Zazula Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Θέλω να αλλάξω την ΙΡ σε ένα Tenda TEG5312F. Η εργοστασιακή ΙΡ του είναι 192.168.0.1 αλλά τι στο καλό, hard-coded είναι, δεν βρήκα από το web interface κάποιον προφανή τρόπο να αλλάζει, ούτε το εγχειρίδιο χρήσης του αναφέρει κάτι σχετικά. Κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα!
poulinos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου On 04/11/2024 at 10:11, Zazula said: Εντάξει, το βρήκα τελικά. 😊 γραψε και που ειναι αν θελησει καποιος να κανει το ιδιο
Λύση Zazula Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Μέλος Λύση Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Switching > VLAN > 802.1Q VLAN > πατάς το μολυβάκι στη στήλη Operation > Edit 802.1Q VLAN Ήταν το μοναδικό σημείο σε όλο το Web UI όπου η ΙΡ δεν ήταν γκριζαρισμένη, επομένως έτσι κατάλαβα ότι από εκεί αλλάζει. Στην αρχή άφησα το IP Obtaining Type σε Manual κι απλώς άλλαξα τα νούμερα στην ΙΡ και πάτησα Confirm, αλλά δεν το κράταγε κι επέστρεφε από μόνο του στην εργοστασιακή ΙΡ. Επειδή όμως είχα ήδη κάνει στο ρούτερ binding τη MAC address τού switch με τη συγκεκριμένη ΙΡ που ήθελα, έβαλα DHCP αντί για Manual (συν Confirm) ώστε να ξεκολλήσει από την default, πράγμα που και όντως έτσι έγινε. Κατόπιν κι αφού είχε ήδη την ΙΡ που ήθελα, δοσμένη απ' τον ρούτερ, μπήκα ξανά στο UI και έβαλα και Manual τα IPv4 Address/Mask που ήθελα· αυτό ήταν, από 'κεί και μετά ήταν περασμένη παντού σωστά. 1
poulinos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 55 minutes ago, Zazula said: Switching > VLAN > 802.1Q VLAN > πατάς το μολυβάκι στη στήλη Operation > Edit 802.1Q VLAN Ήταν το μοναδικό σημείο σε όλο το Web UI όπου η ΙΡ δεν ήταν γκριζαρισμένη, επομένως έτσι κατάλαβα ότι από εκεί αλλάζει. Στην αρχή άφησα το IP Obtaining Type σε Manual κι απλώς άλλαξα τα νούμερα στην ΙΡ και πάτησα Confirm, αλλά δεν το κράταγε κι επέστρεφε από μόνο του στην εργοστασιακή ΙΡ. Επειδή όμως είχα ήδη κάνει στο ρούτερ binding τη MAC address τού switch με τη συγκεκριμένη ΙΡ που ήθελα, έβαλα DHCP αντί για Manual (συν Confirm) ώστε να ξεκολλήσει από την default, πράγμα που και όντως έτσι έγινε. Κατόπιν κι αφού είχε ήδη την ΙΡ που ήθελα, δοσμένη απ' τον ρούτερ, μπήκα ξανά στο UI και έβαλα και Manual τα IPv4 Address/Mask που ήθελα· αυτό ήταν, από 'κεί και μετά ήταν περασμένη παντού σωστά. δες και για firmware update για το switch
Zazula Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 31 λεπτά πριν, poulinos είπε δες και για firmware update για το switch Ήταν το πρώτο πράμα που κοίταξα, και μου φάνηκε περίεργο αυτό που διαπίστωσα (εκτός κι αν κάνω εγώ λάθος): το firmware που δίνει το σάιτ είναι το 65.3.1.1, ενώ το system info στο UI αναφέρει ότι η συσκευή έχει το 65.4.2.1. 😳 Αν κάποιος συνινσόμνιος εντοπίσει μεταγενέστερη βερσιόν κάπου στο ίντερνετ, ας πει κάτι. 🙏
poulinos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου μηπως εχει version 1 και version 2?κατα τα αλλα δεν με παραξενευει.απο κατι εταιρειες του κιλου εχω δει πολλες φορες τετοια.ακομα και στην tp link.δες και για ναναν ftp ή δες σε αλλο region μπας και εχουν κατι αλλο εκει. να υποθεσω δνε εχει αυτοματο firmware update ε? 1
Zazula Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, poulinos είπε να υποθεσω δνε εχει αυτοματο firmware update ε? Όχι, δίνεις εσύ το αρχείο με το firmware update («Choose Upgrade File»)· δεν τσεκάρει εκείνο μόνο του για ύπαρξη ενημερώσεων. Επίσης, λέει «Hardware Version: V1.0» οπότε θα κοιτάξω αν υπάρχει και διαφορετικό Version (ξερωγώ 2) οπότε το δικό μου (που 'ναι 1) να μην είναι εκείνο που φαίνεται στα downloads τής εταιρείας.
poulinos Δημοσ. 11 Νοεμβρίου Δημοσ. 11 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) On 10/11/2024 at 22:50, Zazula said: Όχι, δίνεις εσύ το αρχείο με το firmware update («Choose Upgrade File»)· δεν τσεκάρει εκείνο μόνο του για ύπαρξη ενημερώσεων. Επίσης, λέει «Hardware Version: V1.0» οπότε θα κοιτάξω αν υπάρχει και διαφορετικό Version (ξερωγώ 2) οπότε το δικό μου (που 'ναι 1) να μην είναι εκείνο που φαίνεται στα downloads τής εταιρείας. κοιτα μηπως υπαρχει αλλο hardware version. η tp link το κανει αυτο σε ολα τα προΐοντα της.αλλο hardware version και αλλα firmwares.αλλα σε βαζει να διαλεξεις πριν κατεβασεις firmware. χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι δεν εχουν κανει βλακειες και λαθη Επεξ/σία Κυριακή στις 02:00 μμ από poulinos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα