Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για οθόνες 1440p (εν όψει και BF)

sattack

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λέω προτάσεις, γιατί δεν έχω ούτε πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις, ούτε συγκεκριμένο budget, ούτε άμεση ανάγκη. Οπότε ίσως δεν υπάρχει μια καλύτερη, αλλά περισσότερες που να αξίζουν τον κόπο, και μπορώ να περιμένω να τη συνδιασω με μια καλύτερη προσφορά κατά τη διάρκεια BF. 

Προς το παρόν έχω μια παλιά Samsung 24" 1080p.

Κυρίως για δουλειές office, web browsing, videos στο YouTube, και οικογενειακές φώτος και βίντεο από το κινητό, (ίσως στο μέλλον και λίγο ερασιτεχνική επεξεργασία αυτών των βίντεο?)

Games έχω χρόνια να παίξω. Από την άλλη πάλι, ίσως κάποια στιγμή να αποφάσιζα να παίξω λίγο κάτι. Ελάχιστα πάντως. 

(Καθόλου θέαση ταινιών. Υπάρχει μεγάλη 4Κ OLED TV).

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο budget, αλλά πάλι δεν βρίσκω λόγο να αγοράσω μια πανάκριβη για πράγματα που δεν θα μου χρησιμεύσει. Ας πούμε λένε ότι καλύτερες είναι οι OLED, αλλά νομίζω ότι έχουν αρκετά υψηλότερες τιμές και από τη στιγμή που δεν με ενδιαφέρει να δω ταινίες εκεί, και ούτε games κλπ, νομίζω δεν αξίζει να δώσω τόσα χρήματα για απλό PC monitor. 

Λέω 1440p γιατί 1080p μου φαίνεται πλεον λίγο και 4K μου φαίνεται αχρείαστο. Αν έχετε άλλη άποψη, ακούω ευχαρίστως. 

Κυκλοφορούν πολλές curved, αλλά εκτός από gaming, για office/web/youtube αξίζει ή θα μου σπάσουν τα νεύρα?

Μέγεθος υπολογίζω ότι δεν θα ήθελα να ξεπερνάει τα 70cm (περίπου) σε οριζόντια διάσταση, οπότε με βάση τα παραπάνω μάλλον κάτι σε 27" ? (Δεν ξέρω αν υπάρχουν και με κάποια άλλη διαγωνιο, 30-32", που σε οριζόντια διάσταση να μην ξεπερνάνε τα 70cm στο περίπου).  

(Ίσως να μου άρεσε να έχει και usb θύρες, αλλά δεν είναι deal breaker αυτό. Ηχεία αδιάφορο αν θα εχει ή όχι).  

Βλέπω ότι παίζει πολύ αυτή η  XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i και επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένο budget, ίσως είναι μια καλή βάση για σύγκριση. Να κινηθώ για αυτήν κι εγώ που δεν με νοιάζει στα αλήθεια το gaming, ή θα προτιμούσατε κάτι άλλο?

Όπως είπα για το budget, δεν με νοιάζει να εξοικονομίσω λίγα χρήματα, αλλά πάλι δεν βρίσκω και λόγο να αγοράσω και την ακριβότερη που υπάρχει. Ας πούμε για παράδειγμα, αν κάποιος λέει οτι με 10-30-50% περισσότερα χρήματα παίρνεις 50-80-150% περισσότερες επιδόσεις, αυτό μου φαίνεται ενδιαφέρον. Ενώ αν με 100-200% περισσότερα χρήματα παίρνεις 20-50% περισσότερες επιδόσεις, αυτό μου φαίνεται αχρείαστο. Σίγουρα ένα τέτοιο παράδειγμα κολλάει σε cpu-gpu και όχι τόσο σε οθόνες, αλλά ήθελα να δώσω το σκεπτικό. 

Συγγνώμη αν κούρασα. Εκτιμώ όλες τις απαντήσεις. Το πλάνο αυτή τη στιγμή είναι να αγοράσω κατά τη BF κάποια από αυτές που θα μου προτείνετε εδώ. Ευχαριστώ.  

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Dell U2724D 

Ειναι IPS με αντιθεση 2000:1 δηλαδη λιγο καλυτερα μαύρα συγκριτικα με τις κλασσικές IPS με 1000:1. 

1440p, 120hz, Calibrated πιστά χρώματα, απόλυτα ξεκούραστη στα μάτια, Αmbient Light(ενταση/θερμοκρασια) Sensor. Έχει και ενα βασικό USB hub αλλά αν θες κατι παραπάνω υπάρχει και το DE μοντέλο.  

Προσωπικα θεωρώ "κανόνα" τα >100hz refresh rate πλεον ακόμα και για απλή χρήση. Οταν το συνηθίσεις δεν γυρνάς εύκολα πίσω.  Οπότε με 120Hz παίζεις και παιχνίδια αν θελήσεις ποτέ.   

Εχει οτιδηποτε θα μπορουσες να ζητήσεις.  

Για μεγαλύτερη απο 27 ίντσες θα πήγαινα σε 4Κ. 

Σε OLED για οποιαδηποτε χρηση εκτος απο Gaming δεν θα πήγαινα ακόμα. Θεωρω θα προσθέσει εξτρα ανησυχίες για burn in, text clarity κλπ κλπ. 

Συγκριτικά με την οθόνη που έχεις θα δείς τρομερή αναβάθμιση θεωρώ. 

Επεξ/σία από jodact
  • Like 2

μπορείς να δεις και την dell s2725ds (27" - 1440p), πιστευω ειναι vfm. Την είδα από κοντά και μπορώ να πω ότι σε σχέση με τις άλλες οθόνες της dell της σειράς p και s η εικόνα της είναι καλύτερη λόγω ότι έχει 1500 αντίθεση και είναι και 100hz. Απλά δεν έχει τις έξτρα θύρες που έχουν τα υπόλοιπα μοντέλα 

Επεξ/σία από ksessalonikios
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστω για τις απαντησεις. 

οπως το καταλαβαινω, η s2725 ειναι πιο χαμηλο μοντελο και η u2724 ειναι ανωτερο. Δεν με ενδιαφερει να εξοικονομησω λιγα Ε εκει, οποτε προτιμω την καλυτερη ποιοτητα εικονας. Το u2724D μοντελο με καλυπτει απο θυρες. Αν καταλαβαινω σωστα, το u2724DE ειναι ακριβως η ιδια οθονη και ζηταει 100Ε παραπανω για θυρες Thunderbolt και LAN (αυτο απορω, που χρησιμευει ενα LAN πανω στην οθονη?!) που δεν με ενδιαφερουν καθολου. 

Αρα αυτη τη στιγμη, με ενδιαφερει το u2724D.

Tα 120Hz ειναι μια χαρα. Τα παραπανω μαλλον ενδιαφερουν μονο τους gamers, σωστα?

Στις 2/11/2024 στις 5:33 ΜΜ, jodact είπε

Dell U2724D 

Calibrated πιστά χρώματα

εδω, εννοεις οτι τα χρωματα ειναι απο το εργοστασιο σωστα calibrated? ή θα πρεπει εγω να το κανω μετα?

Οντως, το απόλυτα ξεκούραστη στα μάτια, με καλη ποιοτητα εικονας ειναι το βασικο κριτηριο.

Αν την συγκρινουμε απ' ευθειας με την XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i που συζητουν εδω διπλα οι φιλοι, μπορουμε να πουμε οτι καλυτερα να προτιμησω την Dell u2724d ως πιο ξεκουραστη για τα ματια και ποιοτητα εικονας για τη χρηση που εγραψα παραπανω? 

Επεξ/σία από sattack
  • Like 1

12 hours ago, sattack said:

. Αν καταλαβαινω σωστα, το u2724DE ειναι ακριβως η ιδια οθονη και ζηταει 100Ε παραπανω για θυρες Thunderbolt και LAN (αυτο απορω, που χρησιμευει ενα LAN πανω στην οθονη?!) που δεν με ενδιαφερουν καθολου. 

Ουσιαστικά έχει την χρήση Docking Station. Έχεις κουμπωμένα πάνω στην οθόνη πληκτρολόγιο, ποντίκι, LAN, κλπ και συνδέεις το Laptop μέσω της Thunderbolt και δουλεύεις.

• Like 2

15 ώρες πριν, sattack είπε

ευχαριστω για τις απαντησεις. 

οπως το καταλαβαινω, η s2725 ειναι πιο χαμηλο μοντελο και η u2724 ειναι ανωτερο. Δεν με ενδιαφερει να εξοικονομησω λιγα Ε εκει, οποτε προτιμω την καλυτερη ποιοτητα εικονας. Το u2724D μοντελο με καλυπτει απο θυρες. Αν καταλαβαινω σωστα, το u2724DE ειναι ακριβως η ιδια οθονη και ζηταει 100Ε παραπανω για θυρες Thunderbolt και LAN (αυτο απορω, που χρησιμευει ενα LAN πανω στην οθονη?!) που δεν με ενδιαφερουν καθολου. 

Αρα αυτη τη στιγμη, με ενδιαφερει το u2724D.

Tα 120Hz ειναι μια χαρα. Τα παραπανω μαλλον ενδιαφερουν μονο τους gamers, σωστα?

Επειδη ψαχνω και εγω οθονη αυτο τον καιρο η u2724D δεν φαινεται να εχει HDR αν καταλαβαίνω σωστα 

4 ώρες πριν, Votritis είπε

Επειδη ψαχνω και εγω οθονη αυτο τον καιρο η u2724D δεν φαινεται να εχει HDR αν καταλαβαίνω σωστα 

Όχι δεν έχει HDR, αλλά που ακριβώς θα χρησιμεύσει το HDR εκτός από gaming ? Επίσης το HDR των περισσότερων monitors

σε αυτές τις τιμές είναι απλά μέτριο αν όχι κακό. 

Επεξ/σία από jodact
  • Like 1

Στις 2/11/2024 στις 5:53 ΜΜ, sattack είπε

Λέω προτάσεις, γιατί δεν έχω ούτε πολύ ιδιαίτερες απαιτήσεις, ούτε συγκεκριμένο budget, ούτε άμεση ανάγκη. Οπότε ίσως δεν υπάρχει μια καλύτερη, αλλά περισσότερες που να αξίζουν τον κόπο, και μπορώ να περιμένω να τη συνδιασω με μια καλύτερη προσφορά κατά τη διάρκεια BF. 

Προς το παρόν έχω μια παλιά Samsung 24" 1080p.

Κυρίως για δουλειές office, web browsing, videos στο YouTube, και οικογενειακές φώτος και βίντεο από το κινητό, (ίσως στο μέλλον και λίγο ερασιτεχνική επεξεργασία αυτών των βίντεο?)

Games έχω χρόνια να παίξω. Από την άλλη πάλι, ίσως κάποια στιγμή να αποφάσιζα να παίξω λίγο κάτι. Ελάχιστα πάντως. 

(Καθόλου θέαση ταινιών. Υπάρχει μεγάλη 4Κ OLED TV).

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο budget, αλλά πάλι δεν βρίσκω λόγο να αγοράσω μια πανάκριβη για πράγματα που δεν θα μου χρησιμεύσει. Ας πούμε λένε ότι καλύτερες είναι οι OLED, αλλά νομίζω ότι έχουν αρκετά υψηλότερες τιμές και από τη στιγμή που δεν με ενδιαφέρει να δω ταινίες εκεί, και ούτε games κλπ, νομίζω δεν αξίζει να δώσω τόσα χρήματα για απλό PC monitor. 

Λέω 1440p γιατί 1080p μου φαίνεται πλεον λίγο και 4K μου φαίνεται αχρείαστο. Αν έχετε άλλη άποψη, ακούω ευχαρίστως. 

Κυκλοφορούν πολλές curved, αλλά εκτός από gaming, για office/web/youtube αξίζει ή θα μου σπάσουν τα νεύρα?

Μέγεθος υπολογίζω ότι δεν θα ήθελα να ξεπερνάει τα 70cm (περίπου) σε οριζόντια διάσταση, οπότε με βάση τα παραπάνω μάλλον κάτι σε 27" ? (Δεν ξέρω αν υπάρχουν και με κάποια άλλη διαγωνιο, 30-32", που σε οριζόντια διάσταση να μην ξεπερνάνε τα 70cm στο περίπου).  

(Ίσως να μου άρεσε να έχει και usb θύρες, αλλά δεν είναι deal breaker αυτό. Ηχεία αδιάφορο αν θα εχει ή όχι).  

Βλέπω ότι παίζει πολύ αυτή η  XIAOMI Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i και επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένο budget, ίσως είναι μια καλή βάση για σύγκριση. Να κινηθώ για αυτήν κι εγώ που δεν με νοιάζει στα αλήθεια το gaming, ή θα προτιμούσατε κάτι άλλο?

Όπως είπα για το budget, δεν με νοιάζει να εξοικονομίσω λίγα χρήματα, αλλά πάλι δεν βρίσκω και λόγο να αγοράσω και την ακριβότερη που υπάρχει. Ας πούμε για παράδειγμα, αν κάποιος λέει οτι με 10-30-50% περισσότερα χρήματα παίρνεις 50-80-150% περισσότερες επιδόσεις, αυτό μου φαίνεται ενδιαφέρον. Ενώ αν με 100-200% περισσότερα χρήματα παίρνεις 20-50% περισσότερες επιδόσεις, αυτό μου φαίνεται αχρείαστο. Σίγουρα ένα τέτοιο παράδειγμα κολλάει σε cpu-gpu και όχι τόσο σε οθόνες, αλλά ήθελα να δώσω το σκεπτικό. 

Συγγνώμη αν κούρασα. Εκτιμώ όλες τις απαντήσεις. Το πλάνο αυτή τη στιγμή είναι να αγοράσω κατά τη BF κάποια από αυτές που θα μου προτείνετε εδώ. Ευχαριστώ.  

Θεωρω μια καλη επιλογη αυτη την οθονη

Dell G2724D IPS HDR Gaming Monitor 27" 2560x1440 QHD 165Hz 2ms στα 258€

https://etd.gr/shop/dell-monitor-g2724d-27-ips-gaming-1ms-qhd-165hz-hdmi-display-port-height-adjustable-nvidia-g-sync-andamp-amd-freesync-3yearsw/?ref=bestprice.gr

• Like 1

Στον Κωτσοβολο η Xiaomi 27 Mini Led αν παρεις δυο μαζι απο 399 η μια βγαινουν 600 και οι δυο λογω του 50% στην δευτερη αγορα.

Αν σε ενδιαφερει βρισκεις εναν που θελει τις αγοραζετε μαζι και δινετε απο 300 ευρωπουλα ο ενας και ειναι σιγουρα Infoquest

• Like 1

Tο είδα που το γράψατε στο αντίστοιχο thread. Ίσως χρησιμεύσει σε κάποιον που διαβάζει εδώ. 

Προσωπικά δεν με αφορά αυτη η προσφορά  και θα ήθελα μια γνώμη ανεξάρτητα τιμής αν κάποιος θεωρεί καλύτερη ποιότητα εικόνας και πιο ξεκούραστη για τα μάτια την Dell U2724D ή την Xiaomi 27 Miniled. 

Νομίζω ότι η Xiaomi είναι πιο πολύ για gamers, ενώ για office/web/youtube και περιστασιακό/ελάχιστο gaming καλύτερη εικόνα θα εχει η Dell u2724, αλλά θα θελα να το ακούσω και απο άλλους που τις έχουν δει. 

Εγω πηρα αυτη : https://www.skroutz.gr/s/52048712/LG-UltraGear-32GR75Q-B-VA-HDR-Gaming-Monitor-31-5-QHD-2560x1440-165Hz-me-CHrono-Apokrisis-1ms-GTG.html

ειναι IPS, εχουν κανει λαθος στη περιγραφη.

• Like 2

27 minutes ago, sattack said:

Tο είδα που το γράψατε στο αντίστοιχο thread. Ίσως χρησιμεύσει σε κάποιον που διαβάζει εδώ. 

Προσωπικά δεν με αφορά αυτη η προσφορά  και θα ήθελα μια γνώμη ανεξάρτητα τιμής αν κάποιος θεωρεί καλύτερη ποιότητα εικόνας και πιο ξεκούραστη για τα μάτια την Dell U2724D ή την Xiaomi 27 Miniled. 

Νομίζω ότι η Xiaomi είναι πιο πολύ για gamers, ενώ για office/web/youtube και περιστασιακό/ελάχιστο gaming καλύτερη εικόνα θα εχει η Dell u2724, αλλά θα θελα να το ακούσω και απο άλλους που τις έχουν δει. 

Για office,web,youtube, ασχετως μαρκας η τεχνολογιας,θελεις τουλαχιστον 32' μονιτορ. Ετσι ειναι απολαυση. Μονιτορ 27 και κατω ειναι μαζοχισμος,χωρις να θελω να προσβαλω κανενα,ειλικρινα,απλα ειναι η γνωμη μου εκ πειρας.Προτιμω την φτηνοτερη VA 32' με 100Hz refresh rate παρα την καλυτερη στον κοσμο 27αρα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 minutes ago, LLLEFTERIS said:

Εγω που πηρα την 32GS85Q-B την εδωσα πισω γιατι ηταν χαλια.

Συγνωμη,ρε Λευτερη,αλλα δεν εισαι και πολυ σαφης.

Πες μας τι δεν σου αρεσε και ποια ηταν γενικα τα προβληματα να παρουμε μια ιδεα,ο σκοπος αυτος ειναι να μοιραστουμε εμπειριες και να πλουτισουμε τις γνωσεις μας.Αυτο το ξερo ''ηταν χαλια'' δεν βοηθαει. :)

Επεξ/σία από benign

23 λεπτά πριν, benign είπε

Συγνωμη,ρε Λευτερη,αλλα δεν εισαι και πολυ σαφης.

Πες μας τι δεν σου αρεσε και ποια ηταν γενικα τα προβληματα να παρουμε μια ιδεα,ο σκοπος αυτος ειναι να μοιραστουμε εμπειριες και να πλουτισουμε τις γνωσεις μας.Αυτο το ξερo ''ηταν χαλια'' δεν βοηθαει. :)

Α σορρυ το εχω γραψει αλλου χαλια μαυρα η μαλλον δεν υπηρχαν μαυρα εντελως ξεπλυμενη οθονη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...