WhitePixel Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα το τελευταίο καιρό σκέφτομαι να σπουδάσω πληροφορική αλλά δεν ξέρω ποιος δρόμος θα με βοηθήσει μετέπειτα στην καριέρα μου .Από πάντα μου άρεσε η πληροφορική απλως μου άρεσαν και τα Οικονομικά και τελικά επέλεξα να σπουδάσω το δεύτερο .Έχω ήδη πτυχίο στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και για αυτό σκεφτόμουν εάν θα με οφελήσει περισσότερο ένα δεύτερο πτυχίο στην Πληροφορική ή θα ήταν προτιμότερο ένα μεταπτυχιακό καθώς αντί για 4 χρόνια θα χρειαζόμουν 2 χρόνια για να το τελειώσω .Επίσης στην περίπτωση του μεταπτυχιακού θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσω κάτι πιο γενικό στην πληροφορική όπως πληροφοριακά συστήματα (που συνδυάζεται με το προπτυχιακό μου ) ή κάποιο μεταπτυχιακό πληροφορικής που δέχεται απόφοιτους από άλλα τμήματα ή θα ήταν καλύτερα να κάνω κάποιο πιο ειδικευμένο σε data και machine learning (έχω ήδη κάποια εμπειρία από το πανεπιστήμιο); Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2024 από WhitePixel
WhitePixel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δεν μπορώ να μετακομίσω Αθήνα ,θα προτιμούσα κάτι εξ αποστάσεως ή στην Θεσσαλονίκη
stefanos50 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, επειδή έκανα μεταπτυχιακό στην Πληροφορική του ΑΠΘ στα μεταπτυχιακά πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη και υπολογιστική νοημοσύνη δεν υπήρχε κάποιος φοιτητής με αντίστοιχο πτυχίο και γενικά ήθελαν πτυχίο Πληροφορικής ιδανικά για να σε πάρουν αλλιώς μετά Φυσικό/Μαθηματικό. Προσωπικά θεωρώ βέβαια επειδή δουλεύω σε αυτό τον κλάδο ότι θα δυσκολευτείς και μετέπειτα. Νομίζω καλύτερα να δεις αν σου αρέσει κάτι στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ όσον αφορά την Θεσσαλονίκη που έτσι και αλλιώς είναι μισό οικονομικά και μισό πληροφορική απ' όσο ξέρω. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2024 από stefanos50
WhitePixel Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Η αλήθεια είναι ότι δεν ψάχνω κάτι τέτοιο που ανέφερες και καταλαβαίνω ότι αυτά τα μεταπτυχιακά απαιτούν γερό υπόβαθρο. Έψαχνα σε κάτι που να με εισάγει στον χώρο της πληροφορικής (είδα ότι υπάρχουν μερικά ) ώστε μετά εάν το επιθυμώ να έχω το υπόβαθρο για να συνεχίσω είτε σε κάποιο μεταπτυχιακό(όπως αυτά που ανέφερες ) είτε να μπορώ να δουλέψω στον χώρο της πληροφορικής . Της εφαρμοσμένης πληροφορικής το έχω κοιτάξει το μεταπτυχιακό αλλά θα με δεχτούν στην κατεύθυνση του business computing ,εγώ θα επιθυμούσα κάτι πιο τεχνικό θα ήθελα δηλαδή να αποκτήσω περισσότερα hard skills .
stefanos50 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, WhitePixel είπε Η αλήθεια είναι ότι δεν ψάχνω κάτι τέτοιο που ανέφερες και καταλαβαίνω ότι αυτά τα μεταπτυχιακά απαιτούν γερό υπόβαθρο. Έψαχνα σε κάτι που να με εισάγει στον χώρο της πληροφορικής (είδα ότι υπάρχουν μερικά ) ώστε μετά εάν το επιθυμώ να έχω το υπόβαθρο για να συνεχίσω είτε σε κάποιο μεταπτυχιακό(όπως αυτά που ανέφερες ) είτε να μπορώ να δουλέψω στον χώρο της πληροφορικής . Της εφαρμοσμένης πληροφορικής το έχω κοιτάξει το μεταπτυχιακό αλλά θα με δεχτούν στην κατεύθυνση του business computing ,εγώ θα επιθυμούσα κάτι πιο τεχνικό θα ήθελα δηλαδή να αποκτήσω περισσότερα hard skills . Τα μεταπτυχιακά που αναφέρεις ναι υπάρχουν στο ΠΑΠΕΙ και στο ΟΠΑ οπότε θα πρέπει να πας στην Αθήνα. Στο ΠΑΠΕΙ πάντως επειδή εκεί έκανα το προπτυχιακό μου το αντίστοιχο μεταπτυχιακό 'Πληροφορική' είναι κάποια από τα βασικά μαθήματα του προπτυχιακού. Στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο πάντως. Από εκεί και πέρα για Ελλάδα 100% εξ' αποστάσεως μόνο το ΕΑΠ. Αλλιώς θα μπορούσες να δώσεις κατατακτήριες για προπτυχιακό σε κάποιο τμήμα πληροφορικής στην Θεσσαλονίκη.
Sot Wes Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Δημοσ. 5 Ιανουαρίου Στις 30/11/2024 στις 8:33 ΜΜ, stefanos50 είπε Τα μεταπτυχιακά που αναφέρεις ναι υπάρχουν στο ΠΑΠΕΙ και στο ΟΠΑ οπότε θα πρέπει να πας στην Αθήνα. Στο ΠΑΠΕΙ πάντως επειδή εκεί έκανα το προπτυχιακό μου το αντίστοιχο μεταπτυχιακό 'Πληροφορική' είναι κάποια από τα βασικά μαθήματα του προπτυχιακού. Στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο πάντως. Από εκεί και πέρα για Ελλάδα 100% εξ' αποστάσεως μόνο το ΕΑΠ. Αλλιώς θα μπορούσες να δώσεις κατατακτήριες για προπτυχιακό σε κάποιο τμήμα πληροφορικής στην Θεσσαλονίκη. Τι γνώμη έχεις για την Πληροφορική του ΕΑΠ? Αξίζει από το να δώσω κατατακτήριες για Πληροφορική ΟΠΑ? Έχω προπτυχιακό Στατιστικής ΟΠΑ(μου αναγνωρίζουν πολλά μαθήματα εκεί, γύρω στα 20-22 χρειάζονται για πτυχίο μετά την εισαγωγή των κατατακτηρίων έχω υπολογίσει) και μεταπτυχιακό Επιστήμης Υπολογιστών ΕΚΠΑ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα