Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft προσφέρει λύση με κόστος 30$ για όσους θέλουν να παραμείνουν στα Windows 10

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

18 ώρες πριν, cat1967 είπε

Δηλαδή πόσο παλιά είναι αυτά που δεν τρέχουν τα 11αρια και θα πληρώσουν για υποστήριξη; 

Amd Threadripper 1950X / 1920X / 1900X / 2950X / 2920X / 2900X.

Amd Ryzen 1800X / 1700X / 1700 / 1600X / 1600 / 1500X / 1300X / 1200

Amd Fx 8350 / 8150 / 8120 / 6300 / 6100 / 4300 / 4100  κ.λ.π.

Phenoms X6 & X4

και ολα τα παλαιότερα AMD.

Intel 8700Κ / 8600κ κ,λ.π.

Intel 7700K / 7600K / 6700K / 6600K

Intel 5820 / 4960x & socket 2011 (xeons etc.)

Intel 2600/2500/3450/3770/4770 etc

ολα τα παλαιότερα intel & όλα τα αντίστοιχης τεχνολογίας laptops.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, ramarg είπε

Πληρώστε για τα αισχρά windows update που θα έπρεπε να παρέχονται αυτονοήτως

Κανένας δεν υποστηρίζει λογισμικό επ αόριστον. Πριν αγοράσεις τα Windows μπορούσες να το ψάξεις και να δεις για πόσο χρονικό διάστημα θα παρείχε υποστήριξη η MS. Εδώ που τα λέμε, είναι 10 χρόνια από την αρχική κυκλοφορία δεν είναι και λίγα, νομίζω αναφέρθηκε ότι τα 10 είναι το λειτουργικό με την μεγαλύτερη χρονική υποστήριξη.

6 ώρες πριν, Barbattilas είπε

Νομίζω θα γίνει του refurbish το κάγκελο το 2025-2026.

Επίσημα η MS για τα Windows 11 λέει ότι υποστηρίζει επεξεργαστές από το 2018 και μετά. Δηλαδή για τους Intel από 8ης γενιάς και μετά. Πρόσφατα κοιτούσα για refurbished και μεταχειρισμένους υπολογιστές, και οι πιο καλοί που έβρισκα ήταν μέχρι 6ης γενιάς, οπότε πάλι δώρο άδωρο, δεν μπορείς να βάλεις επίσημα τα 11. Γενικώς τα 11 θέλουν σχετικά καινούριους υπολογιστές, οπότε κάπως δύσκολο να βρεις refurbished ή μεταχειρισμένο.

Στις 1/11/2024 στις 10:04 ΜΜ, Diavolos666 είπε

Επίσης οι εταιρίες πολύ πιο εύκολα αναβαθμίζουν υλικό αν χρειαστεί, το βάζουν στα έξοδα και το κάνουν

14 hours ago, ramarg said:

Πληρώστε για τα αισχρά windows update που θα έπρεπε να παρέχονται αυτονοήτως (με το γεγονός της αγοράς). Θέλετε να είστε ΑΡΝΗΤΕΣ των νέων εκδόσεων windows.? ΠΛΗΡΩΣΤΕ. Και σε λίγα χρόνια πάλι πληρώστε. Και εάν αγανακτήσετε και αναβαθμίσετε τελικά σε (11,12,κοκ )και πάλι πληρώστε. Και μετά λέτε τους πελάτες της Apple πρόβατα. Διορθώστε τα του οίκου σας πρώτα. Φιλικά το λέω γιατί τα τελευταία 15 χρόνια έχω διαβάσει σχόλια αξίας πολλών εκατομμυρίων. 

Πες τα γιατί όταν τα λέμε εμείς μας βγάζουν κακούς. Αλήθεια για όλους τους υπολογιστές που θα οδηγήσει σε αχρήστευση το νέο τους λειτουργικό, υπάρχει πρόβλεψη για κάποιο recycle plan (σαν της Apple) ή ζητάω πολλά.? Και για να προλάβω το επόμενο επιχείρημα (---> Την ανακύκλωση ας την αναλάβει η εταιρία που παράγει τις εν λόγω συσκευές). Σωστό αλλά είδατε τί ωραία είναι η πλάνη του ανοιχτού λειτουργικού που μπορεί σε περαστεί σε οποιαδήποτε συσκευή.? Πού είναι η ελευθερία σας να κρατήσετε μία συσκευή χρήσιμη στο ''ανοιχτό λειτουργικό'', όταν το ίδιο το λειτουργικό σας αναγκάζει να αλλάξετε συσκευές/εκδόσεις OS. Η ελευθερία συνίσταται στο να κατεβάζει κανείς torrent & σπασμένα προγράμματα ή στο να βρίσκει cracks για να τρέχει old school εκδόσεις.? Γιατί όλες αυτές οι συνήθειες (πέραν του παράνομου χαρακτήρα τους) έφυγαν ανεπιστρεπτί μαζί με τις εποχές στις οποίες ανήκουν.

Καταρχήν ας φροντίσει να δώσει ένα σωστό προιόν στην αγορά που δεν θα αχρηστεύσει λόγω requirements εκατομμύρια συσκευές (μια νέα εποχή VISTA μόλις ανέτειλε).. 

Και αφού είναι τόσο καλή όσο υπονοείς, γιατί δεν δίνει δωρεάν τις αναβαθμίσεις και τις χρεώνει ακόμα (εν έτει 2024). Ας το κάνει για το χατίρι της ασφάλειας των χρηστών για την οποία κόπτεται τόσο (#not --> ενημερώσεις ασφαλείας του τρύπιου λειτουργικού της με το αζημίωτο). Η Apple που ενδιαφέρεται για τα χρήματα περισσότερο από όλους (όπως λέτε) δεν χρεώνει αναβαθμίσεις στο λειτουργικό της από το μακρινό 2012 (και όταν χρέωνε για αναβαθμίσεις ζητούσε 15-20$ for lifetime use, όχι 100-200-300$). Η MS σκοπεύει να έρθει στο 2024 και να επανεξετάσει το θέμα κοστολόγησης των υπηρεσιών της.? Aξίζουν τα λεφτά που ζητάνε.? Αυτό που πουλάνε έχει προοπτική ασφαλείας ή είναι συνδρομητική παγίδα.? Θα σταματήσουν να καταστρέφουν το λειτουργικό τους προσπαθώντας να το μεταμορφώσουν σε macOS (ενώ δεν πρόκειται ποτέ να το φτάσουν).? Βοηθά το λειτουργικό τους το περιβάλλον ή το επιβαρύνει με e-waste.? Χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες της πράσινη ενέργεια (όπως της Apple) ή θα ανοίξουν αμφιλεγόμενους πυρηνικούς σταθμούς για να μην πέσει η ηλεκτροδότηση σε όλη την αμερική λόγω του co-pilot.? Αυτά και πολλά άλλα είναι πολύ σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την MS εδώ και χρόνια. Και ποιος ξέρει πόσα προβλήματα ακόμα θα δημιουργήσουν στο μέλλον για να διατηρηθεί σε κυκλοφορία ένα προβληματικό λειτουργικό.

Ρε παιδιά καταλάβετε λιγο απλά πράγματα. Κανείς δεν υπερασπιζεται την Microsoft. Λεμε ενα απλό πράγμα. Ειναι εταιρειες. Σκοπός τους ειναι το κέρδος. Δεν μπορει να περιμένεις οτι 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους και 4 χρονια μετα την κυκλοφορία του ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ τους, θα καθεται να ξοδευει λεφτα επειδη ο Κώστας, ο Μάκης και ο Τάκης δεν θέλουν να πανε στα 11. Δεν το επικροτώ. Αλλά το καταλαβαίνω. Αν σου δώσει 20 χρονια support για ενα λειτουργικο που πηρες το 15 σημαινει οτι μεχρι το 2035 δεν θα παρεις κανενα απο τα επομενα. Ποια εταιρεια το κανει αυτο;

Οσο για τους επεξεργαστες; Με ενα γρηγορο search βρήκα οτι ο πιο παλιός που υποστηρίζει ειναι η 7η γενιά της Intel και η 2η γενιά της AMD. Και πάλι, διαφωνώ μεν, αλλά καταλαβαίνω γιατι δεν θελει να υποστηρίξη hardware που πλησιαζει και αυτο την δεκαετια

Βάλτε σπασμένα 11άρια απο τον θείο, με αυτόματη ενεργοποίηση - θα μπούν στα πάντα απο 2012 και μετά (ίσως και απο 2006 - δεν δοκίμασα τόσο πίσω). Αυτό για να πάρετε την ψηφιακή υπογραφή στο μηχάνημά σας (αν δεν έχει απο τα 10άρια). Μετά αν θέλετε να είστε νόμιμοι γιατί το θέλετε για δουλειά, αγοράζετε ένα κλειδί, πάτε στο activation και αλλάζετε κλειδί...

Ολα εγώ θα σας τα λέω ? :)

Επεξ/σία από Eloy

2 ώρες πριν, TutaKachun είπε

Με ενα γρηγορο search βρήκα οτι ο πιο παλιός που υποστηρίζει ειναι η 7η γενιά της Intel

Για τους AMD δεν ξέρω, αλλά από τους Intel υποστηρίζει μόνο 1-2 μοντέλα συγκεκριμένα της 7ης γενιάς, ενώ υποστηρίζει όλα από 8ης γενιάς και άνω, τα οποία βγήκαν από το 2018-2019 και μετά.

Πόσο προβλέψιμοι ΠΧΙΑ!!!! Και έλεγα, πότε θα το ανακοινώσουν το "νέο"? Πάλι καλά που δεν τα έκαναν συνδρομητικά τα Windows 10 (ακόμα..), από ότι φαίνεται προς τα εκεί οδεύει το πράγμα....

• Like 1

Για τον μέσο χρήστη, δεν αλλάζει τίποτα. Ανάβει το pc, μπαίνει στο γραφικό περιβάλλον, διπλό κλικ στη συντόμευση της εφαρμογής που θέλει να ανοίξει, τέλος. Updates εγκαθίστανται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, άσχετα αν προσωπικά τη βρίσκω με το να δίνω τη σχετική εντολή στο terminal.

δεν διαφωνω καθολου

Μόνος σου απάντησες. Όταν τα Windows έρχονται προεγκατεστημένα, λογικό είναι να συνεχίζει να πέφτει νερό στον μύλο του μονοπωλίου της Microsoft. Ένας φαύλος κύκλος. Όσο για το τί τρέχει στα atm, αν και δεν το γνωρίζω, ας το δεχτώ. Και θα σου κάνω και ρελάνς: Linux τρέχει ακόμα και στους φούρνους μικροκυμάτων

ουτε σε αυτο θα διαφωνησω.καλως ή κακως ετσι εχει γινει και δεν αλλαζει ευκολα.πρεπει να γινουν πολλα για να αποδεχτει ο κοσμος το linux.
για τα atm επειδη ετυχε να ειμαι σε συντηρησεις atm και οταν εμπαινα γραμμες dsl κτλ οσα ειδα ηταν windows και μαλιστα πολυ παλιες εκδοσεις.οτι δουλευει δεν το αγγιζουν κοινως.

O κόσμος δεν χρειάζεται να ασχοληθεί παραπάνω απ'ότι ασχολείται με τα Windows. Όταν έρθει η ώρα της υποχρεωτικής μετάβασης στα Win11 και της αλλαγής hardware, τότε θα πρέπει να αναλάβει κάποιος είτε να παίξει με Rufus και Win11 ( αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο ), είτε να περάσει linux. Δεν μιλάμε για καμιά τρελή διανομή όπως το Gentoo, το Arch ή το Alpine που χρησιμοποιώ τα οποία απαιτούν να ασχοληθείς μαζί τους για να τα στήσεις. Μιλάμε για Mint & Ubuntu. Πανεύκολα στη χρήση, τα κάνουν όλα και συνήθως δεν κρασάρουν.

παλι συμφωνω αλλα ο κοσμος για τους χ ψ λογους απλα θα παει να παρει αλλο pc και να αναβαθμισει.δεν θα το ψαξει καθολου.
gamers κτλ δεν το συζητω κατευθειαν θα πανε σε νεο pc ετσι και αλλιως.

Και έτσι καταλήγεις να διαβάζεις τον γιουνίκα, να πλέκει τα εγκώμια στο Zyxel. :P Πέραν της πλάκας, είναι ότι δεν ξέρουν οι χρήστες και δυστυχώς δεν υπάρχει ενημέρωση. Στο άλλο νήμα που πρότεινα pfSense και cloudflare tunelling σε ένα άτομο που προφανώς δεν είχε φανταστεί ότι υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες, το έκανα επίτηδες για να μπει στο νόημα και να αρχίσει να ψάχνεται περισσότερο με την ασφάλεια του δικτύου του. Αν δεν δοθούν ερεθίσματα για να ασχοληθεί ο άλλος ( ή δίνονται διαρκώς επιχειρήματα που δρουν ανασταλτικά για την όποια αλλαγή και το όποιο ψάξιμο ), πως θα πάει να ασχοληθεί απο μόνος του;

και σε αυτο συμφωνω και για αυτο ειχα κατσει και ειχα γραψει εκεινο το guide μηπως το διαβασει κανεις και ξεστραβωθει.παρολα αυτα γενικως σε 100 θα δωσεις το ερεθισμα και λιγοι θα ακολουθησουν.
και δυστυχως θα ξαναπω οτι αυτο ισχυει στα παντα.ποσους εχω παει να ταρακουνησω σε διαφορα πραγματα αλλα στο τελος βγαινω εγω ο κακος.

Ισχύει αυτό που λες, το βλέπω κι εγώ γενικότερα. Και δεν τρελαίνομαι να γίνει το μπαμ και να ανέβουν δραματικά τα ποσοστά του linux, αν και πιστεύω ότι αξίζει σε αυτό το λειτουργικό να έχει αυτά τα καλύτερα ποσοστά, είναι άδικη η αντιμετώπισή του απο χρήστες δήθεν μπασμένους στα κόλπα. Απλά, επειδή ανήκα κι εγώ σε αυτή τη κατηγορία των δογματικών που τα Windows ήξερα, τα windows εμπιστευόμουν επειδή άκουγα τα χίλια δυο αρνητικά σχόλια για το linux, όταν τελικά το δοκίμασα και κατάλαβα πόσο λάθος ήταν, απόρρησα με τον εαυτό μου που δεν το δοκίμασα νωρίτερα. Δεν είμαι πορωμένος, ούτε "ιεχωβάς". Πίστεψέ με όμως, ξενερώνω πλέον όταν ανοίγω Windows.

καταρχην πιστευω και μακαρι να κανω λαθος οτι αν καποτε ανεβουν τα ποσοστα του linux τοτε το linux να μην ειναι με την μορφη που ξερουμε.
οτι καποιοι μπορει να το εκμεταλλευτουν με σκοπο το κερδος εφοσον θα εχει γινει πιο γνωστο. το εχουμε δει να γινεται με πολλες εταιρειες αυτο.
προσωπικα οπως εγραψα καποτε ειχα περασει linux και δεν επαιξε.δεν το ξαναδοκιμασα απο τοτε. το Pc το χρησιμοποιω για παρα πολυ απλα πραγματα και ειμαι με intel 6ης γενιας φαντασου.
οποτε εφοσον τα windows με βολεψαν (ασχετα που πραγματι το Linux μπορει να με βολεψει περισσοτερο) δεν μπηκαν καν στην διαδικασια . χωρις αυτο
να σημαινει οτι μελλοντικα μπορει να αλλαξει κατι και να το γυρισω σε linux. απλα οπως ειπα το κακο για καποιον που δεν ξερει ειναι οτι ακουει πολλα στα αυτια του.ειδικα με τις εκδοσεις κτλ.
και ενω στην πραξη ειναι ευκολα για τον αλλον που δεν ξερει το να ακουει πολλα πραγματα τον μπερδευει εστω και ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ.

Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Γενικότερα στη κοινότητα επικρατεί η στάση του να προτείνονται Ubuntu και Mint στους αρχάριους, άσχετα απο τη ποικιλία των distros που υπάρχει εκεί έξω. Το βλέπω δηλαδή και στις ομάδες του facebook που είμαι μέλος.

ναι και μενα οταν μου ειπαν για ubuntu μου ειπαν.

Ναι, αλλά με το pfSense, βάζεις τη λάμπα σε ένα vlan και δεν έχει επαφή με το υπόλοιπο δίκτυο. Περιορίζεις το vlan να μη μπορεί να δεχτεί εισερχόμενες συνδέσεις και έτσι αποκλείεις ( ή μειώνεις τις πιθανότητες εν πάση περιπτώσει ) να μπει κάποιος κινεζούλης στο δίκτυό σου και να σου τα κάνει μαντάρα

συμφωνω επισης. αλλα θα σου πω το απλο.αν οι εταρειες δεν κλειδωσαν τα router απο default οπως κανουν τωρα τα μισα δικτυα θα ηταν ανοιχτα απο αγνοια του χρηστη. οταν ξεκινησα να κανω εγκατασταση routers τα πρωτα ηταν με ssid ανοιχτο χωρις κωδικο.
στα 10 ατομα οι 9 δεν ηξεραν που πανε τα τεσσερα.φαντασου οτι τους ελεγα εγω να το κλειδωσουμε και να βαλουμε κωδικο.για αυτο εβλεπες τοτε απειρα ανοιχτα δικτυα.ο κοσμος δεν ηξερε δεν ρωταγε δεν αναρωτιοταν και δεν ηθελε να μαθει.
τι admin admin κωδικοι.αστα να πανε.

Εδώ είναι μια μεγάλη διαφορά μεταξύ linux και Windows, χωρίς να φταίνε τα Windows. Στο linux θα σου τονιστεί ότι ο root κωδικός πρέπει να είναι σύνθετος, ενώ θα φτιαχτεί ένας δεύτερος λογαριασμός που θα είναι ο καθημερινός και θα πρέπει να κάνεις χρήση του δικαιώματος sudo για να εκτελέσεις μια εντολή που έχει βαρύνουσα σημασία για το σύστημα. Θα μου πεις, αν ο άλλος θέλει να το κάνει σουρωτήρι, θα βάλει όντως το 12345678, αλλά θα του έχει τονιστεί ότι δεν πρέπει να το κάνει. Στα Windows, βάζεις ό,τι θέλεις, ενώ μπορείς να πατήσεις και enter και να μην ορίσεις καν κωδικό. Και τρέχεις το λειτουργικό με δικαιώματα administrator, απλά σε ρωτάει αν θέλεις π.χ. να εγκαταστήσεις μια εφαρμογή ( με δικαιώματα διαχειριστή ). Δηλαδή, εξ'ορισμού το linux είναι στημένο έτσι ώστε να σε βάζει στο τριπάκι να καταλάβεις ότι κάτι παίζεται, ότι πας να κάνεις πατάτα. Και πάλι, αυτό δεν είναι πρόβλημα των Windows. Έχει συζητηθεί στο παρελθόν. Έχει να κάνει με το target group των Windows, όπου μέσα σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και άτομα άσχετα με υπολογιστές, άρα έχουν επιλέξει να το κάνουν όσο πιο noob friendly γίνεται.

πλεον αφου ο κοσμος δεν νιωθει για αυτο ολες οι εταιρειες σου σπανε τα @@ οτι βαλε δυσκολο password.οι μισοι θα εβαζαν στο ebanking 12345678.Και επειδη μετα θα εβριζαν την τραπεζα υποχρεωτικα
ολοι τσεκαρουν το password που βαζεις.αν δεν το εκαναν οι εταιρειες αστα να πανε.

Οπότε, καλύτερα με windows που επιτρέπουν τον κενό κωδικό, να μη μπαίνει και σε κόπο ο επιτιθέμενος

δεν το γραψα για unix vs windows αλλα για τους χρηστες . οτι δεν μπηκαν στον κοπο να βαλουν κατι δυσκολο.

Γιατί, αν είχε γίνει, όπως είπα νωρίτερα, τα Windows θα πήγαιναν άπατα. Το μονοπώλιο είναι που σώζει τα Windows, άντε και το gaming συν τη τρομοκράτηση του κόσμου περί δήθεν δυσχρηστου linux.

ομως οπως ειδες το εχουν καταφερει και συνεχιζουν ακαθεκτοι εδω και 20 χρονια να το συντηρουν.

Εγώ είχα δοκιμάσει με ένα HP Compaq που είχε αγοράσει ο πατέρας μου με ένα διπύρηνο AMD E1 που τώρα τον έχω σαν file server και είχε προεγκατεστημένο το Ubuntu. Μάλιστα, είχα κράξει τον πατέρα μου για την επιλογή του καθώς δεν γνώριζε απο υπολογιστές, ήθελε να αγοράσει έναν και πήρε αυτόν. Έλα μου όμως που όντως κατάφερε και τον χρησιμοποιίησε, ακόμα και σε Linux... Δεν έκανε ρυθμίσεις συστήματος, αλλά έκανε τη χρήση που κάνει και σήμερα στα Windows. Δυστυχώς, τότε δεν γνώριζα το linux καλά, διαφορετικά θα του είχα δείξει τα κόλπα, θα τον υποστήριζα και δεν νομίζω να ασχολείτο με τα Windows ( απλή χρήση, πλοήγηση στο διαδίκτυο, youtube, ταινίες και καμία πληρωμή λογαριασμών ).

Κι εγώ είχα ξενερώσει, όντας ψημένος χρήστης των Windows και χρησιμοποιώντας τη σουίτα της Adobe απο τότε. Και μόνο που δεν είχα τη σουίτα, ήταν ένα μεγάλο όχι απέναντι στο Linux. Πριν καναδυό χρόνια το δοκίμασα σε virtual machine, πλέον έχει γίνει το καθημερινό λειτουργικό και τρέχω Windows virtualized.

το ωραιο θα ηταν αυτο που ειχες πει.να ετρεχαν Native και οχι να κανεις vm.

Δεν είναι απλά εύκολο, είναι πανεύκολο φτάνει να θέλει κάποιος να ασχοληθεί και να το μάθει. Προσωπικά, πλέον το θεωρώ πολύ πιο εύκολο απο τα Windows και δεν υπερβάλω καθόλου.

Όσο για το αν θα δέχονταν χρήστες των Windows να περάσουν στο Linux, έχω παράδειγμα απο την αδερφή μου. Έχει ένα laptop με διπύρηνο AMD επεξεργαστή ( δεν είναι διατεθειμένη να αγοράσει νέο, το έχει μόνο για να βλέπει καμιά ταινία ) και 2Gb ραμ. Όταν της είπα να βάλω linux, μου είπε το κλασικό: "δεν είναι δύσκολο στο χειρισμό"? Όταν της εξήγησα ότι δεν έχει καμία πρακτική διαφορά για τη χρήση που κάνει και με δεδομένο ότι ακόμα και αν του βάλω μεγαλύτερη μνήμη δεν θα μπορεί να τρέξει Windows ικανοποιητικά, δέχτηκε να κάνουμε την αλλαγή. Σκοπεύω να πάω με το στικάκι του Alpine linux και ένα 8gb ram module να το δει στη πράξη και αν της αρέσει, να της το περάσω στο σκληρό. Και ο πατέρας μου που τον βλέπω να παιδεύεται με τις ταρζανιές που κάνει στα windows και έχει ξεσκίσει τον δίσκο στα φορμάτ, είναι δεκτικός στην εγκατάσταση του linux. Και οι δύο βέβαια, έχουν δεδομένη την υποστήριξη απο πλευράς μου. Και νομίζω ότι αυτό είναι το κλειδί: η υποστήριξη, να έχει ο άλλος κάποιον πιο έμπειρο να τον ξελασπώσει στα δύσκολα. Και άλλο που δεν θέλω, να κάνω administration σε linux υπολογιστή. χεχεχεχεχε!

Παλι ομως εχεις τον κοσμο που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να μαθει και να ασχοληθει.ουτε καν googlaroyn πλεον.η αδερφη σου και ο πατερας σου εχουν εσενα.αλλιως δεν θα το εκαναν.
κοινως εσυ τους επεισες με κοπο.με ποσους θα το κανεις ομως αυτο?

Αυτό σχολιάζουμε εδώ. Με τις βλακείες που κάνει η Microsoft, ουσιαστικά θα κάνει πλάτες στο linux. Δεν πιστεύω ότι θα ανέβει σε διψήφιο ποσοστό, αλλά επειδή είμαστε αρκετοί οι "ιεχωβάδες" καλοθελητές, όλο και κάποιους υπολογιστές θα καταφέρουμε να σετάρουμε σε linux. Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι π.χ. ο πατέρας και η αδερφή μου θα χαλαστούν απο το linux. Γνωρίζω πολύ καλά τη χρήση που κάνουν, είναι η καθημερινή χρήση που κάνω κι εγώ και ξέρω ότι ούτε καν θα καταλάβουν την αλλαγή, άσχετα αν θα γνωρίζουν ότι κάτι έχει αλλάξει στον υπολογιστή. Και επαναλαμβάνω, δεν είναι προσηλυτισμός. Απλά, όταν βλέπω ότι κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις για να περάσει σε linux και παιδεύεται άδικα με τα windows ( και θα παιδευτεί περισσότερο ΑΝ η Microsoft υλοποιήσει αυτό για το οποίο μας έχει προειδοποιήσει και χρειαστεί να αλλάξουν hardware ), δυσκολεύομαι να μη του πω "ξέρεις, δεν είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείς windows".

μακαρι να αλλαξει το τοπιο γιατι το μονοπωλιο ποτε δεν ηταν καλο.αλλα δυστυχως παλι θα δουμε πολλα μηχανηματα να πηγαινουν στα σκουπιδια. για πολλους ειναι και ευκαιρια για update απλα για να παρουν κατι New.

κανω και το tag @uniquegr γιατι τα κανα ξεχωριστα quote.

ειλικρινα εν κατακλειδι μακαρι να γινουν αλλαγες στο τοπιο γιατι γινομαστε ερμαια στο συνολο σε ενα λειτουργικο.

kai to βασικο να δουμε αν οι μεγαλες εταιρειες θα κανουν τιποτα για το Linux οπως και οι εταιρειες με τα games.γιατι τοσα χρονια.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...