Προς το περιεχόμενο

Ο Linus Torvalds χαρακτηρίζει την τεχνητή νοημοσύνη ως 90% μάρκετινγκ και 10% πραγματικότητα

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Καλά, δε το λες και ανεμελιά το ζόρι που έχει να εκλεγεί εκείνος που θα τον ωφελήσει περισσότερο οικονομικά.

Νομίζω ότι έχει ξεπεράσει το σημείο που τον νοιάζουν τα χρήματα (γιαυτό πχ όλες οι πατέντες της TESLA ειναι προσβάσιμες για χρήση απο τον οποιονδήποτε fair use ή είπε στην Disney apple και ΙΒΜ  "να πας να γ#@$#@" όταν τον απείλησαν ότι θα του κόψουν όλες τις χορηγίες τους απο διαφημίσεις κτλ επειδή εξέφρασε την άποψη του για τους φίλους τους, τους Εβραίους :P

Απλά τώρα τον νοιάζει να βελτιώσει το μέλλον της κοινωνίας (τουλάχιστον όπως το κρίνει αυτός)  οπότε σε αυτό το επίπεδο τον "ζορίζει" αν βγεί ή όχι το trump. 

Να στο πω αλλιώς όποιος και αν βγει στις εκλογές ή ακόμη και να κλείσουν σήμερα όλες οι εταιρείες του και να μην βγάλουν ούτε 1$ επιπλέον κέρδος έχει τόσα χρήματα που για να τον φτάσεις θα πρέπει να βγάζεις 100.000 ευρώ τον μήνα και αν το κάνεις αυτό θα χρειαστείς 196.666,6666_  ΧΡΟΝΙΑ  για να τον φτάσεις. 

Θέλω να πω ότι ό,τι και να γίνει ειναι ήδη χεσμένος στο τάλιρο οπότε ο βρεγμένος δεν φοβάται μην βραχεί :P 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αυτός ο όρος τεχνητή νοημοσύνη στον περισσότερο κόσμο του φέρνει το Σβαρτζενέγκερ τον εξολοθρευτή.

Οπως και να έχει είναι ένα πάρα πολύ καλό εργαλείο ψαξίματος και μόνο. Αν του δώσεις καλο input είναι πολύ πιθανό να βρείς την απάντηση σε ελάχιστο χρόνο. Αλλά μέχρι εκεί. Κώδικα θα σε βοηθήσει σε μικρές συναρτήσεις να λύσεις ένα μικρό πρόβλημα, βπ.χ θελω από ένα αρχείο csv να το ανοίξω και να βρω τον ελον μάσκ σε python . Αυτό ναι.

• Super Moderators
24 minutes ago, lost2 said:

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ ζω για τη στιγμή που θα δω το AiΙnsomnia.gr

InsomniAi.gr 😛

• Haha 3

Ελάχιστοι βλέπω κατανοούν τί είπε ο Linus. O τίτλος του άρθρου δεν βοηθά. 

Κατά τα άλλα, εγώ από τον Νοέμβριο του 22 μέχρι σήμερα έχω εξοικονομησει εκατοντάδες εργατοώρες χρησιμοποιώντας εργαλεία ΑΙ. 

Μου φαίνεται ανέκδοτο όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι η ΑΙ είναι άχρηστη. 

• Like 4
  • Thanks 4

2 ώρες πριν, thomasG4 είπε

O Linus είναι από τους λίγους ανθρώπους στη τεχνολογία που παραδέχομαι, γιατί έχει κάποιες σταθερές αξίες που δεν τις αλλάζει με τα χρόνια. Αυτό όμως νομίζω τον κάνει να εθελοτυφλεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το AI και στη σημερινή του μορφή μπορεί να κάνει πολλά πράγματα πιο εύκολα αν ξέρει να το χρησιμοποιεί κάποιος.

Ναι έχει τα θέματα του, αλλά για αρκετές χρήσεις ανεβάζει τη παραγωγικότητα ένα 30-40% σίγουρα. Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι πολλοί που hype-αρουν το AI έχουν οικονομικό όφελος (Sam Altman και σία), γιατί συνεχώς επικεντρώνονται στο μέλλον του AI και πολλές φορές φαίνεται ότι πουλάνε φούμαρα.

2 ώρες πριν, oldnew είπε

Νομίζω ότι ο τίτλος δεν αντιπροσωπεύει αυτο που θέλει να πει ο Λινους (παροτι ειπε ακριβώς αυτο που λέει ο τίτλος) . Αναγνωρίζει την εξέλιξη της ΑΙ. Απλώς δεν του αρέσει το μάρκετινγκ γενικά,  οχι μονο στην ΑΙ αλλά παντου. Πχ αναφέρει τα κρυπτονομισματα οπου συμβαίνει το ιδιο. Όντως το μάρκετινγκ εχει κανει την ΑΙ ψωμοτυρι. Σε άσχετα πράγματα αναφέρουν την ΑΙ επειδή πουλάει.  Αυτο δε σημαίνει οτι δεν έχει κανει αλματα η ΑΙ τα τελευταία χρόνια.  Έχει δικιο ομως επίσης σε αυτο που λέει,  ας περιμένουμε 5 χρόνια. Η ΑΙ αυτη τη στιγμή είναι στο επίπεδο που ηταν οι επεξεργαστές στη δεκαετία του 80. Δείχνει τη δυναμική της αλλά κανει ολοκληρωμένα,  σωστα κάτι,  χωρίς την επίδραση του ανθρωπου,  σπάνια. 

Προσωπικά πιστεύω οτι το νερο εχει μπει στο αυλακι. Εχουν γίνει οι απαραίτητες καινοτομίες και τα επόμενα χρόνια θα δούμε θαύματα.  Θα παρει πολυ καιρό ακόμα ομως, και δε νοηται επανάσταση της ΑΙ χωρίς ρομπότ. 

ακριβως! εγω με τον συνεργατη μου εχουμε ηδη συνθεσει το πρωτο ΑΙ αβαταρ ανθρωπου με πληρη κινηση  στην ελλαδα.μπορει καποιος να το χρησιμοποιησει οπως θελει,π/χ να μιλησει σε 100 διαφορετικες γλωσσες η' να κανει μια διαλεξη μεσω αυτου με κειμενο ενος επιστημονα.σημασια εχει τι θελεις να κανεις μαυτο.

• Like 2

3 ώρες πριν, Thresh είπε

Ο Elon που κουμπωσε 100.000 H200 GPUs της Nvidia στο xAI super computer του γιατί να φάει? Elon Musk set up 100,000 Nvidia H200 GPUs in 19 days - Jensen says process normally takes 4 years | Tom's Hardware

Αναφέρομαι στο ότι κάποτε τον είχαμε για θεό και τώρα τον κράζουνε. Αντί να κοιτάνε την ουσία/τα επιτεύγματα ασχολούνται μόνο με το "πότε αφόδευσε ο Ίλον", "τι έγραψε στο Χ", προφανώς με μπόλικη παραπληροφόρηση από τα μίντια γιατί τους έχει πονέσει άσχημα ο Ίλον. Προσωπικά μου είναι τέρμα αδιάφορος αλλά ότι έχει τα @ να τσαλακώνει την εικόνα του και να τους γλεντάει, τον πάω με 1000.

• Like 1
  • Haha 1

1 ώρα πριν, panther_512 είπε

Ελάχιστοι βλέπω κατανοούν τί είπε ο Linus. O τίτλος του άρθρου δεν βοηθά. 

Κατά τα άλλα, εγώ από τον Νοέμβριο του 22 μέχρι σήμερα έχω εξοικονομησει εκατοντάδες εργατοώρες χρησιμοποιώντας εργαλεία ΑΙ. 

Μου φαίνεται ανέκδοτο όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι η ΑΙ είναι άχρηστη. 

Ενδιαφέρον,μπορείς σε παρακαλώ να πείς αν σε βοηθάει σε γραφή κώδικά;,, κάτι που ακούω συχνά ,ειδικά στο reddit,είναι ότι όσο χρόνο κερδίζουν τον χάνουν μετά στο debugging, και θα ήθελα να ακούσω απο κάποιον που έχει εμπειρία το κατα πόσο είναι αληθινό. 

• Like 2

Οταν εμείς στην Ελλάδα είχαμε έξυπνες σίτες, παντόφλες και μαξιλάρια. οι άλλοι έτρωγαν βελανίδια...

Υπάρχουν στο Λίνουξ, pc desktop εφαρμογές που κάνουν χρήση ΑΙ ?

Επεξ/σία από Eloy

Η Ελληνική γλώσσα έχει διαφορετικές λέξεις για το αποτελεσματικό, το ωφέλιμο, το παραγωγικό, το κερδοφόρο, το βιώσιμο, το πρακτέο, το ηθικό , το ενδεδειγμένο για κάποιο λόγο. Το ότι βάζουμε όλα τα παραπάνω στο ίδιο τσουβάλι δε θα μας βγει σε καλό. Η AI έχει τρεις από τις οκτώ παραπάνω ιδιότητες, οι άλλες πέντε είναι προς διερεύνηση.

Επεξ/σία από KyrGR
  • Thanks 1

Συμφωνώ 1000% και επιτέλους που καποοςε υπόβαθρο βγαίνει και λέει την πραγματικότητα.  

Αυτό όμως συμβαίνει τώρα.  Τους επόμενους μήνες / χρόνια δεν θα είναι 10%.   Αυτό είναι που θα πρέπει να μας ανησυχήσει και όχι το τώρα.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...