kirileman Δημοσ. Δευτέρα στις 08:36 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 08:36 μμ (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, bill999r said: Δεν ήταν παράνομο; Δεν κινδυνεύες ανά πάσα στιγμή με φορολογικό έλεγχο; Άσχετα εάν όντως γινόταν στην Μπανανία. Δεν ήταν παράνομο. Μεταβιβάσεις ακινήτων και με... ολίγα μετρητά | Sofokleousin.gr Από τον Μάρτιο του 2021, που ξεκίνησε να λειτουργεί η πλατφόρμα myPROPERTY έχουν καταχωριστεί 42.613 δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, το τίμημα των οποίων εξοφλήθηκε αποκλειστικά με μετρητά και ανέρχεται αθροιστικά στα 462, 49 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχουν καταχωριστεί επιπλέον 41.741 δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων το τίμημα των οποίων εξοφλήθηκε εν μέρει μόνο με μετρητά και ανέρχεται αθροιστικά στα 2,98 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι από το ποσό αυτό δεν μπορεί να διαχωριστεί επ’ ακριβώς, ποιο ποσό πληρώθηκε μέσω τραπεζών και ποιο μετρητοίς. Οι έλεγχοι είναι στο πρόγραμμα. Όπως πρώτο αποκάλυψε το Σin, η ΑΑΔΕ έχει δρομολογήσει ελέγχους σε πάνω από 80.000 μεταβιβάσεις ακινήτων που έγιναν με μετρητά, τα τελευταία χρόνια. Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:39 μμ από kirileman 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. Δευτέρα στις 08:39 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 08:39 μμ Μόλις τώρα, kirileman είπε Δεν ήταν παράνομο. Μεταβιβάσεις ακινήτων και με... ολίγα μετρητά | Sofokleousin.gr Από τον Μάρτιο του 2021, που ξεκίνησε να λειτουργεί η πλατφόρμα myPROPERTY έχουν καταχωριστεί 42.613 δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, το τίμημα των οποίων εξοφλήθηκε αποκλειστικά με μετρητά και ανέρχεται αθροιστικά στα 462, 49 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχουν καταχωριστεί επιπλέον 41.741 δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων το τίμημα των οποίων εξοφλήθηκε εν μέρει μόνο με μετρητά και ανέρχεται αθροιστικά στα 2,98 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι από το ποσό αυτό δεν μπορεί να διαχωριστεί επ’ ακριβώς, ποιο ποσό πληρώθηκε μέσω τραπεζών και ποιο μετρητοίς. Ναι δεν λέω ότι δεν γινόταν. Εγώ ρωτάω τι ήταν νόμιμο; Το ότι ψηφίστηκε νόμος από το 2010 που πρακτικά δεν τηρήθηκε ποτέ, το γεγονός ότι το κράτος ήταν ανίκανο να ελέγξει την κάθε αγοραπωλησία και η λαμογια των τοπικών μαυραγοριτων "νομιμοποίησε" τις αγοραπωλησίες με μετρητά. Άσχετα αν γινόταν, νόμιμες δεν ήταν σε καμία περίπτωση. 6 λεπτά πριν, kirileman είπε ελέγχους σε πάνω από 80.000 Καλά αυτό δεν έγινε ποτέ .... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Morosana Δημοσ. Δευτέρα στις 09:11 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 09:11 μμ 34 λεπτά πριν, kirileman είπε Δεν ήταν παράνομο. Μεταβιβάσεις ακινήτων και με... ολίγα μετρητά | Sofokleousin.gr Από τον Μάρτιο του 2021, που ξεκίνησε να λειτουργεί η πλατφόρμα myPROPERTY έχουν καταχωριστεί 42.613 δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, το τίμημα των οποίων εξοφλήθηκε αποκλειστικά με μετρητά και ανέρχεται αθροιστικά στα 462, 49 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχουν καταχωριστεί επιπλέον 41.741 δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων το τίμημα των οποίων εξοφλήθηκε εν μέρει μόνο με μετρητά και ανέρχεται αθροιστικά στα 2,98 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι από το ποσό αυτό δεν μπορεί να διαχωριστεί επ’ ακριβώς, ποιο ποσό πληρώθηκε μέσω τραπεζών και ποιο μετρητοίς. Οι έλεγχοι είναι στο πρόγραμμα. Όπως πρώτο αποκάλυψε το Σin, η ΑΑΔΕ έχει δρομολογήσει ελέγχους σε πάνω από 80.000 μεταβιβάσεις ακινήτων που έγιναν με μετρητά, τα τελευταία χρόνια. Αφού ξεκαθαρίστηκε ότι δεν ήταν παράνομο πες και τι ψαλιδι γινόταν τότε σε όποιον ήθελε να αγοράσει με μετρητά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. Δευτέρα στις 09:26 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 09:26 μμ 41 minutes ago, bill999r said: Ναι δεν λέω ότι δεν γινόταν. Εγώ ρωτάω τι ήταν νόμιμο; Το ότι ψηφίστηκε νόμος από το 2010 που πρακτικά δεν τηρήθηκε ποτέ, το γεγονός ότι το κράτος ήταν ανίκανο να ελέγξει την κάθε αγοραπωλησία και η λαμογια των τοπικών μαυραγοριτων "νομιμοποίησε" τις αγοραπωλησίες με μετρητά. Άσχετα αν γινόταν, νόμιμες δεν ήταν σε καμία περίπτωση. Καλά αυτό δεν έγινε ποτέ .... Μη με μπλέκεις με τα νομικά. Ο 3842/2010 έχει υποστεί αρκετές τροποποιήσεις, η τελευταία αφορά στην απαγόρευση αγοράς ακινήτου με μετρητά (Ν.5073/2023). Με αυτόν χώθηκε η παράγραφος 8 στο άρθρο 20 του 3842 που απαγορεύει ρητά τα μετρητά στις μεταβιβάσεις ακινήτων. Ας μας τα εξηγήσει ένας νομικός του φόρουμ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsi44 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:26 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 09:26 μμ 1 hour ago, bill999r said: Σιγά μην λέμε για πατατάκια... Αυτό λέμε ρε φίλε. Εδώ και χρόνια, από το 2010 , οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ γίνονται υποχρεωτικα ηλεκτρονικά. Εσύ βρήκες πολλά σπίτια και αυτοκίνητα με 500 ευρώ; Ας μας πει κ μεσίτης, έχεις δίκιο..... Αυτό που γίνεται είναι να εμφανίζεται ένα ποσό ηλεκτρονικά ( όσο δηλώνεις στο συμβόλαιο ή στο τιμολόγιο αγοράς) και το υπόλοιπο μαύρο κ αραχνο. Συγχαρητήρια είσαι φοροφυγας... δεν εχεις διαβασει το νομο,απλα γκουγκλαρεις... διαβασε το νομο του 2010 και γραψε το σωστο οριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. Δευτέρα στις 09:26 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 09:26 μμ (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Morosana είπε Αφού ξεκαθαρίστηκε ότι δεν ήταν παράνομο πες και τι ψαλιδι γινόταν τότε σε όποιον ήθελε να αγοράσει με μετρητά Φίλε μου αυτό λέω απ' το πρώτο ποστ. Πώς σε τέτοιες δοσοληψίες οφελουμενος είναι ο μαυραγορίτης και ο μαφιόζος. Δεν έχω εμπλακεί σε τέτοιες συναλλαγές και ούτε πρόκειται καθώς δεν πιστεύω στην φοροδιαφυγή. Όλες οι συναλλαγές που έχω κάνει είτε για αυτοκίνητα είτε για οτιδήποτε άλλο τις έχω κάνει τραπεζικά ή με επιταγές. 6 λεπτά πριν, dsi44 είπε δεν εχεις διαβασει το νομο,απλα γκουγκλαρεις... διαβασε το νομο του 2010 και γραψε το σωστο οριο. Όχι φίλε μου, το έχω διαβάσει κ αναφέρει ρητώς ότι ένα ποσοστό πρέπει να φαίνεται τραπεζικά. Οι επόμενες τροποποιήσεις μάλιστα έθεταν αυστηρότερα όρια. Αλλά στην Ελλάδα οι νόμοι είναι για να παραβιάζονται. Φυσικά όπως αναφέρω και παραπάνω δεν έχω εμπλακεί γενικότερα με τέτοιες τακτικές μαύρου χρήματος. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:33 μμ από bill999r Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. Δευτέρα στις 09:29 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 09:29 μμ 3 minutes ago, dsi44 said: δεν εχεις διαβασει το νομο,απλα γκουγκλαρεις... διαβασε το νομο του 2010 και γραψε το σωστο οριο. 1.500 δεν ήταν τότε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsi44 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:32 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 09:32 μμ ναι 1500 ο φιλος ετρωγε πατατακια και νομιζε οτι ηταν 500. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. Δευτέρα στις 09:38 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 09:38 μμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, dsi44 είπε ναι 1500 ο φιλος ετρωγε πατατακια και νομιζε οτι ηταν 500. Αρχικά ήταν 1500. Μετά έγιναν 500; Έχεις αντίρρηση; Δεν μας παραθέτεις κ τον νόμο που επέτρεπε μετρητά; Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:39 μμ από bill999r Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dsi44 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 μμ 31 minutes ago, bill999r said: Αρχικά ήταν 1500. Μετά έγιναν 500; Έχεις αντίρρηση; Δεν μας παραθέτεις κ τον νόμο που επέτρεπε μετρητά; για να επαναλαμβανεις με τοση καθυστερηση αυτα που ηδη απαντηθηκαν και για να ρωτας κατι τετοιο δεν παιζει να εισαι πανω απο 13 πατατακια φιλε ωστε να εχεις και τα δυο χερια να κανουν κατι και να μην πληκτρολογεις μαργαριταρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. Δευτέρα στις 10:19 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 10:19 μμ 6 λεπτά πριν, dsi44 είπε για να επαναλαμβανεις με τοση καθυστερηση αυτα που ηδη απαντηθηκαν και για να ρωτας κατι τετοιο δεν παιζει να εισαι πανω απο 13 πατατακια φιλε ωστε να εχεις και τα δυο χερια να κανουν κατι και να μην πληκτρολογεις μαργαριταρια. εσύ ανέφερες ότι μόνο γκουγκλαρω. Θέλεις εσύ που διάβασες τον νόμο κ τις τροποποιήσεις να μας παραθέσεις το τμήμα όπου αναφέρει την αγοραπωλησία ακινήτων αποκλειστικά με μετρητά; Αλλιώς άσε τους χαρακτηρισμούς διότι δεν σου δίνουν περισσότερο δίκιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Morosana Δημοσ. Δευτέρα στις 10:42 μμ Share Δημοσ. Δευτέρα στις 10:42 μμ 1 ώρα πριν, bill999r είπε Φίλε μου αυτό λέω απ' το πρώτο ποστ. Πώς σε τέτοιες δοσοληψίες οφελουμενος είναι ο μαυραγορίτης και ο μαφιόζος. Δεν έχω εμπλακεί σε τέτοιες συναλλαγές και ούτε πρόκειται καθώς δεν πιστεύω στην φοροδιαφυγή. Όλες οι συναλλαγές που έχω κάνει είτε για αυτοκίνητα είτε για οτιδήποτε άλλο τις έχω κάνει τραπεζικά ή με επιταγές. Όχι φίλε μου, το έχω διαβάσει κ αναφέρει ρητώς ότι ένα ποσοστό πρέπει να φαίνεται τραπεζικά. Οι επόμενες τροποποιήσεις μάλιστα έθεταν αυστηρότερα όρια. Αλλά στην Ελλάδα οι νόμοι είναι για να παραβιάζονται. Φυσικά όπως αναφέρω και παραπάνω δεν έχω εμπλακεί γενικότερα με τέτοιες τακτικές μαύρου χρήματος. Δεν αναφέρεις τίποτα τέτοιο δεν ήθελες να δεχτείς ότι τα μετρητά έχουν μεγαλύτερη ισχύ ειδικά σε περιόδους κρίσης. Στην αρχή είπες για μαύρο χρήμα που φυσικά δεν ισχύει μετά το έριξες στη φοροδιαφυγή και αφού δεν σου βγηκε το αφήγημα άρχισες για μαφιόζους και μαυραγορίτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις