Προς το περιεχόμενο

Εντυπωσιακές οι επιδόσεις του M4 Max SoC της Apple, που ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και το M2 Ultra του Mac Studio

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, alejsalonica είπε

Προφανώς αλλά δεν είναι λόγος για να αλλάξεις.

Ανάλογα τις ανάγκες σου. Αν χρειάζεσαι την επιπλέον επεξεργαστική ισχύ, τότε είναι λόγος να αναβαθμίσεις. Αν και δεν είναι μόνο η ωμή επεξεργαστική ισχύ, αλλά και η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών.

4 ώρες πριν, Choronzoon είπε

Θα μπορούσε άνετα να είναι gaming machine πάντως . Πιστεύω με την επόμενη γενιά του σουίτς που είναι και αυτό arm based θα δούμε να μεγαλώνει αισθητά η βιβλιοθήκη τίτλων που υποστηρίζονται στο στιμ .ότι βγαίνει στο στιμ λογικά θα μπορεί να γίνεται άνετα Πορτ και στη σιλικόνη του Μακ .Αν η απλ ασχολούταν με αυτό το κομμάτι λίγο παραπάνω ....

H Apple τους έδωσε μέχρι και εργαλείο για να τα κάνουν έυκολα port σε Mac. Το θέμα είναι να θέλουν να ασχοληθούν και οι ίδιοι οι προγραμματιστές.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 hours ago, Alphak said:

Σοβαρευτείτε. Δεν μπαίνουν native windows σε συσκευές με M επεξεργαστές. Αλλά και ούτε τα χρειάζονται. 

Σοβαρέψου. Το αν χρειάζονται ή όχι native είναι υποκειμενικό για τον καθένα. Πολλά προγράμματα που χρειάζομαι δεν τρέχουν καθόλου με VMware (free) και parallel καλύτερα αλλά δεν τα χρησιμοποίησα πολύ καιρό για να αντιμετωπίσω bugs.

Αν έμπαιναν native θα ήταν ότι καλύτερο αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθούν.

13 hours ago, Tlykog said:

O M4 pro ξεπερνά άνετα έναν AMD Ryzen 9 9900X στο geekbench... Ο Μ4 max ξεπερνά τον 9950Χ...  και όλα αυτά με μπαταρία και καλή αυτονομία!

Ο Ryzen 9 7900X που έχω στο κύριο μηχάνημά μου βγάζει γύρω στις 18.000 μονάδες...

Το άρθρο αναφέρει και επιδόσεις gpu φίλε μου, διάβασέ το.

Kαι εγω με 7900x αυτο κοιταξα μολις..

Εαν δεν ηταν soldered η ram και ο Nvme πιθανοτατα να ειχα αλλαξοπιστησει απο εποχη Μ1.

1 hour ago, alejsalonica said:

Έχω iMac M1 16GB 1TB. 

Γιατί να αλλάξω;

Έχεις ήδη 16GB ram και ο φίλος έγραψε ότι τα νέα mini είναι με default τα 16GB. 

Αν δεν κρίνεις ότι χρειάζεται να αλλάξεις, για λόγο που ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ, προφανώς και δεν αλλάζεις. :) Έχεις ήδη πολύ δυνατό μηχάνημα, εγώ θα το κρατούσα σίγουρα άλλα 2 χρόνια!

• Like 1

24 λεπτά πριν, @topos είπε

Kαι εγω με 7900x αυτο κοιταξα μολις..

Εαν δεν ηταν soldered η ram και ο Nvme πιθανοτατα να ειχα αλλαξοπιστησει απο εποχη Μ1.

η αλήθεια είναι ότι το ένα είναι SOC και το άλλο επεξεργαστής. Οπότε είναι λίγο διαφορετικά και δε συγκερίνονται άμεσα.

Μπορείς να πάρεις ένα μηχάνημα Mac ή Macbook, να το πουλήσεις και με λίγα παραπάνω χρήματα να πάρεις ένα καλύτερο Mac. Τα προϊόντα Apple κρατάνε αξία μεταπώλησης σε βάθος χρόνου. Αυτή είναι η αναβάθμισή σου.

Απλά το κάθε μηχάνημα είναι για διαφορετική χρήση. Τα Macbook είναι κυρίως για δουλειά εν κινήσει και μπορούν να αντικαταστήσουν ένα desktop υπό προϋποθέσεις, όχι πάντα. 

Ο καθένας βλέπει τις ανάγκες του.

2 ώρες πριν, andreaseto είπε

64GB μνήμης και μάλιστα ανώτερης από παραδοσιακής RAM είναι περιορισμός για λίγους και ίσχυε μόνο για τη σειρά Μ1 Max. Σε Μ2 Μax ανέβηκε στα 96GB και σε Μ3 / Μ4 Max είναι 128GB οπότε πλέον περιορίζονται ακόμα πιο λίγοι.

Επειδή δεν έχω γνώση πάνω στο θέμα διάβασα αυτό και θεώρησα ότι είναι μέχρι 64

Αναφορά σε κείμενο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ότι τα νέα μοντέλα MacBook Pro με τον επεξεργαστή M4 Max θα υποστηρίζουν έως και 128GB ενοποιημένης μνήμης, ενώ οι διαθέσιμες προτάσεις με τον M4 Pro έχουν όριο τα 64GB.

2 ώρες πριν, Homecinemakias είπε

Σοβαρή δουλειά δεν είναι το βίντεο μοντάζ που για την πλάκα του φέρει εις πέρας ο Μ1 pro μου; Λάθος άποψη έχεις ή ίσως κάτι άλλο ήθελες να πείς. Πάντως δεν είναι καθόλου για πρόχειρες δουλειές. Αντιθέτως είναι για επαγγελματίες και με έχει βοηθήσει άπειρα και στο βίντεο και στην φώτο και ακόμη και σε πολλές άλλες λειτουργίες του, πχ στην ταχύτητα μεταφοράς, σε livestreaming που "σβηστός" και ξεκούραστα τα βγάζει όλα ενώ σε παλαιότερο μηχάνημα δεινοπαθούσα, έχει και τρομερή αυτονομία στο θέμα ενέργειας-μπαταρίας. Και με μια οθόνη κορυφαία. Και πολλά άλλα επιμέρους. Και όλα αυτά παντού μαζί μου. Πρίν λίγο καιρό έπρεπε να πάω Ολλανδία και να μοντάρω εκεί καθημερινά ενώ εργαζόμουν. Ήρθε μαζί μου και μου έδωσε έξτρα μεροκάματο.

Σίγουρα πίσω από το πληκτρολόγιο είναι δύσκολο να επικοινωνήσει κανείς σωστά εννοείται αυτό. 

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν νομίζω να μπορεί να βγάλει πέρας πρότζεκτ που έχουν απαιτήσεις με υψηλές αναλύσεις και bitrates ασυμπίεστου βίντεο για κάποια σοβαρή διαφήμιση η κάποια πραγματική παραγωγή ταινίας. 

Σίγουρα μπορεί να τα επεξεργαστεί και να βοηθήσει σε μια ώρα ανάγκης. Αλλά το σημαντικότερο πάντα για εμένα είναι πόσες φορές θα χρειαστεί για να αγοράσει κανείς ένα Χ κόστους μηχάνημα? Για αυτό ρώτησα και αν αξίζει πραγματικά στο θέμα κόστους προς απόδοση. 

Και ο φίλος πιο πάνω πολύ σωστά είπε για youtubers εκεί ναι όντως που είναι πιο ελαφριές οι καταστάσεις και με πραγματική ανάγκη για φορητότητα θα είναι καλό μηχάνημα. ΑΛΛΑ... και πάλι... το κόστος προς απόδοση πιο είναι να μας πει κάποιος.

Γιατί υπάρχουν και άλλα φορητά που κάνουν την ίδια δουλειά έστω και με μικρή διαφορά στην αυτονομία (κακά τα ψέματα ακόμη και σε μια πτήση έχεις μια πρίζα να το βάλεις δίπλα σου) η στις επιδόσεις (δεν νομίζω να υπάρχουν μεγάλες διαφορές). Για το λογισμικό πλέον δεν νομίζω να υπάρχει κάτι να συζητήσει κανείς. 

Αλλά αν όλα αυτά τα κάνει κανείς με σημαντική διαφορά στο κόστος απόκτησης τότε σηκώνει σκέψη ειδικά για τον επαγγελματία "μεροκαματιάρη" (εσύ ανέφερες μεροκάματο για αυτό το θίγω έτσι). 

Για τον πραγματικό επαγγελματία όμως που κάνει μεγάλες και σοβαρές δουλειές πιστεύω δεν χρειάζεται καν η φορητότητα εφόσον μέσα στο στούντιο που θα δουλεύει όλα θα γίνονται σε σχεδόν πραγματικό χρόνο και τα render Θα τα έχουν σε κάποιο φαρμ που θα τα κάνει σε σχεδόν πραγματικό χρόνο κλπ κλπ.

ΝΑΙ για το medium level σημαντικότητας κάποιας παραγωγής (όπως αυτή ενός youtuber) αλλά με τι ΚΟΣΤΟΣ.. εδώ είναι η πραγματικότητα.

48 λεπτά πριν, prefuse είπε

Σοβαρέψου. Το αν χρειάζονται ή όχι native είναι υποκειμενικό για τον καθένα. Πολλά προγράμματα που χρειάζομαι δεν τρέχουν καθόλου με VMware (free) και parallel καλύτερα αλλά δεν τα χρησιμοποίησα πολύ καιρό για να αντιμετωπίσω bugs.

Καταρχήν native Windows στα Mac, είναι τα Windows σε arm, στα οποία πολλές εφαρμογές δεν τρέχουν γιατί η MS δεν έχει τελειοποιήσει ακόμα τον ενσωματωμένο εξομοιωτή από X86 σε ARM.

Με αυτό σαν δεδομένο, ποια προγράμματα δεν τρέχουν σε VMware; Είσαι σίγουρος ότι δεν έτρεχαν γιατί απλά δεν τρέχουν σωστά σε arm;

Εκτός αυτού ένα Mac προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία, σ[υμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του, γιατί λειτουργεί αρμονικά το HW και το SW. Προσωπικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να αγοράσει Macbook για να τρέχει Windows και να πληρώσει, ουσιατικά, στην τιμή και την ανάπτυξη και υποστήριξη του λειτουργικού, αλλά γούστα είναι αυτά...

• Like 1

1 hour ago, Tlykog said:

Καταρχήν native Windows στα Mac, είναι τα Windows σε arm, στα οποία πολλές εφαρμογές δεν τρέχουν γιατί η MS δεν έχει τελειοποιήσει ακόμα τον ενσωματωμένο εξομοιωτή από X86 σε ARM.

Με αυτό σαν δεδομένο, ποια προγράμματα δεν τρέχουν σε VMware; Είσαι σίγουρος ότι δεν έτρεχαν γιατί απλά δεν τρέχουν σωστά σε arm;

Εκτός αυτού ένα Mac προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία, σ[υμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του, γιατί λειτουργεί αρμονικά το HW και το SW. Προσωπικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να αγοράσει Macbook για να τρέχει Windows και να πληρώσει, ουσιατικά, στην τιμή και την ανάπτυξη και υποστήριξη του λειτουργικού, αλλά γούστα είναι αυτά...

Πολλα προγράμματα δεν τρέχουν σε m επεξεργαστές, είτε γιατί οι εταιρείες δεν τα βγάζουν για Mac, είτε γιατί δεν τρέχουν σωστά, ένας λόγος είναι direct x. Στο parallels που έχει καλύτερους drivers, τρέχουν καλύτερα, στο VMware κρασαρουν με το άνοιγμα.

8 ώρες πριν, JcD είπε

Μιλάμε έχω ακόμα για καθημερινό μου laptol το macbook air του 2015, τώρα μόλις πήρα μεταχειρισμένο ένα Μ2 από εδώ μέσα, περιμένω να μου έρθει 😄 

Καλά πλάκα κάνεις; Έχω ακόμα ένα pro mid ‘12 με 2 tb σκληρούς και 16 ram και πάει μπάλα. Προφανώς και δεν κάνω προσομοιώσεις αλλά γράφει άνετα μουσική σε Ableton με πολλά ενεργά κανάλια ανοιχτά 

• Like 1

4 ώρες πριν, prefuse είπε

Άμα θες να τρέχεις Windows ή Προγράμματα τα οποία δεν υπάρχουν σε MacOS τότε δεν παίρνεις Mac, απλά πράγματα. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Huruduru said:

Άμα θες να τρέχεις Windows ή Προγράμματα τα οποία δεν υπάρχουν σε MacOS τότε δεν παίρνεις Mac, απλά πράγματα. 

Απλά πράγματα, ας σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω και όχι μόνο γύρω από τον μικρόκοσμο μας, όλες οι ανάγκες δεν είναι ίδιες.

Οι ανάγκες software συμβαίνουν και κατά την πορεία ενός μηχανήματος και δεν είναι set in stone.. όσοι δουλεύουν 2-3 πρόγραμμα σε όλη τους την επαγγελματική καριέρα, φυσικά και δεν ισχύει το παραπάνω.

όσοι αλλάζουν πορεία ή τίθονται νέες και διαφορετικές ανάγκες με καθε project, τότε πολύ πιθανό να υπάρχει θέμα με Mac.

Γι'αυτό και οι περισσότεροι είναι os agnostic και έχουμε είτε dual boot μηχανήματα, όπως  παλιότερα γινόταν με τα Mac pro, είτε τώρα αναγκαστικά με ξεχωριστά workstation με windows, Mac, Linux..

Επεξ/σία από prefuse

4 ώρες πριν, prefuse είπε

Πολλα προγράμματα δεν τρέχουν σε m επεξεργαστές, είτε γιατί οι εταιρείες δεν τα βγάζουν για Mac, είτε γιατί δεν τρέχουν σωστά, ένας λόγος είναι direct x. Στο parallels που έχει καλύτερους drivers, τρέχουν καλύτερα, στο VMware κρασαρουν με το άνοιγμα.

Εκτός από παιχνίδια, για τι άλλο μιλάς;

Αν μιλάς για παιχνίδια, τότε ναι, οι Mac δεν είναι τα καλύτερα μηχανήματα για να παίζουν παιχνίδια που είναι για Windows. 
Στα χρήματα των Mac υπάρχουν καλύτερες επιλογές για να παίζεις παιχνίδια για Windows.
Παρόλα αυτά ένα μεγάλο μέρος των παιχνιδιών που αναφέρεις δεν παίζουν γιατί είναι για Χ86.

1 minute ago, Tlykog said:

Εκτός από παιχνίδια, για τι άλλο μιλάς;

Αν μιλάς για παιχνίδια, τότε ναι, οι Mac δεν είναι τα καλύτερα μηχανήματα για να παίζουν παιχνίδια που είναι για Windows. 
Στα χρήματα των Mac υπάρχουν καλύτερες επιλογές για να παίζεις παιχνίδια για Windows.
Παρόλα αυτά ένα μεγάλο μέρος των παιχνιδιών που αναφέρεις δεν παίζουν γιατί είναι για Χ86.

Δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια, σπάνια παίζω και αν παίξω θα είναι σε κονσόλα.

Για επαγγελματικά προγράμματα design, calibration, 3d μέχρι homebrew apps.

27 λεπτά πριν, prefuse είπε

Δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια, σπάνια παίζω και αν παίξω θα είναι σε κονσόλα.

Για επαγγελματικά προγράμματα design, calibration, 3d μέχρι homebrew apps.

Τίποτα από αυτά σε docker δεν παίζει?

32 minutes ago, atheatos said:

Τίποτα από αυτά σε docker δεν παίζει?

Ευχαριστώ για την πρόταση. Είχα χάσει μια βδομάδα ψάχνοντας και δοκιμάζονται parallels, VMware κτλ

Το parallels δουλεύει (δεν ξέρω πόσο σταθερά το δοκίμασα λίγες μέρες μόνο) αλλά δεν τίθεται ερώτημα μαντό πληρώνω κάθε χρόνο license. Προτιμώ να πάρω ένα οικονομικό windows laptop

When it comes to running PC apps on macOS with an M1 chip (which is based on ARM architecture, unlike the x86 architecture used by most Windows applications), Docker alone won’t solve the issue of running Windows apps that need DirectX. DirectX, specifically, is a set of APIs for Windows-based applications, primarily games and graphical programs, and it’s not directly supported on macOS or ARM-based architectures like the M1.

For DirectX-heavy Windows applications on macOS M1, Parallels Desktop with Windows ARM is typically the best solution, as it offers the highest compatibility and performance. CrossOver and UTM are options if you’re looking for lower-cost solutions, but they may be limited in graphics support.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...