Προς το περιεχόμενο

Αντίγραφο άδειας άσκησης επαγγελματος

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είχα γραφτεί στο ΤΕΕ/ΣΜΕΔΕ πίσω στο 2001 και μου είχαν στείλει την άδεια άσκησης επαγγελματος , θυμάμαι νομίζω ήταν σε ένα κίτρινο χοντρο χαρτί τύπου "παπυρος"

το οποίο παίζει να έχασα λίγες βδομάδες μετά.

Ρίχχνω μια ματιά τώρα στη διαδικασία ίδρυσης ΕΕ και λέει κάπου εφόσον απαιτείται (υποθέτω από τους ΚΑΔ) κατατίθεται ως διακιολογικό

Πως μπορώ να βγάλω αντίγραφο? 
Γίνεται ηλεκτρονικά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 λεπτά πριν, DrLo είπε

Είχα γραφτεί στο ΤΕΕ/ΣΜΕΔΕ πίσω στο 2001 και μου είχαν στείλει την άδεια άσκησης επαγγελματος , θυμάμαι νομίζω ήταν σε ένα κίτρινο χοντρο χαρτί τύπου "παπυρος"

Ρίχχνω μια ματιά τώρα στη διαδικασία ίδρυσης ΕΕ και λέει κάπου εφόσον απαιτείται (υποθέτω από τους ΚΑΔ) κατατίθεται ως διακιολογικό

Γίνεται ηλεκτρονικά?

https://web.tee.gr/tmima-mitroon/

• Χορηγεί στα μέλη του επικυρωμένα αντίγραφα πιστοποιητικών από το φάκελό τους που φυλάσσεται στο Αρχείο Μελών ΤΕΕ.
  • Thanks 1

5 λεπτά πριν, DrLo είπε

Γίνεται ηλεκτρονικά?

Επικοινώνησες με το ΤΕΕ να ζητήσεις αντίγραφο της άδειας?

14 λεπτά πριν, Raylan είπε

Επικοινώνησες με το ΤΕΕ να ζητήσεις αντίγραφο της άδειας?

Βρίσκομαι στο εξωτερικό

Δε θυαμάμαι καν ποιός έδινε την άδεια (δε μου χρειάστηκε ποτέ) , το ΤΕΕ, κάποιο υπουργείο , κάποιος άλλος;

17 λεπτά πριν, alfaeffe είπε

https://web.tee.gr/tmima-mitroon/

• Χορηγεί στα μέλη του επικυρωμένα αντίγραφα πιστοποιητικών από το φάκελό τους που φυλάσσεται στο Αρχείο Μελών ΤΕΕ.

thanks

Τι ειδικότητα? Σε μηχανολόγους και ηλεκτρολόγους Μηχανικούς την άδεια άσκησης επαγγέλματος τη δίνει η Περιφερειακή Ενότητα τα τελευταία χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, sotiris123 είπε

Τι ειδικότητα? Σε μηχανολόγους και ηλεκτρολόγους Μηχανικούς την άδεια άσκησης επαγγέλματος τη δίνει η Περιφερειακή Ενότητα τα τελευταία χρόνια.

Μηχανολόγος Μηχανικός

και εγώ σαν να θυμάμαι ότι δεν ήταν από το ΤΕΕ αλλά πάνε 20+ χρόνια, δεν είμαι καθόλου σίγουρος

η απορία μου ξεκίνησε διαβάζοντας αυτό

https://www.pkp.com.gr/diadikasia-idrisis-oe-ee/

Επιπλέον δικαιολογητικά που μπορεί να χρειάζεται :

1. Φωτοτυπίες αστυνομικών ταυτοτήτων των εταίρων ή Διαβατήριο σε ισχύ για πολίτες κράτους μέλους της ΕΕ, Διαβατήριο και Άδεια Διαμονής για πολίτες κράτους εκτός ΕΕ
  2. Πτυχίο-Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος (εφόσον απαιτείται)
  3. Προέγκριση άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος – Άδεια εκμετάλλευσης του χώρου από Δήμο (Εφόσον απαιτείται. Κυρίως για συγκεκριμένα επαγγέλματα όπως κυλικείο, φούρνος, εστιατόριο, κομμωτήριο κτλ)
  4. Λογαριασμός τραπέζης των ιδρυτών (Σε περίπτωση που προκύψει κάποιο ποσό προς επιστροφή)
  5. Καθορισμός ειδικού εκπροσώπου των εταίρων με τα στοιχεία επικοινωνίας του, σε περίπτωση που το ΓΕΜΗ χρειαστεί διευκρινήσεις ή δικαιολογητικά

χμ, ίσως αρκεί το πτυχίο. 

αν έχει κάνει κάποιος τη διαδικασία τι χρειάτηκε;

Επεξ/σία από DrLo

11 hours ago, DrLo said:

Γίνεται ηλεκτρονικά?

Εάν έχεις κωδικούς mytee μπορείς να πάρεις αντίγραφα από εδώ: https://services.tee.gr/eteedoc/faces/appMain

Το ΤΕΕ στη νέα εποχή! 😅

• Thanks 1

Δεν την έχω κάνει τη διαδικασία αλλά την άδεια ασκήσεως αν τη χρειαστείς πρέπει να επικοινωνήσεις στην Περειφερειακή Ενότητα που την έκδοσες. Πχ. στη Μεσσηνία είναι αυτό το τηλ/mail: https://www.ppel.gov.gr/katalogos_ypiresion/diefthinsi-anaptixis-p-e-messinias-tmima-chorigisis-adion-anaptixis-energias-fisikon-poron/

Αντίστοιχα φαντάζομαι και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

31 minutes ago, sotiris123 said:

Δεν την έχω κάνει τη διαδικασία αλλά την άδεια ασκήσεως αν τη χρειαστείς πρέπει να επικοινωνήσεις στην Περειφερειακή Ενότητα που την έκδοσες. Πχ. στη Μεσσηνία είναι αυτό το τηλ/mail: https://www.ppel.gov.gr/katalogos_ypiresion/diefthinsi-anaptixis-p-e-messinias-tmima-chorigisis-adion-anaptixis-energias-fisikon-poron/

Αντίστοιχα φαντάζομαι και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Βλέπε link στο αμέσως προηγούμενο post μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, popopo είπε

Εάν έχεις κωδικούς mytee μπορείς να πάρεις αντίγραφα από εδώ: https://services.tee.gr/eteedoc/faces/appMain

Το ΤΕΕ στη νέα εποχή! 😅

thanks 

αυτό ήταν

Τελικά όντως το ΤΕΕ την είχε της άδεια

btw

μπήκα στο teemail

2 email είδα για συνδρομές 2017 κ 2018

μέχρι το 2018 χρωστάω κάπου 750 ευρώ συνδρομές ... :):)

edit

1162,24 ευρώ χροστούμενα ... και ελεγα να μη τα πληρώσω ποτέ. Παίζει ρόλο στην ίδρυση ΟΕ/ΕΕ ?

Επεξ/σία από DrLo

Στις 5/11/2024 στις 12:16 ΜΜ, DrLo είπε

thanks 

αυτό ήταν

Τελικά όντως το ΤΕΕ την είχε της άδεια

btw

μπήκα στο teemail

2 email είδα για συνδρομές 2017 κ 2018

μέχρι το 2018 χρωστάω κάπου 750 ευρώ συνδρομές ... :):)

edit

1162,24 ευρώ χροστούμενα ... και ελεγα να μη τα πληρώσω ποτέ. Παίζει ρόλο στην ίδρυση ΟΕ/ΕΕ ?

μην έρθουν στην εφορία πρόσεχε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/11/2024 στις 12:16 ΜΜ, DrLo είπε

Δεν ειμαι σίγουρος. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες στις οποίες ενδέχεται να απαιτούν βεβαιώσεις από το ΤΕΕ, το ΤΕΕ για να στις δώσει μπορεί να απαιτήσει να πληρωθούν οι οφειλές και έτσι σε μπλοκάρουν. 

Σε ιδρυσεις εταιρειών απαιτούν εγγραφή στο εκάστοτε εμπορικό επιμελητήριο, για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών έχουν απαλλαγή από αυτο επειδή τους καλύπτουν τα επιμελητήρια τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα πληρώσεις όλα μαζεμένα αν θελήσεις ποτέ να βγεις συνταξη.

Επεξ/σία από mariosnik_

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, asdfnikos είπε

μην έρθουν στην εφορία πρόσεχε

2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Δεν ειμαι σίγουρος. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες στις οποίες ενδέχεται να απαιτούν βεβαιώσεις από το ΤΕΕ, το ΤΕΕ για να στις δώσει μπορεί να απαιτήσει να πληρωθούν οι οφειλές και έτσι σε μπλοκάρουν. 

Σε ιδρυσεις εταιρειών απαιτούν εγγραφή στο εκάστοτε εμπορικό επιμελητήριο, για ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών έχουν απαλλαγή από αυτο επειδή τους καλύπτουν τα επιμελητήρια τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα πληρώσεις όλα μαζεμένα αν θελήσεις ποτέ να βγεις συνταξη.

Λίγο που το έψαξα στο net φαίνεται ότι είναι κοινή τακτική να τα καθυστερούν και να τα πληρώνουν αν και όποτε χρειαστεί (πχ στη σύνταξη ή αυτοί που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του ΤΕΕ για δημ. Έργα κλπ) μιας και δε τοκιζονται. Το αντίγραφο της άδειας άσκησης επαγγέλματος μου το βγάζει στις δωρεάν υπηρεσίες (τις οποίες έχεις είτε είσαι ενήμερος είτε όχι)

Στην εφορία δε μπορούν να πάνε καθώς δεν είναι χρέη προς το δημόσιο. Δε της πέφτει λόγος της εφορίας τι κάνω εγώ με έναν ιδιώτη.

Επεξ/σία από DrLo

8 ώρες πριν, DrLo είπε

Στην εφορία δε μπορούν να πάνε καθώς δεν είναι χρέη προς το δημόσιο. Δε της πέφτει λόγος της εφορίας τι κάνω εγώ με έναν ιδιώτη.

Το ΤΕΕ δεν είναι ιδιώτης αλλά ΝΠΔΔ. Υπάρχει τρόπος τα χρέη προς ΝΠΔΔ να περνάνε στην εφορία. Όμως δεν εφαρμόζεται γενικώς αυτό, πρέπει να γίνει ειδική συνεργασία του εκάστοτε επιμελητηριου με το ΥΠΟΙΚ και να εκδοθεί απόφαση του υπουργείου. 

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια απόφαση και για το ΤΕΕ, πάντως υπάρχει για τα εμπορικά επιμελητήρια. 

Χωρις πλάκα, επιμελητήρια και λοιπά σωματεία πάνε να γίνουν κράτος εν κρατει και χωρίς να προσφέρουν τίποτα ιδιαίτερο. 

Μπορείς να βρεις και σχετική θεματολογία στο google, προσπάθησα να κάνω paste εδώ αλλά δεν με αφήνει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...