Crash24 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Η Apple διευρύνει τη συνεργασία της με την Globalstar επενδύοντας 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενισχύοντας σημαντικά τις δυνατότητες δορυφορικής επικοινωνίας των iPhone. Η στρατηγική επένδυση της Apple στην Globalstar σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις δορυφορικές επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων. Με την απόκτηση μεριδίου 20% της εταιρείας, η τεχνολογική γίγαντας επιθυμεί να εδραιώσει τη θέση της στον τομέα των δορυφορικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Οι υπηρεσίες δορυφορικής επικοινωνίας της Globalstar έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμες σε καταστάσεις φυσικών καταστροφών, όπως τυφώνες και σεισμούς, όπου οι συμβατικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές συχνά καταρρέουν. Παρά την σχετικά αργή ταχύτητα μετάδοσης μηνυμάτων, που μπορεί να φτάσει τα 30 δευτερόλεπτα υπό ιδανικές συνθήκες, η υπηρεσία προσφέρει μια κρίσιμη γραμμή επικοινωνίας όταν όλες οι άλλες επιλογές έχουν εξαντληθεί. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών, που ξεκίνησε το 2022, περιλαμβάνει τη δωρεάν παροχή των υπηρεσιών στους χρήστες iPhone για δύο χρόνια μετά την ενεργοποίηση της συσκευής σε ελάχιστες χώρες στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Η Globalstar διαθέτει περίπου το 85% της δορυφορικής της υποδομής στην Apple, καθιστώντας την τον κύριο πελάτη της. Η υπηρεσία SOS έκτακτης ανάγκης της Apple μέσω δορυφόρου υποσχόταν αρχικά δύο χρόνια δωρεάν υπηρεσίας, η οποία αργότερα επεκτάθηκε για να καλύψει άλλο ένα έτος. Αυτό σημαίνει ότι όσοι αγοράσαν το iPhone 14 την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του, θα έχουν υποστήριξη μέχρι τον Νοέμβριο του 2025. Με τη νέα χρηματοδότηση, η Globalstar μπορεί επεκτείνει το δορυφορικό της δίκτυο και να ενισχύσει τις επίγειες υποδομές της. Παράλληλα, ο ανταγωνισμός στον τομέα εντείνεται, με την SpaceX να συνεργάζεται με την T-Mobile για παρόμοιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι δορυφόροι χαμηλής τροχιάς που χρησιμοποιούνται από την Globalstar προσφέρουν σημαντικά ταχύτερες υπηρεσίες σε σύγκριση με παραδοσιακά δορυφορικά συστήματα. Ωστόσο, οι χρήστες πρέπει να βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο για να στείλουν μηνύματα, λόγω των τεχνικών περιορισμών της τεχνολογίας. Η πρόσφατη έγκριση της FCC για τη χρήση παρόμοιων υπηρεσιών σε περιοχές που επλήγησαν από τον τυφώνα Helene υπογραμμίζει τη σημασία αυτών των τεχνολογιών για την ασφάλεια και την επικοινωνία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
AlexandrosGnL Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Αναφορά σε κείμενο χώρες στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα. Θα μου πείτε, τι πιο σύνηθες να συμβεί -.- 1 4
Axelq Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 1 hour ago, AlexandrosGnL said: Θα μου πείτε, τι πιο σύνηθες να συμβεί -.- 3 1
JohnnieGr88 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δορυφόρος,Siri,Apple intelligence ( από τα Lidl ) + πληρώνουμε το τηλέφωνο με το φόρο που έρχεται στην Αμερική + ευρωπαϊκή φορολογία για ένα κινητό που παράγεται στην Κίνα..δηλαδή βγαίνει χρυσός και στην τελική δεν απολαμβάνουμε τίποτα 😂 cringe 😬 1 1
AlexandrosGnL Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, Axelq είπε Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, πολύ σπάνια βλέπω android στον περίγυρο μου 1
Diavolos666 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, AlexandrosGnL said: Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, πολύ σπάνια βλέπω android στον περίγυρο μου Εγώ πάλι σχεδόν ποτέ δεν βλέπω iPhones, ούτε στην σχολή ούτε στους γνωστούς μου ούτε πουθενά, έχω 2 γνωστούς που έχουν iPhone μόνο, άλλος ένας 3ος που πήρε πέρυσι δεν του άρεσε επειδή είχε συνηθίσει στο android που το είχε μια ζωή και το πούλησε σε γνωστό του και ξαναπήγε σε android. Είχε πάρει και η γυναίκα του αδερφού μου πριν χρόνια αλλά το έσπασε και τελικά πήρε μια Xiaomara με 150 ευρώ γιατί όλο τα σπάει οπότε δεν συμφέρει. Το θέμα με τους περισσότερους είναι ότι φερόμαστε στο κινητό σαν απλό "κινητό" και δεν μας νοιάζει τόσο το οικοσύστημα, και επειδή η τιμή πάντα παίζει ρόλο, στα mid range και φτηνά κινητά πρώτη είναι η Xiaomi. Γι' αυτό και στην Ελλάδα η Xiaomi κάνει χρυσές δουλειές. Δηλαδή για να πάρει κανείς iPhone πρέπει να το θέλει οπωσδήποτε να είναι Apple προϊόν ενώ αν δεν τους νοιάζει η μάρκα σχεδόν όλοι πηγαίνουν σε Xiaomi λόγω κόστους. Αν θέλουν ντε και καλά "καλό" android πηγαίνουν σε Samsung. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου από Diavolos666 1
anax111 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 16 ώρες πριν, Axelq είπε Ο χάρτης είναι ότι να 'ναι. Δείχνει την Βόρεια Κορέα με 90% μερίδιο αγοράς iOS! Αν το πιστεύεις αυτό πίστεψε κι όλα τα άλλα.
mk_se7en Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 32 λεπτά πριν, anax111 είπε Ο χάρτης είναι ότι να 'ναι. Δείχνει την Βόρεια Κορέα με 90% μερίδιο αγοράς iOS! Αν το πιστεύεις αυτό πίστεψε κι όλα τα άλλα. Απόλυτα σωστό είναι, οτιδήποτε άλλη συσκευή και να έχουν η κυβέρνηση τους παρακολουθεί, οπότε έχει ανθίσει η μαύρη αγορά των iPhones στη χώρα. Το τόσο μεγάλο ποσοστό προκύπτει γιατί είναι τα μόνα που μπορούν να επικοινωνήσουν με τον έξω κόσμο φαντάζομαι.
georgiosmag Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 15 ώρες πριν, AlexandrosGnL είπε Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό, πολύ σπάνια βλέπω android στον περίγυρο μου κοροϊδεύουν τον κόσμο!
AlexandrosGnL Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 8 λεπτά πριν, georgiosmag είπε κοροϊδεύουν τον κόσμο! χαχαχα απλά μου φαίνεται πολύ περίεργο
JonnyBoy Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Ο ένας από τους δύο λόγους που δεν έχω πάρει ακόμα iPhone είναι αυτός. Η εξαίρεση της Ελλάδας από τις δορυφορικές υπηρεσίες που προσφέρονται στις ΗΠΑ. Πήγα να κάνω κίνηση με ένα γκατζετάκι της Motorola που πρόσφερε παρόμοιες υπηρεσίες με συνδρομή, αλλά ευτυχώς δεν πρόλαβα διότι ο πάροχος αυτών χρεοκόπησε. Ο άλλος λόγος προέκυψε φέτος με την μη διαθεσιμότητα του Apple intelligence στην Ελληνική γλώσσα. Ή η Huawei ή η Xiaomi προσφέρουν AI υπηρεσίες στα ελληνικά και θα σκεφτώ πολύ σοβαρά τα κινητά τους του χρόνου που θα αλλάξω τηλέφωνο. Αλλά ψάχνομαι και για τις δορυφορικές υπηρεσίες γιατί τις θεωρώ χρήσιμες.
J0hn82 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Η υπηρεσία αυτή χρειάζεται και επίγεια υποστήριξη - συμβάσεις με τοπικούς φορείς για να λειτουργήσει, το 112, παρόχους τηλεφωνίας, και οδικής βοήθειας. https://support.apple.com/en-us/105097 Χλωμό να το δούμε σύντομα…
Matt87 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Εδω δεν εχουμε Apple Store.. σιγα μην ηταν η Ελλαδα ανάμεσα στις χώρες🤣
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα