Dionisopoulos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Έχω windows XP, asus P5VD2-MX μητρική και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο Transcend 1TB Storejet 25H3 usb 3.1 gen 1. Ο δίσκος αυτός δούλευε καλά για αρκετά χρόνια μέχρι που έφτασε τελευταία άλλοτε να τον αναγνωρίζει και άλλοτε όχι. Τού έκανα ασφαλή κατάργηση και τον ξανασυνέδεα και δεν τον αναγνώριζε και έπρεπε να κάνω επανεκκίνηση τον Η.Υ. για να τον δει πάλι. Ώσπου έφτασε να τον βάζω στις θύρες του usb (όλες τις πίσω πάνω στη μητρική, ενώ οι δύο μπροστινές μάλλον δεν έχουν αρκετό ρεύμα για να τον ανοίξουν) και ο υπολογιστής να κλείνει αμέσως, δηλαδή να διακόπτεται η παροχή ρεύματος. Όταν ήταν κλειστός ο υπολογιστής, αλλά ανοικτός ο διακόπτης στο τροφοδοτικό, το led πάνω στη μητρική από αναμμένο που ήταν συνεχόμενα άρχισε να αναβοσβήνει όταν συνέδεα τον δίσκο. Ανοίγοντάς τον, τον δίσκο, έβγαλα τη πρόσοψη και τον έκανα εσωτερικό. Συνδέω τον αντάπτορα manhattan, που έχει sata σε usb συνδεσμολογία, στον δίσκο και μετά στο ρεύμα στο πολύμπριζο και ο υπολογιστής πάλι κλείνει. Τον ξανανοίγω τον Η.Υ., λειτουργεί καλά πια και συνδέω και το καλώδιο του αντάπτορα στη θύρα usb της μητρικής και τον αναγνωρίζει και βλέπω τα αρχεία μου. Τι μπορεί να φταίει; Υ.Γ.: Ο Transcend εσωτερικά περιέχει έναν western digital. Όταν τον σύνδεσα σε λαπτοπ δεν τον αναγνώρισε αλλά δεν έκλεισε όπως ο υπολογιστής.
kostas_anes Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Προφανως ο δισκος βραχυκυλωνει. Μη κανεις αλλα πειραματα, θα καψεις τροφοδοτικο ή καμια θυρα USB. Παει για καδο. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου από kostas_anes
Dionisopoulos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου Με συγχωρείς που άργησα να σου απαντήσω και σ' ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σου. Μη μου λες για κάδο (εγκεφαλικό) και γιατί άλλον δίσκο δεν μπορώ να αγοράσω, ήδη έχει βγει εκτός λειτουργίας και ο παλιότερος WD που είχα, και τα αρχεία που έχει μέσα πού να τα σώσω; 700mb είναι. τουλάχιστον έσωσα τα πιο σημαντικά στον υπολογιστή μου. Ευτυχώς ο Η.Υ. τον βλέπει με τον αντάπτορα manhattan (έχει τη δική του τροφοδοσία ρεύματος) και έτσι αποφεύγω τη σύνδεσή του πάνω στον υπολογιστή για να μην θέσω σε κίνδυνο το τροφοδοτικό και τις θύρες usb, όπως πολύ σωστά λέγεις. Θέλει μάλλον πρώτα να του δίνω ρεύμα και μετά να ανοίγω τον υπολογιστή αλλά το κάνω που και που, δηλαδή να τον βλέπω, γιατί διαφορετικά, δηλ. να ανοίγω το p.c. πρώτα και μετά να τον συνδέω στον manhattan, άλλοτε μου κλείνει το p.c. και άλλοτε όχι. Θέλω να πω ότι εξακολουθεί και έχει κάποιο θέμα παρ' ότι έβγαλα την πρόσοψή του και τον έκανα εσωτερικό, δίνοντάς του ρεύμα εκτός τροφοδοτικού, αλλά τουλάχιστον μ' αυτόν τον τρόπο λειτουργεί.
lector Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Στις 12/11/2024 στις 2:12 ΜΜ, Dionisopoulos είπε Με συγχωρείς που άργησα να σου απαντήσω και σ' ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σου. Μη μου λες για κάδο (εγκεφαλικό) και γιατί άλλον δίσκο δεν μπορώ να αγοράσω, ήδη έχει βγει εκτός λειτουργίας και ο παλιότερος WD που είχα, και τα αρχεία που έχει μέσα πού να τα σώσω; 700mb είναι. τουλάχιστον έσωσα τα πιο σημαντικά στον υπολογιστή μου. Ευτυχώς ο Η.Υ. τον βλέπει με τον αντάπτορα manhattan (έχει τη δική του τροφοδοσία ρεύματος) και έτσι αποφεύγω τη σύνδεσή του πάνω στον υπολογιστή για να μην θέσω σε κίνδυνο το τροφοδοτικό και τις θύρες usb, όπως πολύ σωστά λέγεις. Θέλει μάλλον πρώτα να του δίνω ρεύμα και μετά να ανοίγω τον υπολογιστή αλλά το κάνω που και που, δηλαδή να τον βλέπω, γιατί διαφορετικά, δηλ. να ανοίγω το p.c. πρώτα και μετά να τον συνδέω στον manhattan, άλλοτε μου κλείνει το p.c. και άλλοτε όχι. Θέλω να πω ότι εξακολουθεί και έχει κάποιο θέμα παρ' ότι έβγαλα την πρόσοψή του και τον έκανα εσωτερικό, δίνοντάς του ρεύμα εκτός τροφοδοτικού, αλλά τουλάχιστον μ' αυτόν τον τρόπο λειτουργεί. Παρε οπωσδηποτε νεο δισκο και κανε backup τα αρχεια σου οσο λειτουργει ακομα ο παλιος. Δεν παιζουμε με τα προσωπικα μας αρχεια.
xsterg Δημοσ. Παρασκευή στις 08:26 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:26 μμ 1. μα καλα φιλε μου. σε εναν δισκο κρατας τα δεδομενα σου? να ξερεις οτι ενα ισον κανενα! 2. ειχα κατι παρομοιο με εσενα και εφταιγε το usb καλωδιο. με το που εβαζα αλλο δουλευε κανονικα. με το δικο του οχι. το πεταξα για να μην με μπερδευει. 1
Kthulhou Δημοσ. Παρασκευή στις 09:30 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:30 μμ μπορεί να "γονατίζει" το τροφοδοτικό του ΗΥ.... πιθανολογώ τα έχει τα χρονάκια του, ε? εξωτερικοι δισκοι
Dionisopoulos Δημοσ. Κυριακή στις 07:00 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 07:00 μμ Στις 15/11/2024 στις 9:30 ΜΜ, Kthulhou είπε μπορεί να "γονατίζει" το τροφοδοτικό του ΗΥ.... πιθανολογώ τα έχει τα χρονάκια του, ε? εξωτερικοι δισκοι Μπορεί να το γονατίζει όπως το λες ή μπορεί να φταίει κάτι άλλο. Το αρχικό τροφοδοτικό το πήρα το 2006 από το πλαίσιο και επειδή ήταν 450w και δεν θυμάμαι τι θέμα είχα και το αναβάθμισα σε corsair CX600 ίσως γύρω στο 2013, δεν θυμάμαι καθόλου πότε το αγόρασα (έψαξα στο internet και βρήκα release date 18.10.2012). Το περίεργο είναι ότι έχω έναν Western Digital 110GB παλιό εξωτερικό που του έχω βγάλει κι από αυτόν την πρόσοψη, κάνοντάς τον δηλαδή εσωτερικό, και ενώ είχα ανοιχτό τον υπολογιστή με το που τον σύνδεσα με την συνδεσμολογία manhattan ο υπολογιστής έκλεισε, πράγμα το οποίο δεν μου το έχει κάνει ποτέ στο παρελθόν. Ύστερα σύνδεσα πρώτα τον WD 110GB στο πολύμπριζο ασφαλείας apc και μετά άνοιξα τον υπολογιστή και δεν είχα προβλήματα. Από το 2006 έως σήμερα έχω κάνει άπειρα format και έχω "γατζωθεί" μεσοπέλαγα στα windows XP για να μην "πνιγώ" χρηματικά στις αναβαθμίσεις τόσο του software όσο και του hardware. Σας γράφω με supermium browser και ίσα που λειτουργεί το mozilla για να βλέπω τα e-mail μου. Τώρα πλέον άνεργος έχω και αφορμή. Καθώς σου έγραφα πήγε ο νους μου και στο πολύμπριζο ασφαλείας, δεν έχω κάνει δηλαδή δοκιμή με άλλο πολύμπριζο να ανοίξω τον υπολογιστή πρώτα και μετά να συνδέσω τον δίσκο να δω τι συμπεριφορά έχει ή να δω το led της μητρικής αν αναβοσβήνει, αλλά το παλιό laptop του αδερφού μου δεν τον αναγνώριζε αν και δεν έκλεινε όπως το p.c.. Όταν είχα θέματα με το p.c. και δεν άνοιγε, είχα δει ένα άρθρο στο p.c. steps που πρότεινε να βγάζουμε οτιδήποτε είναι συδεδεμένο στο p.c., ακόμη clear cmos, και μετά δούλευε μια χαρά. Τελευταία όμως, αραιά και που, ανοίγωντας τον υπολογιστή ακούγεται στη μητρική ένα "κρ" επαναλαμβανόμενο, ο υπολογιστής να μην ανοίγει - μαύρη η οθόνη - και το άρθρο του p.c. steps να μην βοηθάει, και με τις προσπάθειες που κάνω υποθέτω πως μπορεί να φταίει το καλώδιο του τροφοδοτικού με την ένδειξη cpu που πάει στη μητρική ή υποδοχή της μητρικής ή γενικά η μητρική, δεδομένου ότι εδώ και καιρό έχει καεί η θύρα ethernet της μητρικής. Μύλος ή γόρδιος δεσμός. Release date 18.10.2012 Στις 15/11/2024 στις 8:26 ΜΜ, xsterg είπε 1. μα καλα φιλε μου. σε εναν δισκο κρατας τα δεδομενα σου? να ξερεις οτι ενα ισον κανενα! 2. ειχα κατι παρομοιο με εσενα και εφταιγε το usb καλωδιο. με το που εβαζα αλλο δουλευε κανονικα. με το δικο του οχι. το πεταξα για να μην με μπερδευει. 1. Έχω πολούς δίσκους εσωτερικούς αλλά είναι γεμάτοι με ταινίες. Είχα κάπου σε έναν εσωτερικό 500GB W.D. διάφορα δεδομένα παλιά και έτρεξα να σώσω ό,τι δεν είχα σώσει τόσο καιρό διαγράφοντας αρκετά άχρηστα βιντεοκλιπς για να κάνω χώρο. Βέβαια τα έσωσα και στον δίσκο που είναι το λειτουργικό σύστημα. 2. Δοκίμασα και μέ άλλο καλώδιο usb από άλλο χαλασμένο δίσκο, χωρίς κάποια τύχη. Στις 15/11/2024 στις 1:36 ΠΜ, lector είπε Παρε οπωσδηποτε νεο δισκο και κανε backup τα αρχεια σου οσο λειτουργει ακομα ο παλιος. Δεν παιζουμε με τα προσωπικα μας αρχεια. Έχεις δίκιο ότι δεν παίζουμε. Τα έσωσα σε παλιό γεμάτο εσωτερικό δίσκο διαγράφοντας άχρηστα βιντεοκλιπς. Παιδιά σάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και αν θέλετε ένα αρχείο recovery δεδομένων, το EasyUs (EaseUS Data Recovery Wizard Professional), αγορασμένο κανονικά 70Ε, έκδοση 7.0.0.0 είναι παλιά δηλαδή, γράψτε μου στο e-mail μου [email protected] ή [email protected] να σάς στείλω τον κωδικό και το αρχείο (είναι 5mb και γι' αυτό δεν μπορώ να το επισυνάψω εδώ), μόνο που πρέπει να είστε εκτός internet γιανα βάλετε το κλειδί και να το ενεργοποιήσετε. Αχρείαστο να είναι. Με είχε βοηθήσει παλιά σε ανάκτηση δεδομένων σε έναν W.D. 320GB.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα