benign Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 7 minutes ago, LLLEFTERIS said: Α σορρυ το εχω γραψει αλλου χαλια μαυρα η μαλλον δεν υπηρχαν μαυρα εντελως ξεπλυμενη οθονη. Νομιζω IPS ηταν ετσι?
LLLEFTERIS Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 4 λεπτά πριν, benign είπε Νομιζω IPS ηταν ετσι? Σωστα Εχω προβλημα με τις VA γιατι το 90% διαβαζω κειμενο και εχουν αυτο το προβλημα με το σκρουλ.
benign Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, LLLEFTERIS said: Σωστα Εχω προβλημα με τις VA γιατι το 90% διαβαζω κειμενο και εχουν αυτο το προβλημα με το σκρουλ. Δεν το εχουν ολες στον ιδιο βαθμο. Τωρα σου γραφω απο το δευτερο pc μου, που το εχω για πειραματισμο με linux και σαν back up αν χαλασει κατι στο πρωτο ποτε και εχω μια αγνωστη Κινεζικη 27αρα VA που εχει σε πολυ μικρο βαθμο αυτο με το σκροουλ και εκπληκτικα χρωματα και πολυ ξεκουραστη για την τιμη της. Δυστυχως απο οτι μου ειπαν δεν σκεφτοναι να ξαναφερουν για καποιο λογο. Κοιτα ακομη και αυτες που εχουν το σκρολ θεματακι,οταν ειναι σταθερες και διαβαζεις αρθρα σε websites,ειναι πολυ καλυτερα τα χρωματα και η φωτεινοτητα πολυ πιο ξεκουραστη απο τις IPS. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου από benign
LLLEFTERIS Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 1 λεπτό πριν, benign είπε Δεν το εχουν ολες στον ιδιο βαθμο. Τωρα σου γραφω απο το δευτερο pc μου, που το εχω για πειραματισμο με linux και σαν back up αν χαλασει κατι στο πρωτο ποτε και εχω μια αγνωστη Κινεζικη 27αρα VA που εχει σε πολυ μικρο προβλημα αυτο με το σκροουλ και εκπληκτικα χρωματα και πολυ ξεκουραστη για την τιμη της. Δυστυχως απο οτι μου ειπαν δεν σκεφτοναι να ξαναφερουν για καποιο λογο. Σε τι χρωμα εχεις το φοντο μαυρο η λευκο εγω σε μαυρο. Ναι οταν ειναι σταθερο το κειμενο δεν υπαρχει προβλημα αλλα οταν σκρουλαρεις σου βγαινουν τα ματια στις περισσοτερες. Την LG την πηρα να δω και το nano IPS αλλα ειδα τις 50 αποχρωσεις του γκρι.
benign Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, LLLEFTERIS said: Σε τι χρωμα εχεις το φοντο μαυρο η λευκο εγω σε μαυρο. Εδω στο site? Μαυρο παντα. Αλλα πηγαινω και σε πολλες ιστοσελιδες. Η διαφορα στο ξεκουραστο της οθονης οταν διαβαζεις ιστοσελιδες απο τις IPS ειναι μεγαλη. Τα χρωματα ειναι πολυ πιο ξεκουραστα και με μεγαλυτερο βαθος.Η φωτεινοτητα δεν ειναι κουραστικη. Για τα δικα μου ματια και γουστα,ξεκαθαρα VA. Μονο η τεχνολογια της Samsung το PLS μου αρεσει λιγο περισσοτερο απο VA αλλα δεν βρισκω 32΄ τετοιες οθονες πλεον στην Ελλαδα ,εκτος και αν δεν ψαχνω σωστα. https://nauticomp.com/pls-vs-ips-panel-for-lcd-monitors-and-displays/ Παιζω πολυ ωρα σκακι εδω στο lichess σε μαυρο φοντο. https://lichess.org/ Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου από benign
LLLEFTERIS Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 14 λεπτά πριν, benign είπε Εδω στο site? Μαυρο παντα. Αλλα πηγαινω και σε πολλες ιστοσελιδες. Η διαφορα στο ξεκουραστο της οθονης οταν διαβαζεις ιστοσελιδες απο τις IPS ειναι μεγαλη. Τα χρωματα ειναι πολυ πιο ξεκουραστα και με μεγαλυτερο βαθος.Η φωτεινοτητα δεν ειναι κουραστικη. Για τα δικα μου ματια και γουστα,ξεκαθαρα VA. Μονο η τεχνολογια της Samsung το PLS μου αρεσει λιγο περισσοτερο απο VA αλλα δεν βρισκω 32΄ τετοιες οθονες πλεον στην Ελλαδα ,εκτος και αν δεν ψαχνω σωστα. https://nauticomp.com/pls-vs-ips-panel-for-lcd-monitors-and-displays/ Παιζω πολυ ωρα σκακι εδω στο lichess σε μαυρο φοντο. https://lichess.org/ Και εγω VA ηθελα αλλα με κουρασε το σκρουλ και ειπα να δοκιμασω την νεα τεχνολογια αλλα τοσο χαλι στο μαυρο χρωμα ουτε οι τηλεορασεις FU δεν εχουν. Τωρα VA εχω μια της πλακας MSI G24C4
Psyber Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Δημοσ. 5 Νοεμβρίου Παιδιά δοκίμαστε κανείς τη dell u2724d να μας πει εντυπώσεις. Πως πάει από backlight bleeding πχ.
Psyber Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Θα ήθελα και άποψη για αυτή, αν έχει κάποιος. https://www.skroutz.gr/s/55358280/LG-UltraGear-27GS85Q-B-IPS-HDR-Monitor-27-QHD-2560x1440-200Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html
jodact Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Στις 5/11/2024 στις 9:20 ΜΜ, Psyber είπε Παιδιά δοκίμαστε κανείς τη dell u2724d να μας πει εντυπώσεις. Πως πάει από backlight bleeding πχ. Την έχω εγώ. Γενικα ειμαι πολύ ευχαριστημένος. Backlight Bleed αν βαλεις κάμερα υπάρχει λίγο. Με το μάτι δεν φαινεται. Ακομα και σε Mac η εικόνα είναι ικανοποιητικά καθαρή. (για οσους ξερουν το θεμα με το scaling των Mac). O αισθητήρας θερμοκρασίας χρώματος και φωτεινότητας δουλευει εξαιρετικά επισης. Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου από jodact 2
dosas_linux Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Στις 3/11/2024 στις 9:07 ΠΜ, ksessalonikios είπε μπορείς να δεις και την dell s2725ds (27" - 1440p), πιστευω ειναι vfm. Την είδα από κοντά και μπορώ να πω ότι σε σχέση με τις άλλες οθόνες της dell της σειράς p και s η εικόνα της είναι καλύτερη λόγω ότι έχει 1500 αντίθεση και είναι και 100hz. Απλά δεν έχει τις έξτρα θύρες που έχουν τα υπόλοιπα μοντέλα Tην έχω και εγώ και αυτήν την οθόνη και είμαι ευχαριστήμενος, είναι όντως vfm για την ποιότητα εικόνας που προσφέρει. Αλλά να ξέρεις, OP, το ταβάνι της είναι 100hz refresh rate (VRR) οπότε δεν την λές και pure gaming monitor. 1
dosas_linux Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Στις 3/11/2024 στις 10:22 ΜΜ, sattack είπε οπως το καταλαβαινω, η s2725 ειναι πιο χαμηλο μοντελο και η u2724 ειναι ανωτερο. H σειρά s είναι studio, δηλαδή σαν multimedia λύσεις, ενώ οι u είναι ultrasharp που απευθύνονται σε επαγγελματίες γραφικών. 1
ksessalonikios Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 8 ώρες πριν, dosas_linux είπε Αλλά να ξέρεις, OP, το ταβάνι της είναι 100hz refresh rate (VRR) οπότε δεν την λές και pure gaming monitor. εννοείται δεν απευθύνεται σε gamers, εξάλλου κι ο ts δεν την ηθελε για παιχνίδια. 2
sattack Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου Στις 2/11/2024 στις 5:33 ΜΜ, jodact είπε Dell U2724D Ειναι IPS με αντιθεση 2000:1 δηλαδη λιγο καλυτερα μαύρα συγκριτικα με τις κλασσικές IPS με 1000:1. 1440p, 120hz, Calibrated πιστά χρώματα, απόλυτα ξεκούραστη στα μάτια, Αmbient Light(ενταση/θερμοκρασια) Sensor. Έχει και ενα βασικό USB hub αλλά αν θες κατι παραπάνω υπάρχει και το DE μοντέλο. Προσωπικα θεωρώ "κανόνα" τα >100hz refresh rate πλεον ακόμα και για απλή χρήση. Οταν το συνηθίσεις δεν γυρνάς εύκολα πίσω. Οπότε με 120Hz παίζεις και παιχνίδια αν θελήσεις ποτέ. Εχει οτιδηποτε θα μπορουσες να ζητήσεις. Για μεγαλύτερη απο 27 ίντσες θα πήγαινα σε 4Κ. Σε OLED για οποιαδηποτε χρηση εκτος απο Gaming δεν θα πήγαινα ακόμα. Θεωρω θα προσθέσει εξτρα ανησυχίες για burn in, text clarity κλπ κλπ. Συγκριτικά με την οθόνη που έχεις θα δείς τρομερή αναβάθμιση θεωρώ. τελικά δεν περίμενα άλλο, την παράγγειλα από το amazon στα 327Ε και την παρέλαβα σήμερα. Ευχαριστώ για την συμβουλή! Πολύ ωραία φαίνεται όντως. Δεν ξέρω να κοιτάξω και να γράψω τα διάφορα έμπειρα που λέτε στα υπόλοιπα thread, μόνο αυτό ότι μου αρέσει η εικόνα της. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα