Προς το περιεχόμενο

Δεν σβήνει με τίποτα!

Periklis120

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από προχθές και από ένα λάθος click στο σερφαρισμά μου στο internet μου εμφανίστηκε στο desktop ένα αρχείο που ονομάζονταν "GhostSurf - Protect your privacy .exe" . Xωρίς να θέλω να κάνω κατι τέτοιο στο pc μου προσπάθησα να το σβήσω. Όμως δεν γίνονταν με τίποτα. Μου έβγαζε " Cannot delete this file, it's being used by another person or programm" και τα γνωστά .

Έτρεξα το antivirus που έχω και το Spysweeper και δεν βρήκαν τίποτα.Ουτε το αρχείο ήταν ιός.Μπήκα σε safe mode και πάλι δεν έσβηνε. Έπίσης πήγα να το σβήσω από τον explorer του Nero και πάλι τα ίδια.

Το αρχείο είναι applicaton(1.59Mb, size on disk 4MB) και ανόιξε ένα κενό παράθυρο dos όταν το έτρεξα(σε μια απελπισμένη κίνηση).Μετά από λίγο έβγαλε το παρακάτω μήνυμα:

C:\DOCUME~1\Periklis\Desktop\GHOSTS~1.EXE

The NTVDM CPU has encountered an illegal instruction

CS:odc2 IP:01c5 OP:6368617273 Choose close to terminate the application

Close Ignore

Με το Ignore δεν γίνοταν τίποτα,απλά ξαναέβγαζε το μήνυμα αυτό.Με το Close ευτυχώς έκλεινε.

Ξέχασα να αναφέρω ότι ούτε μετά από restart έσβησε(το πρώτο πράγμα που έκανα). Απένεργοποίησα και όλα τα προγράμματα του startup μήπως το χρησιμοποιούσε κανένα από αυτά γιατί με το που έμπαινα στα Xp δεν έσβηνε.

Πως άραγε θα το ξεφορτωθώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δημοσ.

Δοκίμασες να δείς μήπως βλέπεις το "πρόγραμμα" αυτό να τρέχει στον Task Manager?

Αν φαίνεται στον Task Manager , κάνε το End Process , και έπειτα διέγραψε ( delete ) το αρχείο.

Δημοσ.

recovery console ton windows kai tha tou petaxeis min po ti exo.xekinas me cd kai repair me recovery console.dos parathiro kai tous skizeis ta autia.alios iparxei kai programa pou diabazei ntfs apo dos kai legetai ntfs for dos.

Δημοσ.

Φίλε μήπως πας να κάνεις απ΄ευθείας delete, δηλ με το shift πατημένο; Δοκίμασε να το κάνεις από δεξί κλικ send to recycle bin και μετά κάνε delete από το recycle bin. Έλεγξε και τα properties του αρχείου... Βέβαια το πρόβλημα από μόνο του είναι λίγο τρελλό, αλλά καμμιά φορά (σπάνια .....) φταίνει κάποια κολλήματα των Windows....

Δημοσ.

Έκανα system restore και πάλι δεν έσβηνε. Ναι, κοίταξα στον task manager και δεν έτρεχε κάτι ύποπτο και ιδίως αυτό το πρόγραμμα. Επίσης δεν πάει καν στο recycle Bin με απλό delete.

Επίσης πήγα να το σβήσω από dos prompt αλλά ενώ μου το εμφάνιζε με dir έλεγε τελικά file not found όταν πήγαινα να το σβήσω με del.

θα δοκιμάσω με το recovery console μπας και γίνει τίποτα. Το θέμα είναι ότι δεν φαίνεται να κάνει κάτι αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σβήνει......

Δημοσ.

Τέλος:

Και σε χρήση να είναι το αρχείο αυτό , μπορείς να κάνεις κάτι καλό ( να το αντικαταστήσεις με ένα άχρηστο αρχείο txt , με κατάληξη αλλαγμένη σε .exe )

Κατέβασε από το site της Microsoft το In Use Replace Utility

[ http://www.microsoft.com/windows2000/techinfo/reskit/tools/existing/inuse-o.asp ]

Φτιάξε ένα αρχείο με το notepad ( γράψε μωρέ μια γραμμή κείμενο ) , κάνε το save με το ίδιο όνομα με το εκτελέσιμο αρχείο που δεν μπορείς να σβήσεις , μετονόμασέ το σε executable ( .exe ) , και με το In Use Replace Utility δώσε του να καταλάβει... :D

Δημοσ.

Φίλε billpeppas, έκανα αυτά που μου είπες αλλα δεν κατάλαβα πως λειτουργεί το πρόγραμμα. Και τα δυο αρχεία τα έχω στο desktop. Αλλά δεν ξέρω πως να συντάξω την εντολή για να αντικαταστήσει τα αρχεία.(Σε Dos ανοίγει το Inuse, έτσι; )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...