Προς το περιεχόμενο

Η Microsoft προσφέρει λύση με κόστος 30$ για όσους θέλουν να παραμείνουν στα Windows 10

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

20 minutes ago, apostolis81 said:

Παιδια με το Rufus bootable usb εγκαθιστας τα 11 και σε παλιότερα συστηματα, δεν υπαρχει λόγος να χρησιμοποιει πλεον καποιος Win 10.

...τώρα το θέμα δεν είναι αν υπάρχει έμμεση λύση, το πήραμε μανιάτικο και πεισμώσαμε, ΔΕΚΑΡΙΑ μέχρι να μην γίνεται πλέον!

• Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Diavolos666 είπε

...τώρα το θέμα δεν είναι αν υπάρχει έμμεση λύση, το πήραμε μανιάτικο και πεισμώσαμε, ΔΕΚΑΡΙΑ μέχρι να μην γίνεται πλέον!

Επαναστάτες χωρίς αιτία.

Ας είμαστε ρεαλιστές, τα 10 είναι ένα λογισμικό 10ετιας. Κάποια στιγμή ο κόσμος πρέπει να προχωρήσει ή να βρει εναλλακτικές.  Είτε αυτό είναι win11 είτε Linux είτε δεν ξέρω εγώ τι.

Αν δεν γίνει τώρα τότε σε 5; Σε 10 χρόνια; Κάποια στιγμή θα γίνει.

Τα ίδια λέγανε και για τα XP. Μια χαρά τα καταφέραμε.

Επεξ/σία από Grfoxz

2 hours ago, poulinos said:

οπως εγραψα και σε αλλο αρθρο.vegan και linuxades. και οι 2 ελπιζουν οτι καποτε θα αλλαξουν τον κοσμο και οτι ο κοσμος θα γινει vegan και θα βαλει linux. εμεις δεν ασχολουμαστε μαζι σας να σας πουμε να βαλετε windows. εσεις γιατι καθε μερα ψαχνετε αρθρο για να πειτε για linux.20 χρονια δεν βαρεθηκατε να το λετε και το ποσοστο να ειναι σε μονοψηφιο.???? δεν θα βαλει ΠΟΤΕ η μαζα  linux

Να προσθέσω εγώ εδώ και τους CrossFitάδες.

Δεν μας ενδιαφέρει πόσα burpees κάνατε, και δεν ξέρω καν τί είναι το wod εδώ και 10 χρόνια που το ακούω.

STFU. 😂

• Haha 1

3 hours ago, TutaKachun said:

Microsoft 365

Κάποιος δε σου είπε ότι το 365 έχει online έκδοση γιατί αυτή είναι η δουλειά του, αν είσαι τόσο απελπισμένος να τρέξεις MS Office.

Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro, Adobe Lightroom,

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα. Κάθε φορά που κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει "επιχειρήματα" κατά του Linux παπαγαλιζει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ την πιπίλα της Adobe. Λες και ο μέσος χρήστης είναι video/photo editor και έχει κατεβασμένη τη σουίτα. Όχι, το 99.9% των χρηστών δεν επεξεργάζεται ένα screenshot με Paint και τέλος, κάθονται και βάζουν εξελιγμένα effects.

Και γιατί να μην αναφέρουμε programming, π.χ; Που γίνεται ΠΟΛΥ ευκολότερα σε Linux γιατί έχει τα περισσότερα εργαλεία προεγκατεστημένα, κατεβάζεις τα πάντα από τον package manager κλπ; 2 μέτρα και 2 σταθμά;

Steam (all games). Βρείτε μου τρόπο να τρέξω αυτά στο Linux. Native. Οχι με emulation.

Έφαγες αυτογκόλ. Γιατί; Γιατί, ενώ ένα δίκιο το είχες ΜΟΝΟ με παιχνίδια που τρέχουν kernel anticheat (βέβαια, προσωπικά δε θα ήθελα τέτοιο spyware στο PC μου), αν και η Valve ήδη κάνει βήματα για να το αντιμετωπίσει, πήγες και είπες "όλα".

Κάποιος να σου αναφέρει, λοιπόν πως, ειδικά retro games και, γενικά παλιά games τρέχουν καλύτερα σε Linux και Proton αντί για Windows, κυρίως λόγω της έλλειψης legacy support. Θαύμα, ε; Τα καινούρια μια χαρά τα παίζουμε με Proton, μην αγχώνεσαι.

3 hours ago, poulinos said:

οπως εγραψα και σε αλλο αρθρο.vegan και linuxades

Είναι εκπληκτικό το ότι κάποιος, όχι μόνο επιλέγει να μπει σε άρθρο για να υπερασπιστεί μια εταιρεία, αλλά το κάνει "προσβάλλοντας"/ειρωνευόμενος κάποιους, οι οποίοι επέλεξαν να ξεβολευτουν και να δοκιμάσουν ένα λειτουργικό σύστημα που ήθελε (παλιότερα) διάβασμα, αφιέρωση χρόνου, αλλά του ανταμείβει με το το να κάνουν "δικό τους". Τους δεύτερους τους καταλαβαίνω να θέλουν να κάνουν γνωστό αυτό το σύστημα σε φίλους/γνωστούς/συμφορουμίτες. Τους πρώτους δεν καταλαβαίνω, ειδικά αν δεν έχουν μετοχές στην MS. Εκεί είναι εντελώς γελοίο.

Η αναλογία "βιγκαν-Linuxάς" φαίνεται αστεία. Αν είσαι 10 χρονών... Ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση, καθώς το πρώτο σε περιορίζει στο τι θα φας (vegan - Windows), το δεύτερο σου δίνει ελευθερία να κάνεις το σύστημα σου (κυριολεκτικά) ο,τι θέλεις εσύ.

3 hours ago, poulinos said:

εμεις δεν ασχολουμαστε μαζι σας να σας πουμε να βαλετε windows.

Αλήθεια φίλτατε; Δεν τα θυμάσαι καλά και θα σε μαλώσω.

Απλά δεν ανεβαίνουν συχνά post για Linux, αλλά όπως βλέπεις, τα ίδια και χειρότερα είναι και οι χρήστες MS.

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 2

Αν και δε χρησιμοποιώ Windows, θυμάμαι όταν βγήκαν τα 11 που ήθελα να τα χρησιμοποιήσω, δεν με άφηναν λόγω κάτι κουλών απαιτήσεων στο hardware. Τελικά, αντί να πληρώσω νέο hardware για τα Windows πήρα iMac (είχα ήδη macbook) και τελείωσε για πάντα η ιστορία μου με τα Windows. 

Kαι λέω κουλών απαιτήσεων, γιατί ο average Joe απτο Wisconsin ή ο average Μανώλης απτην Αμαλιάδα στον οποίο τόσο η MS όσο και η Apple απευθύνονται, δεν ξέρουν Χριστό και ούτε τους ενδιαφέρει να μάθουν σχετικά με το hardware. Θέλουν να βάλουν το ριμάδι στην πρίζα, να πατήσουν ένα κουμπί και να κάνουν τη δουλειά τους. Σαν πορτατίφ. Δεν ξέρω και ούτε με νοιάζει πως λειτουργεί. Ξέρω ότι θα λειτουργήσει. 

Αφού λοιπόν μας έπρηξαν τα ούμπαλα με την ασυμβατότητα του hardware, με ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΤΟ UPGRADE και τη αχρήστευση τεράστειου όγκου hardware (και μετά οι ίδιοι κόπτονται δήθεν για την ανακύκλωση των πλαστικών του mouse), χρόνια μετά και αφού έβλεπαν ότι δε φτουράει η φάση, αποφάσισαν να χαλαρώσουν και επίσημα την εγκατάσταση των Windows 11. Και λέω επίσημα, γιατί ανεπίσημα είχαν βγει τρόποι που ο λίγο ψαγμένος το έκανε, ο average user όμως ούτε καν ήξερε. 

Kαι τώρα λοιπόν, βλέποντας ότι ΑΚΟΜΑ ο κόσμος παραμένει στα 10άρια, όπως έκανε παλιότερα με τα 7άρια (είτε επειδή απλά δεν τον ενδιαφέρει να βάλει τα 11, είτε επειδή απλά τα έβαλε και δεν τα γουστάρει ρε αδερφάκι μου), σου λέει "οκ αν θες αναβαθμίσεις στα 10άρια πλήρωσε". 

Και καλά κάνει αν με ρωτάτε, γιατί είναι λειτουργικό 10ετίας και δεν μπορεί να πληρώνει εσαεί προσωπικό να τα υποστηρίζει. Άσχετα αν βγάζει billions από το Αzure και τις συνδρομές κάθε είδους. 

Αλλά ας παραδεχτεί και ευθέως επιτέλους ότι το να δυσκολέψει στα πρώτα βήματα των 11 τη μετάβαση σε αυτά ήταν από τα μεγαλύτερα fails της τεχνολογικής ιστορίας. 

Επεξ/σία από polaki
  • Like 5

13 ώρες πριν, gadgetseek είπε

"... οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα έτος πρόσθετης υποστήριξης ασφαλείας [των Windows 10] έναντι 30 δολαρίων ..."

Μετά το έτος πάπαλα.. Μόνο οι μαθητές, φοιτητές κι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να έχουν έως 3 χρόνια (με 1 €, 2 € & 4 € κόστος ανά έτος) και οι επιχειρήσεις.

Στην ουσία στοχεύει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που δεν τους συμφέρει η αλλαγή του μεγάλου στόλου των υπολογιστών τους.

11άρια με το στανιό (ή τα καλά τα παλικάρια, βρίσκουν κι άλλα μονοπάτια..)

Οταν λες ΆΛΛΑ?????

14 ώρες πριν, MariosX είπε

Crack του Crack ο  Crack!

Θα ενεργοποιήσω τα Windows με Telephone Call!

πως γίνεται αυτό δλδ?

12 ώρες πριν, Eloy είπε

Αν έχεις antimalware άλλης εταιρίας, η επέκταση υποστήριξης είναι υπερεκτιμημένη.

όπως Kaspersky ας πούμε?

10 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Εξαιρετικά νέα αφού θα τα πάρουμε τζάμπα τα ESU updates όπως έγινε τελικά και στα Windows 7

τι είναι το ESU??

2 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Βασικά αυτό που θα γίνει είναι να βάλουμε όλοι κάποιο antivirus, εφόσον τρέχουν οι εφαρμογές σε windows 10 δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Με τα windows 7 έπαψαν σε κάποια φάση να τρέχουν αρκετά προγράμματα, γι' αυτό αναγκάστηκε ο κόσμος να πάει σε 10.

Ναι τώρα το πρόσεξα, και φαντάσου χωρίς να το προσέξω έπεσα μέσα :D

...να κι ένας που ήρθε εδώ να μαλώσει και με windows users και με linuxάκιδες, βάρα τους όλους, όποιον πάρει ο χάρος!

Mα Antivirus έχουμε ήδη εγώ έχω Kaspersky plus για έναν χρόνο

3 ώρες πριν, ampio είπε

Με ενημερωμένο antivirus και browser, πιστεύω ότι θα είμαι καλυμμένος χωρίς να δώσω 30 ευρώ για ένα χρόνο επιπλέον υποστήριξη.

Η αντίληψη ότι αν έχεις ένα μη υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα με ένα antivirus, είσαι καλυμμένος από θέματα ασφάλειας είναι εντελώς λάθος.

Η ασφάλεια είναι σαν ένα οικοδόμημα. Αν έχει σαθρά θεμέλια, ο,τι και να έχεις κάνει από πάνω αυτό θα καταρρεύσει.

Να αναφέρω ενδεικτικά το Conficker worm το 2008 που ο,τι antivirus και να είχες κόλλαγες μόλις συνδεόσουν στο Internet χωρίς κανένα antivirus να μπορεί να κάνει κάτι. Έπρεπε να κυκλοφορήσει η Microsoft security update για να μπορέσει να σταματήσει. Παρομοίως με το Mirai στο Linux αν θυμάμαι καλά.

Σε penetration test επίσης που έγινε στον όμιλο μας από την HP πριν μερικά χρόνια, στο report  που μας έδωσαν, είδα να φιγουράρουν οι κωδικοί πρόσβασης των λογαριασμών μας οι οποίοι διέρρευσαν από ένα τέτοιο σύστημα αν και είχε antivirus και πολύ αυστηρό hardening…

• Like 3
  • Thanks 1

Πολύ  κακό  για τίποτα…τρέχω άψογα εδώ και 2 χρόνια windows 11 pro σε laptop 10+ ετών… γνήσιο ISO με digital license activation από windows 10 pro…

Screenshot.jpg

Screenshot2.png

• Like 1

3 λεπτά πριν, codemaster είπε

Πολύ  κακό  για τίποτα…τρέχω άψογα εδώ και 2 χρόνια windows 11 pro σε laptop 10+ ετών… γνήσιο ISO με digital license activation από windows 10 pro…

Screenshot.jpg

Screenshot2.png

Το ότι δουλεύει τώρα δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει και επ αόριστον. Μπορεί τώρα η MS να το παίζει χαλαρή αλλά μελλοντικά να βγάλει κάποια ενημέρωση που θα εμποδίζει την χρήση των 11 σε παλιά συστήματα. Από την στιγμή που η MS δεν υποστηρίζει παλιά συστήματα, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα δουλεύει ρολόι για πάντα.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Like 1

1 λεπτό πριν, gokuthelegend είπε

Το ότι δουλεύει τώρα δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει και επ αόριστον. Μπορεί μελλοντικά η MS να βγάλει κάποια ενημέρωση που θα εμποδίζει την χρήση των 11 σε παλιά συστήματα.

Από την αρχή το εμποδίζει… και τώρα το εμποδίζει…απλά κάνω upgrade με ISO όπου το rufus εργαλείο κάνει patch το DLL με τις απαιτήσεις… πέρα από αυτό τα πάντα δουλεύουν κανονικά… είμαι fully updated από MS μέχρι και προχθές… απλά major updates τύπου 24H2 γίνονται με ISO upgrade

• Like 1

• Super Moderators
10 minutes ago, gokuthelegend said:

Το ότι δουλεύει τώρα δεν σημαίνει ότι θα δουλεύει και επ αόριστον.

Στο 10+ ετων laptop, πιο πιθανο ειναι να το αλλαξει πρωτα.

• Like 1

4 minutes ago, codemaster said:

Από την αρχή το εμποδίζει… και τώρα το εμποδίζει…απλά κάνω upgrade με ISO όπου το rufus εργαλείο κάνει patch το DLL με τις απαιτήσεις… πέρα από αυτό τα πάντα δουλεύουν κανονικά… είμαι fully updated από MS μέχρι και προχθές… απλά major updates τύπου 24H2 γίνονται με ISO upgrade

Άρα εμείς οι ελαφρώς ψαγμένοι που καταλαβαίνουμε τι λες μπορούμε να έχουμε 11 και σε παλιότερα μηχανήματα, οι άσχετοι που είναι και οι περισσότεροι θα έχουν θέμα.

Κρατάω windows 10 μόνο και μόνο γιατί τα 11 δεν υποστηρίζουν natively τη μεταφορά της taskbar από το κάτω μέρος της οθόνης στη δεξιά πλευρά με αποτέλεσμα να χάνω σημαντικό κάθετο χώρο στην οθόνη. Από την άλλη, δεν υπάρχει ούτε ένα επιπλέον feature στα windows 11 που να χρειάζομαι και να μην υπάρχει στα 10. Οπότε, αρχικά ας προσπαθήσουν να προσθέσουν στα 11 τα features που κόψανε σε σχέση με τα 10. Υπάρχει και το 0patch, με σαφώς μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα υποστήριξης. Ή Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...