kage Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Αν ειστε οντως 45(!!!!!) διαμερισματα καλα κανουν κ απαγορευουν τα παντα...καπως ετσι αρχιζουν κ πετανε στους τοιχους καλωδια γ κεραιες/δορυφορικα πιατα,σωληνες κ τρυπηματα στην πλακα ,αιρκοντισιον/αντλια θερμοτητας και σε λιγο καιρο π θα σκανε οι χαλκοσωληνες νερου ενας ενας θα βαζει εξωτερικες χυμα... Παμε τωρα στα πιο σοβαρα υποθετω η πολ.κια ειναι με πολυ παλιο νοκ 70s 80s...ηδη ταλαιπωρημενη...το να βαζεις σε 2 3 τ.μ. 200 300 400κιλα βαρος σε παλιο σπιτι δεν ειναι σωστο... το ιδιο κ με τρυπημα μονωσης/πλακας.. Αν θελετε να μαζεψετε τα εξοδα βαλτε 6 πανελ φωτοβολταικα ωστε να μην πληρωνετε κοινοχρηστο ρευμα..χωρις να τρυπησετε πλακα.. αν εχετε μονωση ακομη χειροτερα .. Τα λιτρα θερμοσιφωνα μπαινουν αναλογα με τα ποσο ατομα ειστε...βαλε εναν βουλγαρικο nobel αλλιως αν βγαινουν ακομη βαλε τιατανιου με τζαμια κτλ ωστε να κραταει θερμοκρασια Αλλο κοινοκτητες κ αλλο κοινοχρηστες..καποιο κομματι μπορει να ειναι κοινο ,αλλο να ειναι με αποκλειστικη χρηση .αλλο με αποκλειστικη χρηση κ με δικαιωμα κατα υψουν(να χτισει) ..καθε περιπτωση διαφορετικη Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου από kage
Vault13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 41 λεπτά πριν, xsterg είπε υπολογισε τα μεγαλα διαμερισματα και αυτα που ειναι στους επανω οροφους οτι θα βαλουν. χονδρικα απο τους 45 εγω υπολογιζω οτι καμια 15 διαμερισματα οτι θα θελησουν να βαλουν. Φταει και το κρατος εδω που δεν υπαρχει ξεκαθαρη νομοθεσια ή ενημερωση για τι ισχύει για τους ηλιακους στις κοινόχρηστες ταρατσες. Καποιες φορες η ταράτσα ανηκει σε καποιον. Οταν δεν ανηκει, γινεται τρεις λαλουν και 2 χωρευουν. «Να εχουμε ολοι χωρο για ηλιακο» (και χωρις να βαλουν ποτε) «θα μας κανει προβλήματα ο ηλιακος στη ταρατσα, θα μας χρεωσει με διαρροες και ζημιες» «εχω ποσοστο στην ταρατσα και δεν το δινω στον γειτονα» «η γενικη συνελευση ειπε οχι» και πολλα παλαβα. Εδω σε εμας πληρωσαν δικηγορο να κανει μηνυση με κοινοχρηστα χρηματα (απο την τσεπη ολων) για να φυγει ηλιακος απο την ταρατσα μας, χωρις να μας ενοχλει. δες τι λεει και ο @kage πανω κατω τα ιδια λενε και εδω Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου από Vault13
manolis-K Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Βασικα βαζεις 60 lt και όχι 80 lt Ζεσταίνει πιο γρήγορα αρα μικρότερη κατανάλωση Ανετος για δυο άτομα ( ή και για τρια ) Ταχυθερμοσιφωνας ΟΧΙ Ηλιακός ΟΧΙ (φθηνο ζεστό νερό το καλοκαίρι και πρόβλημα τον χειμώνα) 2
Vault13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kage είπε Παμε τωρα στα πιο σοβαρα υποθετω η πολ.κια ειναι με πολυ παλιο νοκ 70s 80s...ηδη ταλαιπωρημενη...το να βαζεις σε 2 3 τ.μ. 200 300 400κιλα βαρος σε παλιο σπιτι δεν ειναι σωστο... το ιδιο κ με τρυπημα μονωσης/πλακας.. Σιγουρα μπορεις να βαλεις 1-2 ηλιακους στην ταρατσα χωρις προβλημα απο θεμα βαρους, κανει εκθεση μηχανικος δεν το λεω εγω και εσυ. Στο θεμα μονωσης θελει προσοχη και συνεννόηση. Υπαρχουν ειδικες βασουλες που βιδωνεις τον ηλιακο χωρις να χαλας την μονωση, ψαξε αν θες. γενικοτερα, αν ολοι ειναι τυπος και υπογραμος, μπορεις να μπλοκαρεις καποιον απο την ταρατσα. Αν ολοι κανουν μαλακιες και καταπαταν πολεοδομικά το καταστατικο με χοντραδες, ε το θεωρω παραδοξο να ασχολεισαι με τον ηλιακο στην ταρατσα. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου από Vault13
alefther Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2 ώρες πριν, Vault13 είπε Υπαρχουν ειδικες βασουλες που βιδωνεις τον ηλιακο χωρις να χαλας την μονωση, ψαξε αν θες. κατα κανονα οι βασεις ανυψωνουν τον η ηλιακο (ωστε αυτος να ανεβει πανω απο το υψος της μονωσης κλπ), αλλα και αυτες με τη σειρα τους πρεπει να διαπερασουν μονωση και στεγανωση και να βιθωδουν στην πλακα
SakafliaC Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 8 ώρες πριν, manolis-K είπε Ηλιακός ΟΧΙ (φθηνο ζεστό νερό το καλοκαίρι και πρόβλημα τον χειμώνα) Το πρόβλημα το χειμώνα ποιο είναι? 1
moure Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Εγώ που είμαι άσχετος με αυτά τα θέματα ήθελα να ρωτήσω αν κάτι τέτοιο https://www.alphaclimagr.gr/product/1416617/panasonic-paw-dhw150w-znx-antlia-thermotitas-neroy.html θα μπορούσε να είναι μια λύση για ένα διαμέρισμα που δεν μπορεί να τοποθετήσει ηλιακό και δεν θέλει να έχει τον κλασικό ενεργοβόρο θερμοσίφωνα?
xsterg Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, manolis-K είπε Ηλιακός ΟΧΙ (φθηνο ζεστό νερό το καλοκαίρι και πρόβλημα τον χειμώνα) απο τα λεγομενα σου μαλλον δεν εχεις ηλιακο και δεν ξερεις τι κανει. αρκει να τον εχεις για μια ημερα και μετα δεν θα μπορεις χωρις αυτον. ειναι χαζο στην χωρα μας με αυτην την ηλιοφανεια να μην εχουμε εγκατεστημενο οπου μπορουμε ηλιακο. ειναι το πιο καθαρο, οικολογικο, οικονομικο, αθορυβο μεσο θερμανσης νερου. οπως σε ολα τα πραγματα εννοειται οτι η εγκατασταση θα γινει σωστα με τις πρεπουσες προδιαγραφες. τα προβληματα τον χειμωνα ποια ειναι? γιατι και εκει μονο πλεονεκτηματα βλεπω (μικροτερος χρονος θερμανσης νερου με ρευμα). κοιτα που στο τελος μερικοι θα βγαλουν τους ηλιακους αντικοικολογικους και ρυπογονους!!! Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου από xsterg 2
dimus1985 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Εμεις βαλαμε αυτον https://www.skroutz.gr/s/33527522/Ariston-Lydos-3201932-THermosifonas-80lt-Glass-Kathetos-3kW.html . Αθορυβος (15db) και ζεσταινει το νερο αρκετα γρηγορα.Επισης κρατησε την θερμοκρασια για περιπου 2 ολοκληρες μερες μεσα στο καζανι. 1
manolis-K Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 50 minutes ago, xsterg said: απο τα λεγομενα σου μαλλον δεν εχεις ηλιακο και δεν ξερεις τι κανει. αρκει να τον εχεις για μια ημερα και μετα δεν θα μπορεις χωρις αυτον. ειναι χαζο στην χωρα μας με αυτην την ηλιοφανεια να μην εχουμε εγκατεστημενο οπου μπορουμε ηλιακο. ειναι το πιο καθαρο, οικολογικο, οικονομικο, αθορυβο μεσο θερμανσης νερου. οπως σε ολα τα πραγματα εννοειται οτι η εγκατασταση θα γινει σωστα με τις πρεπουσες προδιαγραφες. τα προβληματα τον χειμωνα ποια ειναι? γιατι και εκει μονο πλεονεκτηματα βλεπω (μικροτερος χρονος θερμανσης νερου με ρευμα). κοιτα που στο τελος μερικοι θα βγαλουν τους ηλιακους αντικοικολογικους και ρυπογονους!!! Εχω μεγαλο και καλό ηλιακο για το καλοκαιρι και για οσο υπαρχει ηλιος Εχω και εσωτερικο θερμοσιφωνο 60 lt για τον χειμωνα , την συννεφια και τα χιονια Με διακοπτη εσωτερικα μπορω να απομονωσω την λειτουργια του ηλιακου Επι πλεον εχω βιοκλιματικο σπιτι σχεδιασμενο απο μενα (ειμαι αρχιτεκτονας) Αρα εξυπναδες καλυτερα να τις αποφευγουμε ... 6 hours ago, SakafliaC said: Το πρόβλημα το χειμώνα ποιο είναι? Οταν εχεις 160 lt ή ακομη και 120 και εχεις χαμηλη εξωτερικη θερμοκρασια ή χιονι θελεις πολυ ρευμα να το ζεστανεις και βεβαια δεν κραταει οση μονωση και να εχει Αν προσθεσεις και το κοστος της ετησιας συντηρησης με τιμολογιο για να ισχυει η εγγυηση και τη μειωμενη αντοχη λογω χειροτερης κατασκευης (παλια αντεχαν πανω απο 10 χρονια) τοτε βλεπεις οτι δεν ειναι τσαμπα οπως νομιζουν πολλοι Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου από manolis-K 1 1
Vault13 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 56 λεπτά πριν, manolis-K είπε Οταν εχεις 160 lt ή ακομη και 120 και εχεις χαμηλη εξωτερικη θερμοκρασια ή χιονι θελεις πολυ ρευμα να το ζεστανεις και βεβαια δεν κραταει οση μονωση και να εχει Ο λιγος ηλιος της συνεφιας τοσες ωρες δεν φτανει για να κανει χλιαρο το νερο; επισης γιατι λες καλοκαιρι, λογικα και φθινοπωρο ανοιξη εισαι μια χαρα. Και τον μισο χειμωνα 3 ώρες πριν, moure είπε Εγώ που είμαι άσχετος με αυτά τα θέματα ήθελα να ρωτήσω αν κάτι τέτοιο https://www.alphaclimagr.gr/product/1416617/panasonic-paw-dhw150w-znx-antlia-thermotitas-neroy.html θα μπορούσε να είναι μια λύση για ένα διαμέρισμα που δεν μπορεί να τοποθετήσει ηλιακό και δεν θέλει να έχει τον κλασικό ενεργοβόρο θερμοσίφωνα? Aν εχεις κεντρικο συστημα θερμανσης θα εβλεπα κατι https://www.skroutz.gr/s/20435970/Ariston-Lydos-Hybrid-THermosifonas-80lt-Glass-Kathetos-1-2kW.html τετοιο. Αυτο που διχνεις πανακριβο φαινεται, για να κανεις αποσβεση θελεις πολυτεκνους ή ισως airbnb
alefther Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 6 ώρες πριν, manolis-K είπε Εχω μεγαλο και καλό ηλιακο για το καλοκαιρι και για οσο υπαρχει ηλιος Εχω και εσωτερικο θερμοσιφωνο 60 lt για τον χειμωνα , την συννεφια και τα χιονια Με διακοπτη εσωτερικα μπορω να απομονωσω την λειτουργια του ηλιακου Επι πλεον εχω βιοκλιματικο σπιτι σχεδιασμενο απο μενα (ειμαι αρχιτεκτονας) Αρα εξυπναδες καλυτερα να τις αποφευγουμε ... Οταν εχεις 160 lt ή ακομη και 120 και εχεις χαμηλη εξωτερικη θερμοκρασια ή χιονι θελεις πολυ ρευμα να το ζεστανεις και βεβαια δεν κραταει οση μονωση και να εχει Αν προσθεσεις και το κοστος της ετησιας συντηρησης με τιμολογιο για να ισχυει η εγγυηση και τη μειωμενη αντοχη λογω χειροτερης κατασκευης (παλια αντεχαν πανω απο 10 χρονια) τοτε βλεπεις οτι δεν ειναι τσαμπα οπως νομιζουν πολλοι και γιατι δεν εβαλες ενα συστημα βεβιασμενης οπως κανει ολος ο κοσμος που εχει θεμα με τον εκτεθειμενο ηλιακο θερμοσιφωνα (γιατι για να πουμε την αληθεια στη Νοτια Ελλαδα ο εκτεθειμενος ηλιακος δεν ειναι οσο μεγαλο θεμα οσο το παρουσιαζεις) και καθεσαι και γυρνας βανες. Και το στασιμο νερο στον ηλιακο τι το κανεις? Κερνας λεγιονελλα καθε ανοιξη? 1
manolis-K Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 4 hours ago, alefther said: και γιατι δεν εβαλες ενα συστημα βεβιασμενης οπως κανει ολος ο κοσμος που εχει θεμα με τον εκτεθειμενο ηλιακο θερμοσιφωνα (γιατι για να πουμε την αληθεια στη Νοτια Ελλαδα ο εκτεθειμενος ηλιακος δεν ειναι οσο μεγαλο θεμα οσο το παρουσιαζεις) και καθεσαι και γυρνας βανες. Και το στασιμο νερο στον ηλιακο τι το κανεις? Κερνας λεγιονελλα καθε ανοιξη? Αφου το κανει ολος ο κόσμος εγω τι να πω ?? Οτι μιλαμε για διαφορετικά πράγματα με αυτοματισμους και κυκλοφορητές και με κοστος μεγαλο (με μποιλερ στο λεβητοστασιο !!! (Η ενδοδαπεδια θερμανση που εχω δεν πεοσφερει πολλα αφου η θερμοκρασια του νερου ειναι χαμηλη) Προτιμω τον διακοπτη, δεν με κουραζει. Εγω ειπα τη γνωμη μου για να βοηθησω και επεσα σε ειδικους τσακαλια που πετανε ιδεες ..... Ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε .............
alefther Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, manolis-K είπε Αφου το κανει ολος ο κόσμος εγω τι να πω ?? Οτι μιλαμε για διαφορετικά πράγματα με αυτοματισμους και κυκλοφορητές και με κοστος μεγαλο (με μποιλερ στο λεβητοστασιο !!! (Η ενδοδαπεδια θερμανση που εχω δεν πεοσφερει πολλα αφου η θερμοκρασια του νερου ειναι χαμηλη) Προτιμω τον διακοπτη, δεν με κουραζει. Εγω ειπα τη γνωμη μου για να βοηθησω και επεσα σε ειδικους τσακαλια που πετανε ιδεες ..... Ετσι ειναι αν ετσι νομιζετε ............. η διαφορα βεβιασμενης απο τον ηλιακο που αγορασες ειναι κανα χιλιαρικο. αντε εναμιση. καθισες μηχανικος ανθρωπος και εφτιαξες βιοκλιματικο σπιτι με ενδοδαπεδια και τσιγκουνευτικες το χιλιαρικο? οκειι. υγ και γω ενδωδαπεδια εχω, και βεβιασμενη για ζνχ με υποβοηθηση απο την ΑΘ.
chios Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Αυτό που λέτε για τον ηλιακό τον χειμώνα εγώ έχω να πω ότι πέρσι μετρημένες στα δάχτυλα ήταν η φορές που άναψα αντίσταση για ζεστό νερό. Τέτοια εποχή βέβαια δεν το συζητώ άφθονο βραστό νερό όλη μέρα για πιάτα και τρία μπάνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα