεν σου αρέσει και μετά να θες ξανά να σπουδάσεις αυτό που ήθελες πριν και να δέχεσαι και πάλι μια κριτική από φίλους και γνωστούς για το τι θες να κάνεις τώρα. 

Ο λόγος που κάνω αυτήν την ανάρτηση είναι ότι θέλω να περάσω το μύνημα ότι μπορεί να πέρασαν τόσα χρόνια τόσες δυσκολίες αλλά ποτέ δεν παράτησα το όνειρο μου που ήταν το μαθηματικό και αυτό το μύνημα θέλω να περάσω σε όλους και θα ήθελα να πω σε γονείς να μην πιέζουν τα παιδιά τους να κάνουν αυτό που θέλουν οι ίδιοι αλλά να αφήνουν τα παιδιά τους να επιλέξουν την σχολή που επιθυμούν και τα παιδιά να κάνουν αυτό που θέλουν τα ίδια και όχι αυτό που θέλουν οι γονείς κτλ.

Είμαι καινούργιος στο φόρουμ μπήκα απλώς για να γράψω την ιστορία μου γράψτε μου ότι θέλετε από κάτω 

Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το άρθρο μου

• Like 2
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...