Προς το περιεχόμενο

Μετρητά ασφαλείας.

Neptu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αυτο πάντως με τα τότε 60€ οποτε το επικαλούνται καποιοι γελαω, λες και η πλειοψηφία του ελληνα ήθελε 1000€ την ημέρα για να επιβίωση 

Μου θυμίζει δεν εκεινο το καλό με την γιαγιά που ελεγε μπράβο παιδάκι μου, να ειδατε μας δίνει 60€ την ημέρα x 25 μέρες  1500 τον μήνα 🤣🤣🤣

Πιστεύω είναι ψυχολογικό. Αν έχεις τη βρύση δίπλα σου ολη μέρα, μπορεί να μη πιεις νερό. Αν έχεις διακοπή και έχεις ξεμείνει με ένα λίτρο, όλο θα διψάς. Εν τω μεταξύ τα CC πιο πολύ πανικό έφεραν, σήκωναν χρήματα ακόμα κι αυτοί που δε χρησιμοποιούν μετρητά. 

15 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Σκέτη αυτοκτονία να έχεις μετρητά στο σπίτι, κάπως έτσι έκλεψαν συγγενικό μου πρόσωπο. Ενώ εγώ έστω μου έκοψε λίγο και έστελνα λεφτά στην Αγγλία και δεν έχασα ούτε 1 λύρα.Από την χούντα* του Παπαδήμου και τα capital controls δεν αποθηκεύω χρήματα σε Ελληνικές τράπεζες. Θυμάμαι τότε πολλοί με παρακαλάγανε να τους πληρώσω υποχρεώσεις προς ξένες εταιρείες επειδή είχαν κόψει οι τράπεζες προσωρινά τις συναλλαγές με εξωτερικό, εγώ τα είχα όλα τα χρήματα Αγγλία.

Ο Παπαδήμος με τα capital controls απείχαν 3 χρόνια. 

Αναφορά σε κείμενο

Τα κονόμισα καλά με προμήθειες τότε.

*Εφόσον μπήκε με το έτσι θέλω, έτσι το θεωρώ.

Συγχαρητήρια. Και στην κατοχή το ίδιο κάνανε

• Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 ώρες πριν, dtk-386 είπε

Με τα 60 ευρώ που λες στο ΑΤΜ πάντως αν θυμάσαι ότι μια χαρά κάναμε αγορές και συναλλαγές χωρίς όριο ηλεκτρονικά. Απλά έσπευσαν όλοι χωρίς ουσιαστικό λόγο να βγάλουν 60 την ημέρα μην χάσουν τις καταθέσεις τους. Λες και θα σώνονταν η κατάσταση με αυτά.😂

Ως καταναλωτής δεν είχες πρόβλημα αλλά μια επιχείρηση χονδρικής με σχέση με  εξωτερικό υπήρχε ζήτημα

ΣΥΡΙΖΑ ωραία χρονια

• Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 1

8 minutes ago, st2 said:

Ως καταναλωτής δεν είχες πρόβλημα αλλά μια επιχείρηση χονδρικής με σχέση με  εξωτερικό υπήρχε ζήτημα

ΣΥΡΙΖΑ ωραία χρονια

Σύμφωνα με κάποιους ,εδω μεσα, πρέπει να πούμε και ευχαριστώ για τα capital control .

• Like 4
  • Haha 2

μετρητά η λίρες η χρυσό κάπου πρέπει να τα φυλάς-κρυψεις.........μπέρδεμα πάλι......εγώ έχω 50 ευρώ στο αυτοκίνητο για μια ακραία περίπτωση  που θα κολλήσουμε με τη κάρτα......έγινε μια φορά και πλήρωσα με IRIS

παιδιά μη το παμε στο πολιτικό και πέσει λουκέτο. 

Απλά ανέφερα 2 καταστάσεις όπου αν είχες μετρητά δε θα είχες θέμα. Δε θα σχολιάσουμε αν ήταν καλά ή όχι τα CC. 

Σε περίπτωση σημαντικής καταστροφής σε εθνικό ή μεγαλύτερο επίπεδο, ο πληθωρισμός θα φτάσει σε τέτοιο σημείο που όσα μετρητά και να έχεις θα είναι άχρηστα

• Like 2

9 λεπτά πριν, giwrgostr είπε

Σε περίπτωση σημαντικής καταστροφής σε εθνικό ή μεγαλύτερο επίπεδο, ο πληθωρισμός θα φτάσει σε τέτοιο σημείο που όσα μετρητά και να έχεις θα είναι άχρηστα

ναι αυτό ειπωθηκε. Σε τέτοιες καταστάσεις δε χρειάζεσαι χρήματα παρα όπλα. Άλλο αυτό όμως

• Like 1

παιδια το εχετε χασει,δεν εχουμε εθνικο νομισμα ωστε σε μια μεγαλη κριση να χασει την αξια του.Μια χαρα το ευρω θα εχει την ιδια δυναμη.Παραδειγμα πολλες χωρες που δεν ειναι στην ευρωζωνη και χρησιμοποιουν ευρω και δολαριο ,ακομη και εμπολεμες.

Για να χασει το ευρω την αξια  και να διαλυθει θα πρεπει  οι δυο βασικοι πυλωνες του να ερθουν σε ενοπλη συρραξη.

Ακομη και ελλαδα να μην υπαρχει το ευρω θα συνεχισει κανονικα.

• Like 6
  • Thanks 1

Τουλάχιστον 100 χρυσές λίρες.

Σε μετρητά με κάτω από 25250€ δεν πας πουθενά. Μόνο 50άρικα με μη συνεχόμενους σειριακούς. 

Επεξ/σία από NickTG
  • Haha 9

Νομίζω 10 -20 λίρες, είναι μια καλή ασφάλεια για έκτακτη ανάγκη και καταστάσεις πανικού.

Αν μπορείς να διαθέσεις το ποσό για αγορά και να τα φυλάξεις, εννοείται. 

Φυσικά, μην νομίζουμε ότι θα φύγουμε έτσι εύκολα από την χώρα σε περίπτωση πολέμου ή ότι με λίγα χρήματα θα φτιάξουμε κανονική ζωή όπου πάμε. 

Στις 1/11/2024 στις 10:20 ΜΜ, dtk-386 είπε

Με τα 60 ευρώ που λες στο ΑΤΜ πάντως αν θυμάσαι ότι μια χαρά κάναμε αγορές και συναλλαγές χωρίς όριο ηλεκτρονικά. Απλά έσπευσαν όλοι χωρίς ουσιαστικό λόγο να βγάλουν 60 την ημέρα μην χάσουν τις καταθέσεις τους. Λες και θα σώνονταν η κατάσταση με αυτά.😂

Εκεινο το καιρο (2015) δεν ειχαν ολα τα μαγαζια POS, ουτε ηταν ολοι εξοικειωμενοι στη πληρωμη μεσω καρτας. Σηκωναν τα λεφτα, 70€ που ηταν το ημερησιο οριο, για να τα ξοδεψουν σε ψωνια.

Πάρε ένα Rolex ή κάποιου είδους ακριβό άλλο ρολόι, το έχεις σπίτι σφραγισμένο ή το φοράς και πετάς για άλλες χώρες έχοντας στο χέρι σου από 10.000 μέχρι όσα θες χωρίς να σου πει κανείς ότι κουβαλάς πολλά μετρητά. Το πουλάς οπουδήποτε χωρίς ιδιαίτερες χασούρες και συναλλαγές. 

• Like 3

1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε

Εκεινο το καιρο (2015) δεν ειχαν ολα τα μαγαζια POS, ουτε ηταν ολοι εξοικειωμενοι στη πληρωμη μεσω καρτας. Σηκωναν τα λεφτα, 70€ που ηταν το ημερησιο οριο, για να τα ξοδεψουν σε ψωνια.

60€ ήταν το όριο την ημέρα

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...