AGGANIS13 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Εχω δυο λαπτοπ: 1) CPU A12-9720P με radeon r7 - RAM 8gb (2400 drr4) - SSD SAMSUNG 850 evo 2) CPU INTEL N4000 - RAM 8gb (2400 drr4) - TeamGroup SSD 256GB M.2 NVMe PCI Express 3.0 Καταλαβαίνω οτι το 1ο εχει πιο δυνατό επεξεργαστή αλλα το δεύτερο εχει πιο γρήγορο δισκο Ποιο απο τα δυο θα ειναι πιο γρήγορο σε καθημερινές δουλειές γραφείου (internet - office - email - youtube) και σε προβολή ταινιών σε τηλεόραση με hdmi?
kostas_anes Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, AGGANIS13 είπε Εχω δυο λαπτοπ: 1) CPU A12-9720P με radeon r7 - RAM 8gb (2400 drr4) - SSD SAMSUNG 850 evo 2) CPU INTEL N4000 - RAM 8gb (2400 drr4) - TeamGroup SSD 256GB M.2 NVMe PCI Express 3.0 Καταλαβαίνω οτι το 1ο εχει πιο δυνατό επεξεργαστή αλλα το δεύτερο εχει πιο γρήγορο δισκο Ποιο απο τα δυο θα ειναι πιο γρήγορο σε καθημερινές δουλειές γραφείου (internet - office - email - youtube) και σε προβολή ταινιών σε τηλεόραση με hdmi? Αυτο με τον πιο γρηγορο επεξεργαστη. Ο "πιο γρηγορος δισκος" για αρχη ειναι εντελως σχετικο σε τι ειναι πιο γρηγορος και κατα ποσο και παραλληλα για να ειναι πιο γρηγορος σημαινει πως ο επεξεργαστης μπορει να τον υποστηριξει. Γενικα και με τα δυο θα βασανιστεις, γιατι ακομα και για τις σημερινες αναγκες ειναι απελπιστικα αργα. Στο λεω εχοντας λαπτοπ με 3500U που ειναι 3-4 φορες πιο γρηγορος και ακομα και σε browsing εχει τα κολληματακια του και τις αργοποριες του.
micos000 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, AGGANIS13 είπε Εχω δυο λαπτοπ: 1) CPU A12-9720P με radeon r7 - RAM 8gb (2400 drr4) - SSD SAMSUNG 850 evo 2) CPU INTEL N4000 - RAM 8gb (2400 drr4) - TeamGroup SSD 256GB M.2 NVMe PCI Express 3.0 Καταλαβαίνω οτι το 1ο εχει πιο δυνατό επεξεργαστή αλλα το δεύτερο εχει πιο γρήγορο δισκο Ποιο απο τα δυο θα ειναι πιο γρήγορο σε καθημερινές δουλειές γραφείου (internet - office - email - youtube) και σε προβολή ταινιών σε τηλεόραση με hdmi? Το 2ο αν δεν είχε m2 δίσκο θα ήταν καλό μόνο σαν δίσκος σερβιρίσματος. Από μένα το 1ο. 2
AGGANIS13 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, kostas_anes είπε Γενικα και με τα δυο θα βασανιστεις, γιατι ακομα και για τις σημερινες αναγκες ειναι απελπιστικα αργα. Στο λεω εχοντας λαπτοπ με 3500U που ειναι 3-4 φορες πιο γρηγορος και ακομα και σε browsing εχει τα κολληματακια του και τις αργοποριες του. Κοιτα .... Το δευτερο (με τον INTEL N4000) το εχω δουλεψει και για αυτα που το θελω ειναι ΟΚ - απλα ΟΚ ... μπορω να δουλεψω Οποτε αν το πρωτο (που εχει πιο αργο δισκο) θα ειναι λιγο πιο γρηγορο στην πραξη, θα ειμαι ευχαριστημενος....
@topos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 5 hours ago, AGGANIS13 said: Εχω δυο λαπτοπ: 1) CPU A12-9720P με radeon r7 - RAM 8gb (2400 drr4) - SSD SAMSUNG 850 evo 2) CPU INTEL N4000 - RAM 8gb (2400 drr4) - TeamGroup SSD 256GB M.2 NVMe PCI Express 3.0 Καταλαβαίνω οτι το 1ο εχει πιο δυνατό επεξεργαστή αλλα το δεύτερο εχει πιο γρήγορο δισκο Ποιο απο τα δυο θα ειναι πιο γρήγορο σε καθημερινές δουλειές γραφείου (internet - office - email - youtube) και σε προβολή ταινιών σε τηλεόραση με hdmi? Το amd είναι 2,5 φορές πιο γρήγορο(εάν το δουλεύεις στο ρεύμα). Αρκεί προφανώς να δουλεύει σωστά και δεν έχουν μπουκωσει οι αεραγωγοί του/έχει ξεραθεί η παστα του και δεν κάνει throttling. 2
AGGANIS13 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 32 λεπτά πριν, @topos είπε Το amd είναι 2,5 φορές πιο γρήγορο(εάν το δουλεύεις στο ρεύμα). Αρκεί προφανώς να δουλεύει σωστά και δεν έχουν μπουκωσει οι αεραγωγοί του/έχει ξεραθεί η παστα του και δεν κάνει throttling. Σαν επεξεργαστής το ξέρω οτι ειναι αρκετά πιο γρηγορος.
@topos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 1 hour ago, AGGANIS13 said: Σαν επεξεργαστής το ξέρω οτι ειναι αρκετά πιο γρηγορος. Εάν έχεις την απορία για τους δίσκους, χωρίς να το ψάξω θα έλεγα ότι είναι ίδιας ταχύτητας και οι 2 και μάλλον έχει γίνει τυπογραφικό λάθος. Αντί nvme μάλλον είναι m.2.Ιδιο μέγεθος/form factor με διαφορετικό κανάλι διεμεταγωγης (sata). Ακόμα και pci-e να ναι αμφιβάλλω πως θα είναι x4.(Εαν θες να το τσεκαρεις και μόνος για σιγουριά τρέξε ένα crystaldiskmark να δεις τι πραγματικές ταχύτητες πιάνει) Αλλά ακόμα και λάθος να κάνω, η διαφορά που θα κάνει θα είναι απειροελαχιστη σε κανονική χρήση σε σχέση με το x2,5+ διαφορά στον επεξεργαστή(αρκεί όπως ανέφερα και πριν να δουλεύει αναμενόμενα ο amd). 1
mphxths Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Ενας pcie 3.0 x4 δισκος/socket μαξαρει στα 3500mb/s read/write. Ενας pcie 3.0 x2 δισκος/socket , μαξαρει στα 1500mb/s read/write. Eνας sata 3 SSD μαξαρει στα 550mb/s read/write. Ολα αυτα ανεξαρτητως form factor ( 2.5'' , msata , m.2). Οι διαφορες στις ταχυτητες μεταξυ pcie και sata δισκων δεν ειναι ... απειροελαχιστες. Το τι εχει το συγκεκριμενο φορητο , αν ειναι ορθογραφικο λαθος , αν το socket ειναι διαφορετικο απο τον χρησιμοποιουμενο δισκο και τι πιανει σε πραγματικες συνθηκες ειναι άλλου παπα ευαγγελιο. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2024 από mphxths
@topos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 14 minutes ago, mphxths said: Ενας pcie 3.0 x4 δισκος/socket μαξαρει στα 3500mb/s read/write. Ενας pcie 3.0 x2 δισκος/socket , μαξαρει στα 1500mb/s read/write. Eνας sata 3 SSD μαξαρει στα 550mb/s read/write. Ολα αυτα ανεξαρτητως form factor ( 2.5'' , msata , m.2). Οι διαφορες στις ταχυτητες μεταξυ pcie και sata δισκων δεν ειναι ... απειροελαχιστες. Το τι εχει το συγκεκριμενο φορητο , αν ειναι ορθογραφικο λαθος , αν το socket ειναι διαφορετικο απο τον χρησιμοποιουμενο δισκο και τι πιανει σε πραγματικες συνθηκες ειναι άλλου παπα ευαγγελιο. Ναι, έχεις δικιο.Τα θεωρητικά max των διαύλων είναι αυτά που αναφερεις. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση(πάνω σε αυτή απάντησα και όχι γενικά και αόριστα) θα τον κόβει ο n4000. Για αυτό και εγώ και κάποιοι άλλοι του λέμε να μην δώσει ιδιαιτερη σημασία στο συγκεκριμένο spec εφόσων το διλλημα ειναι-> Λάπτοπ με nvme(?) n4000 vs a12-9720 με ssd sata.
mphxths Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 35 minutes ago, @topos said: Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση(πάνω σε αυτή απάντησα και όχι γενικά και αόριστα) θα τον κόβει ο n4000. Εχμ οχι Εδω εχουμε ενα παραδειγμα φορητου , που εχει celeron-ια της σειρας 4000 , και m2 2280 socket x4. Το τι θα κανει το socket ειναι αποφαση της εταιριας εδω που τα λεμε και οχι καποιο limitation του επεξεργαστη. Εχω φορητο 8ης γενιας ιντελ που η lenovo αποφασισε το m2 2280 socket να το καλωδιωσει για x2. Και φορητο της Dell , με 8ης γενιας ιντελ παλι , με x4 socket. 39 minutes ago, @topos said: Λάπτοπ με nvme(?) n4000 vs a12-9720 με ssd sata. Προφανως παει στον Α12 και τον πιο αργο δισκο , μιας και ο nvme θα ηταν overkill και για τους 2 επεξεργαστες ... Απλα να λεμε τα πραγματα οπως ειναι για τους δισκους
zacharis1955 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2024 Βοήθεια για αγορά φορητού υπολογιστή v.3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα