Προς το περιεχόμενο

Εντυπωσιακές οι επιδόσεις του M4 Max SoC της Apple, που ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και το M2 Ultra του Mac Studio

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, prefuse είπε

το geekbench ειναι γενικό χωρις να λεει τιποτα ενω ειναι mac bias εδω και χρονια

το θεμα ειναι στο puget bench τι θα πιανει (οταν βγει για m4 pro) που εχει πραγματικα workflow και ειναι το πιο κοντινο στην πραγματική χρήση απο επαγγελματίες.

Το ότι είναι biased είναι δική σου άποψη. Σεβαστή, αλλά δική σου. Είναι ταυτόχρονα και ένα από τα ελάχιστα benchmarks που βγάζει scores άμεσα συγκρίσιμα σε κάθε πλατφόρμα και OS. Οπότε δίνει μία πολύ καλή εικόνα. Αν μου βρεις μια σοβαρή απόδειξη ότι είναι έτσι, τότε να το δούμε.

Επειδή έχω, όπως έγραψα, για main pc έναν 7900Χ και ένα Macbook M3 pro, να σου πω ότι η ταχύτητά του Mac, στην πράξη είναι πολύ κοντά. Στο geekbench προηγείται άνετα ο 7900Χ, αλλά στην πράξη αυτό δεν φαίνεται. Είναι τόσο αστραπιαία η συμπεριφορά τους που είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις σε πραγματικές συνθήκες.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 λεπτά πριν, polaki είπε

Δηλαδή;

δηλαδή σε 5 χρονια θα πρέπει να το αλλάξεις γιατί δεν θα έχεις ενημερώσεις. Μερικοί βάζουν windows για να μπορούν να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν

• Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 9

2 hours ago, Tlykog said:

Το ότι είναι biased είναι δική σου άποψη. Σεβαστή, αλλά δική σου. Είναι ταυτόχρονα και ένα από τα ελάχιστα benchmarks που βγάζει scores άμεσα συγκρίσιμα σε κάθε πλατφόρμα και OS. Οπότε δίνει μία πολύ καλή εικόνα.

Επειδή έχω, όπως έγραψα, για main pc έναν 7900Χ και ένα Macbook M3 pro, να σου πω ότι η ταχύτητά του Mac, στην πράξη είναι πολύ κοντά.

δεν ειναι αποψη δικη μου, ψαξε στο ιντερνετ και μαλλον θα το διαπιστωσεις...ειναι σαν να λες οτι το the verge δεν ειναι mac bias..

mac user (απο τους imac G3 & cube..) και intel/amd παραλληλα, δεν ανήκω σε στρατόπαιδο, ουτε παθιασμένος εφηβος να υποστηρίζω κατι, την δουλεια μου κανω με οποιο εργαλειο ειναι καταλληλο ..σε απολυτες επιδοσεις pc ειδικα αν αναλογιστούμε ανάγκες 3D, αντιθέτως σε μπαταρια, on the go και με καλες επιδοσεις mac ισως και τα νεα laptop με arm αλλα δεν ετυχε να δω απο κοντα κανενα.

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 4

• Super Moderators
16 minutes ago, Tlykog said:

Το ότι είναι biased είναι δική σου άποψη.

Δεν θα το έλεγα mac biased, αλλά εξαιρετικά "optimized" ώστε να αποδίδει παρα πολύ καλά σε ARM γενικότερα, σε αντίθεση πχ με το Cinebench που είναι πιο "CPU raw power".

• Like 6

6 λεπτά πριν, bazzil είπε

δηλαδή σε 5 χρονια θα πρέπει να το αλλάξεις γιατί δεν θα έχεις ενημερώσεις. Μερικοί βάζουν windows για να μπορούν να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν

Μήπως μπερδεύτηκες και εννοείς ότι βάζουν Linux?

Μόλις τώρα, bazzil είπε

οχι. εχω δει 2 mac που τα είχαν windows

Ενδιαφέρον. Αντίστοιχα έχω δει αρκετούς να εγκαθιστούν Linux, γι'αυτό σε ρώτησα.

• Like 2

Το γεγονος οτι μπαινουμε στο θεμα για να δειξουμε ποιο την εχει πιο μεγαλη... Την αποδοση με ξεπερνα , πλεον μιλαμε οχι μονο για αλλη αρχιτεκτονικη αλλα και αλλη πλατφορμα λογισμικου, δεν τιθεται μετρο συγκρισης , για καποιους ειναι χρυσαφι για αλλους καρβουνο, ξυπνατε ως καταναλωτες γενικα και αφηστε τα vs οποιος θελει κατι το παιρνει ιδιαιτερα αν ειναι εργαλειο , καποιος αλλος οχι, και ειναι δικαιωμα του...

• Like 3

16 λεπτά πριν, bazzil είπε

Καταρχήν, όλη η σειρά Μ της Apple δεν παίρνει windows, παρά μόνο σε VM. Η Apple, μέχρι σήμερα παρέχει 7 χρόνια αναβαθμίσεων.

Σήμερα, για να βάλεις Windows 11 θέλεις μηχάνημα που, εκτός εξαιρέσεων πρέπει να έχει κυκλοφορήσει από το 2018 και μετά. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά κατά κανόνα αυτό ισχύει.

Άσε να δούμε και την υποστήριξη της Qualcomm με τους X elite και βλέπουμε...

12 λεπτά πριν, prefuse είπε

δεν ειναι αποψη δικη μου, ψαξε στο ιντερνετ και μαλλον θα το διαπιστωσεις...ειναι σαν να λες οτι το the verge δεν ειναι mac bias..

mac user (απο τους cube..) και intel/amd παραλληλα, δεν ανήκω σε στρατόπαιδο, ουτε παθιασμένος εφηβος να υποστηρίζω κατι, την δουλεια μου κανω με οποιο εργαλειο ειναι καταλληλο ..σε απολυτες επιδοσεις pc ειδικα αν αναλογιστούμε ανάγκες 3D, αντιθέτως σε μπαταρια, on the go και με καλες επιδοσεις mac ισως και τα νεα laptop με arm αλλα δεν ετυχε να δω απο κοντα κανενα.

Αν μου πεις ότι είναι optimized θα συμφωνήσω, αλλά αυτό είναι εντελώς διαφoρετικό από το biased. Όλα τα προγράμματα είναι optimized σε mac, οπότε η εικόνα που δίνει πλησιάζει περισσότερο στην πραγματικότητα από όσο το raw cpu power.

Ομοίως, δουλεύω με τα πάντα. Έχω Windows pcs και Macbook. Όλα με βολεύουν.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2

2 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Καταρχήν, όλη η σειρά Μ της Apple δεν παίρνει windows, παρά μόνο σε VM. Η Apple, μέχρι σήμερα παρέχει 7 χρόνια αναβαθμίσεων.

Σήμερα, για να βάλεις Windows 11 θέλεις μηχάνημα που, εκτός εξαιρέσεων πρέπει να έχει κυκλοφορήσει από το 2018 και μετά. Υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλά κατά κανόνα αυτό ισχύει.

Άσε να δούμε και την υποστήριξη της Qualcomm με τους X elite και βλέπουμε...

Αν μου πεις ότι είναι optimized θα συμφωνήσω, αλλά αυτό είναι εντελώς διαφoρετικό από το biased. Όλα τα προγράμματα είναι optimized σε mac, οπότε η εικόνα που δίνει πλησιάζει περισσότερο στην πραγματικότητα από όσο το raw cpu power.

Ομοίως, δουλεύω με τα πάντα. Έχω Windows pcs και Macbook. Όλα με βολεύουν.

Δεν αναφέρθηκα στη σειρά Μ. Γενικά σε παλαιότερα μοντέλα με intel CPU το έχω δει. Για κάποιους τα 7 χρόνια είναι "λίγα" γιατί με βάση το τι δίνουν θεωρούν οτι αγοράζουν υπολογιστή για μια ζωή. Η συνήθης έκφραση που ακουω είναι μα έδωσα ενα σωρό λεφτά.  Εχω πελάτες που είχαν αγοράσει mac και τα έχουν παρατήσει. Κυρίως δικηγόροι που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν μέχρι και 10+ χρόνια τον ίδιο υπολογιστή (φορητό σταθερο είναι ίδιο για αυτούς).

• Like 1
  • Confused 5
  • Sad 1

12 ώρες πριν, bazzil είπε

Δεν αναφέρθηκα στη σειρά Μ. Γενικά σε παλαιότερα μοντέλα με intel CPU το έχω δει. Για κάποιους τα 7 χρόνια είναι "λίγα" γιατί με βάση το τι δίνουν θεωρούν οτι αγοράζουν υπολογιστή για μια ζωή. Η συνήθης έκφραση που ακουω είναι μα έδωσα ενα σωρό λεφτά.  Εχω πελάτες που είχαν αγοράσει mac και τα έχουν παρατήσει. Κυρίως δικηγόροι που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν μέχρι και 10+ χρόνια τον ίδιο υπολογιστή (φορητό σταθερο είναι ίδιο για αυτούς).

Ok, αλλά το άρθρο αναφέρεται στη σειρά Μ. Οι Mac με intel σταμάτησαν εδώ και 4 χρόνια σχεδόν.

Το να αγοράσεις ένα mac για απλή δουλειά γραφείου και να συνεχίσεις να τους χρησιμοποιείς και μετά το πέρας των 7 ετών των αναβαθμίσεων δεν είναι κάτι λάθος. Μια χαρά λειτουργούν. 

Το ίδιο βέβαια ισχύει και στα laptops με windows, όπου ο κατασκευαστής σταματά να βγάζει drivers. Εκεί πολλοί πανε σε linux. Το ίδιο θα μπορείς να κάνεις και με το asahi linux για Mac.

Εκτός αυτού, το ίδιο ισχύει ακόμα και για σταθερούς. Μετά από 7 έτη τα περισσότερα μέρη του hw είναι παρατημένα και χωρίς drivers.

Το ότι έδωσε ένα σωρό χρήματα για να το δουλεύει μόνιμα στο 5% και να το χρησιμοποιεί σαν laptop των 300€-400€, αλλά πλήρωσε πχ 1600€ δε σημαίνει ότι για να τον αποζημιώσει η, κάθε, Apple θα πρέπει να του δώσει 4πλάσια υποστήριξη. Τα macbook είναι workstations και έτσι πρέπει να χρησιμοποιούνται κυρίως.

Πολλοί επαγγελματίες που αγοράζουν Mac το κάνουν για την επεξεργασία video ή μουσικής κτλ, οπότε η επεξεργαστική ισχύ δεν είναι αρκετή μετά από 7 έτη έτσι κι αλλιώς και τους αλλάζουν. Εκτός αυτού, ένα εργαλείο δουλειάς, που σου βγάζει χρήματα δεν το τσιγκουνεύεσαι. Στην Ελλάδα έχουμε τη λογική: αγοράζω ένα pc του βάζω τα πιο νέα windows, την ημερομηνία της αγοράς, και αν δεν βγάλει σπίθες να καεί ολόκληρο δεν το αλλάζω. Ας έχει τα άπειρα κενά ασφαλείας, ας σέρνεται δεν αλλάζει. 

Εγώ, αν δεν κάνει σωστά, γρήγορα και με ασφάλεια τη δουλειά μου το αλλάζω με την πρώτη ευκαιρία.

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 5
  • Thanks 3

• Super Moderators
45 minutes ago, bazzil said:

Urban legend? 😛 

• Like 1
  • Haha 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Tlykog said:

Πραγματικά σε αυτή τη γενιά η Apple ξεπέρασε τον εαυτό της...

Απλά τον ξεπέρασε ? Υπολογίζω τουλάχιστον 200 ευρώ...

Επεξ/σία από Eloy
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...