Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, ATmega είπε

Ας υποθέσουμε ότι έχεις την κάρτα της τράπεζας που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό που έχει 10.000 και ανοίγεις revolut στην οποία μεταφέρεις 100 για να κάνεις τις αγορές σου. Πως εξασφαλίζεις οτι σε περίπτωση που για κάποιο άγνωστο λόγο διαρρεύσουν τα στοιχεία της κάρτας της τράπεζας δεν θα χρεωθεί η κάρτα της τράπεζας ο οποία είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό που έχει τα λεφτά? 

Γιατι η revolut δεν λειτουργει οπως το paypal που συνδεεις καρτες/λογαριασμους. Ειναι ακομα μια prepaid. Οποτε αν διαρρευσουν τα στοιχεια της revolut, απλα θα φανε οτι εχει μεσα εκεινη η καρτα. 

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, ATmega είπε

Ας υποθέσουμε ότι έχεις την κάρτα της τράπεζας που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό που έχει 10.000 και ανοίγεις revolut στην οποία μεταφέρεις 100 για να κάνεις τις αγορές σου. Πως εξασφαλίζεις οτι σε περίπτωση που για κάποιο άγνωστο λόγο διαρρεύσουν τα στοιχεία της κάρτας της τράπεζας δεν θα χρεωθεί η κάρτα της τράπεζας ο οποία είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό που έχει τα λεφτά? 

Σωστη η απορια,προσωπικα μπαινω ebanking και πηγαινω στην καρτα μου και κλεινω ολες τις συναλλαγες και βαζω 1 ευρω για αναληψη κ αγορα,οταν θελω να αγορασω κατι αλλαζω το ποσό σε αυτο που θελω για να γινει η αγορα και μετα παλι μηδενιζω..Για να γινει καποια κλοπη η οτιδιποτε θα πρεπει να εχω κανει εγω μλκια κ να εχω δωσει προσβαση στο ebanking μου+κιν

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Γιατι η revolut δεν λειτουργει οπως το paypal που συνδεεις καρτες/λογαριασμους. Ειναι ακομα μια prepaid. Οποτε αν διαρρευσουν τα στοιχεια της revolut, απλα θα φανε οτι εχει μεσα εκεινη η καρτα. 

Δεν διάβασες καλά τι έγραψα. Δεν αναφέρομαι στην κάρτα revolut αλλά στην κάρτα της τράπεζας. 

Δημοσ.

Ανοίξτε μια πιστωτική δωρεάν ή φθηνή, κάνετε ολες σας τις αγορές με αυτή, σταματήστε να χρησιμοποιείτε τις χρεωστικές. Αν σου κλέψουν στοιχεία της πιστωτικής, κλέβουν λεφτά της τράπεζας. Αν σου κλέψουν στοιχεία χρεωστικής, κλέβουν τα δικά σου λεφτά. Αλλιώς κάντε το κόλπο με τους διπλούς λογαριασμούς, έχετε ενα δευτερεύοντα που ειναι συνδεδεμένος με τη χρεωστική κι ένα κύριο που δεν είναι. 

12 λεπτά πριν, ATmega είπε

Δεν διάβασες καλά τι έγραψα. Δεν αναφέρομαι στην κάρτα revolut αλλά στην κάρτα της τράπεζας. 

Όσο λιγότερο χρησιμοποιείς τη χρεωστική σου κάρτα ειδικά online, τόσο πιο απίθανο είναι να διαρρεύσει, εκτός αν πρόκειται για διαρροή της ίδιας της τράπεζας. Οπότε αν έχεις μια Revolut ή μια Payzy, δεν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιείς τη χρεωστική που είναι συνδεδεμένη με τον κύριο λογαριασμό σου. Φορτίζεις ρεβο με Apple/Google Pay, και πληρώνεις με αυτή

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, korakios said:

όχι , έχουν περάσει αγορές χωρίς απαίτηση ΟΤΡ στην χρεωστική που έχω , απλά ειδοποίηση στο app ...

τα θυμάμαι τα ευτράπελα απο eurobank , το νου σου γιατί μπορεί να ακύρωσες την προηγούμενη αλλά σε κάποιους συνεχιζόταν η χρέωση στην καινούρια

Αυτό γίνεται αν έχεις κάποιες recurring/επαναλαμβανόμενες  πληρωμές πχ κάποια συνδρομή κάπου

57 minutes ago, cthulhucarbide said:

Είναι τραγικό να έχεις ενεργοποιημένη την έγκριση (μέσω sms ή μέσω της εφαρμογής) και σε κάποιες αγορές να μην χρειάζεται έγκριση και να γίνεται κατευθείαν χρέωση.

Τα συστήματα των τραπεζών έχουν πολλά κενά και παραλείψεις και δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και μεγάλους αριθμούς οι απάτες

Σε περίπτωση που γίνει Online αγορά  χωρίς OTP   τότε το πρόβλημα είναι στον έμπορο,  η τράπεζα θα σου επιστρέψει τα χρήμματα

Αν τώρα θέλεις OTP και όταν κάνεις συναλλαγές σε pos εκεί αλλάζει το θέμα.

49 minutes ago, adi32 said:

Πάντα να έχετε φραγή online συναλλαγών και να τη βγάζετε όταν θέλετε εσείς να αγοράσετε κάτι 

Χάνεις την ευκολία όμως, αλλά ναι είναι και αυτός εναν τρόπος

34 minutes ago, SabotazNic said:

Στην revolut αποθηκεύει την κάρτα που κάνεις χρήση για να κάνεις φόρτιση,  όποτε αν αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό της rev θα έχεις θέμα.

θέλει λίγο να τα ζυγίζεις ανάμεσα σε ευκολία χρήσης και ασφάλειας,  πχ για την χρεωστική οι δυο λογαριασμοί, ενας με τα λεφτά ο άλλος με κάποια ψιλά για τις καθημερινές κινήσεις,    revolut με χρήση one time κάρτας σε shady καταστάσεις,    curve  ώστε να μην βγαίνει έξω ο αριθμός τις βασικής σου κάρτας, καθώς και gpay/applepay και ελπίζεις πως δεν θα την πατήσεις.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, ATmega είπε

Μια χαρα διαβασα τι εγραψες. Εσυ εκανες quote ενα μηνυμα που αναφερεται σε 2 ξεχωριστες fintech prepaid, και συμπερελαβες και την revolut στο μηνυμα σου. Οποτε ο,τι ειπες, ειναι ψιλο ακυρο για εκεινο το μηνυμα. Για να γινει πιο κατανοητο, γραψε τραπεζα Α και Β, καρτα Α και Β

6 λεπτά πριν, sdikr είπε

Στην revolut αποθηκεύει την κάρτα που κάνεις χρήση για να κάνεις φόρτιση,  όποτε αν αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό της rev θα έχεις θέμα.

Ο φιλος μιλησε για καρτα, οποτε αν σου κλεψουν τα στοιχεια της καρτας, τρωνε ο,τι εχει μεσα. Αν σου κλεψουν τα στοιχεια της revolut, δεν φαινονται προφανως τα στοιχεια των αποθηκευμενων καρτων. Βεβαια, μπορουν να φορτιζουν. Αλλα αν εχουν κανει ολο αυτο και εσυ δεν εχεις παρει χαμπαρι...

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
10 minutes ago, SabotazNic said:

Μια χαρα διαβασα τι εγραψες. Εσυ εκανες quote ενα μηνυμα που αναφερεται σε 2 ξεχωριστες fintech prepaid, και συμπερελαβες και την revolut στο μηνυμα σου. Οποτε ο,τι ειπες, ειναι ψιλο ακυρο για εκεινο το μηνυμα. Για να γινει πιο κατανοητο, γραψε τραπεζα Α και Β, καρτα Α και Β

Ο φιλος μιλησε για καρτα, οποτε αν σου κλεψουν τα στοιχεια της καρτας, τρωνε ο,τι εχει μεσα. Αν σου κλεψουν τα στοιχεια της revolut, δεν φαινονται προφανως τα στοιχεια των αποθηκευμενων καρτων. Βεβαια, μπορουν να φορτιζουν. Αλλα αν εχουν κανει ολο αυτο και εσυ δεν εχεις παρει χαμπαρι...

Αν σου πάρουν τα στοιχεία θα το πάρεις χαμπάρι όταν σου αδειάσουν τον λογαριασμό, δεν θέλουν πολύ, μερικά δευτερολεπτα μόνο,  αν εσύ τα καταφέρνεις να τους πάρεις  χαμπαρι και να τους σταματήσεις, μπράβο σου, εγώ δεν νομίζω πως θα τους προλάβαινα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, sdikr είπε

Αν σου πάρουν τα στοιχεία

μεσα στην revolut ΔΕΝ υπαρχουν τα στοιχεια της καρτας της ελληνικης τραπεζας, περα απο το τελευταιο 4ψηφιο και ημ ληξης

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ATmega είπε

Δεν χρεώνει μόνη της η revolut την Eurobank αν δεν κάνεις εσύ ενέργεια. Έχεις χρησιμοποιήσει γενικά; Αυτό είναι η ασφάλεια που σου προσφέρουν οι prepaid. 

Δημοσ.
7 minutes ago, SabotazNic said:

μεσα στην revolut ΔΕΝ υπαρχουν τα στοιχεια της καρτας της ελληνικης τραπεζας, περα απο το τελευταιο 4ψηφιο και ημ ληξης

Μιλάμε για αν σου κλέψουν τα στοιχεία και αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό της rev

34 minutes ago, SabotazNic said:

Αν σου κλεψουν τα στοιχεια της revolut, δεν φαινονται προφανως τα στοιχεια των αποθηκευμενων καρτων. Βεβαια, μπορουν να φορτιζουν. Αλλα αν εχουν κανει ολο αυτο και εσυ δεν εχεις παρει χαμπαρι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, sdikr είπε

Μιλάμε για αν σου κλέψουν τα στοιχεία και αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό της rev

Ναι ρε φιλε, διαβασε ομως και το αρχικο μου quote. Ο αλλος μιλουσε για καρτες. Αλλα και παλι, μπορεις να ορισεις στην ελληνικη οριο ημερισιων αγορων. Καπως ετσι απανταω και στο προηγουμενο μηνυμα σου στο πως θα προλαβεις τους κλεφτες, ΑΚΟΜΑ και αν εχουν στοιχεια λογαριασμου revolut. Και ξαναγραφω, αλλη μια φορα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΣΑ με ολες τις πληροφοριες

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.

Γενικά το να χρησιμοποιείς ειδικά διαδικτυακά τη χρεωστική όπου μπαίνει ο μισθός ή η σύνταξη είναι η κίνηση που σε βάζει στο μεγαλύτερο κίνδυνο. Ωστόσο αν όπως λέει ο TS η κάρτα διαδικτυακά είχε χρησιμοποιηθεί μόνο στο taxis και τον ΟΑΣΑ, είναι αρκετά ανησυχητικό. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, SabotazNic said:

Ναι ρε φιλε, διαβασε ομως και το αρχικο μου quote. Ο αλλος μιλουσε για καρτες. Αλλα και παλι, μπορεις να ορισεις στην ελληνικη οριο ημερισιων αγορων. Καπως ετσι απανταω και στο προηγουμενο μηνυμα σου στο πως θα προλαβεις τους κλεφτες, ΑΚΟΜΑ και αν εχουν στοιχεια λογαριασμου revolut. Και ξαναγραφω, αλλη μια φορα. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΣΑ με ολες τις πληροφοριες

Η κάρτα υπάρχει στην rev καθώς εσύ όταν πατάς να χρεώσεις την κάρτα για φόρτιση δεν σου ζητάει ξανά στοιχειά, το ότι δεν είναι διαθέσιμη η πληροφορία σε εσένα  σημαίνει πως αν αποκτήσουν απλά πρόσβαση στον λογαριασμό σου της rev  δεν θα τα δουν, αν αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα της revolut  τότε μπορούν. Εγω σου απαντούσα για αυτό που ρωτούσες, Δεν είναι ανάγκη να φωνάζεις και δεν κάνει και τίποτα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, sdikr είπε

Η κάρτα υπάρχει στην rev καθώς εσύ όταν πατάς να χρεώσεις την κάρτα για φόρτιση δεν σου ζητάει ξανά στοιχειά, το ότι δεν είναι διαθέσιμη η πληροφορία σε εσένα  σημαίνει πως αν αποκτήσουν απλά πρόσβαση στον λογαριασμό σου της rev  δεν θα τα δουν, αν αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα της revolut  τότε μπορούν. Εγω σου απαντούσα για αυτό που ρωτούσες, Δεν είναι ανάγκη να φωνάζεις και δεν κάνει και τίποτα

Ε καλα, αν ειναι να αποκτησουν και προσβαση στην revolut....Μετα στην Εθνικη, και μετα στον κοσμο ολο....

• Moderators
Δημοσ.
5 hours ago, ProponitisTouKanape said:

Ανοίξτε μια πιστωτική δωρεάν ή φθηνή, κάνετε ολες σας τις αγορές με αυτή, σταματήστε να χρησιμοποιείτε τις χρεωστικές. Αν σου κλέψουν στοιχεία της πιστωτικής, κλέβουν λεφτά της τράπεζας.

Μου βγήκε το νερό από την μύτη.

Είσαι μεγάλος μάγος.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...