Crash24 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου Μια νέα αποκάλυψη από τον επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, έφερε στο φως μια αμφιλεγόμενη πρακτική σχετικά με την ποιότητα προβολής των βίντεο στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Adam Mosseri, του στελέχους της Meta που ηγείται του Instagram και του Threads, η δημοτικότητα ενός βίντεο στο Instagram καθορίζει άμεσα την ποιότητα με την οποία προβάλλεται στους χρήστες της πλατφόρμας. Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε έντονες συζητήσεις στην κοινότητα των δημιουργών περιεχομένου. Η Meta εφαρμόζει ένα σύστημα κλιμακωτής ποιότητας, όπου τα δημοφιλή βίντεο απολαμβάνουν υψηλότερη ποιότητα κωδικοποίησης, ενώ τα λιγότερο δημοφιλή υποβαθμίζονται σε χαμηλότερη ποιότητα. Η διαδικασία αυτή, όπως εξήγησε ο Mosseri, λειτουργεί σε συλλογικό και όχι σε ατομικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι η μεμονωμένη αλληλεπίδραση ενός χρήστη με ένα βίντεο δεν επηρεάζει την ποιότητα προβολής του συγκεκριμένου περιεχομένου για τον ίδιο. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η προσέγγιση αυτή βασίζεται σε τεχνικούς και οικονομικούς παράγοντες. Τα βίντεο υψηλότερης ποιότητας απαιτούν περισσότερους υπολογιστικούς πόρους για την κωδικοποίησή τους και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο λόγω του μεγέθους των αρχείων. Ωστόσο, πολλοί χρήστες και δημιουργοί περιεχομένου εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την πιθανή δημιουργία ενός συστήματος δύο ταχυτήτων. Υποστηρίζουν ότι αυτή η πρακτική ενδέχεται να ενισχύει τους ήδη δημοφιλείς δημιουργούς, ενώ παράλληλα δυσχεραίνει την ανάδειξη μικρότερων καλλιτεχνών. Απαντώντας στις ανησυχίες αυτές, ο Mosseri τόνισε ότι στην πράξη η διαφορά στην ποιότητα δεν είναι τόσο σημαντική ώστε να επηρεάζει την αλληλεπίδραση των χρηστών με τα βίντεο. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιεχόμενο του βίντεο παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία του. Η Meta έχει επιβεβαιώσει ότι αυτή η πρακτική εφαρμόζεται ήδη από το προηγούμενο έτος, χρησιμοποιώντας διαφορετικές ρυθμίσεις κωδικοποίησης ανάλογα με τη δημοτικότητα των βίντεο. Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, το ζήτημα συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις στην κοινότητα των χρηστών του Instagram. Σε πρόσφατη ενημέρωση, η πλατφόρμα αποκάλυψε ότι η διαφορά στην ποιότητα κωδικοποίησης μεταξύ των πιο δημοφιλών και λιγότερο δημοφιλών βίντεο μπορεί να φτάσει έως και το 40% σε επίπεδο bitrate. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelq Δημοσ. Σάββατο στις 10:29 πμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 10:29 πμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ScorpioX777 Δημοσ. Σάββατο στις 10:41 πμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 10:41 πμ (επεξεργασμένο) Ουτως η αλλως η πλειονοτητα των βιδεο του Insta ειναι απο το TikTok στο οποιο τα βλεπουμε οποτε ειναι αδιαφορο τι θα κανουν... ας κατσει με τα μηνυματακια του που ειναι κορυφαιο... Επεξ/σία Σάββατο στις 11:07 πμ από ScorpioX777 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chocobo Δημοσ. Σάββατο στις 11:00 πμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 11:00 πμ Αν και το Instagram πλέον έχει καταλήξει να είναι μόνο για μοντέλα και influencers , είναι λίγο περίεργο όλο αυτό. Στατιστικά για να αναδειχθεί η δουλειά κάποιου στα social χρειάζεται περίπου 2 χρόνια που σημαίνει πως στη πλειοψηφία , ακόμα και με το καλύτερο content , χρειάζεται χρόνο. Χωρίς κάποιο συγκεκριμένο νούμερο προβολών/likes/engagment/follower κλπ απο τη Meta είναι λίγο στον αέρα όλο αυτό.Επίσης τι γίνεται ας πούμε αν μετά απο 1-2-3 χρόνια αρχίσει να ''τσουλάει'' το κανάλι ? Ανεβάζουν την ποιότητα και στα παλιά βίντεο ? Αν ναι πως ? Μπορεί η μικρή διαφορά στην ποιότητα σε λογαριασμούς vlogger μοντέλων , δοκιμαστές ρούχων κλπ να μην έχει σημασία αλλά αν κάποιος είναι φωτογράφος / βιντεογράφος κλπ η ποιότητα της εικόνας έχει τεράστια σημασία. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mants118 Δημοσ. Σάββατο στις 11:34 πμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 11:34 πμ "Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η προσέγγιση αυτή βασίζεται σε τεχνικούς και οικονομικούς παράγοντες", δήλωσε μια εταιρεία αξίας πολλών δις... 😂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hellenicsun Δημοσ. Σάββατο στις 11:37 πμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 11:37 πμ Μιλάμε τώρα για ένα κοινωνικό δίκτυο που αν ανεβάσει κανείς φωτογραφία άξια βραβείου Pulitzer* η οποία όμως δε παίζει καλά με τον αλγόριθμο, θα "θαφτεί" γρήγορα. *Όχι πως δεν υπάρχουν ατελείωτοι διαγωνισμοί με παγκόσμια απήχηση ώστε να λάβει τα εύσημα - αναφέρομαι καθαρά στο Instagram. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KnightRider Δημοσ. Σάββατο στις 11:49 πμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 11:49 πμ Mια ζωή έχουν χάλια bitrate Και στον ήχο εξακολουθούν να είναι τραγικοί που έχουν ορίσει HE-AAC στα 73kbps Stereo...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mercast Δημοσ. Σάββατο στις 11:53 πμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 11:53 πμ 3 λεπτά πριν, KnightRider είπε Mια ζωή έχουν χάλια bitrate Και στον ήχο εξακολουθούν να είναι τραγικοί που έχουν ορίσει HE-AAC στα 73kbps Stereo...... Μια χαρά είναι ο HE-AAC για τέτοιου είδους βίντεο. Δεν είναι υπηρεσία audio streaming. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panathatube Δημοσ. Σάββατο στις 01:49 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 01:49 μμ (επεξεργασμένο) Το Instagram θα έπρεπε να ξεκινήσει από τα βασικά και να αφήσει τα μεγαλόπνοα σχέδια για μετά. Εδώ και μέρες έχω μπλοκαριστεί ανεξήγητα από την εφαρμογή και ενώ θεωρητικά υπάρχουν απλές εναλλακτικές για να επιβεβαιώσω ότι... είμαι εγώ στην πράξη δεν λειτουργεί τίποτα! Κωδικό επιβεβαίωσης στο WhatsApp δεν λαμβάνω, μήνυμα επιβεβαίωσης στο διαδικτυακό Instagram δεν βλέπω και όταν επιχειρώ Face registration η εφαρμογή φορτώνει ατέρμονα. Μόνο το mail λειτουργεί αλλά αυτό μόνο για να ξεμπλοκάρω το face recognition! Επεξ/σία Σάββατο στις 01:51 μμ από panathatube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnbond Δημοσ. Σάββατο στις 02:21 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 02:21 μμ 30 λεπτά πριν, panathatube είπε Το Instagram θα έπρεπε να ξεκινήσει από τα βασικά και να αφήσει τα μεγαλόπνοα σχέδια για μετά. Εδώ και μέρες έχω μπλοκαριστεί ανεξήγητα από την εφαρμογή και ενώ θεωρητικά υπάρχουν απλές εναλλακτικές για να επιβεβαιώσω ότι... είμαι εγώ στην πράξη δεν λειτουργεί τίποτα! Κωδικό επιβεβαίωσης στο WhatsApp δεν λαμβάνω, μήνυμα επιβεβαίωσης στο διαδικτυακό Instagram δεν βλέπω και όταν επιχειρώ Face registration η εφαρμογή φορτώνει ατέρμονα. Μόνο το mail λειτουργεί αλλά αυτό μόνο για να ξεμπλοκάρω το face recognition! Έχεις δοκιμάσει από διαφορετική σύνδεση; Μου είχε συμβεί και μένα κάτι παρόμοιο και δε με αφήνει να κάνω login γιατι για άγνωστο λόγο δεν του αρέσει η ip μου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. Σάββατο στις 02:25 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 02:25 μμ Καλωσήρθες 240p, είχαμε καιρό να τα πούμε! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KnightRider Δημοσ. Σάββατο στις 02:45 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 02:45 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mercast είπε Μια χαρά είναι ο HE-AAC για τέτοιου είδους βίντεο. Δεν είναι υπηρεσία audio streaming. Aκόμα και για ομιλία πάλι ακούγεται λίγο αλλοιωμένο + υποτίθεται βάλανε δυνατότητα προσθήκη μουσικής που θα έπρεπε να είναι έστω 96kbps για HE-AAC Έχουμε 2024 κι ενώ έχουμε πολύ καλά τεχνολογικά προιόντα (καλά κινητά/ακουστικά κλπ) θα έπρεπε να παρέχουν με πιο υψηλά bitrate και αναλύσεις Επεξ/σία Σάββατο στις 02:47 μμ από KnightRider Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panathatube Δημοσ. Σάββατο στις 02:51 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 02:51 μμ 28 λεπτά πριν, johnbond είπε Έχεις δοκιμάσει από διαφορετική σύνδεση; Μου είχε συμβεί και μένα κάτι παρόμοιο και δε με αφήνει να κάνω login γιατι για άγνωστο λόγο δεν του αρέσει η ip μου... Όχι δεν είναι θέμα IP η εφαρμογή με μπλόκαρε. Ευχαριστώ πάντως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimsomebody Δημοσ. Σάββατο στις 03:40 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 03:40 μμ Δηλαδή εγώ που έχω μόνο 5 κολλητούς στο λογαριασμό μου (δεν είμαι των σοσιαλ μεντια και πολύ) δεν θα έχω ποτέ καλή ποιότητα αφού δεν έχω προβολές.... Μάλιστα πολύ έξυπνο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. Σάββατο στις 03:58 μμ Share Δημοσ. Σάββατο στις 03:58 μμ (επεξεργασμένο) Αυτό με τα social media εδώ και χρόνια έχει αποδειχτεί ότι είναι ξεκάθαρο pay-to-win. Φτιάχνεις το κανάλι σου και οπωσδήποτε αγοράζεις botάκια να σου κάνουν likes και δεν το σταματάς ποτέ ακόμα κι αν γίνεις γνωστός, ειδικά εκεί τα bot είναι πιο σημαντικά από ποτέ. Φυσικά το πιο pay-to-win έχει να κάνει ότι πετυχαίνουν αυτοί που έχουν και χρόνο και χρήματα για να ασχολούνται και χωρίς να βγάζουν λεφτά για αρκετό καιρό στην αρχή, ώστε με την επιμονή κάποτε να πετύχουν. Αν ξεκινήσει κάποιος μπατίρης να κάνει content πολύ πιο δύσκολα θα τα καταφέρει όταν θα χρειαστεί να χτυπήσει και ένα 8-ωρο την ημέρα για να βγάζει το φαΐ του. Θέλει λεφτά για να αγοράσεις την επιτυχία και λεφτά για να μην χρειάζεται να ασχολείσαι με δουλειές της πλέμπας για τα βιοποριστικά σου. Υπάρχουν και μερικά παραδείγματα όπου κάποιοι πέτυχαν χωρίς όλα αυτά, αλλά για κάθε έναν που πέτυχε υπάρχουν άλλοι 10.000 που απέτυχαν για τους οποίους δεν θα μάθεις ποτέ ούτε την ύπαρξή τους. Επεξ/σία Σάββατο στις 04:01 μμ από Diavolos666 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα