Προς το περιεχόμενο

Μετρητά ασφαλείας.

Neptu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλή η τεχνολογία, οι κάρτες, τα NFC και όλα τα σχετικά αλλά φαντάζομαι πως το κάθε νοήμον άτομο καταλαβαίνει πως για λόγους ασφαλείας πάντα μα πάντα πρέπει να έχουμε ένα ποσό άμεσα διαθέσιμο σε μετρητά. Δεν εννοώ να το κουβαλάμε μαζί μας (που και αυτό πρέπει) αλλά να είναι σχετικά εύκολα προσβάσιμο. Και όχι, οι θυρίδες δε μετράνε. Μετράει ό,τι είναι υπο τον δικό μας και μόνο έλεγχο.

Θυμόμαστε τι είχε γίνει λίγα χρόνια πριν με τις τράπεζες που στεκόμασταν σαν κακομοίρηδες στην ουρά για 60€;

Θυμάστε που στον Καναδά παγώσανε τους λογαριασμούς αντιεμβολιαστών;

Την επόμενη φορά μπορεί να παγώσουν λογαριασμοί άλλης ομάδας ανθρώπων.... Ποιος περίμενε εξάλλου να γίνει κάτι από τα παραπάνω;

Το χρήμα είναι δύναμη. Αλλά για να έχεις αυτή τη δύναμη, πρέπει να την έχεις στα χέρια σου και όχι στα χέρια άλλων.

Έστω ότι γίνεται πόλεμος. (Όποιος έχει χρήμα μόνο σε ηλεκτρονική μορφή... να ζήσουμε να τον χαιρόμαστε.) Θα θέλεις να την κοπανήσεις, να φυγεις σε άλλη χώρα. Μόνο με μετρητά θα τα καταφέρεις. Και εννοείται θα χρειαστείς κάποια χρήματα για τον πρώτο καιρό εκεί που θα πας μέχρι να βάλεις μια τάξη.

Πόσο πιστεύετε είναι αυτό το ποσό ασφαλείας (σε μετρητά) που όλοι πρέπει να έχουμε;

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 λεπτά πριν, Neptu είπε

Έστω ότι γίνεται πόλεμος. (Όποιος έχει χρήμα μόνο σε ηλεκτρονική μορφή... να ζήσουμε να τον χαιρόμαστε.)

Οι ίδιοι που διαχειρίζονται τα χρήματα σε ηλεκτρονική μορφή, οι ίδιοι είναι αυτοί που δίνουν αξία στο χρήμα...

Αν γίνει πόλεμος δε θα έχει και πολύ σημασία αν έχεις χρήματα, είτε σε ηλεκτρονική, είτε σε έντυπη μορφή.

Κανά χρυσό, λίρες ή κάτι που έχει σταθερή αξία στο χρόνο είναι το μόνο που (πιθανά) μπορεί να σε "σώσει".

Τα χρήματα ασφαλείας που προσωπικά έχω πάνω μου, είναι βαριά μέχρι 50€, για να μη βρεθώ κάπου και χρειαστώ κάτι, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει υποστήριξη για pos (ψιλικατζίδικο, αδυναμία σύνδεσης κλπ).

Παραπάνω χρήματα δεν υπάρχει νόημα να έχεις πάνω σου.

Στο κάτω - κάτω δεν είναι ασφαλές.

Όπου κοιτάξεις θα βρεις πληρωμή με κάρτα ή ένα μηχάνημα atm για να σηκώσεις...

• Like 7

σε ποια χωρα να επιλεξεις να πας;Αν γινει πολεμος θα ειναι ο Γ ΠΠ...οι περισσοτερες χωρες θα εμπλακουν.το ευρω θα συνεχισει να υπαρχει;

Νομιζω το καλυτερο ειναι να εχεις χρυσες λιρες,γιαυτο αλλωστε ο χρυσος κανει ραλυ ανοδου και σπαει συνεχως επιπεδα

• Like 2

31 λεπτά πριν, georgiouu είπε

σε ποια χωρα να επιλεξεις να πας;Αν γινει πολεμος θα ειναι ο Γ ΠΠ...οι περισσοτερες χωρες θα εμπλακουν.το ευρω θα συνεχισει να υπαρχει;

Νομιζω το καλυτερο ειναι να εχεις χρυσες λιρες,γιαυτο αλλωστε ο χρυσος κανει ραλυ ανοδου και σπαει συνεχως επιπεδα

36 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Οι ίδιοι που διαχειρίζονται τα χρήματα σε ηλεκτρονική μορφή, οι ίδιοι είναι αυτοί που δίνουν αξία στο χρήμα...

Αν γίνει πόλεμος δε θα έχει και πολύ σημασία αν έχεις χρήματα, είτε σε ηλεκτρονική, είτε σε έντυπη μορφή.

Κανά χρυσό, λίρες ή κάτι που έχει σταθερή αξία στο χρόνο είναι το μόνο που (πιθανά) μπορεί να σε "σώσει".

Τα χρήματα ασφαλείας που προσωπικά έχω πάνω μου, είναι βαριά μέχρι 50€, για να μη βρεθώ κάπου και χρειαστώ κάτι, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει υποστήριξη για pos (ψιλικατζίδικο, αδυναμία σύνδεσης κλπ).

Παραπάνω χρήματα δεν υπάρχει νόημα να έχεις πάνω σου.

Στο κάτω - κάτω δεν είναι ασφαλές.

Όπου κοιτάξεις θα βρεις πληρωμή με κάρτα ή ένα μηχάνημα atm για να σηκώσεις...

ο πόλεμος που ανέφερα ήταν ένα παράδειγμα. Μια οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση τελοσπάντων, αν σας χαλάει το παράδειγμα του πολέμου. Και για να το δείτε αλλιώς, κάποιοι που μας "επισκέπτονται" με κάποιους όχι νορμαλ τρόπους, δε πληρώνουν εισητήρια με κάρτες.

μαζί μου κι εγώ κουβαλάω ένα μικρό ποσό διότι μου έχει τεύχει μερικές φορές (μετρημένες είναι η αλήθεια) να μη δουλεύει το Pos, να μην υπάρχει δίκτυο. Μεγάλα ποσά δεν έχει νόημα να κουβαλάς μιας και αν έχεις σκοπό να κάνεις μια μεγάλη αγορά, θα βρεθεί η άκρη,

Δε θέλετε μετρητά, θεωρείτε ότι δε θα έχουν αξία σε δύσκολες καταστάσεις; Οκ, δεκτόν, χρυσό, οτιδήποτε που έχει αξία...

Πόσο θεωρείτε ότι πρέπει να είναι αυτό;

Επεξ/σία από Neptu

43 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Ακριβώς έτσι. Έχω και εγώ λίγα χρήματα πάνω μου σε περίπτωση που δεν υπάρχει / δεν δουλεύει το POS. Τα χρήματα που κρατάω πάνω μου είναι ίσα ίσα για τα καθημερινά μου έξοδα. Επιπλέον, αν έχεις πολλά χρήματα πάνω σου υπάρχει και ο κίνδυνος να στα κλέψουν ή να τα χάσεις, εκτός αν κρατάς ένα μεγάλο ποσό στο σπίτι και έχεις πάνω σου λίγα χρήματα για τα καθημερινά σου έξοδα.

Αν κρατάς μετρητά στο σπίτι το πιθανότερο είναι ή να στα φανε σε ενδεχόμενη διάρρηξη ή να καταστραφούν - πεταχτούν με δική σου υπαιτιότητα.

Δεν υπάρχει κανένας πραγματικα λόγος να έχεις μετρητά. Κ πόλεμος να γίνει, που δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη καθώς απαιτείται προπαρασκευή, θα πεταχτείς σε ΑΤΜ και θα βγάλεις.

Επεξ/σία από bill999r

3 λεπτά πριν, bill999r είπε

Αν κρατάς μετρητά στο σπίτι το πιθανότερο είναι ή να στα φανε σε ενδεχόμενη διάρρηξη ή να καταστραφούν - πεταχτούν με δική σου υπαιτιότητα.

Δεν υπάρχει κανένας πραγματικα λόγος να έχεις μετρητά. Κ πόλεμος να γίνει, που δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη καθώς απαιτείται προπαρασκευή, θα πεταχτείς σε ΑΤΜ και θα βγάλεις.

οκ είναι μια άποψη και αυτή.

όπως πετάχτηκαν όλοι αυτοί στα 2 παραδείγματα που ανέφερα;

• Like 1

Με τα 60 ευρώ που λες στο ΑΤΜ πάντως αν θυμάσαι ότι μια χαρά κάναμε αγορές και συναλλαγές χωρίς όριο ηλεκτρονικά. Απλά έσπευσαν όλοι χωρίς ουσιαστικό λόγο να βγάλουν 60 την ημέρα μην χάσουν τις καταθέσεις τους. Λες και θα σώνονταν η κατάσταση με αυτά.😂

• Like 19

38 λεπτά πριν, Neptu είπε

οκ είναι μια άποψη και αυτή.

όπως πετάχτηκαν όλοι αυτοί στα 2 παραδείγματα που ανέφερα;

Δηλαδή νομίζει ότι σε ένα σενάριο αποκάλυψης τα μετρητά θα σου δώσουν προβάδισμα;

Σε τέτοιες συνθήκες αν μυριστουν μετρητά πάνω μάντεψε τι θα γίνει...

Δυστυχώς σε τέτοιες συνθήκες το μόνο που μπορεί να σου δώσει προβάδισμα είναι ο οπλισμός... Και δεν κάνω πλάκα.

Τώρα αν ανησυχείς για κούρεμα καταθέσεων ή όρια στα atm, οκ δεν νομίζω ότι αξίζει το άγχος.

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 2

4 λεπτά πριν, dtk-386 είπε

Με τα 60 ευρώ που λες στο ΑΤΜ πάντως αν θυμάσαι ότι μια χαρά κάναμε αγορές και συναλλαγές χωρίς όριο ηλεκτρονικά. Απλά έσπευσαν όλοι χωρίς ουσιαστικό λόγο να βγάλουν 60 την ημέρα μην χάσουν τις καταθέσεις τους. Λες και θα σώνονταν η κατάσταση με αυτά.😂

έχεις δίκιο. Ήταν κινήσεις πανικού χωρίς νόημα. Απλά πολλοί φοβήθηκαν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.  Αφού αν αυτή η απαγόρευση παρέμεινε με κάποιο τρόπο κρυφή δε θα επηρεάζοταν η ζωή κανενός. Είναι όπως λσες σε κάποιον μη πας σε αυτο το δωμάτιο. Μπορεί έτσι κι αλλιώς να μη πήγαινε αλλά μόνο που το λες αυξάνονται οι πιθανότητες να πάει. Βασικά σχεδόν σίγουρα θα πάει.

3 λεπτά πριν, bill999r είπε

Δηλαδή νομίζει ότι σε ένα σενάριο αποκάλυψης τα μετρητά θα σου δώσουν προβάδισμα;

Σε τέτοιες συνθήκες αν μυριστουν μετρητά πάνω μάντεψε τι θα γίνει...

Δυστυχώς σε τέτοιες συνθήκες το μόνο που μπορεί να σου δώσει προβάδισμα είναι ο οπλισμός... Και δεν κάνω πλάκα.

Εντάξει δε χρειάζεται να πάμε σε ακραία σενάρια. Δε μιλάω για σκηνές αποκάλυψης. Εκεί όντως το μόνο που μετράει είναι να έχεις όπλα.

πες ότι κάτι γίνεται ρε παιδάκι μου, Σε κυνηγάει η αστυνομία, σε θεωρούν τρομοκράτη, οτιδήποτε. Σου μπλοκάρουν τους λογαριασμούς. Τι θα κάνεις; Κάπως πρέπει να κινηθείς. Οι άλλοι ... που μας έρχονται κατα χιλιάδες με κάρτες πληρώνουν τα "εισιτήρια" ; Ε χρειάζεσαι μετρητά. 

τώρα αν μερικούς τους έχουν κάνει να πιστεύουν ότι τα μετρητά κάνουν τζιζ, μεταφέρουν μικρόβια, θα σε κλέψουν αν κουβαλάς μετρητά, είσαι φοροφυγάς αν είσαι υπερ των μετρητών και τα άλλα ωραία "επιχειρήματα" εντάξει είναι άξιοι της μοίρας τους

Αυτο πάντως με τα τότε 60€ οποτε το επικαλούνται καποιοι γελαω, λες και η πλειοψηφία του ελληνα ήθελε 1000€ την ημέρα για να επιβίωση 

Μου θυμίζει δεν εκεινο το καλό με την γιαγιά που ελεγε μπράβο παιδάκι μου, να ειδατε μας δίνει 60€ την ημέρα x 25 μέρες  1500 τον μήνα 🤣🤣🤣

• Like 2
  • Haha 1

1 ώρα πριν, Neptu είπε

κάρτες πληρώνουν τα "εισιτήρια

Αυτοί οι άλλοι εκβιάζονται κ φεύγουν νύχτα από την πατρίδα τους για να επιβιώνουν. Μην τους κρίνεις γτ το ίδιο ρωτάς κ εδώ μέσα.

Αν εσένα τα λεφτά σε κάνουν να νιώθεις πιο ασφαλής βγάλε ένα 10.000αρο να έχεις στο σπίτι να κάθεται.

Όμως να ξέρεις ότι σε περίπτωση που χρειαστείς μαύρο χρήμα, είτε γιατί θα σε θεωρήσουν τρομοκράτη (?), είτε επειδή τα σε κυνηγήσουν, είτε επειδή θες να πάρεις μια βάρκα κ να φύγεις από την χώρα, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας σου, παίζει τον δεκαχιλιαρο να μην φτάσει ούτε για το ταξί.

Οι "άλλοι" πληρώνουν από 3.000-5.000 το κεφάλι για να έρθουν από Τουρκία με ένα φουσκωτό.

Just saying...

• Like 6

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...