C(r)y Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Καλησπέρα σας, προσπαθώ να βρω ποιος μάστορας ασχολείται με το να κάνει μια σωστή μελέτη στον 2ο όροφο μονοκατοικίας που δν εχει ανσασερ για την τοποθέτηση παλαγκο στο μπαλκόνι. Μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει άκρη. Γνωρίζει κάποιος ποια ειδικότητα μάστορα τα φτιάχνει? ρώτησα ανσασερά και μου είπε όχι.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 3 ώρες πριν, C(r)y είπε Καλησπέρα σας, προσπαθώ να βρω ποιος μάστορας ασχολείται με το να κάνει μια σωστή μελέτη στον 2ο όροφο μονοκατοικίας που δν εχει ανσασερ για την τοποθέτηση παλαγκο στο μπαλκόνι. Μέχρι στιγμής δεν έχω βγάλει άκρη. Γνωρίζει κάποιος ποια ειδικότητα μάστορα τα φτιάχνει? ρώτησα ανσασερά και μου είπε όχι. Υπάρχουν έτοιμα, βρίσκεις ένα να σε καλύπτει στο βάρος που θες να σηκώνει, καθώς και στα μέτρα συρματοσχοινου που θα έχει, και βρίσκεις ένα τεχνίτη να στο βιδώσει Το θέμα είναι αρχικά αν εκεί που βιδωθεί αντέχει και το βάρος του μηχανήματος αλλά και ότι θα σηκώνει Από όσο ξέρω πρακτικά είναι παράνομο να έχεις πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 2ο όροφο
C(r)y Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 4 ώρες πριν, Inuyasha είπε Υπάρχουν έτοιμα, βρίσκεις ένα να σε καλύπτει στο βάρος που θες να σηκώνει, καθώς και στα μέτρα συρματοσχοινου που θα έχει, και βρίσκεις ένα τεχνίτη να στο βιδώσει Το θέμα είναι αρχικά αν εκεί που βιδωθεί αντέχει και το βάρος του μηχανήματος αλλά και ότι θα σηκώνει Από όσο ξέρω πρακτικά είναι παράνομο να έχεις πόσο μάλλον όταν μιλάμε για 2ο όροφο Πρώτον η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν είναι παράνομο ή όχι ούτε είχα στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι, δεύτερον το θέμα είναι να κάνει την μελέτη για να το εγκαταστήσει με ασφάλεια άρα το να το αγοράσω είναι η πρώτη και πιο απλή κίνηση. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για 50-60 κιλά Max που θα πρέπει να σηκώνει, Καθώς θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μίας κυρίας που λόγω ηλικίας πλέον είναι επιβαρυντικό να ανεβάζει ψώνια και τα λοιπά με τα πόδια από τις σκάλες. Άρα τι είδους τεχνίτης χρειάζεται για την εγκατάσταση;
DrLo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Δημοσ. 6 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 5/11/2024 στις 8:09 ΠΜ, C(r)y είπε Πρώτον η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν είναι παράνομο ή όχι ούτε είχα στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι, Χωρίς να είμαι καθόλου σίγουρος γι'αυτό , απο οσο θυμάμαι, κάθε εγκατάσταση ανυψωτικού/γερανού κλπ θέλει μελετούλα/υπογραφή κάποιου που έχει το δικαωμα σε αυτό (εκτός από το ίδιο το μηχανημα πχ σήμανσεις ασφαλείας κλπ). Ίσως είναι πχ κάτι όπως ο έλεγχος/υπογραφή εγκαταστατη για την ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Ίσως οι συντηρητές ασανσερ. Τουλάχιστον αυτό θυμάμαι έπαιζε πριν 20+ χρόνια που έπρεπε να βάλουμε κάτι ηλεκτρικά παλαγκα σε ένα κτίριο που είχαμε έργο. Ίσως έχει να κάνει και με τη "κλαση" ή ικανότητα. Προσωπικά δε μπορώ να φανταστώ ότι ο καθένας μπορεί να βάζει ένα τέτοιο πχ και να σηκώνει πράγματα στο μπαλκόνι του και από κάτω πχ στο πεζοδρομιο να περνάνε άνθρωποι. Θα περίμενα να ισχύει κάτι ανάλογο με τα ασανσερ (πχ πέρα από την υπογραφή εγκατάστασης, τακτικός έλεγχος / συντήρηση από αρμόδιο). Ελλάδα βέβαια οπότε τίποτα δεν αποκλείεται. Στις 5/11/2024 στις 8:09 ΠΜ, C(r)y είπε Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για 50-60 κιλά Max Το αν είναι ή όχι επικίνδυνα ή όχι τα 5, 10, 50 κλπ κιλά είναι ακριβώς το ερώτημα της "μελέτης". το ενδέχομενο να πέσουν όχι 50 ή 60 κιλά, αλλά πχ ενα 5λιτρο λάδι μπουκάλι λάδι και πέσει από τον 2ο όροφο στο κεφάλι κάποιου απαντά νομίζω στο ερώτημα. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου από DrLo 1
DrLo Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Δημοσ. 6 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 5/11/2024 στις 12:48 ΠΜ, C(r)y είπε Γνωρίζει κάποιος ποια ειδικότητα μάστορα τα φτιάχνει? ρώτησα ανσασερά και μου είπε όχι. Μηχανολογοι μηχανικοί σίγουρα αλλά ίσως (ελπίζω) δεν επιτρέπεται εγκατάσταση σε μπαλκόνια αλλά σε φαση τύπου, σε αποθηκες, συνεργεία, βιομηχανικούς χώρους κλπ. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα