Προς το περιεχόμενο

Νέος οδηγός σκούτερ: Αλυσίδα και... δέσιμο

Rebirth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα προηγούμενα σημεία είναι παράνομα γιατί θα έπρεπε να παρκάρεις την μηχανή πάνω στο πεζοδρόμιο.

Αυτό είναι παράνομο γιατί θα έχεις παρκάρει την μηχανή πάνω στην στροφή.

Το αν και ποιος θα ασχοληθεί αν το κάνεις είναι άλλο ζήτημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τα μηχανακια τα θες γ την ανεση σου..στην αρχη επικρατει ενθουσιασμος..αργα ή γρηγορα θα βαρεθεις/κουραστεις να δενεις λυνεις..ο τροχος μπαταριας εχει 40ε γ να κοβει αλυσιδες/δισκοφρενα..βαλε το push lock , ενα kill switch και ενα air tag ή galaxy google tag (μια φορα το χρονο αλλαγη μπαταριας)...οι gps συναγερμοι αν δεν εχουν σημα απλα θα σ τελειωνουν την μπαταρια... Τελος, αφου εχει καμερες βαλε διπλα κ ενα προβολεα υπερυθρων να κανει αισθητη την παρουσια της καμερας ,αισθητηρα κινησης θα εχει ηδη

Επεξ/σία από kage
  • Like 1

8 ώρες πριν, Inuyasha είπε

Για κλοπή δεν έχω βρει ασφάλεια που να δέχεται να καλύψει μηχανάκια πάνω τον 2 ετών

Πρόσφατα μετά από μια μεγάλη ανακατασκευή έψαξα να ασφαλίσω για κλοπή ένα 2ης γενιάς hayabusa καμία ασφαλιστική δεν το δέχτηκε, όλες μου είπαν το ίδιο πάνω κάτω ότι νετα τα 2 έτη δεν ασφαλίζουν για κλοπή μηχανές

Aig κάνει κανονικα με απαλλαγή 20%

Εκει κανω τοσα χρονια βεβαια ανέβηκαν λιγο τωρα δινω 360 ανα ετος για 11000 αξια

Επαρχια

• Thanks 1

• Moderators
2 ώρες πριν, stel106 είπε

Aig κάνει κανονικα με απαλλαγή 20%

Εκει κανω τοσα χρονια βεβαια ανέβηκαν λιγο τωρα δινω 360 ανα ετος για 11000 αξια

Επαρχια

Δεν θυμάμαι αν ρώτησα σε αυτούς θα πάρω να ρωτήσω

@Inuyasha ρώτα ναι. Κι εγώ τα έχω ασφαλισμένα στην AIG επι χρόνια τα δίκυκλά μου.

Η απαλλαγή είναι 25%, αλλά τα ασφάλιστρα είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με άλλες, για αυτό το λόγο.

Επι της ευκαιρίας, δυο λάθος συμβουλές που δόθηκαν στην αρχή του νήματος. Η πρώτη είναι να μπει το scooter πίσω απο αυτοκίνητο για να μην φαίνεται. Θέλουμε ακριβώς, το αντίθετο! Όσο πιο φανερή είναι η μηχανή (φωτεινό σημείο κτλ), τόσο αποθαρύνει τους κλέφτες, καθώς είναι και οι ίδιοι πιο εκτεθειμένοι.  Η δεύτερη είναι οτι το μηχανάκι δεν κινδυνεύει αν είναι χρέπι. Λάθος πάλι. Δυστηχώς κλέβουν τα πάντα!!

Γενικοί κανόνες είναι:

• Πάντα ασφάλεια κλοπής
  • Κλειστό πάρκινγκ αν υπάρχει η δυνατότητα.
  • Αν όχι, όσα πιο πολλά λουκέτα, τόσο καλύτερα, κατα προτίμηση και σε σταθερό σημείο.
  • Σημείο στάθμευσης, με επαρκή φωτισμό.
  • Χρήση κουκούλας.
Επεξ/σία από Sorath
  • Like 3

48 λεπτά πριν, Sorath είπε

@Inuyasha ρώτα ναι. Κι εγώ τα έχω ασφαλισμένα στην AIG επι χρόνια τα δίκυκλά μου.

Η απαλλαγή είναι 25%, αλλά τα ασφάλιστρα είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με άλλες, για αυτό το λόγο.

Επι της ευκαιρίας, δυο λάθος συμβουλές που δόθηκαν στην αρχή του νήματος. Η πρώτη είναι να μπει το scooter πίσω απο αυτοκίνητο για να μην φαίνεται. Θέλουμε ακριβώς, το αντίθετο! Όσο πιο φανερή είναι η μηχανή (φωτεινό σημείο κτλ), τόσο αποθαρύνει τους κλέφτες, καθώς είναι και οι ίδιοι πιο εκτεθειμένοι.  Η δεύτερη είναι οτι το μηχανάκι δεν κινδυνεύει αν είναι χρέπι. Λάθος πάλι. Δυστηχώς κλέβουν τα πάντα!!

Γενικοί κανόνες είναι:

• Πάντα ασφάλεια κλοπής
  • Κλειστό πάρκινγκ αν υπάρχει η δυνατότητα.
  • Αν όχι, όσα πιο πολλά λουκέτα, τόσο καλύτερα, κατα προτίμηση και σε σταθερό σημείο.
  • Σημείο στάθμευσης, με επαρκή φωτισμό.
  • Χρήση κουκούλας.

Μπορείς να μας πεις ενδεικτικό κόστος για την ασφάλιση της AIG με και χωρίς ολική κλοπή; Δε βλέπω τιμές online.

23 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Μπορείς να μας πεις ενδεικτικό κόστος για την ασφάλιση της AIG με και χωρίς ολική κλοπή; Δε βλέπω τιμές online.

Δεν υπαρχει μερικη κλοπη στις μοτο...καμια δεν κανει

Εγω δινω 180 εξαμηνο σε μοτο 2ετηας 11000 αξια μοτο

Σε προηγούμενη μοτο 7ετηας αξιας5000 ευρω εδινα 140 εξαμηνο

Αυτα επαρχια που ειναι 20-40 φθηνότερα/6μηνο

Online δεν θα βρείτε προσφορές. Πρέπει να μιλήσετε απευθείας.

Σε μοτοσυκλέτα του 2005, 600cc, αξίας 2500€, έδινα 220€/χρόνο.

Το ίδιο σχεδόν ποσό δίνω για 2020 μοντέλο, 280cc, αξίας 5400€.

Και ~600€/χρόνο για 2023 μοντέλο, 1043cc, αξίας 18000€.

Οπότε έχει να κάνει, με τα cc, την παλαιότητα και την αξία της μοτοσυλέτας.

Επεξ/σία από Sorath

Αν θυμάμαι καλά η interamerican ασφαλίζει μηχανές για κλοπή, αλλά ανέβαινε τόσο παράλογα το κόστος της ασφάλειας που σε λίγα χρόνια θα είναι σαν να σου την έχει κλέψει η ιντεραμερικαν την μηχανή..

• Haha 2

Σχετικά με την ασφάλεια, το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι ειδικά για τα 125άρια, μόνο δυο εταιρείες ασφαλίζουν για κλοπή. Και η χαμηλότερη προσφορά που μου δόθηκε από ασφαλιστικό γραφείο είναι τα 390 ευρώ (ετήσια). 

Σε άλλα νέα: Πήρα το ΟΚ από τον ιδιοκτήτη για να μπαίνει μέσα στο πάρκινγκ (πυλωτή, με καγκελο-γκαραζόπορτες και πορτάκι-είσοδο για πεζούς). Δεν θα έχει σταθερό σημείο να το δέσω εκεί, επομένως πάμε για αρχή μόνο με κλειδαριά δισκόφρενου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...