georgiouu Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου εχω ενα οικοπεδο εκτος σχεδιου το οποιο επειδη δεν το εχω φροντισει (δηλαδη δεν τα ξεριζωσα οσο ηταν μικρα) εχουν φυτρωσει πουρναρια τα γυρω οικοπεδα δεν εχουν πουρναρια αν παω εγω να κοψω τα δικα μου πουρναρια υπαρχει ο κινδυνος να μηνυθω αν με δουν απο το δασαρχειο παρολο που ειναι ιδιοκτητη εκταση και οχι δασικη τα διπλα οικοπεδα γιατι δεν μηνυονται τα οποια ειναι καθαρα; δηλαδη το σκεπτικο του νομου ποιο ειναι; οτι η φυση καλως εξαπλωθηκε στην ιδιοκτησια μου,αρα απαγορευται να τα κοψω και μετα απλα σταματησε να εξαπλωνεται στα ορια της ιδιοκτησιας μου αρα καλως τα υπολοιπα ειναι καθαρα 😕 ή απλα με τιμωρει εμενα που ημουν αμελης και δεν τα ξεριζωσα οσο ηταν μικρα απλα το εγραψα ως διαμαρτυρια σχολιαστε οτι θελετε
filipprin Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, georgiouu είπε αν παω εγω να κοψω τα δικα μου πουρναρια υπαρχει ο κινδυνος να μηνυθω αν με δουν απο το δασαρχειο παρολο που ειναι ιδιοκτητη εκταση και οχι δασικη Πουρναρι ισον μικρος θαμνος ισον ΟΧΙ δεντρο.Δεν νομιζω οτι θα ασχοληθει το δασαρχειο μαζι σου..... Απ οσο γνωριζω με τα δεντρα υπαρχει προβλημα οχι με τούς θάμνους... Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου από filipprin
Dinos1973 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Υπάρχουν συνεργεία με πληρωμή που αναλαμβάνουν όλες τις διαδικασίες και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!
georgiouu Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 6 λεπτά πριν, filipprin είπε Πουρναρι ισον μικρος θαμνος ισον ΟΧΙ δεντρο.Δεν νομιζω οτι θα ασχοληθει το δασαρχειο μαζι σου..... Απ οσο γνωριζω με τα δεντρα υπαρχει προβλημα οχι με τούς θάμνους... ναι μεγάλος θάμνος.δεν εχω πρόβλημα λες;
filipprin Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Λογικα οχι αλλα μια ερωτηση στο τοπικο δασαρχείο νομιζω οτι ειναι ευκολη.Αυτο ειναι χαμηλη βλαστηση .Με τα δεντρα ειναι το προβλημα 1
Vstromrider Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Εγω ξερω το αντιθετο. Οτι εισαι υποχρεωμενος να πας να το καθαρισεις. Οχι οτι δεν επιτρεπεται. Μονο Πευκο ξερω οτι απαγορευεται να κοψεις, αλλα εκει που ειναι δεν το συζητω. Του τραβας μια και παρτο κάτω. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 3 ώρες πριν, georgiouu είπε εχω ενα οικοπεδο εκτος σχεδιου το οποιο επειδη δεν το εχω φροντισει (δηλαδη δεν τα ξεριζωσα οσο ηταν μικρα) εχουν φυτρωσει πουρναρια τα γυρω οικοπεδα δεν εχουν πουρναρια αν παω εγω να κοψω τα δικα μου πουρναρια υπαρχει ο κινδυνος να μηνυθω αν με δουν απο το δασαρχειο παρολο που ειναι ιδιοκτητη εκταση και οχι δασικη τα διπλα οικοπεδα γιατι δεν μηνυονται τα οποια ειναι καθαρα; δηλαδη το σκεπτικο του νομου ποιο ειναι; οτι η φυση καλως εξαπλωθηκε στην ιδιοκτησια μου,αρα απαγορευται να τα κοψω και μετα απλα σταματησε να εξαπλωνεται στα ορια της ιδιοκτησιας μου αρα καλως τα υπολοιπα ειναι καθαρα 😕 ή απλα με τιμωρει εμενα που ημουν αμελης και δεν τα ξεριζωσα οσο ηταν μικρα απλα το εγραψα ως διαμαρτυρια σχολιαστε οτι θελετε https://www.michanikos.gr/forums/topic/47165-κοπή-πουρναριών-σε-οικόπεδο-εκτός-σχεδίου/ 1
georgiouu Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 10 λεπτά πριν, Vstromrider είπε Εγω ξερω το αντιθετο. Οτι εισαι υποχρεωμενος να πας να το καθαρισεις. Οχι οτι δεν επιτρεπεται. Μονο Πευκο ξερω οτι απαγορευεται να κοψεις, αλλα εκει που ειναι δεν το συζητω. Του τραβας μια και παρτο κάτω. α μπραβο αυτο μου ειχε διαφυγει απο την μια υπαρχει ο νομος για καθαρισμο οικοπεδων λογω επικυνδυνοτητας πυρκαγιας απο την αλλη η αντιφαση οτι μπορει να μπλεξεις με το δασαρχειο αν κοψεις δεντρα (δεν γνωριζω ακομα αν στα δεντρα συγκαταλεγονται και θαμνοι,πουρναρια)
Ultimategr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Απο εδω(δασικοι χαρτες) https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension μπορεις να εντοπισεις το οικοπεδο σου και να δεις αν ειναι εντος των δασικων χαρτων και πως το εχουν χαρακτηρισει. Εχουν γινει δασικοι χαρτες στην περιοχη σου?Εχει περασει απο επιτροπη?Εχεις μηπως πραξη χαρακτηρισμου απο παλαιοτερα?Αν η εκταση σου εχει χαρακτηριστει ως αγροτικη ειτε χορτολιβαδικη τοτε μπορεις να κανεις οτι θελεις. Στα δασικα μετρανε οι αεροφωτογραφιες του 1945 κυριως και του 1960,αλλα και η τωρινη κατασταση.Αν εχεις καποια εκταση που στο παρελθον την καλλιεργουσες και τωρα εχει 'δασωσει' υπαρχει κινδυνος να θεωρηθει δασικη,υπαρχουν πολλοι παραμετροι,τωρα τελευταια εχει τροποποιηθει η νομοθεσια και εχει γινει ποιο ευνοικη. Επισης το 2021 εξαιρεθηκαν απο τα δασικα ο ασπαλαθος και η φρυγανωδης βλαστηση.Γενικα η δασικη νομοθεσια ειναι πολυπλοκη και δαιδαλωδης και τωρα τελευταια με τους δασικους χαρτες εχουν γινει διαφορες τροποποιησεις. Πριν προβεις σε καθαρισμο καλυτερα να ρωτησεις ενα ιδιωτη δασολογο ειτε δικηγορο που να ασχολειται με τα δασικα καθως χρειαζεται μεγαλη προσοχη.Αν η εκταση σου εχει χαρακτηριστει ως δασικη και την καθαρισεις,αν σε καταγγειλουν ειτε πεσει στην αντιληψη του δασαρχειου τοτε σε μηνυουν και περνας αυτοφωρο και η εκταση σου χαρακτηριζεται ως αναδασωτεα. Στα θετικα για το ιδιοκτησιακο της εκτασης σου ειναι αν εχεις παλια συμβολαια πριν του 1900,ειτε δικαστικη αποφαση,ειτε η εκταση σου να ανηκει στα 'ανταλλαξιμα' Οτι χαρακτηριστει απο τις επιτροπες ως δασικο τοτε αυτοματως χανεται το ιδιοκτησιακο(υπο καποιες προυποθεσεις) και περναει στο ελληνικο δημοσιο,εκτος και αν χαρακτηριστει ως ιδιωτικο δασικο με εξαιρεση καποιος περιοχες της Ελλαδας(οπως πχ η Κρητη οπου το ελληνικο δημοσιο δεν ειναι διαδοχος του οθωμανικου καθως μεσολαβησε πριν την ενωση με την Ελλαδα η Κρητικη Πολιτεια οταν η Κρητη ηταν ανεξαρτητη κτλ) Τωρα αν χαρακτηριστει απο τις επιτροπες ως δασικο θα πρεπει να προσφυγεις στο Συμβουλιο της Επικρατειας για τον δασικο χαρακτηρα και στα πολιτικα δικαστηρια για το ιδιοκτησιακο. Το τελικο συμπερασμα ειναι ''ου μπλεξεις'' με δασικα. Εδω https://www.taxheaven.gr/news/62191/dasikoi-xartes-22-erwthseis-apanthseis εχει καποιες χρησιμες πληροφοριες. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου από Ultimategr
Neptu Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου κι εγώ έχω ακούσει ότι αν κόψεις κανένα δέντρο είναι εύκολο να μπλέξεις. Ειδικά αν είναι κανένα μεγάλο. Τώρα για πουρνάρια οκ, τα κόβεις. Αλλά κλασικά είναι θέμα γειτόνων. Πόσο ρουφιάνοι είναι.
Ultimategr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, georgiouu είπε α μπραβο αυτο μου ειχε διαφυγει απο την μια υπαρχει ο νομος για καθαρισμο οικοπεδων λογω επικυνδυνοτητας πυρκαγιας απο την αλλη η αντιφαση οτι μπορει να μπλεξεις με το δασαρχειο αν κοψεις δεντρα (δεν γνωριζω ακομα αν στα δεντρα συγκαταλεγονται και θαμνοι,πουρναρια) Ο νομος για τον υποχρεωτικο καθαρισμο οικοπεδων ισχυει στις παρακατω περιπτωσεις Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε: περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περ.(α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας . 1
SB_1957 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 49 minutes ago, Ultimategr said: Απο εδω(δασικοι χαρτες) https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension μπορεις να εντοπισεις το οικοπεδο σου και να δεις αν ειναι εντος των δασικων χαρτων και πως το εχουν χαρακτηρισει. Το λινκ που έδωσες είναι η ανάρτηση του 2021. Οι κυρωμένοι δασικοί χάρτες του 2022 είναι εδώ https://gis.ktimanet.gr/gis/forestfinal, όπου στο υπόμνημα λέει ότι τα πράσινα είναι δασικοί χάρτες και τα κίτρινα δεν είναι. Υπάρχουν όμως και περιοχές που δεν είναι ούτε πράσινες, ούτε κίτρινες, χωρίς καμιά αναφορά τί ισχύει γι' αυτές!!!
georgiouu Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 18 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Το λινκ που έδωσες είναι η ανάρτηση του 2021. Οι κυρωμένοι δασικοί χάρτες του 2022 είναι εδώ https://gis.ktimanet.gr/gis/forestfinal, όπου στο υπόμνημα λέει ότι τα πράσινα είναι δασικοί χάρτες και τα κίτρινα δεν είναι. Υπάρχουν όμως και περιοχές που δεν είναι ούτε πράσινες, ούτε κίτρινες, χωρίς καμιά αναφορά τί ισχύει γι' αυτές!!! είμαι από κινητό τώρα και δεν μπορώ να στο δείξω. εδώ https://maps.ktimatologio.gr/ έχει επιλογή εμφάνιση δασικοί χάρτες καθώς και αρκετές χρωματικές αποχρώσεις και τι σημαίνει η κάθε μία πχ.λαχανι.εκχερσωμενη δασική εκταση
Ultimategr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 22 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Το λινκ που έδωσες είναι η ανάρτηση του 2021. Οι κυρωμένοι δασικοί χάρτες του 2022 είναι εδώ https://gis.ktimanet.gr/gis/forestfinal, όπου στο υπόμνημα λέει ότι τα πράσινα είναι δασικοί χάρτες και τα κίτρινα δεν είναι. Υπάρχουν όμως και περιοχές που δεν είναι ούτε πράσινες, ούτε κίτρινες, χωρίς καμιά αναφορά τί ισχύει γι' αυτές!!! Οντως δεν γινεται καμια αναφορα.Παρατηρησα οτι στο link που αναφερω οσες περιοχες ειναι εκτος δασικου χαρτη στο link του κυρωμενου ειναι με κιτρινο.Υποθετω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι ισως να εχουν περασει τα δασαρχεια προδηλα σφαλματα απο πραξεις χαρακτηρισμου. Επισης παρατηρω οτι σε καποιες εκτασεις που ενω εκκρεμμουν οι επιτροπες ειναι χωρις χρωμα,ισως επειδη ειναι σε εξελιξη η διαδικασια-επιτροπες να περιμενουν τις αποφασεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα