Ukforthemoment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Farawaylin είπε Μένω στην Λάρισα. Δεν είναι ρομα. Από πληροφορίες ξέρω ότι η από πάνω είχε δύο δύσκολους γάμους με πολλές φασαρίες και προβλήματα είναι άνεργη και τα παιδιά της δεν τα έβαλε ποτέ σε τάξη από μικρά. Και γενικά αντιμετωπίζει έτσι οποίν και να της κάνει παρατηρήσει σε παλιότερη πολυκατοικία που ήταν Πιστεύω ότι οταν έχεις προσωπικά προβλήματά στην ζωή σου δεν είναι σωστό να τα ρίχνεις και στους άλλους Τώρα για αυτούς που λέτε να το πουλήσω το πρώτο πρόβλημα είναι ότι δεν θα το αγοράσει εύκολα κάποιος καθώς η πολυκατοικία είναι πολύ παλιά δεν έχει καμία θέρμανση. Αντίθετα το καλό είναι ότι το σπίτι μου είναι ανακαινισμένο το μπάνιο και η κουζίνα. Αλλά είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο προσπάθεια να βρεις άτομα να το αγοράσουν και το σπίτι μου είναι πολύ κοντά στον τόπο εργασίας μου επίσης δυσκολεύτηκα αρκετά με το να βγάλω τα χρήματα να το κάνω ανακαίνιση και είναι το γαμωτο που δνε θέλω να το πουλήσω . Όσα αφορά το να το αγοράσει κάποιος από την πολυκατοικία είναι αδύνατον καθώς όπως είπα και πριν είναι όλοι άτομα χωρίς οικονομική άνεση Μην πουλάς,αγόρασε. Αγόρασε το απο πάνω διαμέρισμα. 1
BadIndian Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Με επιφύλαξη πάντα, πιθανότατα κάποιος έχει προβεί σε καταγγελία στην αρμόδια εισαγγελία της Λάρισας και έχει διαταχθεί η υποχρεωτική σου προσέλευση για "συστάσεις". Πήγαινε καλύτερα προκειμένου να μάθεις για τι σε κατήγγειλαν και άσε τα ζοριλίκια γιατί δεν το έχεις χειριστεί καλά το θέμα μέχρις στιγμής. Υπάρχει και το ενδεχόμενο φυσικά με τις κάμερες που βλέπουν την αυλή και η καταγγελία να αφορά το γεγονός πως μάλλον τις έχεις βάλει χωρίς άδεια, ενώ αυτές έστω και εν μέρει μπορεί να "βλέπουν" σε δημόσιο ή κοινόχρηστο χώρο, το οποίο φυσικά απαγορεύεται. Πήγαινε μάθε από τους αστυνομικούς τι παίζει και μετά συμβουλέψου δικηγόρο αν το κρίνεις σκόπιμο, αναλόγως την περίπτωση και την καταγγελία. 2
StamTheMan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 8 ώρες πριν, Farawaylin είπε το μπάσο έκανε τη πολυκατοικία να τρέμει. Θα σου ειχα κανει τα δοντια κολιε,αφου θες πολιτισμενες λυσεις. 8 ώρες πριν, Farawaylin είπε έβαζα μουσική σε ώρες που δεν είναι κοινής ησυχίας Και ποιος σου ειπε οτι μπορεις να κανεις οτι θελεις επειδη δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας; Αυτο που κανεις ειναι ο ορισμος της ηχορυπανσης. Τσιμπα τωρα τις συστασεις και θα χαλαρωσεις. 1 1
Farawaylin Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, StamTheMan είπε Θα σου ειχα κανει τα δοντια κολιε,αφου θες πολιτισμενες λυσεις. Και ποιος σου ειπε οτι μπορεις να κανεις οτι θελεις επειδη δεν ειναι ωρα κοινης ησυχιας; Αυτο που κανεις ειναι ο ορισμος της ηχορυπανσης. Τσιμπα τωρα τις συστασεις και θα χαλαρωσεις. Δεν νομίζω ότι η συστάσεις θα με επηρεάσουν κάπου, όπως ακριβώς δεν επηρέασαν και την από πάνω μου και η ηχορύπανση που προκαλούσε ήταν αρκετή για να μην μπορώ να μείνω στο σπίτι πριν ή ώρα πάει 21:00 όπου και τα παιδιά της έπεφταν για ύπνο. Οπότε παρότι η κατάσταση μετά το χαμό έχει ηρεμήσει και από την μεριά της αλλά και από την μεριά μου δεν νομίζω η συστάσεις να με κρατήσουν να μην ξανά κάνω τα ίδια σε μελλοντική αλλαγή της συμπεριφοράς της Τώρα το μπάσω και ο χαμός που προκάλεσα ήταν η μόνη λύση ανάμεσα σε πολλές. Και πλέον η διαφορά στην φασαρία που κάνουν τα μικρά παιδιά της είναι πολύ λιγότερη. Όπως ανέφερα η πολυκατοικία δεν έχει καμία μόνωση και πλέον την ακούω να τα συγκρατεί λέγοντας <<δεν πετάμε πράγματα στο πάτωμα >> κάτι που παλια όχι απλός δεν το έλεγε δεν μιλούσε καν στα παιδιά της για οποιοδήποτε θέμα τα άφηνε να μαλώνουν και ναι κάνουν ότι θέλουν χωρίς να ασχοληθεί μαζί τους έβαζε μουσική και δεν έκανε τίποτα άλλο. Ξέχασα να αναφέρω ότι στην πολυκατοικία μια ακόμα οικογένεια από τους μόνιμους ιδιοκτήτες με είχε πλησιάσει και μου είπαν ότι ενοχλούνται και αυτοί από την συγκεκριμένη κυρία. 1
cpc464 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Εγώ πάντως που είχα παρόμοιο πρόβλημα με βρωμόπαιδο που ούρλιαζε όλη μέρα γιατί έχανε στο fortnite,δεν έκανα αντίποινα, αφού είδα ότι δεν καταλαβαίνουν ουτε γονείς ούτε γιαγιά μάζεψα ντοκουμέντα,κατέγραψα και βίντεο το διαμερισμά μου με την ώρα και πόσο δυνατά ακουγόταν που έβριζε τον μπανάνα και τον ντέντπουλ που τον καρπαζώναν, και πήγα αστυνομία. Μετά την σύσταση αγγελούδια, αν έκανα φασαρία χαμένος θα ήμουν,και στο βιβλίο περιστατικών της αστυνομίας θα φαινόμουν ένοχος, και πάνω στα νεύρα μου θα του έριχνα του γιου καμιά σφαλιάρα και θα κόλλαγε στον απέναντι τοίχο με αποτέλεσμα να με μαζεύουν. 3 4
yioula Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) πουλα γιατι η μακροχρονια ζημια στην ψυχικη σου υγεια θα ειναι μεγαλη, σκεψου κ την πιθανοτητα να νοικιασεις, σε χαμηλη τιμη, το επανω διαμερισμα εσυ κ για να βγαλεις τα σπασμενα να το επινοικιαζεις εσυνα καθυστερεις ενοικια, να το αγορασεις / πουλησεις σε γνωστο σε πολυ χαμηλη τιμη και δοσολογιο χαλαρο , τα αδελφια δε θα πουν κατι, κλπ.... Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2024 από yioula 1
loatki Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Καταρχήν να ξέρεις οτι δεν είσαι μόνος, πάρα πολύς κόσμος αντιμετωπίζει αντίστοιχα θέματα με φασαρίες στα σπίτια τους. Δεύτερον μην απαντάς καν σε περίεργα σχόλια που δεν προσφέρουν τίποτα, διάβασε τα και προσπέρνα. Για μένα φέρθηκες αρκετά καλά μέχρι τώρα αν και θα μπορούσες και καλύτερα, δεν αναλύω. Οτι και αν σε θέλουν στην αστυνομία να είσαι ήρεμος και χαλαρός σε οτι θα πεις, μην προσπαθήσεις να πεις πολλές λεπτομέρεις για περιστατικά, δεν είναι δικαστήριο. Εξήγησε τους όμορφα οτι είναι ενα τρελοκομείο η κατάσταση με τους γύρω σου και οτι προσπαθείς να βρεις 2 ωρες ησυχίας τη μέρα. Αν είναι για της κάμερες όπως είπε και άλλο μέλος απο πάνω δείξε αν μπορείς στο κινητό σου οτι βλέπει δική σου ιδιοκτησία και μην καταγράφεις ήχο όπως είπε ο φίλος πάνω. Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει με τις κάμερες αλλά αν σου πουν να τις βγάλεις η κάτι τέτοιο, κάνε οτι σου πουν. Εξήγησε επίσης οτι είχες σημάδια απόπειρας παραβίασης/κλοπής και τις έβαλες. Γενικά μην τραβάς την κόντρα δεν θα κερδίσεις την ηρεμία σου αντιθέτως θα έχεις συνέχεια προβλήματα, αν μπορείς και αντέχεις ζήτα και συγγνώμη στους γείτονες (οτι το τράβηξες με την μουσικη ή οτι άλλο έκανες για αντίποινα). Δεν θα γράψω κάτι άλλο στο μέλλον πάνω στο θέμα σου, ελπίζω να πάνε όλα καλά. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2024 από loatki 2 1
Kastriot Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 12 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Μην πουλάς,αγόρασε. Αγόρασε το απο πάνω διαμέρισμα. και να το αγοράσει η άλλη μπορεί να έχει συμβόλαιο 3 χρόνια και να πληρώνει, πως θα την βγάλει έξω
Raylan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Πω έμπλεξε η γυναίκα με περίεργο γείτονα. Να είσαι χωρισμένη με 4 παιδιά, να νοικιάζεις σπίτι, και να έχεις τον άλλον από κάτω να έρχεται να σου κάνει τον καμπόσο, να κάνει παρατηρήσεις επειδή τα παιδιά σου παίζουν στο σπίτι τους, και σαν να μην έφτανε αυτό, να παίρνει αστυνομίες τηλέφωνο και να βάζει μουσική όλη μέρα για αντίποινα. Μπράβο σου, την πας πολύ καλά την δουλειά, συνέχισε έτσι. 1 1 2
gokuthelegend Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Raylan είπε Πω έμπλεξε η γυναίκα με περίεργο γείτονα. Να είσαι χωρισμένη με 4 παιδιά, να νοικιάζεις σπίτι, και να έχεις τον άλλον από κάτω να έρχεται να σου κάνει τον καμπόσο, να κάνει παρατηρήσεις επειδή τα παιδιά σου παίζουν στο σπίτι τους, και σαν να μην έφτανε αυτό, να παίρνει αστυνομίες τηλέφωνο και να βάζει μουσική όλη μέρα για αντίποινα. Μπράβο σου, την πας πολύ καλά την δουλειά, συνέχισε έτσι. Σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι προβλήματα έχει ο καθένας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δικαιολογείται τα παιδιά της να κάνουν φασαρία το μεσημέρι. 2
Menelaos83 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, Raylan είπε Πω έμπλεξε η γυναίκα με περίεργο γείτονα. Να είσαι χωρισμένη με 4 παιδιά, να νοικιάζεις σπίτι, και να έχεις τον άλλον από κάτω να έρχεται να σου κάνει τον καμπόσο, να κάνει παρατηρήσεις επειδή τα παιδιά σου παίζουν στο σπίτι τους, και σαν να μην έφτανε αυτό, να παίρνει αστυνομίες τηλέφωνο και να βάζει μουσική όλη μέρα για αντίποινα. Μπράβο σου, την πας πολύ καλά την δουλειά, συνέχισε έτσι. Eτσι λενε ολοι μεχρι να αντιμετωπισουν το ιδιο προβλημα και μετα γκρινιαζουν( δικαιως ως ενα βαθμο) οτι δεν υπαρχει ησυχια.Οταν εισαι εξω απο τον χορο ευκολα κρινεις και στο λεω εγω που οι γονεις μου την δεκαετια του 90 οταν ημουν εγω μικρος αλλαξαμε σπιτι γιατι οι απο πανω ακομα και τις ωρες κοινης ησυχιας εκαναν φασαρια σε σημειο να μην κοιμουνται το βραδυ.Ολα ειναι απο τους γονεις, παντα θυμαμαι τους δικους μου να μου λενε οτι οι απο κατω κοιμουνται το απογευμα γιατι δουλευουν το βραδυ και γω προσπαθουσα να μην ενοχλω.Σε απολυτο βαθμο δεν γινεται αλλα ο TS περιγραφει κατι διαφορετικο, επισης η γυναικα αποτι μας λεει δεν ειναι καθολου συνεργασιμη,ακριβως το αντιθετο μαλιστα σε βαθμο προκλητικο. 2
Raylan Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 5 λεπτά πριν, Menelaos83 είπε Eτσι λενε ολοι μεχρι να αντιμετωπισουν το ιδιο προβλημα και μετα γκρινιαζουν( δικαιως ως ενα βαθμο) οτι δεν υπαρχει ησυχια.Οταν εισαι εξω απο τον χορο ευκολα κρινεις και στο λεω εγω που οι γονεις μου την δεκαετια του 90 οταν ημουν εγω μικρος αλλαξαμε σπιτι γιατι οι απο πανω ακομα και τις ωρες κοινης ησυχιας εκαναν φασαρια σε σημειο να μην κοιμουνται το βραδυ.Ολα ειναι απο τους γονεις, παντα θυμαμαι τους δικους μου να μου λενε οτι οι απο κατω κοιμουνται το απογευμα γιατι δουλευουν το βραδυ και γω προσπαθουσα να μην ενοχλω.Σε απολυτο βαθμο δεν γινεται αλλα ο TS περιγραφει κατι διαφορετικο, επισης η γυναικα αποτι μας λεει δεν ειναι καθολου συνεργασιμη,ακριβως το αντιθετο μαλιστα σε βαθμο προκλητικο. Εδώ μας γράφει ότι έχει τσακωθεί σχεδόν με όλη την γειτονιά, τον κάλεσε και η αστυνομία για απολογία.. Οι γυναίκες όλες έτσι είναι, δεν μπορείς να συνεννοηθείς. 2
Farawaylin Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 20 λεπτά πριν, Raylan είπε Πω έμπλεξε η γυναίκα με περίεργο γείτονα. Να είσαι χωρισμένη με 4 παιδιά, να νοικιάζεις σπίτι, και να έχεις τον άλλον από κάτω να έρχεται να σου κάνει τον καμπόσο, να κάνει παρατηρήσεις επειδή τα παιδιά σου παίζουν στο σπίτι τους, και σαν να μην έφτανε αυτό, να παίρνει αστυνομίες τηλέφωνο και να βάζει μουσική όλη μέρα για αντίποινα. Μπράβο σου, την πας πολύ καλά την δουλειά, συνέχισε έτσι. Λυπάμαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα για όλους τους υπόλοιπους στην πολυκατοικία αλλά και στην γειτονιά που δεν εμπλέκονται άμεσα. Αλλά αν από την αρχή μου έλεγε το έξεις <<ξέρεις κάτι έχω μικρά παιδιά θα προσπαθήσω τουλάχιστον το μεσημέρι και ελπίζω να πάνε τα πράγματα καλύτερα>> θα έκανα ακόμα περισσότερη υπομονή από ότι έκανα όπως και με ένα διάλογο θα μπορούσαμε να βρούμε μια λύση και ίσως ζούσα και με την ψευδαίσθηση ότι προσπαθεί να τα, συγκρατήσει. Παρόλα αυτήν η γυναίκα από την πρώτη απάντηση ήταν ειρηνική και αρνήθηκε κάθε ευγενική επικοινωνία λέγοντας <<δεν θα αλλάξει τίποτα τζάμπα ήρθες>>. Προφανώς αυτό συνέβη λόγο του ότι και παλιότερα από όσο ξέρω είχε πρόβλημα στα σπίτια που νοίκιαζε με παράπονα και από άλλους γείτονες και από ότι φαίνεται έχει κουραστεί να ακούει συνέχεια τα ίδια και έτσι είχε και έτοιμες απαντήσεις και ήταν και επιθετική. Όσα αφορά το "παίζουν" θα το περιγράψω λίγο πάρα πάνω και αλλιώς για να είμαι ξεκάθαρος. Η φασαρία που γίνεται δεν είναι μόνο από τρέξιμο ακούγοντας συνεχώς βαριά αντικείμενα που πετάνε στο πάτωμα και το πρώτο καιρό που δεν ήξερα τι ήταν πίστευα ότι κάτι έπεσε στο σπίτι μου μέσα από εμένα. Όταν για πρώτη πήγα επάνω για να της μιλήσω ο ποιο μικρός που είχε εκίνη την στιγμή στο σπίτι χτυπούσε συνεχόμενα ένα πλαστικό μπολ στο πάτωμα με μίσος, δεν ξέρω αν θα το έκανε όταν δεν θα ήμουν εγώ μπροστά αλλά η μητέρα του δεν του έλεγε τίποτα, ούτε <<μη θα χτυπήσεις >> η << δεν είναι σωστό >> η <<θα κάνουμε φθορές στο σπίτι μην το κάνεις αυτό>> 1
polaki Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Φίλε θα σου πω την άποψη μου επειδή και εγώ θέλω ΑΠΟΛΥΤΗ ηρεμία, την οποία προσπαθώ να την ΑΓΟΡΑΣΩ πληρώνοντας ΥΠΕΡΑΞΙΑ ένα σπίτι μόνο και μόνο επειδή υπάρχει ηρεμία στην πολυκατοικία και στη γειτονιά. Το σπίτι απλά το κληρονόμησες, δηλαδή δεν το ίδρωσες. Είναι τσάμπα σπίτι. Αν δεν το θες, επειδή θες περισσότερη ηρεμία στο οποίο σε καταλαβαίνω απόλυτα, βάλτο ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ή απλά νοίκιασέ το να παίρνεις κάνα 350άρι, και πήγαινε κάπου αλλού. Άκρη δε θα βγάλεις, θα βγάζεις το χτικιό κάθε μέρα που περνάει και θα δυστυχήσει η ζωή σου. Κάνε χάρη στον εαυτό σου, μίλα μαζί του στον καθρέφτη και δέξου ότι ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΤΙ ΕΧΑΣΕΣ αφού δεν το είχες ιδρώσει ούτε ήταν συνειδητή επιλογή να πας εκεί, και ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ. edit: για να μην παρεξηγηθώ, το ότι το κληρονόμησες το αναφέρω ως θετικό, με την έννοια ότι δεν πλήρωσες κάτι και να σου βγει σκάρτο. Σου βγήκε σκάρτο κάτι που ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΕΣ οπότε θεωρητικά δε θα πρέπει να σου δημιουργεί κανένα βάρος το να σηκωθείς να φύγεις. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2024 από polaki 3
Menelaos83 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Raylan είπε Εδώ μας γράφει ότι έχει τσακωθεί σχεδόν με όλη την γειτονιά, τον κάλεσε και η αστυνομία για απολογία.. Οι γυναίκες όλες έτσι είναι, δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Προφανως και ολες οι γυναικες δεν ειναι ετσι, εγω και στο πατρικο μου και τωρα εδω που μενω τα προβληματα τα ειχαμε απο αντρες οποτε δεν εχει νοημα να το παμε αλλου. Η λογικη λεει οτι η γυναικα εχοντας 4 παιδια, που μενει σε σπιτι χρεπι μονη και που δεν ειναι καθολου απιθανο με ολα της τα προβληματα να εχει και ψυχολογικα, δεν ασχολειται καθολου με το θεμα ησυχιας γτ εχει σημαντικοτερα προβληματα συμφωνα με αυτη να λυσει( εν μερει την καταλαβαινω αλλα ολοι εχουν τα δικα τους προβληματα) Για να μην πλατειαζουμε παραπανω, η συμβουλη μου προς τον φιλο ειναι να προσπαθησει να το πουλησει και να βρει κατι αλλο, ενοικιαση δεν ξερω αν ειναι το πιο σωστο, γτ οποιος μπει μεσα παλι θα εχει προβληματα και θα σηκωνεται στα 2 χρονια συμβολαιου να φευγει και θα γινεται συνεχως το ιδιο με τους επομενους, μεχρι να μεγαλωσουν τα παιδια. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2024 από Menelaos83 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις