mariosnik_ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Μετά από 8 χρόνια που κάναμε χρήση καρτών, κυρίως εγώ και ελάχιστα η μητέρα μου μέσω εμου για εφορίες λογαριασμούς κτλ. Το γνωστό πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει χιλιάδες άλλοι και έλεγα πως εμείς δεν θα το πάθουμε ποτέ, μας χτύπησε την πόρτα. Σήμερα έσκασε μήνυμα στο κινητό της μητέρας μου ότι πραγματοποιήθηκε αγορά 4.72 ευρώ με την κάρτα της μητέρας μου από μια σελίδα αμερικανική (κάτι mahoney envi US). Επικοινωνησαμε με την τράπεζα όπου μας είπαν ότι όντως η συναλλαγή δεν είναι από εμάς, είναι κάτι ύποπτο και η κάρτα μπλοκαριστηκε για να εκδοθεί καινούργια. Μας συνέστησαν να πάμε σε κατάστημα για αμφισβήτηση συναλλαγής. Θα έλεγα ήμασταν τυχεροί στην ατυχία μας. Η μάνα μου σπάνια κάνει χρήση κάρτας όπως και του κινητου της που είναι κλειστό. Επειδή έχει τελειώσει η μπαταρία από το ξυπνητήρι της είχε το κινητό της ανοιχτό για να βλέπει την ώρα. Ειδάλλως, παίζει να μην είχαμε πρέφα καθόλου την αγορά και οι επιτηδιοι μετά τα 4.72 ευρώ θα έκαναν και μια αγορά 472 η μέχρι να αδειάσει ο λογαριασμός και να τραβάμε τα μαλλιά μας. Αυτό που με απασχολεί είναι πως έγινε η διαρροή των στοιχείων ώστε να μην ξανασυμβεί. Η κάρτα χρησιμοποιήθηκε πριν 1 εβδομάδα για πληρωμή στο taxis μέσω υπολογιστή. 1 μήνα πριν προτελευταία φορά πήγα να κάνω αγορά εισιτηρίων για την μάνα μου από το κινητό στην εφαρμογή του ΟΑΣΑ αλλά αφού έδωσα τα στοιχεία, μετά άλλαξα γνώμη, δεν πάτησα τον κωδικό μας χρήσης και ακύρωσα την συναλλαγή. Πιο παλιά για πληρωμή ΟΤΕ και εφορίας όχι για κάτι άλλο. Εικάζω μήπως έγινε κάτι από την εφαρμογή του ΟΑΣΑ. Όσοι κάνετε αγορές εισιτηρίων από αυτή την εφαρμογή έχετε πάθει κάτι παρόμοιο; Δεν πιστεύω ότι έγινε από το taxisnet το πρόβλημα.
Vstromrider Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Ποιος σου ειπε οτι φταις εσυ σε κατι ; Πολλες φορες εχουν συμβει τετοια θεματα. Καποιο συστημα πληρωμων χακαριστηκε και σε χρεωσε. Εχει ξανασυμβει. Προ 10ετιας μου ηρθε λογαριασμος πιστωτικης καρτας 20 σελιδες. Ειχε εκατονταδες συναλλαγες χρεωσης και πιστωσης ταυτοχρονα. Υπολοιπο μηδεν. 1
korakios Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Το οτι επιτρέπουν συναλλαγή χωρίς επιλογή ΟΤΡ ή ακόμα καλύτερα με αποτύπωμα , είναι απαράδεκτο Όπως φυσικά να πας στο κατάστημα για αμφισβήτηση αντί να γίνεται ψηφιακά ... 2 4
sdikr Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 22 minutes ago, korakios said: Το οτι επιτρέπουν συναλλαγή χωρίς επιλογή ΟΤΡ ή ακόμα καλύτερα με αποτύπωμα , είναι απαράδεκτο Όπως φυσικά να πας στο κατάστημα για αμφισβήτηση αντί να γίνεται ψηφιακά ... Είναι επιλογή του καταστήματος αν θα κάνει χρήση του otp (3D secure, κλπ) και έχει και εξτρά χρέωση για το κατάστημα ή οχι, σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπος με το chargeback, Θα το δεις πχ στο skroutz, που στην πρώτη συναλλαγή της ημέρας ζητάει κάρτα, στην επόμενη όχι @mariosnik_ Σε εμένα είχε γίνει με eurobank με την κάρτα της μητέρας μου, κάρτα που δεν έχει γίνει πότε χρήση online και μόνο σε ΑΤΜ, μας την ακυρωσανε αυτόματα απο την τράπεζα και μάλλον δεν είμασταν μόνοι καθώς ήταν και άλλοι εκείνη την ημέρα να για επανέκδοση κάρτας και μάλιστα δωρεάν. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου από sdikr 1
Therempant Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε Επικοινωνησαμε με την τράπεζα όπου μας είπαν ότι όντως η συναλλαγή δεν είναι από εμάς, είναι κάτι ύποπτο Μεταξύ μας, και δεν θα το διαβάσεις πουθενά, η συναλλαγη έχει γίνει από υπάλληλο της τράπεζας. Ένα ποσοστό των πελατών δεν θα ασχοληθούν καν και μετά γίνεται δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή κ.ο.κ. Στην 3-4η συναλλαγή που όντως κάποιος όση ανοχή και να έχει θα πάει στην τράπεζα να το δει, θα του πουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για τις πρώτες συναλλαγες, μόνο για την πιο προσφατη. Αυτό μου το είπε μετά από αντίστοιχη δική μου ταλαιπωρία γνωστός μου εργαζόμενος μεγάλης τράπεζας της οποίας δεν θα πω το όνομά για προφανείς λόγους. Παραπάνω λεπτομέρειες δεν ξέρω. Πολύ προσοχή σε αυτά και να κυνηγήσεις ακόμα και το τελευταίο ευρώ. 4 1 4
mariosnik_ Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, korakios είπε Το οτι επιτρέπουν συναλλαγή χωρίς επιλογή ΟΤΡ ή ακόμα καλύτερα με αποτύπωμα , είναι απαράδεκτο Όπως φυσικά να πας στο κατάστημα για αμφισβήτηση αντί να γίνεται ψηφιακά ... OTP υπάρχει, αλλά αυτό αφορά μόνο για αγορές σε ιστοσελίδες. Οταν γίνει η αγορά από pos δεν ζητάει κάτι, εκτός από το ΡΙΝ που βέβαια δεν το ζητάει πάντα το μηχάνημα. Στο κινητό δεν ήρθε καν μήνυμα με κωδικό επιβεβαίωσης, μόνο ότι έγινε η αγορά, άρα κάτι πρέπει να έκαναν πχ διαρροή στοιχείων κάρτας, δημιουργία κάρτας κλώνου και χρήση της σε κάποιο pos στις ΗΠΑ.... 1 ώρα πριν, Vstromrider είπε Ποιος σου ειπε οτι φταις εσυ σε κατι ; Πολλες φορες εχουν συμβει τετοια θεματα. Καποιο συστημα πληρωμων χακαριστηκε και σε χρεωσε. Εχει ξανασυμβει. Προ 10ετιας μου ηρθε λογαριασμος πιστωτικης καρτας 20 σελιδες. Ειχε εκατονταδες συναλλαγες χρεωσης και πιστωσης ταυτοχρονα. Υπολοιπο μηδεν. Λες ε; Άμα κάνουν hacking και σε τέτοια συστηματα και ο κόσμος είναι απροστάτευτος... Τι να πεις... 51 λεπτά πριν, sdikr είπε Είναι επιλογή του καταστήματος αν θα κάνει χρήση του otp (3D secure, κλπ) και έχει και εξτρά χρέωση για το κατάστημα ή οχι, σε αυτή την περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπος με το chargeback, Θα το δεις πχ στο skroutz, που στην πρώτη συναλλαγή της ημέρας ζητάει κάρτα, στην επόμενη όχι @mariosnik_ Σε εμένα είχε γίνει με eurobank με την κάρτα της μητέρας μου, κάρτα που δεν έχει γίνει πότε χρήση online και μόνο σε ΑΤΜ, μας την ακυρωσανε αυτόματα απο την τράπεζα και μάλλον δεν είμασταν μόνοι καθώς ήταν και άλλοι εκείνη την ημέρα να για επανέκδοση κάρτας και μάλιστα δωρεάν. Αν δεν είχε γίνει ποτέ χρήση. Παίζει μήπως κάποιοι βρήκαν τα στοιχεία από τις βάσεις δεδομένων της visa / master card η της τράπεζας και έκαναν κάτι παρόμοιο με καρτα κλώνο. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 33 λεπτά πριν, Therempant είπε Μεταξύ μας, και δεν θα το διαβάσεις πουθενά, η συναλλαγη έχει γίνει από υπάλληλο της τράπεζας. Ένα ποσοστό των πελατών δεν θα ασχοληθούν καν και μετά γίνεται δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή κ.ο.κ. Στην 3-4η συναλλαγή που όντως κάποιος όση ανοχή και να έχει θα πάει στην τράπεζα να το δει, θα του πουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για τις πρώτες συναλλαγες, μόνο για την πιο προσφατη. Αυτό μου το είπε μετά από αντίστοιχη δική μου ταλαιπωρία γνωστός μου εργαζόμενος μεγάλης τράπεζας της οποίας δεν θα πω το όνομά για προφανείς λόγους. Παραπάνω λεπτομέρειες δεν ξέρω. Πολύ προσοχή σε αυτά και να κυνηγήσεις ακόμα και το τελευταίο ευρώ. I trust you bro!!! 1 10
Therempant Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε I trust you bro!!! Δεν έχεις λόγο να με πιστέψεις. Μην το κάνεις από εμένα οκ. Απλά έγραψα αυτά που ξέρω και έπρεπε να γράψω. Ελπίζω κάποιον να βοηθήσω. Ίσως όχι εσένα. 3 1 4
ATmega Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Προτείνω κάτι που το εφαρμόζω και εγώ και είμαι λίγο πιο ήσυχος σε περίπτωση που γίνει καμία στραβή με την κάρτα (πχ απώλεια). Έχω 2 λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα. Ο 1ος έχει τα λεφτά πχ 1.000€ και δεν είναι συνδεδεμένος με κάρτα και φαίνεται μόνο στο ebanking. O 2ος έχει συνδεθεί με την κάρτα. Οπότε στον 2ο λογαριασμό έχεις τα λεφτά που δεν θα σε πειράξει πολύ αν στα κλέψουν/χακαρουν πχ 50 και όποτε θέλεις να κάνεις συναλλαγή/αγορά μεταφέρεις μέσω ebanking το ποσό που θέλεις για να κάνεις την δουλειά σου. 1
Therempant Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 26 λεπτά πριν, ATmega είπε Προτείνω κάτι που το εφαρμόζω και εγώ και είμαι λίγο πιο ήσυχος σε περίπτωση που γίνει καμία στραβή με την κάρτα (πχ απώλεια). Έχω 2 λογαριασμούς στην ίδια τράπεζα. Ο 1ος έχει τα λεφτά πχ 1.000€ και δεν είναι συνδεδεμένος με κάρτα και φαίνεται μόνο στο ebanking. O 2ος έχει συνδεθεί με την κάρτα. Οπότε στον 2ο λογαριασμό έχεις τα λεφτά που δεν θα σε πειράξει πολύ αν στα κλέψουν/χακαρουν πχ 50 και όποτε θέλεις να κάνεις συναλλαγή/αγορά μεταφέρεις μέσω ebanking το ποσό που θέλεις για να κάνεις την δουλειά σου. Απλά φτιάχνεις μια payzy η revolut για χρήση ως prepaid χωρις προμήθεια.
korakios Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, mariosnik_ είπε OTP υπάρχει, αλλά αυτό αφορά μόνο για αγορές σε ιστοσελίδες. όχι , έχουν περάσει αγορές χωρίς απαίτηση ΟΤΡ στην χρεωστική που έχω , απλά ειδοποίηση στο app ... 2 ώρες πριν, sdikr είπε Σε εμένα είχε γίνει με eurobank με την κάρτα της μητέρας μου, κάρτα που δεν έχει γίνει πότε χρήση online και μόνο σε ΑΤΜ, μας την ακυρωσανε αυτόματα απο την τράπεζα και μάλλον δεν είμασταν μόνοι καθώς ήταν και άλλοι εκείνη την ημέρα να για επανέκδοση κάρτας και μάλιστα δωρεάν. τα θυμάμαι τα ευτράπελα απο eurobank , το νου σου γιατί μπορεί να ακύρωσες την προηγούμενη αλλά σε κάποιους συνεχιζόταν η χρέωση στην καινούρια 2
ATmega Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, Therempant είπε Απλά φτιάχνεις μια payzy η revolut για χρήση ως prepaid χωρις προμήθεια. Ας υποθέσουμε ότι έχεις την κάρτα της τράπεζας που είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό που έχει 10.000 και ανοίγεις revolut στην οποία μεταφέρεις 100 για να κάνεις τις αγορές σου. Πως εξασφαλίζεις οτι σε περίπτωση που για κάποιο άγνωστο λόγο διαρρεύσουν τα στοιχεία της κάρτας της τράπεζας δεν θα χρεωθεί η κάρτα της τράπεζας ο οποία είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό που έχει τα λεφτά?
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Είναι τραγικό να έχεις ενεργοποιημένη την έγκριση (μέσω sms ή μέσω της εφαρμογής) και σε κάποιες αγορές να μην χρειάζεται έγκριση και να γίνεται κατευθείαν χρέωση. Τα συστήματα των τραπεζών έχουν πολλά κενά και παραλείψεις και δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση που συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και μεγάλους αριθμούς οι απάτες 1
adi32 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Πάντα να έχετε φραγή online συναλλαγών και να τη βγάζετε όταν θέλετε εσείς να αγοράσετε κάτι 4
ardi21 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Πριν 1 μηνα πηραν τηλεφωνο τον πατερα μου απο την Eurobank και του ειπαν οτι προσπαθησε να γινει μια υποπτη συναλλαγη και του ακυρωσαν την καρτα. Στην αρχη σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι fake αλλα οντως μπηκα στο e-banking και ειχε ακυρωθει. Εν τω μεταξυ αυτην την καρτα ο πατερας μου παιζει να ειχε να την χρησιμοποιησει και 3 χρονια. Οποτε μην σου φαινεται παραξενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα