alet Δημοσ. χθες στις 02:13 μμ Share Δημοσ. χθες στις 02:13 μμ Θέλω να τραβήξω καλώδιο σε όροφο και εχω μερικές ερωτήσεις: α)Θα χρειαστώ κάποια extra προστασία στο καλώδιο για καιρικές συνθήκες ?Να περνάει δηλαδή μέσα απο κάποιο σωλήνα κτλ ή δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα και είναι ανθεκτικό σαν το καλώδιο του δορυφορικού πιάτου β)Μπορεί αυτο το εξωτερικό καλώδιο με το κατάλληλο jack να ξεκινήσει απο το router και να καταλήξει στον υπολογιστή ή πρέπει να ξεκινήσει και να καταλήξει σε πρίζα δικτύου ? γ)Εχω σκοπό να πάρω cat6a γιατί θα χρειαστώ αρκετά μέτρα αλλά έχω χαθεί λίγο με τις εσωτερικές θωρακίσεις του καλωδιου που απο οτι καταλαβαίνω ειναι η διαφορά utp με ftp.Αυτές οι θωρακίσεις αφορούν την ποιότητα της γραμμής ή τυχόν εξτρα θωρακιση απο καιρικές συνθήκες/θερμοκρασίες εφόσον το καλώδιο περαστεί γυμνό και όχι μέσα απο σωλήνες? δ)Το ftp εφ οσον εχει εξτρα θωράκιση δεν πρέπει να είναι ποιο ακριβό απο το utp? Γιατί υπάρχει διαφορά τιμής σε αυτά τα 2 για παράδειγμα με το utp να ειναι πιο ακριβό? https://www.kafkas.gr/kalodia/tilepikoinonion-data/data-exoterikou-chorou/u-ftp-cat6a-10giga/panduit-kalodio-u-ftp-4x23awg-cat6a-iec-lefko_294086/ https://www.kafkas.gr/kalodia/tilepikoinonion-data/data-exoterikou-chorou/sftp-cat6a-10giga/panduit-kal.f-utp-cat6a-4x2x23-exot.chorou_294083/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση jkoukos Δημοσ. χθες στις 06:19 μμ Λύση Share Δημοσ. χθες στις 06:19 μμ α. Αν είναι καλώδιο προορισμένο για εγκατάσταση εξωτερική, δεν χρειάζεται κάποια έξτρα προστασία (π.χ. πλαστικός σωλήνας). β. Μπορεί αλλά δεν ενδείκνυται. Αυτά τα καλώδια έχουν μονόκλωνο εσωτερικό αγωγό και δεν είναι εύκαμπτα, οπότε καλύτερα είναι να ξεκινούν και τερματίζουν από πρίζα (ακόμη και επιτοίχια). γ. Το UTP είναι το απλό καλώδιο δικτύου, το FTP έχει επιπλέον θωράκιση φύλλου αλουμινίου ενώ το STP έχει θωράκιση πλέγματος αλουμινίου. Η θωράκιση έχει να κάνει με προστασία από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Το εξωτερικό περίβλημα είναι αυτό που προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες. δ. Και τα δύο που αναφέρεις είναι FTP. Απλά το δεύτερο και ακριβότερο έχει εσωτερικά ειδικό gel για προστασία των καλωδίων από υγρασία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. χθες στις 06:35 μμ Share Δημοσ. χθες στις 06:35 μμ 4 hours ago, alet said: Θέλω να τραβήξω καλώδιο σε όροφο και εχω μερικές ερωτήσεις: α)Θα χρειαστώ κάποια extra προστασία στο καλώδιο για καιρικές συνθήκες ?Να περνάει δηλαδή μέσα απο κάποιο σωλήνα κτλ ή δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα και είναι ανθεκτικό σαν το καλώδιο του δορυφορικού πιάτου β)Μπορεί αυτο το εξωτερικό καλώδιο με το κατάλληλο jack να ξεκινήσει απο το router και να καταλήξει στον υπολογιστή ή πρέπει να ξεκινήσει και να καταλήξει σε πρίζα δικτύου ? γ)Εχω σκοπό να πάρω cat6a γιατί θα χρειαστώ αρκετά μέτρα αλλά έχω χαθεί λίγο με τις εσωτερικές θωρακίσεις του καλωδιου που απο οτι καταλαβαίνω ειναι η διαφορά utp με ftp.Αυτές οι θωρακίσεις αφορούν την ποιότητα της γραμμής ή τυχόν εξτρα θωρακιση απο καιρικές συνθήκες/θερμοκρασίες εφόσον το καλώδιο περαστεί γυμνό και όχι μέσα απο σωλήνες? δ)Το ftp εφ οσον εχει εξτρα θωράκιση δεν πρέπει να είναι ποιο ακριβό απο το utp? Γιατί υπάρχει διαφορά τιμής σε αυτά τα 2 για παράδειγμα με το utp να ειναι πιο ακριβό? https://www.kafkas.gr/kalodia/tilepikoinonion-data/data-exoterikou-chorou/u-ftp-cat6a-10giga/panduit-kalodio-u-ftp-4x23awg-cat6a-iec-lefko_294086/ https://www.kafkas.gr/kalodia/tilepikoinonion-data/data-exoterikou-chorou/sftp-cat6a-10giga/panduit-kal.f-utp-cat6a-4x2x23-exot.chorou_294083/ το καλωδιο για εξωτερικους χωρους μπορει να ειναι ftp,stp οπως και του εσωτερικου χωρου. απλα ειναι pet. to ftp,stp εχει να κανει να το πω χαζα με τα shield κομματια εσωτερικα του εξωτερικου περιβληματος(μονωσης). το εσωτερικου,εξωτερικου χωρου δηλαδη pet, non pet εχει να κανει με το εξωτερικο κομματι του καλωδιου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. χθες στις 10:57 μμ Share Δημοσ. χθες στις 10:57 μμ Επειδή κάνω κάτι παρεμφερές αυτές τις μέρες, άσχετα αν το καλώδιο είναι εξωτερικής χρήσης, βάλε σωλήνα (εύκαμπτο/σπιράλ ή ευθύγραμμο) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το κόστος θα είναι σαφώς υψηλότερο, ανάλογα με τα υλικά (στηρίγματα, μουφές, κουτιά, ρακόρ), αλλα πρακτικά φτιάχνεις μια μόνιμη υποδομή για να κάνεις οποιαδήποτε μελλοντική όδευση καλωδίωσης. Άπαξ και φτάσει το καλώδιο στο εσωτερικό, εκτός απο την πρίζα δικτύου (σαφώς πιο όμορφη λύση αισθητικά), μπορείς να βάλεις ενα female to female coupler και να συνεχίζει από εκεί ενα "κλασικό" cat6 καλώδιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alet Δημοσ. πριν από 9 ώρες Μέλος Share Δημοσ. πριν από 9 ώρες 14 ώρες πριν, Tenshi είπε Επειδή κάνω κάτι παρεμφερές αυτές τις μέρες, άσχετα αν το καλώδιο είναι εξωτερικής χρήσης, βάλε σωλήνα (εύκαμπτο/σπιράλ ή ευθύγραμμο) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το κόστος θα είναι σαφώς υψηλότερο, ανάλογα με τα υλικά (στηρίγματα, μουφές, κουτιά, ρακόρ), αλλα πρακτικά φτιάχνεις μια μόνιμη υποδομή για να κάνεις οποιαδήποτε μελλοντική όδευση καλωδίωσης. Άπαξ και φτάσει το καλώδιο στο εσωτερικό, εκτός απο την πρίζα δικτύου (σαφώς πιο όμορφη λύση αισθητικά), μπορείς να βάλεις ενα female to female coupler και να συνεχίζει από εκεί ενα "κλασικό" cat6 καλώδιο. Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω με σπιράλ. Το ethernet coupler δεν θα επηρεάσει την ποιότητα της γραμμής? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. πριν από 8 ώρες Share Δημοσ. πριν από 8 ώρες 1 hour ago, alet said: Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω με σπιράλ. Το ethernet coupler δεν θα επηρεάσει την ποιότητα της γραμμής? οχι.αλλα ειναι προτιμοτερο να βαλεις ενα αυτοκολλητο πριζακι cat6 για παραδειγμα παρα coupler.απο πλευρα αισθητικης αλλα και τεχνικα.δεν μπορει να τραβηχτει το καλωδιο κτλ.το coupler κανονικα ειναι για patch panel πιο πολυ. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Share Δημοσ. πριν από 6 ώρες 17 hours ago, Tenshi said: Επειδή κάνω κάτι παρεμφερές αυτές τις μέρες, άσχετα αν το καλώδιο είναι εξωτερικής χρήσης, βάλε σωλήνα (εύκαμπτο/σπιράλ ή ευθύγραμμο) για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το κόστος θα είναι σαφώς υψηλότερο, ανάλογα με τα υλικά (στηρίγματα, μουφές, κουτιά, ρακόρ), αλλα πρακτικά φτιάχνεις μια μόνιμη υποδομή για να κάνεις οποιαδήποτε μελλοντική όδευση καλωδίωσης. Άπαξ και φτάσει το καλώδιο στο εσωτερικό, εκτός απο την πρίζα δικτύου (σαφώς πιο όμορφη λύση αισθητικά), μπορείς να βάλεις ενα female to female coupler και να συνεχίζει από εκεί ενα "κλασικό" cat6 καλώδιο. το σπιραλ πραγματι εχει πολλα καλα.μπορει να περαστει και δευτερο καλωδιο και προστατευει το καλωδιο πολυ περισσοτερο.απλα αυξημενο κοστος. το Pet ειναι πιο φτηνο και δεν πιανει τοσο ογκο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. πριν από 6 ώρες Share Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, poulinos είπε το σπιραλ πραγματι εχει πολλα καλα.μπορει να περαστει και δευτερο καλωδιο και προστατευει το καλωδιο πολυ περισσοτερο.απλα αυξημενο κοστος. το Pet ειναι πιο φτηνο και δεν πιανει τοσο ογκο. Μια χαρά στηρίζεται με ρόκα το pet,απλά είμαι υποχόνδριος με το θέμα βροχή/υγρασία,αν θα γλύψει πουθενά νερό,αν αρχίζει να ποτίζει τον τοίχο κλπ κλπ. Προσωπικά βάζω pet καλώδιο μέσα σε σπιράλ/ευθύγραμμο που τερματίζει σε κουτιά IP55 που έχω κάνει και οπή απο κάτω για εκτόνωση αν πάνε όλα στραβά. (Θέλω να τελειώσω μια για πάντα με το θέμα δίκτυο, αν θυμάσαι σε ρώταγα παλαιότερα για λύση με PLC). Κάνω και ένα mini hijack: Το εξωτερικό cat6 πριζάκι αν θυμάμαι καλά, θέλει ένα ειδικό εργαλείο για να γίνουν οι ενώσεις, οι οποίες πρακτικά είναι εκτεθειμένες.Εκεί τι παίζει με τις υγρασίες αν μιλάμε για χώρους που είναι κλειστοί για μήνες; Μπορείς να τις μονώσεις κάπως; Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από Tenshi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. πριν από 6 ώρες Share Δημοσ. πριν από 6 ώρες 9 minutes ago, Tenshi said: Μια χαρά στηρίζεται με ρόκα το pet,απλά είμαι υποχόνδριος με το θέμα βροχή/υγρασία,αν θα γλύψει πουθενά νερό,αν αρχίζει να ποτίζει τον τοίχο κλπ κλπ. Προσωπικά βάζω pet καλώδιο μέσα σε σπιράλ/ευθύγραμμο που τερματίζει σε κουτιά IP55 που έχω κάνει και οπή απο κάτω για εκτόνωση αν πάνε όλα στραβά. (Θέλω να τελειώσω μια για πάντα με το θέμα δίκτυο, αν θυμάσαι σε ρώταγα παλαιότερα για λύση με PLC). Κάνω και ένα mini hijack: Το εξωτερικό cat6 πριζάκι αν θυμάμαι καλά, θέλει ένα ειδικό εργαλείο για να γίνουν οι ενώσεις, οι οποίες πρακτικά είναι εκτεθειμένες.Εκεί τι παίζει με τις υγρασίες αν μιλάμε για χώρους που είναι κλειστοί για μήνες; Μπορείς να τις μονώσεις κάπως; ναι το Pet στηριζεται με ροκα απλα θελει προσοχη οπως λες για να μην περασει νερο μεσα απο την τρυπα .συνηθως κανουν κουρμπα(καμπυλη). τα Plc ξεχασε τα.δεν ειναι μονιμη λυση καν. το εξωτερικο πριζακι που εγραψα πιο πανω δεν ειναι για εξωτερικο χωρο.ειναι αυτοκολλητο πριζακι που θα κοληθει σε εσωτερικο τοιχο. δεν εχει τυχει να δω εξωτερικο πριζακι αδιαβροχο.λογικα κατι θα υπαρχει.η αλλη λυση ειναι βεβαια να το βαλεις μεσα σε στεγανο ηλεκτρολογικο κουτακι οπως εγραψες πιο πανω για τα κουτια Ip55. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. πριν από 6 ώρες Share Δημοσ. πριν από 6 ώρες 8 λεπτά πριν, poulinos είπε ναι το Pet στηριζεται με ροκα απλα θελει προσοχη οπως λες για να μην περασει νερο μεσα απο την τρυπα .συνηθως κανουν κουρμπα(καμπυλη). τα Plc ξεχασε τα.δεν ειναι μονιμη λυση καν. το εξωτερικο πριζακι που εγραψα πιο πανω δεν ειναι για εξωτερικο χωρο.ειναι αυτοκολλητο πριζακι που θα κοληθει σε εσωτερικο τοιχο. δεν εχει τυχει να δω εξωτερικο πριζακι αδιαβροχο.λογικα κατι θα υπαρχει.η αλλη λυση ειναι βεβαια να το βαλεις μεσα σε στεγανο ηλεκτρολογικο κουτακι οπως εγραψες πιο πανω για τα κουτια Ip55. Όχι, δέν μιλάω για εξωτερική τοποθέτηση. Σκέψου κάτι σε αποθήκη για παράδειγμα, με ανεπαρκή αερισμό για μήνες! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Share Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 hour ago, Tenshi said: Όχι, δέν μιλάω για εξωτερική τοποθέτηση. Σκέψου κάτι σε αποθήκη για παράδειγμα, με ανεπαρκή αερισμό για μήνες! τοτε εισαι οκ. καποια πριζακια θελουν καρφωτικο ενω αλλα δεν θελουν. αλλα δεν θα παθει κατι αφου υπαρχει αερισμος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. πριν από 4 ώρες Share Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 ώρα πριν, Tenshi είπε Σκέψου κάτι σε αποθήκη για παράδειγμα, με ανεπαρκή αερισμό για μήνες! Δεν έχει θέμα με υγρασία. Στο χωριό έχω ένα σε εξωτερικό χώρο αλλά κάτω από στέγαστρο και δεν έχει κανένα θέμα κοντά στα 6 χρόνια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα