zoranb Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Πολύ εξυπηρετικά μου φαίνονται αυτά τα ανταλλακτικά με τα οποία καθαρίζει κανείς την κεφαλή του inkjet printer του αν ξεραθούν τα μελάνια. Αλλά γιατί να αγοράζει κανείς όλα αυτά τα μαραφέτια, μόνος του δεν μπορεί να τα βρεί κανείς σε κανά μαγαζάκι σχετικό;
gatos74 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Μπορεί.Απο ποιόν εκτυπωτή θές να καθαρίσεις την κεφαλή?
zoranb Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δεν είναι κάποιος εκτυπωτής που χρειάζεται καθάρισμα αλλά επειδή φροντίζουμε για να έχουμε, γαυτό το ψάχνω. Επιπλέον είναι κ το ότι η χρήση non original μελανιών έχει την φήμη πως βουλώνει την κεφαλή. Γιατί ρωτάς, τί έχεις κατά νού;
Kthulhou Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου να τυπώνεις τουλάχιστον 1 σελίδα την εβδομάδα, να μην ξεραθεί 1
Apokios Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 6 ώρες πριν, zoranb είπε Πολύ εξυπηρετικά μου φαίνονται αυτά τα ανταλλακτικά με τα οποία καθαρίζει κανείς την κεφαλή του inkjet printer του αν ξεραθούν τα μελάνια. Αλλά γιατί να αγοράζει κανείς όλα αυτά τα μαραφέτια, μόνος του δεν μπορεί να τα βρεί κανείς σε κανά μαγαζάκι σχετικό; Το υγρό δεν ξεραίνεται. Αν κάποια στιγμή δεις ότι η εκτύπωση δεν είναι καλή κάνεις έναν καθαρισμό και είσαι οκ. Εγώ σε έναν 6190, μετά από τρία χρόνια αχρηστίας χρειάστηκε να κάνω "βαθύ καθαρισμό" και είναι μια χαρά
zoranb Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Tα non original μελάνια δεν είναι υπεύθυνα για βουλώματα της κεφαλής;
highpriest Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 15 ώρες πριν, zoranb είπε Tα non original μελάνια δεν είναι υπεύθυνα για βουλώματα της κεφαλής; Υπεύθυνα για βούλωμα είναι: -Μη χρήση του εκτυπωτή για μεγάλα διαστήματα -Σε συνδυασμό με τον τύπο μελανιού που χρησιμοποιεί -Ή συμπλήρωση με λάθος τύπο μελανιού (πχ να έχει γνήσιο Dye και να βάλεις συμβατό Pigment) όταν αγοράζει αναγεμισμένα ή αμφιβόλου ποιότητας συμβατά 16 ώρες πριν, Apokios είπε Το υγρό δεν ξεραίνεται. Αν κάποια στιγμή δεις ότι η εκτύπωση δεν είναι καλή κάνεις έναν καθαρισμό και είσαι οκ. Εγώ σε έναν 6190, μετά από τρία χρόνια αχρηστίας χρειάστηκε να κάνω "βαθύ καθαρισμό" και είναι μια χαρά Το υγρό εξατμίζεται, αλλά τα μελάνια δεν είναι μόνο υγρό, έχουν και ποσοστό στερεών μέσα. Ακόμη και το νερό που πίνουμε έχει στερεά μέσα (μεταλλικά στοιχεία κλπ) Στα μελάνια ένα παραπάνω, επειδή η αρχική χρωστική είναι πρακτικά σκόνη που μένει όταν εξατμιστεί το υγρό και υπο προϋποθέσεις (θερμική λειτουργία της κεφαλής και υψηλές θερμοκρασίες) πετρώνει πάνω στην κεφαλή. 22 ώρες πριν, zoranb είπε Πολύ εξυπηρετικά μου φαίνονται αυτά τα ανταλλακτικά με τα οποία καθαρίζει κανείς την κεφαλή του inkjet printer του αν ξεραθούν τα μελάνια. Αλλά γιατί να αγοράζει κανείς όλα αυτά τα μαραφέτια, μόνος του δεν μπορεί να τα βρεί κανείς σε κανά μαγαζάκι σχετικό; Στο αρχικό σου ερώτημα. Υπάρχουν καθαριστικά και στην εδώ αγορά, αλλά θα τα βρεις σπάνια σε καταστήματα, επειδή όλοι χρησιμοποιούμε μια σύριγγα με λάστιχο όπως αυτή που βλέπεις στο λινκ, με διάλυμα 50/50 απεσταγμένου χλιαρού νερού με καθαριστικού αμμωνίας (άζαξ χωρίς αρώματα, το κλασικό). Κόστος; Όσο κάνει η σύριγγα, το νερό, το άζαξ και το λάστιχο. Απλά να ξέρεις πως δεν ξεβουλώνουν όλοι οι εκτυπωτές με επιτυχία, οπότε η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Φρόντισε να εκτυπώνεις απο όλα τα χρώματα μια φορά ανα κάποιες μέρες και θα είσαι οκ.
zoranb Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Έχω δεί ειδικά άδεια cartridges, με chip, για διάφορους εκτυπωτές, που απλά γεμίζονται με μελάνη κ χρησιμοποιούνται σαν τα κανονικά. Αξίζει το κόπο να πάει κανείς σε τέτοια λύση, το έχει κάνει κανείς; Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου από zoranb
highpriest Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 4 ώρες πριν, zoranb είπε Έχω δεί ειδικά άδεια cartridges, με chip, για διάφορους εκτυπωτές, που απλά γεμίζονται με μελάνη κ χρησιμοποιούνται σαν τα κανονικά. Αξίζει το κόπο να πάει κανείς σε τέτοια λύση, το έχει κάνει κανείς; Κάποτε ήταν μια καλή λύση σε εκτυπωτές με ξεχωριστή κεφαλή. Πλέον με τους ink tank, αν έχεις ανάγκη απο τέτοιο όγκο εκτύπωσης, παίρνεις εξαρχής έναν τέτοιο εκτυπωτή και γλυτώνεις όλη αυτή τη φασαρία.
29gk Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Να το βαλω κι εγω. Εκτυπωση καθε εβδομαδα, 10 μερες και ολα καλα.
zoranb Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, highpriest said: Κάποτε ήταν μια καλή λύση σε εκτυπωτές με ξεχωριστή κεφαλή. Πλέον με τους ink tank, αν έχεις ανάγκη απο τέτοιο όγκο εκτύπωσης, παίρνεις εξαρχής έναν τέτοιο εκτυπωτή και γλυτώνεις όλη αυτή τη φασαρία. Δεν υπάρχει ανάγκη από τέτοιο όγκο εκτύπωσης, αλλά οι τιμές των original μελανιών είναι μεγάλες οπότε αναγκαστικά οδηγούν εκεί. Το θέμα είναι εάν η αγορά τέτοιων δοχείων πχ από aliexpress είναι αξιόπιστη λύση. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου από zoranb
highpriest Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 12 λεπτά πριν, zoranb είπε Δεν υπάρχει ανάγκη από τέτοιο όγκο εκτύπωσης, αλλά οι τιμές των original μελανιών είναι μεγάλες οπότε αναγκαστικά οδηγούν εκεί. Το θέμα είναι εάν η αγορά τέτοιων δοχείων πχ από aliexpress είναι αξιόπιστη λύση. Θα πρότεινα απο Ελλάδα, για να μπορείς να συνεννοηθείς για διάφορες απορίες που μπορεί να προκύψουν Δεν έχω καμία σχέση με το κατάστημα παρακάτω https://www.perfectprint.gr/ Αλλά έχω ψωνίσει τέτοια δοχεία απο εκεί παλιότερα (2015-2016) και δούλεψαν μια χαρά σε EPSON με το αντίστοιχο μελάνι. Δεν ξέρω σε τι status βρισκεται η επιχείρηση σήμερα και πόσο ενημερωμένους κωδικούς έχει για σύγχρονους εκτυπωτές. Με ένα τηλέφωνο μπορείς να μάθεις για το μοντέλο σου. Θέλει μια προσοχή η όλη διαδικασία, αλλά μπορείς να ζητήσεις βημα βημα αναλυση για το τι πρέπει να κάνεις για το δικό σου μοντέλο. 3
zoranb Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Για μελάνη τί θα ήταν καλό να προτιμήσει κάποιος, πώς να επιλέξει;
gatos74 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Δημοσ. 7 Νοεμβρίου On 06/11/2024 at 17:31, zoranb said: Το θέμα είναι εάν η αγορά τέτοιων δοχείων πχ από aliexpress είναι αξιόπιστη λύση. Τέτοια σαν αυτά τα αποφεύγεις.Τα σφουγγάρια που έχουν μέσα είναι κατα πολύ υποδιέστερα από τα original και μετά από λίγα γεμίσματα θα έχεις πρόβλημα με την ροή του μελανιού. Θα σου συνιστούσα μόνο αυτά που δέν έχουν σφουγγαράκια.(κυρίως οι epson εκτυπωτές αλλά και κάποιοι canon) Kαλό θα ήταν να μας πείς ποιόν εκτυπωτή έχεις να σου πούμε τί θεωρούμε καλύτερο. 1
zoranb Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Κι αυτά εδώ τα θεωρείς στην ίδια κατηγορία με του AliExpress? Ποιά refillable cartridges συνιστάς για έναν Canon pixma iX6850; Τα original μελανοδοχεία προσφέρονται για ξαναγέμισμα; Επεξ/σία 8 Νοεμβρίου από zoranb
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα