Προς το περιεχόμενο

Ο Linus Torvalds χαρακτηρίζει την τεχνητή νοημοσύνη ως 90% μάρκετινγκ και 10% πραγματικότητα

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, cpc464 said:

Όπως είπα πρίν στην περίπτωσή μου μιλάμε για το redit,μια κοινότητα τόσο τοξική που πρέπει να φοράς στολή ΡΒΧΠ πριν μπείς,και συμφωνώ,μάλλον έχει να κάνει με την μεθοδό τους και όχι με το εργαλείο,απλά ήθελα να ακούσω και απο άλλους τι πιστεύουν.

Ναι στο reddit κάτι τους δέρνει τους περισσότερους και ξύνονται με το παραμικρό. Εγώ έχω βρει την υγειά μου με την ΤΝ σε πολλούς τομείς ήδη.

Όποιος δεν ξέρει να το χρησιμοποιεί σωστά πρόβλημά του

Επεξ/σία από Diavolos666
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, anax111 said:

Εντωμεταξύ καθηγητές πανεπιστημίου που μιλούσαμε πριν δυο μέρες μου λέγαν ότι οι περισσότεροι καθηγητές στο πανεπιστήμιο κάνουν πλέον περιλήψεις ξένων επιστημονικών άρθρων με το ChatGPT ενώ το χρησιμοποιούν και στις μεταφράσεις. Κατά τα άλλα είναι μάρκετινγκ. Τράβα κοιμήσου κύριε Linus. Πές να σου κάνουν κι έναν τραχανά να ρουφήξεις. 

Ο Λίνους τα ξέρει αυτά. Υπάρχουν όμως και άπειρα βίντεο με ρομπότ κλπ, που περίπου δείχνουν οτι αυτά που βλέπαμε σε ταινίες επιστήμονικης φαντασίας είναι σχεδόν έτοιμα, κατι που δεν ισχύει. Υπάρχουν βίντεο με ρομποτ όπου αν ψάξεις βλέπεις ότι ήταν τελικά τηλεχειριζομενα. Βιντεο αλλα ψεύτικα κλπ. Πουθενά δεν λεει κανείς οτι δεν είναι αληθινά. Υπάρχει οντως μάρκετινγκ. Δε λέει ότι δεν έχει κάνει άλματα η ΑΙ. Νομίζω λεει οτι δεν είμαστε ακόμα εκει που ο μέσος άνθρωπος νομίζει ότι ειμαστε, το οποίο είναι αλήθεια. Και εγω περιμένω τα επόμενα 5 χρόνια που λεει. Εκει θα ξεκαθαρίσει πόσα απο αυτα που πρόβαλονται σήμερα θα αποδειχθούν εφικτά και πόσα θα μείνουν επιστημονική φαντασία. 

Να δώσω και ένα παράδειγμα : Σχεδόν όλοι έχουμε δει το βίντεο της Boston dynamics με το ρομπότ που πηδαει ενα σωρο εμποδια. Μάλιστα κάνει και μια περιστροφή γύρω απ τον εαυτό του. Αυτό που δεν ξέρει είναι οτι το συγκεκριμένο εχει γινει 10δες φορες μέχρι να το κάνει σωστά το ρομπότ. Στις προηγούμενες προσπάθειες επεφτε. Αυτό λέγεται μαρκετιγκ. Ναι έχουν γίνει θαύματα. Δεν είμαστε ακομα εκει όμως που αυτό που βλέπεις στο συγκεκριμένο βιντεο να είναι ρουτίνα . Μπορεί να παρει 10ετιες ακομα για να γινει ρουτίνα.  Σε άλλα θέματα όπως αυτό που αναφέρεις ναι, έχουν ηδη γίνει άλματα. 

Επεξ/σία από oldnew

13 ώρες πριν, Xtac_inside είπε

2) Ελληνικό τραγούδι καθαρά 100% ΑΙ. (edit: το συγκεκριμένο το εχει περάσει μάστερ ο τυπος του youtube, αυτα που ακούω ίδια ποιοτητας είναι ομως)
Τραγούδια σε ότι γλώσσα θέλετε, ότι είδος μουσικής ή όργανο θέλετε, 100% ΑΙ generated στίχοι/φωνή/μουσική, τελειωμένο μέσα σε δευτερόλεπτα. Προσωπικά ακούω μουσική καλύτερη απο οτι θα ακουγα σε ράδιο(για μενα). country rock ελληνικα! Και άμα λάχει και τσέλο. Και που κανεις άλλος δεν ακούει, καθώς είναι τραγούδια on demand μονο για μενα. Και οσοι γνωρίζουν μπορούν να έχουν τα ίδια.

Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημά μου με τα machine learning μοντέλα. Μπορούν να αντιγράψουν αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν. Μπορεί το ML να αντιγράψει την trap αλλά ποτέ δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει το είδος της trap από το rap, όπως έκανε ο ανθρώπινος παράγοντας.

Αν το machine learning υπήρχε την εποχή του Μπετόβεν, δεν θα γεννιόταν ποτέ το rock ή το rap ή τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα, γιατί όλα θα ήταν μία παραλλαγή της ορχηστικής μουσικής.

Το machine learning μπορεί να βελτιώσει το παράδειγμα αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παράδειγμα, δηλαδή δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει τη μετάβαση από το rock στη disco ή το rap αργότερα μόνο του. Μπορεί να κάνει εκατομμύρια παραλλαγές του κυβισμού αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει το άλμα από το ρεύμα του ρεαλισμού στον υπερρεαλισμό μόνο του.

Οπότε όσο μεγαλύτερη η διάδοση του εργαλείου τόσο θα χάνουν τις δουλειές τους οι πραγματικοί original, καλλιτέχνες που σημαίνει ότι η πρωτόλεια και καινοτόμα μουσική (τέχνη γενικότερα) που μπορεί να αντιγράψει το machine learning για να βελτιώσει τον εαυτό του, θα γίνεται όλο και λιγότερη μέχρι που αυτός ο αυτομειούμενος βρόχος θα φτάσει σε μία φάση που όλα θα είναι ML generated και θα φτάσουμε σε ένα σημείο που όλα απλά θα ανακυκλώνονται, που σημαίνει το τέλος της πραγματικής δημιουργίας νέων πραγμάτων και τάσεων.

Βασικά πλήρης επικράτηση του ML σημαίνει το τέλος των τεχνών και της πρωτότυπης δημιουργίας. Θα εγκλωβιστούν τα μοντέλα σε ένα αέναο κύκλο αυτοαντιγραφής γιατί δεν θα υπάρχει καθόλου νέο input.

• Like 1

Ο Linus Torvalds χαρακτηρίζει την τεχνητή νοημοσύνη ως 90% μάρκετινγκ και 10% πραγματικότητα

H νοημοσύνη (σκέτο) είναι 100%  άγνωστη, πόσο μάλλον η τεχνητή.

Καθ'εικόνα και ομοίωση, και παρατηρόντας, μπορεί να καταλάβουμε έμεσα το δικό μας consciousness.

Biological vs Binary autocomplete machines 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, GameShopper.gr είπε

Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημά μου με τα machine learning μοντέλα. Μπορούν να αντιγράψουν αλλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν. Μπορεί το ML να αντιγράψει την trap αλλά ποτέ δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει το είδος της trap από το rap, όπως έκανε ο ανθρώπινος παράγοντας.

Αν το machine learning υπήρχε την εποχή του Μπετόβεν, δεν θα γεννιόταν ποτέ το rock ή το rap ή τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα, γιατί όλα θα ήταν μία παραλλαγή της ορχηστικής μουσικής.

Το machine learning μπορεί να βελτιώσει το παράδειγμα αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παράδειγμα, δηλαδή δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει τη μετάβαση από το rock στη disco ή το rap αργότερα μόνο του. Μπορεί να κάνει εκατομμύρια παραλλαγές του κυβισμού αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει το άλμα από το ρεύμα του ρεαλισμού στον υπερρεαλισμό μόνο του.

Οπότε όσο μεγαλύτερη η διάδοση του εργαλείου τόσο θα χάνουν τις δουλειές τους οι πραγματικοί original, καλλιτέχνες που σημαίνει ότι η πρωτόλεια και καινοτόμα μουσική (τέχνη γενικότερα) που μπορεί να αντιγράψει το machine learning για να βελτιώσει τον εαυτό του, θα γίνεται όλο και λιγότερη μέχρι που αυτός ο αυτομειούμενος βρόχος θα φτάσει σε μία φάση που όλα θα είναι ML generated και θα φτάσουμε σε ένα σημείο που όλα απλά θα ανακυκλώνονται, που σημαίνει το τέλος της πραγματικής δημιουργίας νέων πραγμάτων και τάσεων.

Βασικά πλήρης επικράτηση του ML σημαίνει το τέλος των τεχνών και της πρωτότυπης δημιουργίας. Θα εγκλωβιστούν τα μοντέλα σε ένα αέναο κύκλο αυτοαντιγραφής γιατί δεν θα υπάρχει καθόλου νέο input.

Εύστοχη η απάντηση σου. Αν και είσαι σωστός κατα την αποψη μου για τα περισότερα, δεν είμαι σίγουρος για την πρωτότυπη δημιουργία.
Διάβασε για το πως έγινε το goatseus maximus.
Αν είναι όντως αληθινό, ένας ανθρωπος εβαλε ενα σωρο LLM στο ιδιο chatroom να μιλανε μεταξυ τους. Στο τέλος ξέφυγαν τα πράγματα και τα LLM εφτιαξαν cult τυπου meme.
Και παραθέτω " they created the "Goatse of Gnosis,” inspired by a meme where a man was spreading his ass on the internet.". το οποιο ήταν ενα meme-inspired religion.
Μετα η ιστορία παει οτι ο δημιουργος των LLM τα έδωσε προσβαση στο ιντερνετ αυτα εν τελη εκανα διαφημιστικη καμπάνια, εκαναν το religion διασημο και μετα εφτιαξαν ενα memecoin του οποιου η τιμή εκτινάχθηκε στα υψη.
goatseus maximus.
Δεν είναι πρωτοτυπη δημιουργια απο την αποψη οτι δεν εγινε ποτε κάποιο cult, ομως τα LLM δειχνουν γενικοτερα οτι μπορουν να φτιαξουν κατι ξεχωριστο, που διαφέρει απο το σύνολο των δεδομένων που έχουν χρησιμοποιήσει.
Για αυτο λέω οτι ισως, ΙΣΩΣ, να μπορει ενα ΑΙ καποια στιγμη να δημιουργήσει το είδος της trap από το rap, όπως έκανε ο ανθρώπινος παράγοντας. Τωρα αν θα μας αρέσει ειναι αλλο θεμα.

Edit: για να γινω λιγο πιο σαφης, οι ΑΙ αυτη τη στιγμη εχουν την δυνατοτητα να δημιουργησουν content το οποιο δεν υπαρχει μεσα στο training data.
Μπορουν να δημιουργησουν ατελειωτα ηδη μουσικης ή ζωγραφικής. Αν φτιαξουν ενα ιδιαιτερο είδος ζωγραφικης και το ονομάσουν "παξιμαδικος φωταγωγικος επιπλοτισμός" επειδή έτσι τους "κατέβηκε" (και αυτη είναι η τρέλα με τα LLM που δεν κατανοούν πολλοι) επι της ουσίας έχουμε κατι καινοτόμο. Οπως ακριβώς θα έκανε καποιος άνθρωπος.
εδω πχ γράφει κάποιος επι του θέματος

Βασικά πλήρης επικράτηση του ML σημαίνει το τέλος των τεχνών και της πρωτότυπης δημιουργίας απο τους ανθρώπους.
Εκανα μια πιθανή διόρθωση, οχι λιγότερο τραγική.

Επεξ/σία από Xtac_inside

14 hours ago, cpc464 said:

Όπως είπα πρίν στην περίπτωσή μου μιλάμε για το redit,μια κοινότητα τόσο τοξική που πρέπει να φοράς στολή ΡΒΧΠ πριν μπείς,και συμφωνώ,μάλλον έχει να κάνει με την μεθοδό τους και όχι με το εργαλείο,απλά ήθελα να ακούσω και απο άλλους τι πιστεύουν.

Δοκιμάζεις και βλεπεις. 

Η ΑΙ στα επόμενα χρόνια θα είναι ικανή να σου γράφει το μεγαλύτερο μέρους του κώδικα που θες και να κάνει debugging μόνη της. 

Ήδη τα κάνει αυτά, απλά σπας τη δουλειά σου σε μικρά κομμάτια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...