Προς το περιεχόμενο

Χαλάει το στεγνωτήριο τα ρούχα;

trelaras22

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, trelaras22 είπε

Δυστυχώς είμαι εξαιρετικά οριακός απο θέμα χώρου, έχουν θεματάκια τα 2 σε 1;

Ναι. Αν χρειαστει επισκευη, πιο ακριβα ανταλλακτικα και αναλογως ποσο καιρο το εχεις, ισως και ασυμφορο (πχ αν το κοστος ειναι στα 400 και εχουν περασει 5 χρονια, ε δινεις αλλα τοσα για καινουργιο) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 ώρες πριν, trelaras22 είπε

Δυστυχώς είμαι εξαιρετικά οριακός απο θέμα χώρου, έχουν θεματάκια τα 2 σε 1;

Το ένα το βρήκες...δεν έχει αυτό το φίλτρο,  οπότε τα χνουδια περνάνε μέσα από τον κάδο..  και μετά αρχίζουν μυρωδιές κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω παρατηρήσει τεράστια διαφορά στο πριν και μετά. Μόνο μια φορά μου έτυχε να μαζέψει πάρα πολύ και αυτό γιατί έβαλα καινούριο ρούχο στο στεγνωτηριο. Έκτοτε στη πρώτη πλύση, στέγνωμα σε απλώστρα και οι επόμενες πλυσεις, στέγνωμα στο στεγνωτηριο.

Είναι πολύ καλύτερο από το κλασσικό απλωμα έξω. Συν ότι τα κάνει πιο αφρατα, ειδικά τις πετσέτες.

Έξω αν τις απλώσεις, τις μαζεύεις και μετά είναι σαν ξύλα.

Επεξ/σία από mary

Το στεγνωτήριο δεν είναι για όλα τα ρούχα. Σεντόνια, μαξιλαροθήκες, εσώρουχα, κάλτσες, τζιν, T-shirts, κάτι ρούχα εργασίας. Φούτερ, ζακέτες, φόρμες βαμβακερά σε χαμηλότερη θερμοκρασία..

Το πρώτο στεγνωτήριο (το είχα πάρει όταν άρχισε αυτή η ιστορία με την αιθαλομίχλη) αχρήστεψε οτιδήποτε έμπαινε ξανά και ξανά. Αν και πολύ βολικό μετά από λίγο δεν του έβαζα τα πιο αξιόλογα ρούχα μέσα για να μην τα αχρηστέψει. Οι πετσέτες πχ βγαίνουν υπέροχες από το στεγνωτήριο αλλά με την πάροδο του χρόνου και το συνεχές στέγνωμα στο στεγνωτήριο οι περισσότερες έγιναν κουρέλια. 

Χάλασε οριστικά πριν λίγους μήνες αλλά επειδή δεν παύει να είναι απαραίτητο πήρα καινούριο. Οπότε θα φανεί αν το καινούριο κάνει ζημιά ή όχι.  

Στεγνωτήριο…. Χαχα. Μόνο οταν απείλησα με διαζυγιο σταμάτησε ο βιασμός των ρουχων μου. Θύματα 3-4 πουλοβερ λακοστ, 2-3 πουκαμισα καθως και κοντομανικα ακριβά που μπήκαν κανα δυο νουμερα μεσα. Πλεον τα φοραω ´ξωκοιλα.
Σεντονια, πετσετες κτλ ΟΚ, τα άλλα θελει προσοχη, αξιο χειριστη και παντα η επιλογη στα ευαισθητα. Αν και το πανακριβο siemens δεν έδειξεν ευαισθησιαν ουτεν εις τα εσώβρακα ( νόμισα ο τλήμων ότι “μεγάλωσα” στα γεραματα, που να ήξερα….). Ομολόγησε η σύζυγος οτι το εβαζε στο γρήγορο δυνατο προγραμμα , βαριοταν να περιμενει (όταν φυσικα πήρα κάτι καλα δικα της κομματια και κινηθηκα απειλητικα να τα χώσω μέσα, κελάηδησε σαν καναρίνι). Καλυτερα να απλωνω με το στριγκάκι (έτσι καταντησαν τα sloggi μου) παρά αυτό.

• Haha 7

11 ώρες πριν, Chuckie667 είπε

Στεγνωτήριο…. Χαχα. Μόνο οταν απείλησα με διαζυγιο σταμάτησε ο βιασμός των ρουχων μου. Θύματα 3-4 πουλοβερ λακοστ, 2-3 πουκαμισα καθως και κοντομανικα ακριβά που μπήκαν κανα δυο νουμερα μεσα. Πλεον τα φοραω ´ξωκοιλα.
Σεντονια, πετσετες κτλ ΟΚ, τα άλλα θελει προσοχη, αξιο χειριστη και παντα η επιλογη στα ευαισθητα. Αν και το πανακριβο siemens δεν έδειξεν ευαισθησιαν ουτεν εις τα εσώβρακα ( νόμισα ο τλήμων ότι “μεγάλωσα” στα γεραματα, που να ήξερα….). Ομολόγησε η σύζυγος οτι το εβαζε στο γρήγορο δυνατο προγραμμα , βαριοταν να περιμενει (όταν φυσικα πήρα κάτι καλα δικα της κομματια και κινηθηκα απειλητικα να τα χώσω μέσα, κελάηδησε σαν καναρίνι). Καλυτερα να απλωνω με το στριγκάκι (έτσι καταντησαν τα sloggi μου) παρά αυτό.

Συμφωνω απολυτα !

και εγω, απο το 2017 που αγοραστηκε

εχω εμπειριες με ρουχα που μπηκαν ενα νουμερο  τουλαχιστον.

νομιζω οτι θελει πολυ προσοχη !!!

• Like 1

Πάντως σε εμένα πιστεύω χαλάνε οι στάμπες απο στεγνωτήριο. Δηλαδή σε 2 στεγνώματα χαλάνε και δεν είναι να φορεθούν.  Και στα παιδιά δηλαδη χαλάνε σε κάνα μήνα είναι χάλια. Γενικά θέλω να τα απλώνω αλλά δε προλαβαίνω με τις ώρες που τα βάζει η γυναίκα αλλά δεν την απασχολεί που χαλάνε. Γενικά αγοράζω όσο μπορώ χωρίς στάμπες.

• Super Moderators

Αυτό που αντί να διαβάζετε τις ετικέτες των ρούχων, τα πετάτε μέσα στο στεγνωτήριο και μετά σας φταίει αυτό …τι φάση? 😛 

• Like 2

Εγω μεχρι στιγμης το μονο θεμα που ειχα με το στεγνωτηριο ειναι , πλαστικα κουμπια που μπορει να σπασουν απο την θερμοκρασια και το κοπανημα, καθως και τα πλαστικα απο σκριτς σκρατς σε ρουχα...

Κατα τα αλλα μας εχει σωσει ειδικα αμα εχεις μωρο... και η καταναλωση του ( LG A+++ με αντλια θερμοτητας) ειναι 25-30 κιλοβατωρες τον μηνα και να δουλευει καθε μερα. 

• Like 2

Στεγνωτηριο ειναι πολυ καλη φαση για πετσετες κτλ αλλα και για τα απλα ρουχα αν δεν ειναι κατι ευαισθητο δεν θα εχουν κανενα προβλημα

Τα συγχρονα στεγνωτηρια εχουν προγραμμα μεχρι και φρεσκαρισμα ενος πουκαμισου που εχει καπνιστει

17 λεπτά πριν, elgol είπε

Εγω που αδυνατισα να τα βαλω μεσα να μικρυνουν;

Ναι, μια χαρά.

Ημουν 120 κιλά και φορούσα XXL.Εβαζα τα ρούχα στο στεγνωτήριο, όλο και μίκρυναν.Ταυτόχρονα έκανα δίαιτα και μου ταίριαζαν πάντα.Σταδιακά φορούσα XL, L, M, S και τώρα είμαι στο XS.

Εχω να αγοράσω ρούχα 10 χρόνια, τα έβγαλε τα λεφτά του το στεγνωτήριο.

• Haha 1

Δες ποια ρουχα μπαινουν στεγνωτηριο και δεν θα εχεις θεμα. Μονο απο το χρονο που θα γλυτωσεις απο το να απλωνεις μια μια καλτσα και εσωρουχο και να τα μαζευεις, δεν θα σε νοιαξει αν μια μπλουζα χαλασει μετα απο 5-10 χρονια. 

Μονο κατι αυτοκολλητα απο dry fit μπλουζακια εχουν φυγει, αλλα πηγαινα και τα εβαζα σε μεγαλο προγραμμα με βαμβακερα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Ναι, μια χαρά.

Ημουν 120 κιλά και φορούσα XXL.Εβαζα τα ρούχα στο στεγνωτήριο, όλο και μίκρυναν.Ταυτόχρονα έκανα δίαιτα και μου ταίριαζαν πάντα.Σταδιακά φορούσα XL, L, M, S και τώρα είμαι στο XS.

Εχω να αγοράσω ρούχα 10 χρόνια, τα έβγαλε τα λεφτά του το στεγνωτήριο.

Εγώ και 85 που είμαι XXL είναι το ιδανικό μέγεθος. 

Κατά τα λοιπά, μια εναλλακτική λύση του στεγνωτηριου είναι να μπουν τα ρούχα μέσα σε απλώστρα σε δωμάτιο του σπιτιού και να βάλετε για κάποια λεπτά έναν αφυγραντηρα στο δωμάτιο, να χτυπάει τα ρούχα ο αέρας του αφυγραντηρα ζεολιθου με αντίσταση στο τέρμα. Αυτά φυσικά μόνο αν έχεις χώρο στο σπίτι. 

Επεξ/σία από mariosnik_

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...