uniquegr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 5 λεπτά πριν, poulinos είπε το κακο είναι ότι και στην περιπτωση σου δεν γλυτώνεις τα windows εστω και σε VMware. Σε αντίθεση με το τί μπορεί να πιστεύουν κάποιοι εδώ μέσα, δεν με χαλάει τόσο πολύ. ΟΚ, για καθημερινή χρήση πλέον δεν θέλω να βλέπω windows, αλλά όταν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσω, το κάνω μόνο για δουλειά και ασχολούμαι με τις εφαρμογές της δουλειάς. Οπότε, μικρό το κακό. 7 λεπτά πριν, poulinos είπε και στην δουλεια παιζαμε με κατι εντολες linux παλια.grep κτλ. αλλα ναι τωρα περα από τα cisco που οκ είναι σαν linux θα παιξουμε και με telnet ,ssh 😛 telnet δεν έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω, αλλά τιμώ ιδιαίτερα και τακτικά το ssh. Το putty είναι στη μπάρα συντομεύσεών μου! 7 λεπτά πριν, poulinos είπε δυστυχως είναι αυτό που ειπες.πολλα ενδιαφεροντα πραγματα αλλα δεν υπαρχει χρονος. θα γουσταρα να μαθω linux αλλα δεν γινονται όλα.και δικτυα και routers και linux και κινητα και όλα. Όντως. Κι εγώ που προσπαθώ να τα μάθω όλα τώρα, δεν ξέρω απο που να αρχίσω στη πραγματικότητα. Για αρχή λέω να στήσω το pfSense με τα πρώτα vlans και τους βασικούς κανόνες και μετά βλέπουμε. 9 λεπτά πριν, poulinos είπε αν το κανεις όπως εσυ να πεις στο άλλο ατομο να σου περασω linux και καντα use μπορει να δεχτει.το πρόβλημα είναι ότι δεν θα δεχτει να το κανει μονος του. Εκτώς αν έχει κάποιο σημαντικό λόγο, συμφωνώ. Εγώ σχεδόν αναγκάστηκα να ασχοληθώ με το linux γιατί είχα αγορασμένο κλειδί για τα Windows, όχι όμως με τιμολόγια κλπ. Οπότε, υπό το φόβο πιθανού ελέγχου και προστίμων, προτίμησα να γυρίσω στο linux. Έλα μου όμως που μου άρεσε τελικά?! 11 λεπτά πριν, poulinos είπε για ταwindows συμφωνω.παρε windows 10 και δωρεαν update σε 11.βαλε windows 11 με oem κλειδι με 10 ευρω.οπως ειπες με αυτόν τον τροπο κρατναε τον πελατη. Και σιγά μη δε γνωρίζουν ότι αγοράζουμε κλειδιά οργανισμών προς εξευτελιστικό αντίτιμο. Αλλά επειδή απο αλλού κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα ( πέραν της συντήρησης του μονοπωλίου δηλαδή ), κάνουν "τα στραβά μάτια". 12 λεπτά πριν, poulinos είπε δεν θες να ξερεις τι πετιεται γενικως ή τι στοιβάζεται σε αποθηκες.θα φριξεις. θα σου πω το απλο.ξερεις τι είναι να σου λενε discard τον server και να είναι xeon me 128 gb ddr4 με 8 ssd 1 tb και 24 δισκους sas των 12tb. install τον νεο ,, discard τον παλιο. Πραγματικά, αν έβλεπα ένα τέτοιο server στα σκουπίδια ή ακόμα και σε αποθήκες , θα μου άναβαν τα λαμπάκια. Πες τους να κάνουν καμία δωρεά και εδώ είμαι! Θα τον αξιοποιήσω στο έπακρον!
poulinos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 3 minutes ago, uniquegr said: Σε αντίθεση με το τί μπορεί να πιστεύουν κάποιοι εδώ μέσα, δεν με χαλάει τόσο πολύ. ΟΚ, για καθημερινή χρήση πλέον δεν θέλω να βλέπω windows, αλλά όταν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσω, το κάνω μόνο για δουλειά και ασχολούμαι με τις εφαρμογές της δουλειάς. Οπότε, μικρό το κακό. telnet δεν έχει χρειαστεί να χρησιμοποιήσω, αλλά τιμώ ιδιαίτερα και τακτικά το ssh. Το putty είναι στη μπάρα συντομεύσεών μου! Όντως. Κι εγώ που προσπαθώ να τα μάθω όλα τώρα, δεν ξέρω απο που να αρχίσω στη πραγματικότητα. Για αρχή λέω να στήσω το pfSense με τα πρώτα vlans και τους βασικούς κανόνες και μετά βλέπουμε. Εκτώς αν έχει κάποιο σημαντικό λόγο, συμφωνώ. Εγώ σχεδόν αναγκάστηκα να ασχοληθώ με το linux γιατί είχα αγορασμένο κλειδί για τα Windows, όχι όμως με τιμολόγια κλπ. Οπότε, υπό το φόβο πιθανού ελέγχου και προστίμων, προτίμησα να γυρίσω στο linux. Έλα μου όμως που μου άρεσε τελικά?! Και σιγά μη δε γνωρίζουν ότι αγοράζουμε κλειδιά οργανισμών προς εξευτελιστικό αντίτιμο. Αλλά επειδή απο αλλού κερδίζουν τα περισσότερα χρήματα ( πέραν της συντήρησης του μονοπωλίου δηλαδή ), κάνουν "τα στραβά μάτια". Πραγματικά, αν έβλεπα ένα τέτοιο server στα σκουπίδια ή ακόμα και σε αποθήκες , θα μου άναβαν τα λαμπάκια. Πες τους να κάνουν καμία δωρεά και εδώ είμαι! Θα τον αξιοποιήσω στο έπακρον! για να μην το τραβηξω το θεμα windows vs linux ας απαντησω στο τελευταιο. για πεταμα λογω παλαιοτητας 2 storage με 24 δισκους αν θυμαμαι καλα των 600gb sas. για πεταμα hp server gen 9. αυτο που εσυ θεωρεις χρησιμο για την χ εταιρεια ειναι απλα παλιο και αργο.να στο πω με πιο απλα παραδειγματα. 1. εχεις 5 server hp gen6.τρωνε χωρο ρευμα.τους πετας ολους βαζεις εναν gen10 και τα φτιαχνεις vmware και τερμα. 2.εχεις 2-3 storageμε 600gb δισκους με 4 tb δισκους.οταν πλεον κυκλοφορουν 16tb και παραπανω οι 4 tb ειναι απλα για πεταμα.και συνηθως τα μηχανηματα πανε ανακυκλωση και οι δισκοι για καταστροφη. ps σιγουρα το ξερουν για τα κλειδια. ps2.πιο ωραιο απο το putty ειναι το secure crt. αρκει να το βρεις απο τον θειο.
uniquegr Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 19 ώρες πριν, poulinos είπε 1. εχεις 5 server hp gen6.τρωνε χωρο ρευμα.τους πετας ολους βαζεις εναν gen10 και τα φτιαχνεις vmware και τερμα. Για μια εταιρεία που κάνει και απόσβεση φορολογικά ( αλλά και με τη χρήση ), προφανώς και υπάρχει όφελος, τόσο απο τη ταχύτητα του συστήματος, όσο και απο τη κατανάλωση ρεύματος μιας που τέτοια μηχανήματα προορίζονται να λειτουργούν 24/7. Οπότε, λογικότατο το βρίσκω. Αυτό που δεν βρίσκω λογικό, είναι να πετάγονται. 19 ώρες πριν, poulinos είπε 2.εχεις 2-3 storageμε 600gb δισκους με 4 tb δισκους.οταν πλεον κυκλοφορουν 16tb και παραπανω οι 4 tb ειναι απλα για πεταμα.και συνηθως τα μηχανηματα πανε ανακυκλωση και οι δισκοι για καταστροφη. Ναι, για μια εταιρεία που ο όγκος δεδομένων είναι μεγάλος, οι 4Tb είναι ένα τίποτα, όπως είναι για εμάς οι 500Gb ας πούμε. Και σίγουρα, μια εταιρεία μπορεί να αγοράσει τους μεγαλύτερους δίσκους και να έχει πολλά οφέλη, όπως μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, αλλά και μεγαλύτερος φυσικός χώρος για να χωρέσουν ακόμα περισσότεροι δίσκοι. Λογικό. Αλλά Αν είχα εγώ 10 SAS των 4tb, θα έκανα παπάδες. 19 ώρες πριν, poulinos είπε ps2.πιο ωραιο απο το putty ειναι το secure crt. αρκει να το βρεις απο τον θειο. Ενδιαφέρον δείχνει, αλλά κάνω τη δουλειά μου και με το putty. Έχω καταβολευτεί!
poulinos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 9 minutes ago, uniquegr said: Για μια εταιρεία που κάνει και απόσβεση φορολογικά ( αλλά και με τη χρήση ), προφανώς και υπάρχει όφελος, τόσο απο τη ταχύτητα του συστήματος, όσο και απο τη κατανάλωση ρεύματος μιας που τέτοια μηχανήματα προορίζονται να λειτουργούν 24/7. Οπότε, λογικότατο το βρίσκω. Αυτό που δεν βρίσκω λογικό, είναι να πετάγονται. Ναι, για μια εταιρεία που ο όγκος δεδομένων είναι μεγάλος, οι 4Tb είναι ένα τίποτα, όπως είναι για εμάς οι 500Gb ας πούμε. Και σίγουρα, μια εταιρεία μπορεί να αγοράσει τους μεγαλύτερους δίσκους και να έχει πολλά οφέλη, όπως μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, αλλά και μεγαλύτερος φυσικός χώρος για να χωρέσουν ακόμα περισσότεροι δίσκοι. Λογικό. Αλλά Αν είχα εγώ 10 SAS των 4tb, θα έκανα παπάδες. Ενδιαφέρον δείχνει, αλλά κάνω τη δουλειά μου και με το putty. Έχω καταβολευτεί! ναι πρωτα χρησιμοποιησα το secure crt και μετα το putty. στην ουσια ανακυκλωση πανε .δεν πανε σκουπιδια αλλα ανακυκλωνονται. ασχετα που για εσενα και μενα ειναι super μηχανηματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα