Vault13 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Δημοσ. 1 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Χαλασε ο ηλεκτρικος θερμοσίφωνας μου 9-10 χρονια τον εχω. Elco 80 λιτρων, δαπεδου. ο υδραυλικος που ηρθε ειπε: φλατζα και αν φτιαχτει. Οποτε και παμε για αλλαγη. υπαρχει καμια προταση για θερμοσίφωνα ή ταχύ θερμοσιφωνα; Για αμεσως νερο ή εστω γρηγορα νερο. Και μαρκα. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου από Vault13
dimviii Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Δημοσ. 1 Νοεμβρίου η φλατζα ειναι κατι που κοστιζει 2-3 ευρω και αλλαζει πανευκολα. 1
xsterg Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Δημοσ. 1 Νοεμβρίου μαλλον εννοεις επιτοιχο καθετο. οταν λες χαλασε τι εννοεις? τρυπησε? καηκε η αντισταση? ο θερμοστατης? χαλαρη συνδεση? η φλαντζα εαν ειναι οντως υπαρχει και την βρισκεις φθηνα. παντως δεν εχει λογο να χαλασει η φλαντζα εαν δεν την πειραξεις. 10 ετων θερμοσιφωνας δεν μπορει να χαλασε εκτος και εαν δουλευει ολη την ημερα.
Vault13 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Δαπεδου, παταριου. 6 λεπτά πριν, xsterg είπε μαλλον εννοεις επιτοιχο καθετο. οταν λες χαλασε τι εννοεις? τρυπησε? καηκε η αντισταση? ο θερμοστατης? χαλαρη συνδεση? η φλαντζα εαν ειναι οντως υπαρχει και την βρισκεις φθηνα. παντως δεν εχει λογο να χαλασει η φλαντζα εαν δεν την πειραξεις. 10 ετων θερμοσιφωνας δεν μπορει να χαλασε εκτος και εαν δουλευει ολη την ημερα. Διαρροη νερου ειχε. Και εχει. Τρεχει μεσα στο μπανιο απο το ταβανι του παταριου απο κατω, φουσκωσε. Ανεβηκε ηλεκτρολογος και βρηκε νερο πανω διαρροη. Οχι απο σωληνες. Ειπε απο που.φλατζα. 6 λεπτά πριν, xsterg είπε και εαν δουλευει ολη την ημερα. Και ομως χαλασε(διαρροη νερου). Οπως χαλαει κατι πριν την ωρα του. Πως να πειραξουμε θερμοσιφωνα καλε μου φιλε υπολογιστης ειναι; αν πιστευετε οτι αξιζει δευτερη διερευνηση θελει παλι τεχνικο. Γιατι αυτος που ηρθε ειπε φλατζα και οχι, πέτα τον. Γιατι μπορει να μην ειναι. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου από Vault13
xsterg Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Δημοσ. 1 Νοεμβρίου οκ. αλλαξε τον τοτε. ενας θερμοσιφωνας 80 λιτρα εχει περιπου 160-200€. συν την τοποθετηση. εαν θελεις φθηνοτερο πας σε λιγοτερα λιτρα.
Vault13 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 5 λεπτά πριν, xsterg είπε οκ. αλλαξε τον τοτε. ενας θερμοσιφωνας 80 λιτρα εχει περιπου 160-200€. συν την τοποθετηση. εαν θελεις φθηνοτερο πας σε λιγοτερα λιτρα. Κατι χωρις δεξαμενη να παρω; Ή καποιον ταχυμποιλερ;
xsterg Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Δημοσ. 1 Νοεμβρίου δεν γινεται χωρις δεξαμενη οπως το λες εσυ. οι ταχυθερμοσιφωνες θελουν ειδικη εγκατασταση παροχης ηλεκτρικου ρευματος γιατι τραβανε πολυ μεγαλα ρευματα. οι μονοφασικοι δεν ζεσταινουν καλα με κρυο νερο τον χειμωνα και με μεγαλη ροη. θελει τριφασικο μοντελο που λιγα σπιτια εχουν τετοια παροχη και ακομη λιγοτερα εχουν παροχη μεχρι το μπανιο. συν του οτι εαν εχεις μονοφασικη παροχη δεν σηκωνει σχεδον τιποτα αλλο οσο λειτουργει αυτο. η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις ηλιακο θερμοσιφωνα. αφθονο ζεστο νερο ακομη και με 2 ωρες ηλιοφανεια τον χειμωνα. η επομενη λυση ειναι η αντικατασταση αυτου που εχεις με εναν ακριβως το ιδιο. 1
Vault13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, xsterg είπε δεν γινεται χωρις δεξαμενη οπως το λες εσυ. οι ταχυθερμοσιφωνες θελουν ειδικη εγκατασταση παροχης ηλεκτρικου ρευματος γιατι τραβανε πολυ μεγαλα ρευματα. οι μονοφασικοι δεν ζεσταινουν καλα με κρυο νερο τον χειμωνα και με μεγαλη ροη. θελει τριφασικο μοντελο που λιγα σπιτια εχουν τετοια παροχη και ακομη λιγοτερα εχουν παροχη μεχρι το μπανιο. συν του οτι εαν εχεις μονοφασικη παροχη δεν σηκωνει σχεδον τιποτα αλλο οσο λειτουργει αυτο. η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις ηλιακο θερμοσιφωνα. αφθονο ζεστο νερο ακομη και με 2 ωρες ηλιοφανεια τον χειμωνα. η επομενη λυση ειναι η αντικατασταση αυτου που εχεις με εναν ακριβως το ιδιο. Στην πολυκατοικια εδω ειναι ενας παλαβος που κανει μηνυσεις, δυσκολα για ηλιακο στην ταρατσα. 2 που βαλαν λεει θα τους κανει μηνυση. Μαρκα θερμοσιφωνα εχουμε; Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου από Vault13
bill999r Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Επειδή και εγώ πρόσφατα έψαχνα κατέληξα σε αυτόν https://www.skroutz.gr/s/16765620/Bartec-Super-Glass-THermosifonas-80lt-Glass-Kathetos-4kW.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share Τοποθετήθηκε σε εξοχικό οπότε δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα. Τον επέλεξα καθαρά λόγω την καλών κριτικών στο Σκρουτζ. Αρχικά έλεγα να πάω σε elco αλλά με αποθάρρυναν τα πολλά αρνητικά σχόλια. Οι πιο πολλοί λένε ότι οι καινούριοι elco δεν έχουν καμία σχέση με τους παλιούς που ήταν πρώτη επιλογή σε κάθε ελληνικό σπίτι.
xsterg Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 8 ώρες πριν, Vault13 είπε Στην πολυκατοικια εδω ειναι ενας παλαβος που κανει μηνυσεις, δυσκολα για ηλιακο στην ταρατσα. 2 που βαλαν λεει θα τους κανει μηνυση. αυτο που λεει ο παλαβος ειναι παλαβομαρες. δεν ευσταθει μηνυση για εγκατασταση ηλιακου θερμοσιφωνα. ο θερμοσιφωνας μαζι με την κεραια της τηλεορασης δεν μπαινει στον συντελεστη υψους της οικοδομης πραγμα που σημαινει οτι μπορει να γινει και υπερβαση στο υψος δομησης μονο για θερμοσιφωνα και κεραια. απλα για δικη σου διευκολυνση κοιτα οταν θα κανεις την εγκατασταση να την κανεις σε ενα πρωινο κατα προτιμηση που θα λειπει ο περιεργος για να μην σου κανει φασαρια και να μην απειλησει τους τεχνικους. απορω πως υπαρχουν ακομη ανθρωποι που δεν θελουν το πιο οικολογικο, καθαρο, οικονομικο, αθορυβο μεσο που ζεσταινει το νερο. εγω εδω και 20 σχεδον χρονια που εβαλα ηλιακο δεν τον αλλαζω με τιποτα. απορω πως πριν μπορουσα χωρις αυτον. 2
Vault13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, xsterg είπε αυτο που λεει ο παλαβος ειναι παλαβομαρες. δεν ευσταθει μηνυση για εγκατασταση ηλιακου θερμοσιφωνα. ο θερμοσιφωνας μαζι με την κεραια της τηλεορασης δεν μπαινει στον συντελεστη υψους της οικοδομης πραγμα που σημαινει οτι μπορει να γινει και υπερβαση στο υψος δομησης μονο για θερμοσιφωνα και κεραια. απλα για δικη σου διευκολυνση κοιτα οταν θα κανεις την εγκατασταση να την κανεις σε ενα πρωινο κατα προτιμηση που θα λειπει ο περιεργος για να μην σου κανει φασαρια και να μην απειλησει τους τεχνικους. απορω πως υπαρχουν ακομη ανθρωποι που δεν θελουν το πιο οικολογικο, καθαρο, οικονομικο, αθορυβο μεσο που ζεσταινει το νερο. εγω εδω και 20 σχεδον χρονια που εβαλα ηλιακο δεν τον αλλαζω με τιποτα. απορω πως πριν μπορουσα χωρις αυτον. Παρεσυρε και κάποιους ασχετους και πηραν αποφαση γενικης συνελευσης οτι απαγορευεται. Πρεπει να δω το καταστατικο της πολυκατοικιας αν το απαγορευει για να βγει η γενικη συνελευση ακυρη. Δεν ηρθε ποτε μηχανικος για να πει αν αντεχει η πλακα της ταρατσας, και καποιος εφερε κλειδαρα και κλειδωσε ολη την ταρατσα για την παρτη του για τον ηλιακο του επισης δεν υπαρχει και χωρος για να βαλουν ολοι αν θελουν απο τους 45 που ειμαστε, οχι πως θελουν, αλλα θεωρητικα θα επρεπε. με 2 λογια, δεν σώζεται εδω. Οταν μπλεξεις με τρελους. Αν θελω να βαλω με το ζορι, πρεπει να φερω μηχανικο πρωτα και να δω το καταστατικο, μαζι με δικηγορο ισως. Επισης εληξε και το κουπονι βαζω ηλιακο που υπηρχε απο gov.gr οποτε… ολα λαθος εδω Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου από Vault13
nickol-us Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Πρόσφατα άλλαξα θερμοσίφωνα (60lt). Υδραυλικό που ρώτησα λίγο-πολύ μου είπε οτι όλοι πάνω-κάτω ίδια ποιότητα κατασκευής έχουν. Κατέληξα σε Κανελλάκη - rivo καθαρά γιατί την ημέρα/ωρα που τον ήθελα, ήταν ο μόνος οικονομικός και άμεσα διαθέσιμος 60lt κοντά μου. Μια χαρά μου φάνηκε ποιοτικά αλλά άγνωστη η αντοχή του στο χρόνο καθώς τον έχω πολύ λίγο διάστημα και μέσα δε μπορείς να ξέρεις τι γίνεται. Ότι πάρεις, ας έχει το ελάχιστο 5ετης εγγύηση που δίνουν και κάνε το σταυρό σου να αντέξει... Φυσικά ο ταχυθερμοσίφωνας δεν προτείνεται και θέλει διαφορετική παροχή Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου από nickol-us 1
Vault13 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, nickol-us είπε Πρόσφατα άλλαξα θερμοσίφωνα (60lt). Υδραυλικό που ρώτησα λίγο-πολύ μου είπε οτι όλοι πάνω-κάτω ίδια ποιότητα κατασκευής έχουν. Κατέληξα σε Κανελλάκη - rivo καθαρά γιατί την ημέρα/ωρα που τον ήθελα, ήταν ο μόνος οικονομικός και άμεσα διαθέσιμος 60lt κοντά μου. Μια χαρά μου φάνηκε ποιοτικά αλλά άγνωστη η αντοχή του στο χρόνο καθώς τον έχω πολύ λίγο διάστημα και μέσα δε μπορείς να ξέρεις τι γίνεται. Ότι πάρεις, ας έχει το ελάχιστο 5ετης εγγύηση που δίνουν και κάνε το σταυρό σου να αντέξει... Φυσικά ο ταχυθερμοσίφωνας δεν προτείνεται και θέλει διαφορετική παροχή Η ερωτηση τωρα ειναι αν θα κανω μια δευτερη επισκοπιση με αλλο τεχνικο και να προσπαθησω να αλλαξω την φλατζα ή να παω σε καινουργιο. 8 χρονια πρεπει να τον εχω αυτον. Και αν ειναι η φλατζα, εκτιμιση ειναι. Κατι μπροστα σταζει στο παταρι. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου από Vault13
nickol-us Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 20 λεπτά πριν, Vault13 είπε Η ερωτηση τωρα ειναι αν θα κανω μια δευτερη επισκοπιση με αλλο τεχνικο και να προσπαθησω να αλλαξω την φλατζα ή να παω σε καινουργιο. 8 χρονια πρεπει να τον εχω αυτον. Και αν ειναι η φλατζα, εκτιμιση ειναι. Κατι μπροστα σταζει στο παταρι. Έπρεπε να πιέσεις τον μάστορα να γίνει πιο ξεκάθαρος. Αν έχεις άλλο διαθέσιμο τεχνικό φώναξε τον να σου δώσει εκτίμηση. Άλλο να δώσεις κάνα 50αρι για αλλαγή φλάντζας κι άλλο 200 για αλλαγή θερμοσίφωνα. 8 χρόνια δεν είναι ούτε λίγα, ούτε πολλά μα ακούω ότι με σημερινή ποιότητα κατασκευής είναι νορμάλ χρόνος ζωής. Αν έχεις σκοπό να μείνεις στο κτίριο ή αν ο ιδιοκτήτης είναι ελαστικός, σκέψου να βάλεις σκάφη (έξτρα 50€) ώστε σε επόμενη διαρροή να τρέχουν τα νερά κάτω, στην αποχέτευση.
xsterg Δημοσ. 2 Νοεμβρίου Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 7 ώρες πριν, Vault13 είπε Παρεσυρε και κάποιους ασχετους και πηραν αποφαση γενικης συνελευσης οτι απαγορευεται. Πρεπει να δω το καταστατικο της πολυκατοικιας αν το απαγορευει για να βγει η γενικη συνελευση ακυρη. Δεν ηρθε ποτε μηχανικος για να πει αν αντεχει η πλακα της ταρατσας, και καποιος εφερε κλειδαρα και κλειδωσε ολη την ταρατσα για την παρτη του για τον ηλιακο του επισης δεν υπαρχει και χωρος για να βαλουν ολοι αν θελουν απο τους 45 που ειμαστε, οχι πως θελουν, αλλα θεωρητικα θα επρεπε. με 2 λογια, δεν σώζεται εδω. Οταν μπλεξεις με τρελους. Αν θελω να βαλω με το ζορι, πρεπει να φερω μηχανικο πρωτα και να δω το καταστατικο, μαζι με δικηγορο ισως. Επισης εληξε και το κουπονι βαζω ηλιακο που υπηρχε απο gov.gr οποτε… ολα λαθος εδω πονεμενη ιστορια οι ταρατσες. η ταρατσα ειναι κοινοχρηστη. ανηκει σε ολους. πρεπει να εχεις κλειδι. εβαλε ενας ηλιακο? βαζουν ολοι! κατι τετοιες αηδιες πηγαν να μου κανουν και εμενα στο πατρικο μου οταν ηθελα να βαλω ηλιακο. τον εβαλα και μετα απο εμενα εβαλαν και αλλοι 6. στερεωσε σωστα τις σωληνωσεις και τα καλωδια να μην κρεμονται σαν αντερα, μονωσε σωστα τις βασεις των ουπα και εισαι οκ. εγω τους ειχα πει τοτε "μην μου ξαναπειτε τιποτα, οποιος θελει ας με παει δικαστικα". ε μετα εβαλαν και οι υπολοιποι. μαλιστα μερικοι με ρωταγαν πως να περασουν τις σωληνες! παντως απο τους 45 μην περιμενεις ουτε οι μισοι να βαλουν εαν ξεκινησετε να βαζετε. υπολογισε τα μεγαλα διαμερισματα και αυτα που ειναι στους επανω οροφους οτι θα βαλουν. χονδρικα απο τους 45 εγω υπολογιζω οτι καμια 15 διαμερισματα οτι θα θελησουν να βαλουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα