nefos78 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 13 ώρες πριν, atheatos είπε Πρέπει οπωσδήποτε να είναι καινούργιο κινητό είτε iPhone είναι αυτό , είτε Android? Από την εικόνα που έχω εγώ - μπορεί και να κάνω λάθος - την τελευταία φορά που επισκέφτηκα καταστήματα μεγάλης αλυσίδας σε γιορτές , έβλεπα μπαμπάδες με τα 14 χρονα να αγοράζουν καινούρια...
magicnumbers Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Δημοσ. 6 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Αν υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου είναι η δυνατότητα να μπορεί το παιδί να κάνει χρήση τζόγου κάθε μορφής με καρτα, εκεί πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπουν φίλτρα μην καταστεί το παιδί εθισμένο με τον γονέα να πετάει λεφτά. Άλλο πράγμα γενικώς να κάνει το παιδί μια λάθος αγορά προϊόντος και μια επιπλέον σπατάλη ώστε να μάθει από τα λάθη του, άλλο να γίνει εθισμένο στον τζογο και να πετιούνται λεφτά εκεί. Θα μου πείτε βέβαια και εμείς δίναμε λεφτά για στοίχημα στα πρακτορεία. Θέλει γενικά επιτήρηση το όλο θέμα. Ακριβως αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα κ άλλη μια κερκόπορτα στον φαύλο κόσμο του ίντερνετ που προλαβαίνει να γαλουχήσει το παιδί πριν τους γονείς,με τα ολέθρια αποτελέσματα που βλέπουμε καθημερινά στα δελτία. Οι κάρτες κ η google τη δουλειά τους κάνουν αν γινόταν να βγάλουν ανέπαφες κ prepaid κολλαρα για τα σκυλιά θα το έκαναν,σκοπός τους είναι το κέρδος απτις προμήθειες κ την συναλλαγή. Πρέπει όμως κάποιες έννοιες να θωρακίστουν απτον κόσμο των ενηλίκων,κ ειδικά το παιδί. Τι πάει να πει λογαριασμός ανηλίκου,κινητό κλπ; Όσο πάει το όριο ενηλικου ανηλίκου γκριζαρει κ αυτό πάει όπου φυσάει το χρήμα αλλά κ η ατζέντα. Το παιδί είναι παιδί κ τέλος,ο γονέας αποκλειστικός υπεύθυνος. Κ μη γελιομαστε πια το κινητό μόνο κινητό δεν είναι, συσκευή πολυμέσων είναι. Γιατί θα πουν μερικοί κ μεις είχαμε στα 15 16 κλπ..ναι αλλά μόνο τηλέφωνα έπαιρνε κ σμς. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου από magicnumbers 2
james01gr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Στις 5/11/2024 στις 12:21 ΜΜ, Grfoxz είπε Το οτι υπάρχει η δυνατότητα ελεγχου δεν σημαίνει ντε και καλα οτι θα κάνεις έλεγχο. Το να έχει το παιδί μια κάρτα δικιά του είναι μεγάλη διευκόλυνση για όλους. πχ Την φορτώνεις αυτόματα με το εβδομαδιαίο χαρτζιλίκι και μπορεί αν θέλει να αγοράσει το παιδί online κάτι μόνο του. Βλέπει εύκολα πόσα λεφτά μάζεψε, που τα ξόδεψε και μαθαίνει απο τα λάθη του. Τέλος οταν μεγαλώσει κάρτες θα χρησιμοποιεί. Για ποιο λόγο να μην το προετοιμάσει ο γονέας απο νωρίς για αυτο αντι να του μάθει μετρήτα και τεφτέρι; είμαι υπέρ της κάρτας αλλά όχι στον έλεγχο αυτής. αν και πιστεύω πως ίσως τα παιδιά εκτιμήσουν λίγο παραπάνω τα χρήματα και την διαχείρησή τους εάν τα έχουν χειροπιαστά. Στις 5/11/2024 στις 12:15 ΜΜ, Dead-Poet είπε Δε νομίζω να εννοεί τέτοιες καταστάσεις η Google. Το λογικό είναι να θέτεις κάποιους εφ' άπαξ περιορισμούς (π.χ. όχι διαδικτυακές αγορές), ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, και όχι τέτοιου είδους εγκρίσεις ακόμα και για το νερό. Αλλά όποιος δεν θέλει δεν τις χρησιμοποιεί και το παιδί του βασίζεται στο εκάστοτε υπόλοιπο που έχει. Το ζητούμενο είναι να δώσουν οι πλατφόρμες (Google, Apple) τη δυνατότητα και σε μικρότερους των 15 ετών (που είναι τώρα για Ελλάδα), γιατί όπως είπαμε είναι συχνά πολύ χρήσιμο για να μην πρέπει να κουβαλάνε τη φυσική κάρτα. Δηλαδή να μη βάζουμε όρια ούτε π.χ. στις παιχνιδομηχανές; Να παίζουν 5 ώρες κάθε μέρα αν γουστάρουν; όταν ήμουν μικρός, προσωπικά είχα όρια και τα βάζω και στα παιδιά μου. δεν μιλάμε για ανεξέλεγκτα. αλλά σκέψου να θέλει να πάει ο δεκαεξάχρονος, δεκαεφτάχρονος γιος σου να αγοράσει ΄΄προστασία΄΄ στο σούπερ μάρκετ/φαρμακείο και να σου έρχεται μήνυμα εσένα στο κινητό. πόσο λογικό είναι αυτό; και πόσο θα αποτρέψει το παιδί να κάνει την αγορά εάν ξέρει πως οι γονείς του βλέπουν τι αγοράζει; απόλυτη επέμβαση στην ζωή του.
StavrosD Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Δημοσ. 7 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν συνείδηση την χρήσης της κάρτας. Υπάρχουν γονείς που δεν γνωρίζουν από τεχνολογία αλλά έχουν αναγκαστικά κάρτες, τουλάχιστον μια συνδεδεμένη με τραπεζικό λογαριασμό για μισθοδοσία/πληρωμή για το αφορολόγητο/επιδόματα και ενδεχομένως και πιστωτικές κάρτες. Τι θα γίνει αν ένα παιδί πάρει κρυφά την κάρτα του γονιού, την περάσει στο κινητό του και αρχίσει μετά να ξοδεύει ασύστολα; Δεν θέλει πολύ χρόνο η διαδικασία, ένα λεπτό να πάει ο γονιός στο μπάνιο για ένα ντουζ αρκεί για να πάρει τα στοιχεία της κάρτας. Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου από StavrosD
Ne0n Δημοσ. 9 Νοεμβρίου Δημοσ. 9 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Οι καλύτεροι καταναλωτές είναι οι πιτσιρικάδες, αφού εάν γκρινιάξουν λίγο για κάτι οι γονείς τους θα βρουν τρόπο και θα τους το αγοράσουν, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό για χρόνια όλες οι μεγάλες εταιρίες και οι εταιρίες marketing. Το point είναι ότι θέλουν να πουλήσουν όσο περισσότερο γίνεται σε όσο το δυνατόν περισσότερους και σου δίνουν αυτή την "ευκολία" για να καταναλώνεις ασύστολα, αφού το μετρητό χρήμα με το ψηφιακό έχουν μια τεράστια διαφορά: Πιο εύκολα το ξοδεύεις εάν δεν έχεις την "αίσθηση" ότι το έχεις στα χέρια σου και πάνω σε αυτό βασίζονται. Εδώ "ξεφεύγουν" οι μεγαλύτεροι, οι πιτσιρικάδες θα συγκρατηθούν; Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου από Ne0n
Mhlogiatros Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Γιατι να συγκρατηθούν οταν ολο το συστημα σπρωχνει στο αντιθετο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα