Προς το περιεχόμενο

Υπαρχει ελπιδα χωρις πτυχιο;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

23 hours ago, PikaChutsouni said:

Μ'αρεσει το front end development. Ξερω λιγη HTML, λιγη CSS. Η ερωτηση μου ειναι η εξης, αν παω απο την οδο των σεμιναριων και των courses(udemy κλπ) υπαρχει φως στο τουνελ; Εστω οτι μαθαινω HTML/CSS/Javascript/Figma, ολα στον υπερτατο βαθμο. Υπαρχει περιπτωση να με κοιταξει μια εταιρεια αν δεν υπαρχει στο βιογραφικο μου ενα πτυχιο πανεπιστημιου;

Οι θέσεις για junior είναι κάπως περιορισμένες (απ' όσο ξέρω), αλλά γίνεται ναι.

Η HTML υπόθεση μιας μέρας είναι και τα βασικά από CSS δεν θα σου πάρουν πολύ (grid, flexbox, κλπ). Ο χρόνος είναι στη JS και χρειάζεται δουλειά.

Οπότε θα έλεγα ξεκίνα σοβαρά με JS και μόλις νιώσεις μια σχετική άνεση ξεκίνα με React ή Vue.

Για Figma που λες, οκ δες λίγο πού είναι το κάθε τι, αλλά μη φας πολύ χρόνο.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το πτυχίο σε διαχωριζει απλα απτο pool των υποψηφιων γιατι αν δε βαλει θα πλακώσει καθε ειδους ορκ. Κ πίστεψε με εχω δει πολλα. Διχως βεβαια να αποκλείει το ενα το αλλο απλα κανει τη δουλεια του hr ευκολοτερη στις συνεντεύξεις.

Μετεπειτα ειναι καθαρα αχρηστο,δε το πληρωνουν, δεν υπάρχουν πια ΣΣΕ που κατοχυρωνουν εργασιακα δικαιωματα κ μισθο εισαι απλα ενας υπάλληλος.

Οποτε πρεπει να παρακάμψεις το 1ο σταδιο. Γνωριμίες. Το 2ο ισως κ 1ο μεγαλύτερο asset υποψηφίου. Εχω συνάντησει προϊστάμενο μανατζερ τμηματος με σεμιναρια κ ισως ενα ιεκ απλα επειδη ειχε αδερφο στην ίδια εταιρια. Κ φυσικα εμπειρια που τη χτιζεις με ορεξη κ γνωσεις την οποια φαινεται πως εχεις.

• Like 3

Χτίσε portfolio μέσω πλατφορμών όπως το Upwork. Το πτυχίο είναι irrelevant για αυτόν τον κλάδο, απλά ίσως όπως προείπαν κάποιοι βοηθάει τους HR να μην δουλεύουν αρκετά και να σε αποκλείουν αυτόματα.

• Like 1

20 hours ago, filip123go said:

Ts, εάν πάρεις αυτόν το δρόμο, θα πας για free launcher, όχι για υπάλληλος. 

Ελεύθερος εκτοξευτής δηλαδή; Έχει χρήμα η δουλειά;

• Thanks 1
  • Haha 9

36 minutes ago, this.is.elia said:

Χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα χαχαχαχα, ούτε που το πρόσεξα, θα το διορθώσω 🤣🤣🤣🤣 .

Εν τώ μεταξύ, ts έκανε το post και εξαφανίστηκε...

Επεξ/σία από filip123go

42 λεπτά πριν, Christospliakos είπε

Χτίσε portfolio μέσω πλατφορμών όπως το Upwork. Το πτυχίο είναι irrelevant για αυτόν τον κλάδο, απλά ίσως όπως προείπαν κάποιοι βοηθάει τους HR να μην δουλεύουν αρκετά και να σε αποκλείουν αυτόματα.

Μόνο irrelevant δεν είναι και για αυτό βλέπεις που έχουμε γεμίσει μέτριους προγραμματιστές από το YouTube.

Ένα πτυχίο σου δίνει πολλά περισσότερα από το τεχνικό κομμάτι που το YouTube δεν θα στα δώσει ποτέ. Συνεργασία με άλλους, αλγοριθμική σκέψη, πως να προσεγγίζεις ένα πρόβλημα, βελτίωση soft skills, πειθαρχία, επιμονή, επίτευξη στόχων κλπ. Είναι κυρίως για να εξελιχθείς εσύ ο ίδιος και όχι για να έχεις ένα χαρτί να δείξεις στο HR.

Επεξ/σία από atypicalcoder

1 λεπτό πριν, atypicalcoder είπε

Μόνο irrelevant δεν είναι και για αυτό βλέπεις που έχουμε γεμίσει μέτριους προγραμματιστές από το YouTube.

Ένα πτυχίο σου δίνει πολλά περισσότερα από το τεχνικό κομμάτι, που το YouTube δεν θα στα δώσει ποτέ. Συνεργασία με άλλους, αλγοριθμική σκέψη, πως να προσεγγίζεις ένα πρόβλημα, βελτίωση soft skills, πειθαρχία, επιμονή, επίτευξη στόχων κλπ. Είναι κυρίως για να εξελιχθείς εσύ ο ίδιος και όχι για να έχεις ένα χαρτί να δείξεις στο HR.

Η απουσία πτυχίου πολλές φορές λεει περισσότερα απο την παρουσία του. Αν δεν έχεις πτυχίο πιθανώς να σε τσουβαλιάσουν με άτομα τα οποία απλά δεν μπορούν να στρωθούν κάτω να διαβάσουν πέντε πραγματα. Τουλάχιστον για θέσεις που πατρωπαράδοτα θέλουν σχετική εξειδίκευση .

On 01/11/2024 at 20:21, PikaChutsouni said:

25 χρονων, παρατησα την σχολη μου 1 χρονο πριν, δεν τραβουσε και μετα απο καποιo σημειο βαρεθηκα και να προσπαθω. Δεν θελω να μπλεξω για αλλη μια φορα με πανελληνιες, τα ιδιωτικα, εκτος απο τα ΙΕΚ, ειναι πανακριβα. 

Μ'αρεσει το front end development. Ξερω λιγη HTML, λιγη CSS. Η ερωτηση μου ειναι η εξης, αν παω απο την οδο των σεμιναριων και των courses(udemy κλπ) υπαρχει φως στο τουνελ; Εστω οτι μαθαινω HTML/CSS/Javascript/Figma, ολα στον υπερτατο βαθμο. Υπαρχει περιπτωση να με κοιταξει μια εταιρεια αν δεν υπαρχει στο βιογραφικο μου ενα πτυχιο πανεπιστημιου;

Εχει γινει πλεον ο χωρος του web dev πολυ απαιτητικος. Δεν αρκει πια να ξερεις να χειριζεσαι τεχνολογιες η αγορα εργασιας ζητα να μαθεις και συγκεκριμενα frameworks που τις χειριζονται. Απο την αλλη θελουν προυπηρεσιες - εδω δεν ξερω αν ειναι ελληνικος ο παραλογισμος ή ειναι έτσι ολες οι αγορες εργασιας - συν τα πτυχια. Δεν θελω απο τη μια να σε απογοητευσω αλλα απο την αλλη δεν ειναι πια τα πραγματα οπως παλια. Οι δε μισθοι ειναι μετριοι επι των πλειστων.

Αν δεν εχεις την πειθαρχια να τελειωσεις ενα πτυχιο τι κανει τον εργοδοτη να πιστευει οτι εχεις την πειθαρχια να τελειωσεις 1-2-5-10 προτζεκτ που θα αναλαβεις?

Δοκιμασε μονος,  φτιαξε πορτφολιο και μετα ισως εργοδοτες να  ασχοληθουν. Αλλα με  ονλαιν σεμιναρια, χωρις ογκο δουλειας, δυσκολο.

6 ώρες πριν, alefther είπε

Αν δεν εχεις την πειθαρχια να τελειωσεις ενα πτυχιο τι κανει τον εργοδοτη να πιστευει οτι εχεις την πειθαρχια να τελειωσεις 1-2-5-10 προτζεκτ που θα αναλαβεις?

Δοκιμασε μονος,  φτιαξε πορτφολιο και μετα ισως εργοδοτες να  ασχοληθουν. Αλλα με  ονλαιν σεμιναρια, χωρις ογκο δουλειας, δυσκολο.

Είναι και αυτό μια σκέψη που μπορεί να περάσει από το μυαλό του εργοδότη. 

Για εμένα όμως, δεν ειναι πάντα θέμα πειθαρχίας η μη ολοκλήρωση των σπουδών. Μπορεί να μην του άρεσε το αντικείμενο. Μπορεί να έπεσε σε σχολή μπάχαλο με κακούς καθηγητές και αρνητικό κλίμα που τον απογοήτευσαν, αυτό το είχα πάει εγώ στο 1ο έτος και παραλιγο να τα παρατήσω όλα, μετά έβαλα τα δυνατά μου και ήμουν από τους πρώτους που τελείωσα στην ώρα μου. Άλλοι παλαιοί συμφοιτητές μου τα παρατήσανε αργότερα. 

Τώρα αν η σχολή είναι σχετική με το αντικείμενο εργασίας και αναφέρει ο άλλος στον εργοδότη ότι τα παράτησε υπάρχει θέμα. Αλλά αν είναι σε άσχετο αντικείμενο και αναφέρει ότι δεν του άρεσε, ήθελε να αλλάξει, δεν πιστεύω να το δει αρνητικά ο εργοδότης. 

11 ώρες πριν, this.is.elia είπε

Ειναι επικινδυνη δουλεια, η Στεφανι Σμιθ ειχε τραυματιστει οταν εχασε το στοχο

Stephanie-smith-human-cannonball-melbour

• Haha 1

11 hours ago, filip123go said:

Εν τώ μεταξύ, ts έκανε το post και εξαφανίστηκε...

Καλά να πάθουμε, για να μπαίνουμε σε Παρασκευιάτικα posts.

Ακόμα και αν είναι legit user, τόσο πολύ τον καίει το μέλλον του που δεν έχει ασχοληθεί καν. Είναι για ποτάρες Σαββατοκύριακο το παιδί. Οταν τελειώσει το χαρτζιλίκι απ’τον κακόμοιρο πατέρα βλέπουμε πάλι.

Τουλάχιστον ελπίζω να τα διαβάσει κανένας άλλος που να ενδιαφέρεται όντως για απαντήσεις. 

• Like 2

Δεν παράτησες την σχολή σου αυτή σε έδιωξε, γιατί δεν σου άρεσε και το κατάλαβε ή δεν ήξερες τα βασικά οπότε δε της έκανες.  Ασχολήσου με αυτό που κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου. Υπάρχουν δουλειές στην βιομηχανία αλλά έχει ξύπνημα στις 4 με 5 το πρωί ή ακόμα καλύτερα στον κατασκευαστικό κλάδο αρκει να θέλει να μαθεις, υπάρχει άπειρη ζήτηση για τεχνίτες με πολύ καλά λεφτά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...