Προς το περιεχόμενο

Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα συνεργείων σε δημόσιους δρόμους

iosifise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Διαμένω σε περιοχή όπου έχει πολλά συνεργεία τα οποία έχουν διάφορα παρκαρισμένα και τρακαρισμένα αυτοκίνητα επάνω στο  δρόμο και καταλαμβάνουν ωφέλιμες θέσεις από τους δημότες. Καθημερινά οι πολίτες ταλαιπωρούνται αναζητώντας μία πολυπόθυτη θέση στάθμευσης με τις ώρες, δέχονται κλήσεις για παράνομη στάθμευση και πληρώνουν ιδιωτικά πάρκινγκ. Παράλληλα οι καταγγελίες από την γειτονιά πέφτουν βροχή με αποτέλεσμα να κινητοποιούνται επόπτες του Δήμου και να κολλούν τις γνωστές ειδοποιήσεις εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου σε αυτά. Εντούτοις αμέσως μετά τα συνεργεία μετακινούν τα αυτοκίνητα κάποια μέτρα και σκίζουν την ειδοποίηση. Αυτό γίνεται ανά περιοδικά διαστήματα για να φανεί ως μετακίνηση και έτσι ανενόχλητα καταλαμβάνουν και οικειοποιούνται δημόσιους χώρους. Τι μπορεί να γίνει σε αυτή τη περίπτωση; Θυμάμαι από πρόσφατη επίσκεψη σε γειτονική χώρα των Βαλκανίων που οι περισσότεροι θεωρούν υποανάπτυκτη, να υπάρχουν διαγραμμίσεις που ορίζουν το που επιτρέπεται το πάρκιγνκ και που όχι και να μην υφίστανται ούτε κατά διάνοια τέτοια φαινόμενα.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από iosifise
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Έγινε αλλαγή τίτλου σε Εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα συνεργείων σε δημόσιους δρόμους
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα φίλε, παρά μόνο αποσπασματικές δράσεις χωρίς διάρκεια.

Αυτά (και πολλά άλλα) είναι προβλήματα όλων των λαϊκών συνοικιών στις μεγάλες πόλεις που συνωστίζεται πολύς κόσμος.

Πού θα στήσουν μαγαζί οι φαναρτζήδες, στη Φιλοθέη?

• Like 3

25 λεπτά πριν, iosifise είπε

Θυμάμαι από πρόσφατη επίσκεψη σε γειτονική χώρα των Βαλκανίων που οι περισσότεροι θεωρούν υποανάπτυκτη, να υπάρχουν διαγραμμίσεις που ορίζουν το που επιτρέπεται το πάρκιγνκ και που όχι και να μην υφίστανται ούτε κατά διάνοια τέτοια φαινόμενα.

Ευχαριστώ.

Αν λες για τη Βουλγαρία που γνωρίζω, εκεί οι αρχές δεν αστειεύονται. Και δε σου κόβουν απλά κλήση. Σου κλειδώνουν τον τρόχο και αν θέλεις να ξεκλειδωθεί πληρώνεις. Εκεί μπορεί να χιονίζει κι όμως θα κόβουν βόλτες ακόμα και μέσα στη νύχτα και θα στον φορέσουν. Εδώ θα πίνουν ζεστό καφέ στο γραφείο. Καλά εδώ και να θέλουν, με την πρώτη νιφάδα θα έχουν κλείσει οι δρόμοι.

Παρόλο αυτά όμως σε πολλά σημεία τα πεζοδρόμια τα έχουν μετατρέψει σε parking

Η ουσία σε όλα είναι οι ποινές. Εδώ παρκάρω επι χρόνια σε περιοχές που δεν επιτρέπεται το παρκινγ και έχω φάει 2-3 κλήσεις. Και θα συνεχίσω να παρκάρω. Εκεί 5-6 φορές έχω παρκάρει παράνομα και τις 2 έχω φάει κλήση. Και με βουλγάρικες πινακίδες κιολας.

• Like 4
  • Thanks 1

Εχει ξαναγινει η κουβεντα πολλες φορές εδω μεσα.ΑΝ το αυτοκηνητο εχει  πληρωμενα τελη κυκλοφοριας και πινακιδες δεν ειναι εγκατελειμενο.Απλα δεν μπορει να παραμενει στο ιδιο σημειο για παραπανω απο κάποιους μηνες οποτε με μια μετακίνηση παραδιπλα ξαναγίνεται νομιμο.

Κατανοητο οτι εσυ δεν βρίσκεις παρκινγ αλλα πρεπει να καταλάβεις ποιο ειναι το εγκαταλελειμμένο αυτοκινητο και ποιο οχι...........

4 ώρες πριν, iosifise είπε

Διαμένω σε περιοχή όπου έχει πολλά συνεργεία τα οποία έχουν διάφορα παρκαρισμένα και τρακαρισμένα αυτοκίνητα επάνω στο  δρόμο και καταλαμβάνουν ωφέλιμες θέσεις από τους δημότες.

Επεξ/σία από filipprin
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, filipprin είπε

Κατανοητο οτι εσυ δεν βρίσκεις παρκινγ αλλα πρεπει να καταλάβεις ποιο ειναι το εγκαταλελειμμένο αυτοκινητο και ποιο οχι...........

Ορισμένοι κάνετε σαν να μην καταλαβαίνετε, έχετε άλλα κίνητρα, ή θέλετε να ξεκινήσετε flaming. Ευχαριστώ τους δύο πρώτους για τις σαφέστατες απαντήσεις. Δυστυχώς ήταν οι αναμενόμενες. Ελλάς η χώρα της αυτοδικίας

Επεξ/σία από iosifise
  • Haha 1

29 λεπτά πριν, iosifise είπε

Δυστυχώς ήταν οι αναμενόμενες.

Από το 2017 είναι το άρθρο. 7 χρόνια πριν. Είδες να αλλάζει κάτι? Ο ΣτΠ έχει καταθέσει τις προτάσεις του από το 2006. 18 χρόνια πριν. 

Να σταματήσει η κατάληψη πεζοδρομίων από συνεργεία και επιχειρήσεις πώλησης - ενοικίασης αυτοκινήτων (ΣτΠ)

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 4

7 hours ago, Neptu said:

Αν λες για τη Βουλγαρία που γνωρίζω, εκεί οι αρχές δεν αστειεύονται. Και δε σου κόβουν απλά κλήση. Σου κλειδώνουν τον τρόχο και αν θέλεις να ξεκλειδωθεί πληρώνεις. Εκεί μπορεί να χιονίζει κι όμως θα κόβουν βόλτες ακόμα και μέσα στη νύχτα και θα στον φορέσουν. Εδώ θα πίνουν ζεστό καφέ στο γραφείο. Καλά εδώ και να θέλουν, με την πρώτη νιφάδα θα έχουν κλείσει οι δρόμοι.

Παρόλο αυτά όμως σε πολλά σημεία τα πεζοδρόμια τα έχουν μετατρέψει σε parking

Η ουσία σε όλα είναι οι ποινές. Εδώ παρκάρω επι χρόνια σε περιοχές που δεν επιτρέπεται το παρκινγ και έχω φάει 2-3 κλήσεις. Και θα συνεχίσω να παρκάρω. Εκεί 5-6 φορές έχω παρκάρει παράνομα και τις 2 έχω φάει κλήση. Και με βουλγάρικες πινακίδες κιολας.

Η ουσία είναι το να μην παρκάρεις εκεί που δεν επιτρέπεται, αλλά οκ 

• Like 1

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή στο "τα αυτοκίνητα πληρώνουν τέλη και παρκάρουν οπου θέλουν" και στο "εκμεταλεύομαι κάθε θεση παρκινγκ για 30 μέτρα απο το μαγαζι μου". Κάνουν επαγγελματική χρήση δημόσιου χώρου αρα θα έπρεπε να πληρώνουν τουλάχιστον δημοτικά τέλη. Έχει μερίδιο ευθύνης και ο δήμος που αδειοδοτεί συνεργία σε τέτοιες περιοχές.
Συγγενικό μου πρόσωπο έκανε καταγγελίες μαζί με άλλους για 2-3 συνεργεία που το έχουν παρακάνει. Το αποτέλεσμα ήταν ο δήμος να διαρεύσει τα ονόματα όσων κάνανε καταγγελίες και μετα να δέχονται απειλές.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 2

1 ώρα πριν, iosifise είπε

Ορισμένοι κάνετε σαν να μην καταλαβαίνετε, έχετε άλλα κίνητρα, ή θέλετε να ξεκινήσετε flaming. Ευχαριστώ τους δύο πρώτους για τις σαφέστατες απαντήσεις. Δυστυχώς ήταν οι αναμενόμενες. Ελλάς η χώρα της αυτοδικίας

Φίλε μου χωρίς να πάρω το μέρος κανενός,ο νόμος λέει ότι εφόσον ένα όχημα πληρώνει τέλη κ ασφάλεια έχει κάθε δικαίωμα να είναι στον δρόμο,είτε παρκαρισμένο είτε οτιδήποτε,αν εσένα δεν σου αρέσει δεκτό,έτσι είναι τα πράγματα όμως. Και εμένα με τα παλιά δεδομένα(γιατί άκουσα θα αλλάξει αυτό) παρκαραν τα μηχανάκια κάθετα στον δρόμο κ έψαχνα σαν μαλακας πάρκινγκ,μου αρέσε? ΟΧΙ. Ηταν νόμιμο? Ναι.

• Like 1

1 λεπτό πριν, Morosis είπε

Φίλε μου χωρίς να πάρω το μέρος κανενός,ο νόμος λέει ότι εφόσον ένα όχημα πληρώνει τέλη κ ασφάλεια έχει κάθε δικαίωμα να είναι στον δρόμο,είτε παρκαρισμένο είτε οτιδήποτε,αν εσένα δεν σου αρέσει δεκτό,έτσι είναι τα πράγματα όμως. Και εμένα με τα παλιά δεδομένα(γιατί άκουσα θα αλλάξει αυτό) παρκαραν τα μηχανάκια κάθετα στον δρόμο κ έψαχνα σαν μαλακας πάρκινγκ,μου αρέσε? ΟΧΙ. Ηταν νόμιμο? Ναι.

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν κάπου κάποιος την έχει ψωνίσει και άρχισε να φέρνει τούμπα τέτοια μηχανακια μεχρι να βάλουν μυαλό.

• Like 3

• Moderators
4 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν κάπου κάποιος την έχει ψωνίσει και άρχισε να φέρνει τούμπα τέτοια μηχανακια μεχρι να βάλουν μυαλό.

Επειδή οδηγαω κατά κύριο λόγο μηχανάκια/μηχανές, στο πεζοδρόμιο δεν θέλετε να παρκάρω, στο δρόμο νόμιμα δεν θέλετε να παρκάρω που θα παρκάρουμε εμείς δηλαδή?

• Like 11
  • Thanks 2

36 λεπτά πριν, Grfoxz είπε

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή στο "τα αυτοκίνητα πληρώνουν τέλη και παρκάρουν οπου θέλουν" και στο "εκμεταλεύομαι κάθε θεση παρκινγκ για 30 μέτρα απο το μαγαζι μου".

Δεν υπαρχει καμια λεπτη γραμμη μονο ο νομος.Καλως η κακως ετσι ειναι ο νομος αυτη την στιγμη που μιλαμε.Επιλεκτικη εφαρμογη αναλογα με το κατα πως μας βολευει δεν υπαρχει .Μπορει να ηταν μια εταιρεια με 10 βανακια η ενας ιδιώτης με τρια αυτοκινητα.Για όλους ισχυει το ιδιο........

ΑΝ το αυτοκηνητο εχει  πληρωμενα τελη κυκλοφοριας και πινακιδες δεν ειναι εγκατελειμενο.Απλα δεν μπορει να παραμενει στο ιδιο σημειο για παραπανω απο κάποιους μηνες οποτε με μια μετακίνηση παραδιπλα ξαναγίνεται νομιμο.

• Thanks 1

30 λεπτά πριν, filipprin είπε

Δεν υπαρχει καμια λεπτη γραμμη μονο ο νομος.Καλως η κακως ετσι ειναι ο νομος αυτη την στιγμη που μιλαμε.Επιλεκτικη εφαρμογη αναλογα με το κατα πως μας βολευει δεν υπαρχει .Μπορει να ηταν μια εταιρεια με 10 βανακια η ενας ιδιώτης με τρια αυτοκινητα.Για όλους ισχυει το ιδιο........

ΑΝ το αυτοκηνητο εχει  πληρωμενα τελη κυκλοφοριας και πινακιδες δεν ειναι εγκατελειμενο.Απλα δεν μπορει να παραμενει στο ιδιο σημειο για παραπανω απο κάποιους μηνες οποτε με μια μετακίνηση παραδιπλα ξαναγίνεται νομιμο.

Δεν είναι λάθος αυτό που λες αλλά από την άλλη υπάρχει και το θέμα της υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των μονίμων κατοίκων από τις δραστηριότητες της επιχείρησης. Και τα "νόμιμα παρκαρισμένα με πληρωμένα τελη" αποτελούν συνέχεια και είναι σε άμεση σχέση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1
  • Confused 1

Σωστο και αποδεκτο οσο αναφορα μονο οτι ειναι ενοχλητικο. Αλλα όπως ειπα θα μπορουσε να ειναι ένας η ιδιώτης με 3 αυτοκινητα η μια εταιρεια ταχυμεταφορών με 10 βανακια. Δεν εχουν  το δικαιωμα δηλαδη?Αν υπαρχει καποιος νόμος που αναφερει κατι τετοιο μπορείς να μας τον δείξεις.....Απο ποτε το παρκαρισμα στο δρομο εγινε προέκταση μιας επιχείρησης?????Απο που προκυπτει αυτο

9 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Και τα "νόμιμα παρκαρισμένα με πληρωμένα τελη" αποτελούν συνέχεια και είναι σε άμεση σχέση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης

το μονο που  μπορει να γινει εινα να ελενξει ο νηματοθετης μεσα απο το μυ καρ με τις πινακιδες οτι τα αυτοκιντα εχουν πληρωμενα τελη και δεν ειναι σε ακινησια και αν ισχυει το δευτερο να κινηθεί αναλόγως.Τιποτε αλλο......

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ασφαλώς και μπορώ να κάνω καταγγελίες μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Και έρχομαι μάλλον τελευταίος στο εν λόγω άθλημα καθώς ένα σχετικό site του Δήμου είναι γεμάτο με φωτογραφίες και τα ανάλογα παράπονα από το 2018. Οπότε φαίνεται ότι ο κόσμος εκμεταλεύεται όσο μπορεί ήδη το μόνο νόμιμο μέσο που έχει. Το μόνο που εξυπηρετεί προς το παρόν αυτό είναι όπως είπαμε η συχνότερη μετακίνηση και ο καθαρισμός των δημοσίων χώρων από τους οδοκαθαριστές, καθότι μπορείτε να φανταστείτε τι συμβαίνει σε αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία για μεγάλα διαστήματα. Επίσης πολλά δεν έχουν καν πινακίδες αλλά εφόσον μετακινήθηκαν το "κοντέρ" του νόμου φαίνεται να μηδενίζει και πάμε ξανά για νέο κύκλο (καταγγελία - μετακίνηση - καταγγελία). 

Επεξ/σία από iosifise
  • Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...