adtakhs Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 40 λεπτά πριν, TopCLR είπε Στάσου λίγο φίλε μου. Να πάει σε AM5; Μαζί σου! Να πάρει "κουτσή" μητρική για να λέει "έχω αναβαθμισημότητα"; ..Όχι, αυτό δεν στέκει. Μου θυμίζει εποχές ΑΜ3, που πρότειναν τις κουτσές 760G με τα 4 (τέσσερα) VRM με την προοπτική αναβάθμισης να βάλουν FX8350! Ήμαρτον δηλαδή! Άντε και έβαλε την Gigabyte A620 που πρότεινες και θα μπορεί να βάλει τον 9700Χ (γιατί είναι 65W). Άμα "του την καρφώσει" να βάλει τον 9800X3D (που είναι 120W, και ναι υπάρχει στην cpu support list); Εσύ πιστεύεις πως η Α620 με τα "5+2+2 Phases Digital VRM" θα τον πάει τραίνο τον 9800X3D; Εγώ να σου πω προκαταβολικά, δεν το πιστεύω. Γι' αυτό και την θεωρώ κουτσή μητρική! Ναι θα τον πάει τραίνο και το. 9800X3D. Από εκεί και πέρα ο 9700Χ είναι έτσι κι αλλιώς ανώτερος από κάθε 5800 κ.λ.π.
@topos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 hours ago, nickol-us said: O crucial κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποφευχθεί καθώς τελευταία ανακάλυψα οτι δίνει τρομερά χαμηλά tbw, πράγμα που μου φάνηκε "ύποπτο". 220tbw (παρόλο που ίσως είναι χαμηλά σε σχέση με άλλους) για οικιακη χρήση είναι ένα μέγεθος που δεν θα απασχολήσει "απλό" χρήστη. Δλδη έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τα tbw είναι πλέον αδιάφορα. Ρεαλιστικό σενάριο για 1tb nvme είναι να περνάει 4 άντε 5tbw/έτος στην χειρότερη το έτος σε basic gamming οικιακό pc(καθημερινες εργασιες και ~20-30 μεγάλα games install/uninstall).Με αυτόν τον υπολογισμό θελει αρκετες 10ετιες μεχρι να πιάσει το όριο. Εάν και εκτιμώ πως στην 5ετια θα αλλαχθεί με κάποιον μεγαλύτερο ούτως η αλλως. Τώρα εάν μου πεις πως με ~5 ευρώ παραπάνω οτι παίρνει εφάμιλλες επιδόσεις με διπλάσια tbw, ας πάει σε εκείνον αλλά σε καθε περίπτωση τα tbw είναι υπεραρκετά. Spoiler Έχω αγοράσει το 19 τον Kingston 660p 2tb που και αυτός είχε σχετικά χαμηλά tbw(400) αλλά στην δική μου περίπτωση χρησιμοποιείτε ως ingest δίσκος όλων του υλικού που παράγω(photo/video) -σχεδον αδιαληπτα- από τότε. Ε, δεν έχω πιάσει ούτε τα 100tbw και δεν είμαι ο τυπικός χρηστης.Που ακόμα και να με "άφηνε" αύριο το πρωί θα ήμουν πασιχαρης γιατί τότε που τον πήρα είχε σχεδόν ίδια τιμή με ssd(~300ευρω αν θυμάμαι καλά) με x3 ταχύτητα. Οπότε μην έχετε ιδιαίτερο άγχος γενικά με τα tbw. Όσο αφορά το υπόλοιπο hardware, μιλάμε για budget 400ευρω(!) οπότε από την μια μην χάνουμε την μπάλα με μικρολεπτομέρειες.Προφανως θα υπάρξουν περικοπές σε όλα τα υποσυστήματα. Ακόμα και με αυτά τα δεδομένα, για την χρήση που προορίζεται το συγκεκριμένο pc θα είναι υπεραρκετό για gamming με vega 64 που είναι και το ζητούμενο. Και στις 2 περιπτώσεις (5600/8400f) θα μπορεί να πάρει άλλη μια αναβάθμιση σε κάρτες επιπέδου 7800xt(~x2 από την vega 64) -εστω και αν έχει κάποιο θεωρητικό bottleneck- Τώρα εάν στο πολύ βάθος χρόνου υπάρχουν βλεψεις για καλύτερη κάρτα γραφικών μάλλον το am5 είναι καλύτερη επιλογή μιας και ακόμα στην 5ετια θα μπορεί να αλλαχθεί το cpu (με κάποιο μη ενεργοβωρο προφανώς εξαιτίας αδύναμης μητρικής) που θα καλύψει και αυτή την ανάγκη. Εάν κρίνω και από το am4 εκτιμώ ότι η amd θα δώσει αρκετα παράξενα skews και στο am5 (όπως π.χ έναν αντίστοιχο 5600x3d/5700x3d). Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου από @topos 1
nickol-us Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, adtakhs είπε Ναι θα τον πάει τραίνο και το. 9800X3D. Από εκεί και πέρα ο 9700Χ είναι έτσι κι αλλιώς ανώτερος από κάθε 5800 κ.λ.π. Μην παραπληροφορείτε τον κόσμο... σιγά που η A620M DS3H θα πάει τρένο τον 9800x3d... Με το που αρχίσει να ζητάει, θα αρχίσει η μητρική τα throttle.... Παρά τα ίδια tdp, αμφισβητώ οτι η συγκεκριμένη μπορεί να τρέξει στο 100% (όσο μια ανώτερη μητρική με καλύτερα vrm) τον 9700x... Τέτοια chipset είναι συνυφασμένα με τα λίγων πυρήνων cpu, θεωρώ οριακά 6core.... Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου από nickol-us
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα