Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft προσφέρει λύση με κόστος 30$ για όσους θέλουν να παραμείνουν στα Windows 10

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, poulinos είπε

ουτε σε αυτο θα διαφωνησω.καλως ή κακως ετσι εχει γινει και δεν αλλαζει ευκολα.πρεπει να γινουν πολλα για να αποδεχτει ο κοσμος το linux.
για τα atm επειδη ετυχε να ειμαι σε συντηρησεις atm και οταν εμπαινα γραμμες dsl κτλ οσα ειδα ηταν windows και μαλιστα πολυ παλιες εκδοσεις.οτι δουλευει δεν το αγγιζουν κοινως.

Απόλυτα λογικό, όταν κάτι λειτουργεί, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσουν ένα σκασμό χρήματα για να το αντικαταστήσουν. Και ειδικά με τα atm's που ζουν μέσα στο δικό τους αποκλεισμένο απο τον έξω κόσμο οικοσύστημα, ακόμα και σε commodore basic να ήταν γραμμένο το λογισμικό τους, δεν θα είχε διαφορά.

παλι συμφωνω αλλα ο κοσμος για τους χ ψ λογους απλα θα παει να παρει αλλο pc και να αναβαθμισει.δεν θα το ψαξει καθολου.
gamers κτλ δεν το συζητω κατευθειαν θα πανε σε νεο pc ετσι και αλλιως.

Οι gamers ούτως ή άλλως επενδύουν αρκετά χρήματα στα μηχανήματά τους, μιας που πάσχουν απο αναβαθμίτιδα. Το να πάει όμως κάποιος και να πληρώσει για νέο μηχάνημα μόνο και μόνο για να μπορεί να τρέχει Windows11, ειδικά όταν υπάρχουν εναλλακτικές που δεν θα τον επηρεάσουν αρνητικά στο παραμικρό, απλά με ξεπερνά.

και σε αυτο συμφωνω και για αυτο ειχα κατσει και ειχα γραψει εκεινο το guide μηπως το διαβασει κανεις και ξεστραβωθει.παρολα αυτα γενικως σε 100 θα δωσεις το ερεθισμα και λιγοι θα ακολουθησουν.
και δυστυχως θα ξαναπω οτι αυτο ισχυει στα παντα.ποσους εχω παει να ταρακουνησω σε διαφορα πραγματα αλλα στο τελος βγαινω εγω ο κακος.

Ούτε εγώ ασχολιόμουν με το firewall παλιότερα. Μάλιστα, επί εποχής XP, το έβγαζα και εντελώς εκτώς λειτουργίας γιατί δεν καταλάβαινα την έννοια των κανόνων του. Μέχρι που έφαγα επίθεση ransomware και ήταν τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τα virtual machines, αν και λίγο καιρό αργότερα ανακάλυψα ότι απο μόνα τους τα vm's δεν είναι ασφαλή.

καταρχην πιστευω και μακαρι να κανω λαθος οτι αν καποτε ανεβουν τα ποσοστα του linux τοτε το linux να μην ειναι με την μορφη που ξερουμε.
οτι καποιοι μπορει να το εκμεταλλευτουν με σκοπο το κερδος εφοσον θα εχει γινει πιο γνωστο. το εχουμε δει να γινεται με πολλες εταιρειες αυτο.

Κι εγώ το φοβάμαι αυτό, αν και αν διατηρείτο ο χαρακτήρας του ανοιχτού κώδικα και γενικότερα η φιλοσοφία που ισχύει τώρα, δεν θα με χάλαγε να πλήρωνα για να αγοράσω κάποια άδεια χρήσης. Ειδικά αν το υποστήριζαν και εταιρείες όπως η Adobe.

προσωπικα οπως εγραψα καποτε ειχα περασει linux και δεν επαιξε.δεν το ξαναδοκιμασα απο τοτε. το Pc το χρησιμοποιω για παρα πολυ απλα πραγματα και ειμαι με intel 6ης γενιας φαντασου.
οποτε εφοσον τα windows με βολεψαν (ασχετα που πραγματι το Linux μπορει να με βολεψει περισσοτερο) δεν μπηκαν καν στην διαδικασια . χωρις αυτο
να σημαινει οτι μελλοντικα μπορει να αλλαξει κατι και να το γυρισω σε linux. απλα οπως ειπα το κακο για καποιον που δεν ξερει ειναι οτι ακουει πολλα στα αυτια του.ειδικα με τις εκδοσεις κτλ.
και ενω στην πραξη ειναι ευκολα για τον αλλον που δεν ξερει το να ακουει πολλα πραγματα τον μπερδευει εστω και ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ.

Και η δική μου πρώτη επαφή με το linux δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Απλά δεν το καταλάβαινα, ούτε το 2010 που το δοκίμασα για λίγο, ούτε πριν 2-3 χρόνια που το έβαλα δοκιμαστικά στο laptop μου. Μέχρι που ασχολήθηκα με το proxmox, αναγκάστηκα να γράψω εντολές στο terminal, να μπω στα directories κλπ και είδα ότι δεν ήταν κάτι το τραγικό. Και όσο πιο πολύ ασχολούμαι μαζί του, τόσα περισσότερα μαθαίνω γι'αυτό και τόσο περισσότερο μου αρέσει. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιο εύκολο το troubleshooting, ανάλογα το τί σε δυσκολεύει, έχεις συγκεκριμένα directories και αρχεία να κοιτάξεις, καμία σχέση με τα Windows που δεν μπορείς να καταλάβεις τί έχει χτυπήσει.

Και ακριβώς αυτό είναι που δεν μπορώ, η μπουρδολογία που παρατηρώ και εδώ μέσα όταν γίνοται συζητήσεις για το linux. Αυτή η προσπάθεια εκφοβισμού και αποτροπής των υποψήφιων χρηστών του linux, απο άτομα που μάλλον θέλουν να έχουν το ρόλο του παντογνώστη, αλλά δυστυχώς έχουν κουράσει αναμασώντας επιχειρήματα που ίσχυαν αρκετά χρόνια παλιότερα.

ναι και μενα οταν μου ειπαν για ubuntu μου ειπαν.

Προσωπικά, προτιμώ το Mint, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου. Αλλά όπως σου είπα, είναι κάτι που επικρατεί στο κύκλο του linux, προτείνονται αυτές οι δύο user friendly distros για να του πάρει τον αέρα ο χρήστης και μετά αν θέλει, θα ψαχτεί. Αν όχι, μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του και με το ubuntu και με το mint.

συμφωνω επισης. αλλα θα σου πω το απλο.αν οι εταρειες δεν κλειδωσαν τα router απο default οπως κανουν τωρα τα μισα δικτυα θα ηταν ανοιχτα απο αγνοια του χρηστη. οταν ξεκινησα να κανω εγκατασταση routers τα πρωτα ηταν με ssid ανοιχτο χωρις κωδικο.
στα 10 ατομα οι 9 δεν ηξεραν που πανε τα τεσσερα.φαντασου οτι τους ελεγα εγω να το κλειδωσουμε και να βαλουμε κωδικο.για αυτο εβλεπες τοτε απειρα ανοιχτα δικτυα.ο κοσμος δεν ηξερε δεν ρωταγε δεν αναρωτιοταν και δεν ηθελε να μαθει.
τι admin admin κωδικοι.αστα να πανε.

Προφανώς γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει και δεν θέλει και να ασχοληθεί. Π.χ. όταν μου ζητάνε να ρυθμίσω wifi, οι πρώτες κινήσεις είναι να αλλάξω ssid, να το κάνω κρυφό, προφανώς να αλλάξω κωδικό και αν είναι μερακλής ο άλλος, να ενεργοποιήσω και ένα mac address whitelist. Στο δικό μου δίκτυο δε, παλιότερα ενεργοποιούσα το guest wifi με ssid "free wifi" με ενεργοποιημένο το mac filtering και απενεργοποιημένο το αίτημα κωδικού και έσπαγα πλάκα με τα λιγούρια τους γείτονες που έτρωγαν πόρτα. :P

ομως οπως ειδες το εχουν καταφερει και συνεχιζουν ακαθεκτοι εδω και 20 χρονια να το συντηρουν.

Γιατί, προφανώς ο ένας κάνει πλάτες στον άλλο, έχουν αλληλένδετα συμφέροντα.

το ωραιο θα ηταν αυτο που ειχες πει.να ετρεχαν Native και οχι να κανεις vm.

Κοίτα, δεν με χαλάει. Αντίθετα, έχω και κάποια οφέλη απο αυτό. Π.χ. υποχρεώνω το illustrator να συνεργαστεί με την RX580 που παρέχω στο virtual machine, την οποία σε bare metal Windows, δεν τη καταδέχεται. Δεν λέω, δεν θα ήταν άσχημα να έτρεχα illustrator απευθείας απο το linux, αλλά δεν είναι και ότι με ζορίζει η κατάσταση. Και όταν με το καλό στήσω τον server και χρησιμοποιώ τα vm's μέσω των thin clients, θα γλυτώσω και χώρο απο το γραφείο μου αφού ο σέρβερ θα μπει στο πατάρι. :P

Παλι ομως εχεις τον κοσμο που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να μαθει και να ασχοληθει.ουτε καν googlaroyn πλεον.η αδερφη σου και ο πατερας σου εχουν εσενα.αλλιως δεν θα το εκαναν.
κοινως εσυ τους επεισες με κοπο.με ποσους θα το κανεις ομως αυτο?

Δεν χρειάστηκε πολύς κόπος, για να είμαι ειλικρινής. Απλά τους εξήγησα ότι για τη δουλειά που κάνουν, το linux τους καλύπτει μια χαρά, κατέρρριψα δηλαδή τους μύθους που και αυτοί είχαν ακούσει, γιατί είχαν ακουστά το linux. Μάλιστα, η αδερφή μου είχε δοκιμάσει ubuntu, αλλά το παράτησε επειδή ο υπολογιστής θέλει φροντίδα για να τρέξει ακόμα και αυτό, διπύρηνος επεξεργαστής, 2 Gb ram, HDD, θα ανέβει η μνήμη στα 8Gb και θα τρέξει το alpine όπως το έχω στήσει πλέον, σε στικάκι και φόρτωμα στη ραμ. OK, αυτό με το alpine απαιτεί κάποιον που να έχει ασχοληθεί λίγο παραπάνω για να το υλοποιήσει, δεν το κάνει ο νεοεισερχόμενος στο linux. Δεκτό.

μακαρι να αλλαξει το τοπιο γιατι το μονοπωλιο ποτε δεν ηταν καλο.αλλα δυστυχως παλι θα δουμε πολλα μηχανηματα να πηγαινουν στα σκουπιδια. για πολλους ειναι και ευκαιρια για update απλα για να παρουν κατι New.

Σταυρώνω τα δάχτυλα να βρω κανένα λαπτοπάκι στα σκουπίδια!

ειλικρινα εν κατακλειδι μακαρι να γινουν αλλαγες στο τοπιο γιατι γινομαστε ερμαια στο συνολο σε ενα λειτουργικο.

Αυτό που με προβληματίζει δεν είναι τόσο το ότι γινόμαστε έρμαια σε ένα λειτουργικό, γιατί υπάρχει η εναλλακτική που μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών. Αυτό που με προβληματίζει είναι ο φανατισμός με τον οποίο υποστηρίζεται απο κάποιους ( αρκετούς ) αυτό το μονοπώλιο...

kai to βασικο να δουμε αν οι μεγαλες εταιρειες θα κανουν τιποτα για το Linux οπως και οι εταιρειες με τα games.γιατι τοσα χρονια.....

Αν δουν τα ποσοστά του linux να ανεβαίνουν, υποθέτω ότι θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Είδωμεν!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

3 hours ago, uniquegr said:

Απόλυτα λογικό, όταν κάτι λειτουργεί, δεν υπάρχει λόγος να πληρώσουν ένα σκασμό χρήματα για να το αντικαταστήσουν. Και ειδικά με τα atm's που ζουν μέσα στο δικό τους αποκλεισμένο απο τον έξω κόσμο οικοσύστημα, ακόμα και σε commodore basic να ήταν γραμμένο το λογισμικό τους, δεν θα είχε διαφορά.

Οι gamers ούτως ή άλλως επενδύουν αρκετά χρήματα στα μηχανήματά τους, μιας που πάσχουν απο αναβαθμίτιδα. Το να πάει όμως κάποιος και να πληρώσει για νέο μηχάνημα μόνο και μόνο για να μπορεί να τρέχει Windows11, ειδικά όταν υπάρχουν εναλλακτικές που δεν θα τον επηρεάσουν αρνητικά στο παραμικρό, απλά με ξεπερνά.

Ούτε εγώ ασχολιόμουν με το firewall παλιότερα. Μάλιστα, επί εποχής XP, το έβγαζα και εντελώς εκτώς λειτουργίας γιατί δεν καταλάβαινα την έννοια των κανόνων του. Μέχρι που έφαγα επίθεση ransomware και ήταν τότε που άρχισα να ασχολούμαι με τα virtual machines, αν και λίγο καιρό αργότερα ανακάλυψα ότι απο μόνα τους τα vm's δεν είναι ασφαλή.

Κι εγώ το φοβάμαι αυτό, αν και αν διατηρείτο ο χαρακτήρας του ανοιχτού κώδικα και γενικότερα η φιλοσοφία που ισχύει τώρα, δεν θα με χάλαγε να πλήρωνα για να αγοράσω κάποια άδεια χρήσης. Ειδικά αν το υποστήριζαν και εταιρείες όπως η Adobe.

Και η δική μου πρώτη επαφή με το linux δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Απλά δεν το καταλάβαινα, ούτε το 2010 που το δοκίμασα για λίγο, ούτε πριν 2-3 χρόνια που το έβαλα δοκιμαστικά στο laptop μου. Μέχρι που ασχολήθηκα με το proxmox, αναγκάστηκα να γράψω εντολές στο terminal, να μπω στα directories κλπ και είδα ότι δεν ήταν κάτι το τραγικό. Και όσο πιο πολύ ασχολούμαι μαζί του, τόσα περισσότερα μαθαίνω γι'αυτό και τόσο περισσότερο μου αρέσει. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιο εύκολο το troubleshooting, ανάλογα το τί σε δυσκολεύει, έχεις συγκεκριμένα directories και αρχεία να κοιτάξεις, καμία σχέση με τα Windows που δεν μπορείς να καταλάβεις τί έχει χτυπήσει.

Και ακριβώς αυτό είναι που δεν μπορώ, η μπουρδολογία που παρατηρώ και εδώ μέσα όταν γίνοται συζητήσεις για το linux. Αυτή η προσπάθεια εκφοβισμού και αποτροπής των υποψήφιων χρηστών του linux, απο άτομα που μάλλον θέλουν να έχουν το ρόλο του παντογνώστη, αλλά δυστυχώς έχουν κουράσει αναμασώντας επιχειρήματα που ίσχυαν αρκετά χρόνια παλιότερα.

Προσωπικά, προτιμώ το Mint, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου. Αλλά όπως σου είπα, είναι κάτι που επικρατεί στο κύκλο του linux, προτείνονται αυτές οι δύο user friendly distros για να του πάρει τον αέρα ο χρήστης και μετά αν θέλει, θα ψαχτεί. Αν όχι, μια χαρά θα κάνει τη δουλειά του και με το ubuntu και με το mint.

Προφανώς γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει και δεν θέλει και να ασχοληθεί. Π.χ. όταν μου ζητάνε να ρυθμίσω wifi, οι πρώτες κινήσεις είναι να αλλάξω ssid, να το κάνω κρυφό, προφανώς να αλλάξω κωδικό και αν είναι μερακλής ο άλλος, να ενεργοποιήσω και ένα mac address whitelist. Στο δικό μου δίκτυο δε, παλιότερα ενεργοποιούσα το guest wifi με ssid "free wifi" με ενεργοποιημένο το mac filtering και απενεργοποιημένο το αίτημα κωδικού και έσπαγα πλάκα με τα λιγούρια τους γείτονες που έτρωγαν πόρτα. :P

Γιατί, προφανώς ο ένας κάνει πλάτες στον άλλο, έχουν αλληλένδετα συμφέροντα.

Κοίτα, δεν με χαλάει. Αντίθετα, έχω και κάποια οφέλη απο αυτό. Π.χ. υποχρεώνω το illustrator να συνεργαστεί με την RX580 που παρέχω στο virtual machine, την οποία σε bare metal Windows, δεν τη καταδέχεται. Δεν λέω, δεν θα ήταν άσχημα να έτρεχα illustrator απευθείας απο το linux, αλλά δεν είναι και ότι με ζορίζει η κατάσταση. Και όταν με το καλό στήσω τον server και χρησιμοποιώ τα vm's μέσω των thin clients, θα γλυτώσω και χώρο απο το γραφείο μου αφού ο σέρβερ θα μπει στο πατάρι. :P

Δεν χρειάστηκε πολύς κόπος, για να είμαι ειλικρινής. Απλά τους εξήγησα ότι για τη δουλειά που κάνουν, το linux τους καλύπτει μια χαρά, κατέρρριψα δηλαδή τους μύθους που και αυτοί είχαν ακούσει, γιατί είχαν ακουστά το linux. Μάλιστα, η αδερφή μου είχε δοκιμάσει ubuntu, αλλά το παράτησε επειδή ο υπολογιστής θέλει φροντίδα για να τρέξει ακόμα και αυτό, διπύρηνος επεξεργαστής, 2 Gb ram, HDD, θα ανέβει η μνήμη στα 8Gb και θα τρέξει το alpine όπως το έχω στήσει πλέον, σε στικάκι και φόρτωμα στη ραμ. OK, αυτό με το alpine απαιτεί κάποιον που να έχει ασχοληθεί λίγο παραπάνω για να το υλοποιήσει, δεν το κάνει ο νεοεισερχόμενος στο linux. Δεκτό.

Σταυρώνω τα δάχτυλα να βρω κανένα λαπτοπάκι στα σκουπίδια!

Αυτό που με προβληματίζει δεν είναι τόσο το ότι γινόμαστε έρμαια σε ένα λειτουργικό, γιατί υπάρχει η εναλλακτική που μπορεί να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών. Αυτό που με προβληματίζει είναι ο φανατισμός με τον οποίο υποστηρίζεται απο κάποιους ( αρκετούς ) αυτό το μονοπώλιο...

Αν δουν τα ποσοστά του linux να ανεβαίνουν, υποθέτω ότι θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Είδωμεν!

ναι πολλα atm ηταν με κατι xp. πολλα λεφτα για να αλλαχτουν διοτι εχουν και πολλες συνδεσεις με όλα τα περιφερειακα του atm.ειναι αρκετα complicated ως μηχανημα δηλαδη.

oi gamers πραγματι εχουν μονοδρομο τα windows.ο απλος χρηστης επειδή δεν ξερει και δεν θα ρωτησει καν θα σου πει οκ άλλο ένα εξοδο. είναι σαν τον καφε.5 ευρω θα παει και κανεις δεν θα φτιαξει καφε.ετσι και με το Linux.η ευκολη λυση αναβαθμιση.

μια απο τα ιδια.και εγω τα firewall τα σφαζω και ουτε καν antivirus εβαζα.τωρα οκ τα windows εχουν.αλλα γενικως η χρηση του pc ειναι πολυ μικρη πλεον.

δεν θα ηταν κακο να πληρωνες μια αδεια χρησης για να βοηθησεις.απλα η πραξη εχει δειξει οτι οταν κατι ανεβει τοτε ολα αλλαζουν.μακαρι να γινει και να ειναι η εξαιρεση.το χρημα ειναι γλυκο βλεπεις.

με τα pc να πω την αληθεια προσωπικα παντα, καπου κουραστηκα.πιο πολυ θα κανω trouble shooting σε κανα φιλο παρα στο δικο μου pc. ειτε hardware troubleshoot ειτε software.πιο πολυ μπορει να κατσω για την παρτυ μου να κανω troubleshoot σε κανα cisco που δεν bootarei ή να κανω upgrade καποιο για να μαθω πραγματα παρα να κατσω στο pc και στα windows. πριν λιγες ημερες εφαγα καμποσες ωρες μηπως καταφερω να αναστησω ενα cisco asr 920.

sxetikα με αυτο

θα ακουσεις και πολλα ατομα να σου λενε οτι καλυτερα windows 7 παρα πχ windows 10.καποιοι περα απο την πλακα κολλανε με κατι και δεν θελουν να δοκιμασουν ουτε πιο νεα εκδοση.

ναι ο κοσμος τα περιμενει ετοιμα.για αυτο και οι εταιρειες τα κλειδωνουν αυτοματα με wpa2 πλεον.εδω εβαζα τα ατομα να αλλαξουν τον default κωδικο γιατι υπηρχαν generators που τον εβρισκαν με το ssid. οι μισοι στον κοσμο τους.δεν τους ενοιαζε τιποτα.

τα συμφεροντα όπως ειπες είναι μεγαλα .μπορει η microsoft να δινει χ λεφτα ότι παιδια μοno για windows αυτό.
και δεν σπανε ευκολα τα μονοπωλια.

εχω έναν hp gen 6 με 30gb μνημη ?χαχα.

το καλο με την αδερφη σου είναι ότι ειχε εσενα και μπηκες σε ολη την διαδικασια.αλλιως δεν θα το εκανε ποτε και απλα θα πηγαινε για νέο μηχανημα καποια στιγμη θελοντας ή μη.

παλια λαπτοπ γενικοτερα πετιουνται πολλα από εταιρειες ή τα εχουν σε στοιβες.αστο πονεμενη ιστορια.

αυτό με το μονοπωλιο αναμεσα σε windows και linux δεν είναι τιποτα.δες τι γινεται amd vs intel, amd vs nvidia και κλασικα η μεγαλυτερη διαμαχι apple vs samsung και android vs ios.εκει σφαζονται.αυτο που γινεται εδώ με τα windows είναι ένα τιποτα.

7 ώρες πριν, poulinos είπε

ναι πολλα atm ηταν με κατι xp. πολλα λεφτα για να αλλαχτουν διοτι εχουν και πολλες συνδεσεις με όλα τα περιφερειακα του atm.ειναι αρκετα complicated ως μηχανημα δηλαδη.

Και πολλά τα χρήματα της αλλαγής και ριψοκίνδυνο επειδή θα έπρεπε να στήσουν τα συστήματα απο την αρχή. Τώρα γνωρίζουν πως λειτουργεί και αφού δεν υπάρχει κίνδυνος να μπει κάποιος στο περιβάλλον τους, δεν υπάρχει και λόγος να κάνουν την οποιαδήποτε αλλαγή. Κάπως έτσι σκοπεύω να κινηθώ κι εγώ ως προς τα Windows. Το κύριο λειτουργικό μου είναι το Linux πλέον και χρειάζομαι τα Windows για συγκεκριμένες εργασίες που δεν απαιτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Οπότε, μπορώ να βάλω οποιαδήποτε έκδοσή τους μου αρέσει / με εξυπηρετεί, να τα αποκόψω απο τον έξω ( αλλά και τον μέσα ) κόσμο και να κάνω τη δουλειά μου. Όντας ένα virtual machine απομονωμένο σε ένα αποκομμένο vlan, δεν μπορεί να πειράξει ούτε να πειραχτεί.

oi gamers πραγματι εχουν μονοδρομο τα windows.ο απλος χρηστης επειδή δεν ξερει και δεν θα ρωτησει καν θα σου πει οκ άλλο ένα εξοδο. είναι σαν τον καφε.5 ευρω θα παει και κανεις δεν θα φτιαξει καφε.ετσι και με το Linux.η ευκολη λυση αναβαθμιση.

Οι gamers είναι μια κατηγορία απο μόνοι τους, αν και βλέπω ότι γίνονται προσπάθειες προς τη κατεύθυνση του linux. Και είναι αστείο αν το δεις με τη ματιά του λινουξά, να κάθονται και να απενεργοποιούν τις μύριες όσες διεργασίες για να αφήνουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους συστήματος για τα παιχνίδια τους και να κερδίσουν κανένα fps παραπάνω, όταν στο linux μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει διανομή με κάτω απο 30 πακέτα out of the box και να βάλει μόνο αυτά που τον ενδιαφέρουν. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που κάποιοι gamers παρέμεναν στα Windows 7 μέχρι που τους απέκλεισε η Steam.

δεν θα ηταν κακο να πληρωνες μια αδεια χρησης για να βοηθησεις.απλα η πραξη εχει δειξει οτι οταν κατι ανεβει τοτε ολα αλλαζουν.μακαρι να γινει και να ειναι η εξαιρεση.το χρημα ειναι γλυκο βλεπεις.

Επειδή είχα μια παρομοια συζήτηση τις προάλλες, κάποια στιγμή θα κάνω κι εγώ τη δωρεά μου, μάλλον κατά Alpine linux μεριά γιατί βλέπω ότι αυτή η διανομή με εκφράζει περισσότερο ( είμαι ανάμεσα σε αυτή και το Gentoo ). Όπως είπα και χθες όμως, όταν με το καλό πάρει το linux τη θέση που του αξίζει και αποκτήσει την υποστήριξη που του αξίζει, ΑΝ ζητηθεί, θα πληρώσω με χαρά ένα ( λογικό εύχομαι ) αντίτιμο για άδεια χρήσης. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η Microsoft της οποίας τις επιλογές στα  Windows απεχθάνομαι, είναι ένας απο τους μεγάλους υποστηρικτές του Linux. 

με τα pc να πω την αληθεια προσωπικα παντα, καπου κουραστηκα.πιο πολυ θα κανω trouble shooting σε κανα φιλο παρα στο δικο μου pc. ειτε hardware troubleshoot ειτε software.πιο πολυ μπορει να κατσω για την παρτυ μου να κανω troubleshoot σε κανα cisco που δεν bootarei ή να κανω upgrade καποιο για να μαθω πραγματα παρα να κατσω στο pc και στα windows. πριν λιγες ημερες εφαγα καμποσες ωρες μηπως καταφερω να αναστησω ενα cisco asr 920.

Άρα, έμμεσα χρησιμοποιείς Linux. Και για να κάνεις το troubleshoot, χρησιμοποιείς terminal. Έτοιμος για linux είσαι! χαχαχαχα!

Εμένα μου αρέσει να ασχολούμαι με τους υπολογιστές μου, αν και περισσότερο με έχουν κερδίσει τα δίκτυα. Προσπαθώ να τα μάθω, αλλά επειδή δεν έχω πολύ διαθέσιμο χρόνο αυτή τη περίοδο, δεν μπορώ να εξασκηθώ, να ψηθώ, να στήσω αυτό που μου αρέσει. Σε κανά μήνα ελπίζω να βάλω τα firewall και να αρχίσω να παίζω.

θα ακουσεις και πολλα ατομα να σου λενε οτι καλυτερα windows 7 παρα πχ windows 10.καποιοι περα απο την πλακα κολλανε με κατι και δεν θελουν να δοκιμασουν ουτε πιο νεα εκδοση.

Όπως είπα και παραπάνω, απ'ότι έχω παρατηρήσει, αυτή τη πεποίθηση την έχουν περισσότερο οι gamers. Εν τω μεταξύ,το περιβάλλον χρήσης του Mint ειδικά, είναι σχεδόν ίδιο με αυτό των Win7. Δηλαδή αν κάποιος δεν είναι gamer και δεν χρησιμοποιεί εφαρμογές που παρέχονται αποκλειστικά στα windows, μπορεί άνετα να πάει στο linux.

ναι ο κοσμος τα περιμενει ετοιμα.για αυτο και οι εταιρειες τα κλειδωνουν αυτοματα με wpa2 πλεον.εδω εβαζα τα ατομα να αλλαξουν τον default κωδικο γιατι υπηρχαν generators που τον εβρισκαν με το ssid. οι μισοι στον κοσμο τους.δεν τους ενοιαζε τιποτα.

Ναι, τα έχω δει κι εγώ αυτά και γελάω - καραφλιάζω κι εγώ. Είναι και που δεν γνωρίζουν τί μπορεί να πάθουν απο ένα δίκτυο. Π.χ. πριν κάτι χρόνια είχαμε πάει διακοπές οικογενειακώς και εξηγούσα στη κουμπάρα μου γιατί δεν έπρεπε να χρησιμοποιεί το wifi του ξενοδοχείου. Μόλις της εξήγησα τί σημαίνει "man in the middle", άλλαξε κάμποσα χρώματα. Έκτοτε έχω παρατηρήσει ότι έχει σταματήσει να ζητά τον κωδικό του wifi απο καταστήματα.

Είναι λίγο ότι τα περιμένει έτοιμα, λίγο ότι δεν γνωρίζει και μετά απορούν γιατί κόλλησαν ιό ή δέχτηκαν επίθεση.

τα συμφεροντα όπως ειπες είναι μεγαλα .μπορει η microsoft να δινει χ λεφτα ότι παιδια μοno για windows αυτό.
και δεν σπανε ευκολα τα μονοπωλια.

Μη πας μακριά. Μέχρι και τα windows 7, δεν χρειαζόταν να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για να έχουμε πλήρη έκδοση των windows. Βάζαμε ένα κλειδί και παίζαμε όλοι με αυτό. Λες η Microsoft να μη καταλάβαινε τί γινόταν; Άφηνε όμως λάσκα τους χρήστες, για να συνηθίσουν στα Windows και μετά να έχουμε αυτό που βλέπουμε τώρα, να μη θέλουν να φύγουν απο αυτό το λειτουργικό γιατί αυτό ξέρουν, αυτό εμπιστεύονται. Μαζί με τη τακτική να έρχονται οι υπολογιστές με προεγκατεστημένο το λειτουργικό, καταλαβαίνουμε πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. 

το καλο με την αδερφη σου είναι ότι ειχε εσενα και μπηκες σε ολη την διαδικασια.αλλιως δεν θα το εκανε ποτε και απλα θα πηγαινε για νέο μηχανημα καποια στιγμη θελοντας ή μη.

Ψάχτηκε πάντως και η ίδια, απλά δεν καταλάβαινε γιατί δεν λειτουργούσε σωστά. Θα μπορούσα να της έβαζα απευθείας έναν ssd και να έβαζα οποιαδήποτε διανομή επάνω, αλλά επειδή έκανε πολλές αγορές αυτή τη περίοδο, θα της το φτιάξω με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα. Είναι μια πρόκληση!

παλια λαπτοπ γενικοτερα πετιουνται πολλα από εταιρειες ή τα εχουν σε στοιβες.αστο πονεμενη ιστορια.

Αν βρεις που τα πετάνε, στείλε ένα μήνυμα. Όχι για εμένα, για τη φουκαριάρα τη συλλογή μου! Δεκτά και τα thin clients!

Τα windows 10 κυκλοφορησαν Ιούλιο του 2015. Είμαστε στον 10ο χρόνο τους. Δεν έχει κανείς την απαίτηση να τα υποστηρίζουν ακόμα και μάλιστα δωρεάν. Τα 11 είναι μια χαρά και όσοι λένε για tpm 2 θα πω ότι γίνεται παράκαμψη για να περαστούν αλλά κυρίως μιλάμε για hardware προ 2017 το οποίο είναι ήδη 8 χρόνων δεν έχει πολύ νόημα να συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοια συστήματα όταν με ελάχιστα χρήματα πηγαίνεις σε tpm 2 hardware και είσαι στα πάντα πιο ασφαλής. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Arkin είπε

αλλά κυρίως μιλάμε για hardware προ 2017 το οποίο είναι ήδη 8 χρόνων δεν έχει πολύ νόημα να συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοια συστήματα όταν με ελάχιστα χρήματα πηγαίνεις σε tpm 2 hardware και είσαι στα πάντα πιο ασφαλής

Εγώ όπως και πολλοί άλλοι έχουμε υπολογιστές παλιότερους του 2017 και για τους οποίους σκάσαμε πολλά λεφτά και παρότι παλιοί μέχρι και σήμερα πετάνε. Εγώ προσωπικά είχα σκάσει πάνω από 1.500 χιλιάρικο και έχω υπολογιστή με i7-4770k, 32GB RAM και πολλά άλλα. Δηλαδή θα πρέπει να σκάσω πάλι 1.500 με 2.000 ευρώ επειδή η κάθε MS δεν θέλει να υποστηρίζει ελαφρώς παλιά συστήματα για μια τεχνική λεπτομέρεια (να έχουν TPM); Να έβγαζε εκτός συστήματα 15 ετών και άνω να πω εντάξει (εποχές με μονοπύρινους και 32μπιτους επεξεργαστές), αλλά αρκετά συστήματα ακόμη και 10 ετών είναι αρκετά καλά.

Επεξ/σία από gokuthelegend

11 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Εγώ όπως και πολλοί άλλοι έχουμε υπολογιστές παλιότερους του 2017 και για τους οποίους σκάσαμε πολλά λεφτά και παρότι παλιοί μέχρι και σήμερα πετάνε. Εγώ προσωπικά είχα σκάσει πάνω από 1.500 χιλιάρικο και έχω υπολογιστή με i7-4770k, 32GB RAM και πολλά άλλα. Δηλαδή θα πρέπει να σκάσω πάλι 1.500 με 2.000 ευρώ επειδή η κάθε MS δεν θέλει να υποστηρίζει ελαφρώς παλιά συστήματα για μια τεχνική λεπτομέρεια (να έχουν TPM); Να έβγαζε εκτός συστήματα 15 ετών και άνω να πω εντάξει (εποχές με μονοπύρινους και 32μπιτους επεξεργαστές), αλλά αρκετά συστήματα ακόμη και 10 ετών είναι αρκετά καλά.

O 4770k είναι του 2013. 11 χρόνων δηλαδή. Με 150 ευρώ σήμερα περνεις πολύ ανώτερο combo μητρική ram cpu και περνάς windows 11 χωρίς bypass το tpm. Πια 2000 ευρώ λέμε τώρα? Για 150 200 ευρώ στη 10ετια είναι η γκρίνια. Η MS δίνει 10 χρόνια επίσημες δωρεάν ενημερώσεις δεν υπάρχει αλλού αυτό και μπράβο της σε αυτό. 

• Like 1

8 ώρες πριν, Arkin είπε

Τα windows 10 κυκλοφορησαν Ιούλιο του 2015. Είμαστε στον 10ο χρόνο τους. Δεν έχει κανείς την απαίτηση να τα υποστηρίζουν ακόμα και μάλιστα δωρεάν. Τα 11 είναι μια χαρά και όσοι λένε για tpm 2 θα πω ότι γίνεται παράκαμψη για να περαστούν αλλά κυρίως μιλάμε για hardware προ 2017 το οποίο είναι ήδη 8 χρόνων δεν έχει πολύ νόημα να συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοια συστήματα όταν με ελάχιστα χρήματα πηγαίνεις σε tpm 2 hardware και είσαι στα πάντα πιο ασφαλής. 

Προφανώς και δεν έχει κανείς την απαίτηση να συνεχίσουν να υποστηρίζονται τα Windows 10, όπως ήταν λογικό να πάψουν να υποστηρίζονται και τα Windows 7, τα Windows XP κ.ο.κ. Το πρόβλημα είναι ο περιορισμός ως προς το hardware προκειμένου να τρέξει Windows 11 χωρίς να μπει στη διαδικασία να πειράξει κάτι. Δεν λέω, η πρόταση για linux προϋποθέτει και αυτή το να ασχοληθεί κάποιος με τον υπολογιστή για να περάσει το νέο λειτουργικό, άρα είναι μέσες-άκρες περίπου το ίδιο. Κάποιος που κάνει σοβαρή δουλειά με τον υπολογιστή του ( π.χ. επεξεργασία εικόνας ή / και video ) δεν περιμένει τη Microsoft να τον υποχρεώσει να αλλάξει ή να αναβαθμίσει το μηχάνημά του. Κάποιος όμως που κάνει μια απλή χρήση ( και μπορεί να τη κάνει θαυμάσια με ένα παλιότερο υπολογιστή, ακόμα και με πρώτης γενιάς core που λέει ο λόγος ), υποχρεώνεται είτε να αλλάξει υπολογιστή προκειμένου να έχει ενημερώσεις ασφαλείας, είτε να μείνει με ένα λειτουργικό που θα είναι ( πιο ) ευάλωτο σε επιθέσεις. Και ως πότε θα παρέχεται η δυνατότητα παράκαμψης της απαίτησης για tpm?

5 λεπτά πριν, Arkin είπε

O 4770k είναι του 2013. 11 χρόνων δηλαδή. Με 150 ευρώ σήμερα περνεις πολύ ανώτερο combo μητρική ram cpu και περνάς windows 11 χωρίς bypass το tpm. Πια 2000 ευρώ λέμε τώρα? Για 150 200 ευρώ στη 10ετια είναι η γκρίνια. Η MS δίνει 10 χρόνια επίσημες δωρεάν ενημερώσεις δεν υπάρχει αλλού αυτό και μπράβο της σε αυτό. 

Ναι, ωραία όσα λες. Απο τη στιγμή όμως που κάνει τη δουλειά που θέλει ο χρήστης, είναι ενοχλητικό το να απαιτεί η Microsoft να πεταχτεί στα σκουπίδια ο υπολογιστής, απλά και μόνο για να είναι σε θέση να περάσει επίσημα τον έλεγχο και να εγκατασταθεί με τον επίσημο τρόπο. Όπως είπα και στην απάντησή μου νωρίτερα, κάποιος που κάνει δουλειά με τον υπολογιστή ( ή είναι gamer ), γνωρίζει πολύ καλά πότε πρέπει να αναβαθμίσει το hardware του και το κάνει ούτως ή άλλως. Εγώ όμως που ως απλός χρήστης κάνω τη δουλειά μου ακόμα και με έναν πρώτης γενιάς core ( εδώ, κάνω τη δουλειά μου ακόμα και με τον celeron j4105, ταινιούλες, youtube, πλοήγηση και κανένα υπολογιστικό φύλλο ), δεν έχω κανένα άλλο λόγο να αναβαθμίσω, παρά για να εγκαταστήσω - επίσημα - τα Windows 11.

Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι η λήξη υποστήριξης των Windows 10, αλλά η υποχρέωση να πεταχτούν εκατομμύρια μηχανήματα στα σκουπίδια.

3 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Προφανώς και δεν έχει κανείς την απαίτηση να συνεχίσουν να υποστηρίζονται τα Windows 10, όπως ήταν λογικό να πάψουν να υποστηρίζονται και τα Windows 7, τα Windows XP κ.ο.κ. Το πρόβλημα είναι ο περιορισμός ως προς το hardware προκειμένου να τρέξει Windows 11 χωρίς να μπει στη διαδικασία να πειράξει κάτι. Δεν λέω, η πρόταση για linux προϋποθέτει και αυτή το να ασχοληθεί κάποιος με τον υπολογιστή για να περάσει το νέο λειτουργικό, άρα είναι μέσες-άκρες περίπου το ίδιο. Κάποιος που κάνει σοβαρή δουλειά με τον υπολογιστή του ( π.χ. επεξεργασία εικόνας ή / και video ) δεν περιμένει τη Microsoft να τον υποχρεώσει να αλλάξει ή να αναβαθμίσει το μηχάνημά του. Κάποιος όμως που κάνει μια απλή χρήση ( και μπορεί να τη κάνει θαυμάσια με ένα παλιότερο υπολογιστή, ακόμα και με πρώτης γενιάς core που λέει ο λόγος ), υποχρεώνεται είτε να αλλάξει υπολογιστή προκειμένου να έχει ενημερώσεις ασφαλείας, είτε να μείνει με ένα λειτουργικό που θα είναι ( πιο ) ευάλωτο σε επιθέσεις. Και ως πότε θα παρέχεται η δυνατότητα παράκαμψης της απαίτησης για tpm?

Ναι, ωραία όσα λες. Απο τη στιγμή όμως που κάνει τη δουλειά που θέλει ο χρήστης, είναι ενοχλητικό το να απαιτεί η Microsoft να πεταχτεί στα σκουπίδια ο υπολογιστής, απλά και μόνο για να είναι σε θέση να περάσει επίσημα τον έλεγχο και να εγκατασταθεί με τον επίσημο τρόπο. Όπως είπα και στην απάντησή μου νωρίτερα, κάποιος που κάνει δουλειά με τον υπολογιστή ( ή είναι gamer ), γνωρίζει πολύ καλά πότε πρέπει να αναβαθμίσει το hardware του και το κάνει ούτως ή άλλως. Εγώ όμως που ως απλός χρήστης κάνω τη δουλειά μου ακόμα και με έναν πρώτης γενιάς core ( εδώ, κάνω τη δουλειά μου ακόμα και με τον celeron j4105, ταινιούλες, youtube, πλοήγηση και κανένα υπολογιστικό φύλλο ), δεν έχω κανένα άλλο λόγο να αναβαθμίσω, παρά για να εγκαταστήσω - επίσημα - τα Windows 11.

Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι η λήξη υποστήριξης των Windows 10, αλλά η υποχρέωση να πεταχτούν εκατομμύρια μηχανήματα στα σκουπίδια.

Δεν πετάγονται. Εφόσον κάνεις απλά πράγματα δεν χρειάζεται να πας και στα 11. Μένεις με 10 και είσαι μια χαρά ακόμα και μετά τη λήξη ενημερώσεων η δίνεις το 30αρι το χρόνο 2.5 ευρώ το μήνα και έχεις και ενημερώσεις. Η κάνεις bypass το tpm εχω δεί windows 11 και σε pentium 4 20ετιας οπότε δεν βλέπω το πρόβλημα. Το tpm μπήκε σαν extra layer ασφαλείας κάτι που λείπει από τα cpu προ 2017. Ξεκίνησε να υποστηρίζετε από intel 8000 και amd 1000 series. Και υπάρχει και η λύση Linux υπάρχει η λύση περνω Ryzen 3600 16gb ram mobo με 150 ευρώ και περνάω επίσημα 11αρια και έχω ένα πολύ καλύτερο σύστημα ταυτόχρονα γενικά οι λύσεις άπειρες από το να δώσεις 2.5 το μήνα για επίσημη υποστήριξη στα 10 μεχρι bypass μεχρι Linux μεχρι πάμφθηνη αλλαγή cpu mobo ram. Σίγουρα δεν πετάχτηκε τίποτα αλλά για μένα θα έπρεπε μιας και μιλάμε για ασφάλεια που είναι το άλφα και το ωμέγα σε κάθε σύστημα 

2 ώρες πριν, Arkin είπε

Δεν πετάγονται. Εφόσον κάνεις απλά πράγματα δεν χρειάζεται να πας και στα 11. Μένεις με 10 και είσαι μια χαρά ακόμα και μετά τη λήξη ενημερώσεων η δίνεις το 30αρι το χρόνο 2.5 ευρώ το μήνα και έχεις και ενημερώσεις. Η κάνεις bypass το tpm εχω δεί windows 11 και σε pentium 4 20ετιας οπότε δεν βλέπω το πρόβλημα. Το tpm μπήκε σαν extra layer ασφαλείας κάτι που λείπει από τα cpu προ 2017. Ξεκίνησε να υποστηρίζετε από intel 8000 και amd 1000 series. Και υπάρχει και η λύση Linux υπάρχει η λύση περνω Ryzen 3600 16gb ram mobo με 150 ευρώ και περνάω επίσημα 11αρια και έχω ένα πολύ καλύτερο σύστημα ταυτόχρονα γενικά οι λύσεις άπειρες από το να δώσεις 2.5 το μήνα για επίσημη υποστήριξη στα 10 μεχρι bypass μεχρι Linux μεχρι πάμφθηνη αλλαγή cpu mobo ram. Σίγουρα δεν πετάχτηκε τίποτα αλλά για μένα θα έπρεπε μιας και μιλάμε για ασφάλεια που είναι το άλφα και το ωμέγα σε κάθε σύστημα 

Γνωρίζω τη περίπτωση του bypass, άλλωστε το έχω κάνει και σε παλιότερης γενιάς μηχανήματά μου. Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα αφήνει το περιθώριο η Microsoft να συμβαίνει αυτό, αλλά τέλος πάντων. Η άποψή μου είναι γνωστή, μακάρι ο κόσμος να ενημερωνόταν για τις εναλλακτικές που του παρέχονται και να μην είχε ανάγκη κανένα script για να τρέξει Windows.

1 ώρα πριν, uniquegr είπε

Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα αφήνει το περιθώριο η Microsoft να συμβαίνει αυτό,

Μάλλον για όσο καιρό άφηνε να ενεργοποιούνται οι άδειες από τα windows 7 στα windows 8/10. Υποτίθεται θα ήταν για λίγο καιρό και τελικά έπιασε 10ετία

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Arkin είπε

Αν υποθέσουμε ότι μπορώ να κρατήσω κουτί, τροφοδοτικό και δίσκους, μπορείς να προτείνεις σετ μητρική, επεξεργαστή, ψύξη επεξεργαστή και ραμ, με 150 ευρώ; που ο επεξεργαστής να είναι τουλάχιστον ισάξιος του 4770k;

Επεξ/σία από gokuthelegend

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Αν υποθέσουμε ότι μπορώ να κρατήσω κουτί, τροφοδοτικό και δίσκους, μπορείς να προτείνεις σετ μητρική, επεξεργαστή, ψύξη επεξεργαστή και ραμ, με 150 ευρώ; που ο επεξεργαστής να είναι τουλάχιστον ισάξιος του 4770k;

Βεβαιως

Ξεκιναμε με 3500x ειναι ενα 40% πανω απο 4770k και εχει ψυκτρα μεσα κανονικα στα 62 ευρω

Σε βαζω και 32gb ram στα 3200 στο 50αρικο

Και μητρικη κανονικη μεγαλη ATX αρκετα αξιολογη για την τιμη της και αυτη

Ναι βγαινει στα 198 ευρω για αυτο ειπα μετα 150-200 αλλα σκεψου εβαλα κατι πολυ ανωτερο απο 4770k εβαλα 32gb ram μπορεις να βαλεις 16 και αν πεσεις ενα 25αρι ακομα και τιμια μητρικη. Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα και ειναι ετοιμος TPM2 να κουμπωσουν windows 11. 

Screenshot-1.png

5 ώρες πριν, uniquegr είπε

Γνωρίζω τη περίπτωση του bypass, άλλωστε το έχω κάνει και σε παλιότερης γενιάς μηχανήματά μου. Δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα αφήνει το περιθώριο η Microsoft να συμβαίνει αυτό, αλλά τέλος πάντων. Η άποψή μου είναι γνωστή, μακάρι ο κόσμος να ενημερωνόταν για τις εναλλακτικές που του παρέχονται και να μην είχε ανάγκη κανένα script για να τρέξει Windows.

Για πολυ καιρο ακομα μην σε ανησυχει αυτο. Ο απλος ο κοσμος θα παρει ενα laptop στα 300 ευρω με 11αρια η καποιο tablet android/ios. Γενικα δεν ειναι τοσο χαλια τα πραγματα οπως αναφερετε καποιοι επιλογες υπαρχουν για τα παντα ακομα και 11 περνας σε Pentium 4 η με λιγα λεφτα περνεις tpm 2 ready συστημα η αν θες με ενα 30αρι το χρονο μενεις στα 10 η πας linux οι επιλογες ειναι απειρες. Για μενα 10 χρονια δωρεαν updates ειναι μια χαρα και οταν μιλαμε για 12 13 χρονων συστηματα καποια στιγμη πρεπει να αλλαζονται. Φιλος με 3770k μιας και πηγε σε 4060 καρτα προσπαθησε προχθες να τρεξει avatar motorfest tsushima κτλ και δεν τρεχει κανενα λογο οτι λειπουν instructions στη cpu. Λεω πουλα το συστημα 60 70 ευρω και βαλε ακομα 100 να πας σε κατι νεο που θα τρεχει τα παντα. Δεν ειναι τα λεφτα δηλαδη στα τοσα χρονια μιλαμε για μηδεν πρακτικα και πας και σε πολυ ανωτερες επιδοσεις. 

Επεξ/σία από Arkin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...