Προς το περιεχόμενο

Apple και ERP προτάσεις

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από comfuzio,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Την εγκατάσταση του server την έκανε στο parallels?

όχι εκεί κόλλησε και είπε πως δεν μπορεί να το κάνει.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, katehaki είπε

Σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία για εγκατάσταση server σε Mac και client σε Windows laptop και ο τεχνικός με ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να περάσει SQL 2022 γιατί είναι arm η αρχιτεκτονική του Mac... του είπα να το κάνει αυτό καλύτερα από το docker αλλά είπε πως δεν μπορεί να το αναλάβει γιατί δεν γνωρίζει από Mac (??) και αν ξέρω εγώ να κάνω την εγκατάσταση ή αν έχω άλλον τεχνικό να το κάνει αυτός. Μου έκανε λίγο εντύπωση η απάντηση του γιατί τον είχα δει σίγουρο πριν ξεκινήσουμε. Εγώ δεν έχω ξαναδουλέψει το docker αλλά με μια γρήγορη ματιά κατέβασα το image του SQL και μένει να το περάσω αλλά δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ σήμερα άλλο.

Αν υπάρχουν ιδέες/προτάσεις ευχαρίστως να τις ακούσω. 

Αν και το ξαναείπα σε προηγούμενο μου μήνυμα...

Αν θες σταθερή αξιόπιστη λύση μείνε στο περιβάλλον Windows, για τη βάση...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kormos είπε

Δεν διαφωνώ αλλά οι διαδικασίες έγιναν γρήγορα χωρίς να έχουμε πάρει έξτρα μηχάνημα. Ο τεχνικός είπε πως δεν είναι κάτι να γίνει μεταφορά του server σε άλλο μηχάνημα όταν θα το έχουμε. Από την άλλη υπάρχει μόνο ένα windows μηχάνημα και όλα τα υπόλοιπα είναι apple που έτσι και αλλιώς είναι ανοιχτά 24 ώρες.

Δεν έχω εμπειρία σε Mac server και δεν μπορώ να πω αν θα βολέψει ή αν θα δημιουργήσει προβλήματα. Θα το δω στην πράξη τώρα :)

Μέχρι σήμερα είχα την φοβία μην βρούμε πρόβλημα στην εγκατάσταση λόγο του MDM αλλά όπως φαίνεται δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα από αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kormos είπε

Περιβάλλον Windows x86 εννοείς, γιατί υπάρχει Windows on ARM, όπου εκεί ο "τεχνικός" τα βρήκε σκούρα.

Τέλος παντων ,υπάρχουν ήδη Docker λύσεις για ERP , απλά μέχρι να εξοικειθουν οι εταιρείες με τα σύγχρονα σύστηματα server που είναι hardware agnostic θα περάσει χρόνος...

Επεξ/σία από atheatos
  • Λύση
Δημοσ.

Βάλε ρε συ το docker desktop στο mac με την σωστή αρχιτεκτονική της cpu σου.
Μετά πάρε ένα δωρεάν κλειδί για το portainer (gui για το docker) https://www.portainer.io/take-3 για να έχεις το business edition και όχι το community.
Αφού τρέχει το docker desktop στο mac, άνοιξε το τερματικό και δώσε:

docker volume create portainer_data
docker run -d -p 9443:9443 --name portainer \
    --restart=always \
    -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock \
    -v portainer_data:/data \
    portainer/portainer-ee:latest

μετά μπορείς να πας από browser: https://localhost:9443 και να κάνεις την διαδικασία για admin password και να περάσεις το s/n που πήρες από την σελίδα του portainer.

Όταν μπεις τελικά στο GUI και στον host σου, πας αριστερά που λέει "stacks" και κάνεις ένα νέο και το ονομάζεις πχ "mssql2022"
και πας από κάτω και κάνεις paste αυτό:

services:
  sqlserver:
    image: mcr.microsoft.com/mssql/server:2022-latest
    container_name: sqlserver
    environment:
      - ACCEPT_EULA=Y
      - MSSQL_PID=Enterprise  # Or any other edition like Standard, depending on your license
      - MSSQL_PRODUCT_KEY=your_serial_number_here  # Replace with your actual product key
      - MSSQL_SA_PASSWORD=YourStrongPasswordHere  # Replace with a secure password
    ports:
      - "1433:1433"  # SQL Server default port
    volumes:
      - sqlserver_data:/var/opt/mssql  # Persist database data

volumes:
  sqlserver_data:
    driver: local

Πατάς deploy από κάτω, το αφήνεις να κατεβάσει το Image και είσαι έτοιμος.
Υποθέτω ότι θα έχεις ήδη στατικές IP και ξέρεις πως θα το συνδέσεις με το VM.
Αν θες άλλη έκδοση, πχ 2025 κτλ απλά τροποποιείς τα αντίστοιχα πεδία.
Μετά αν θες να σου κάνει και autoupdates εντελώς αυτόματα με το που βγάλει updated image η microsoft, κάνε ένα νέο stack, ονόμασε το "watchtower" και κάνε paste αυτό:

services:
  watchtower:
    image: containrrr/watchtower
    hostname: My mac host
    volumes:
      - /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock
    command: --interval 30
    restart: unless-stopped

Αυτό θα κοιτάει αυτόματα για κάθε νεότερο image από ότι docker τρέχεις, το κατεβάζει αυτόματα και το κάνει deploy αλλά δεν δίνει προειδοποίηση. Επίσης αν αλλάζει κάτι στο config του image και κάνει autoupdate παίζει και να μην τρέχει μετά αλλά δεν έχει πρόβλημα με το ms sql, το λέω γενικά να το ξέρεις σαν προειδοποίηση.

• Thanks 1
Δημοσ.

@comfuzio Φίλε τι να πω ο οδηγός σου πολύ καλός και σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες για να τον γράψεις τόσο αναλυτικά.

Θα το κάνω και θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα!

1 ώρα πριν, comfuzio είπε

Υποθέτω ότι θα έχεις ήδη στατικές IP και ξέρεις πως θα το συνδέσεις με το VM.

Στατικές IP δεν έχω αλλά έχει γίνει η αίτηση για στατική. Το κομμάτι σύνδεσης από το VM (parallels) θα το κάνει ο τεχνικός του ERP. Εγώ θα κάνω τα βήματα ώστε να μπορέσει να τρέξει το SQL μέσα από το VM για να μπορέσει να τρέξει το λογισμικό τους. Αυτός προσπαθούσε να εγκαταστήσει το SQL 2022 απλά μπαίνοντας στο VM αλλά του έβγαζε σφάλματα στην εγκατάσταση γιατί τα έκανε όπως θα τα έβαζε σε ένα windows pc.

Δημοσ.
1 minute ago, katehaki said:

@comfuzio Φίλε τι να πω ο οδηγός σου πολύ καλός και σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες για να τον γράψεις τόσο αναλυτικά.

Θα το κάνω και θα σε ενημερώσω για το αποτέλεσμα!

Στατικές IP δεν έχω αλλά έχει γίνει η αίτηση για στατική. Το κομμάτι σύνδεσης από το VM (parallels) θα το κάνει ο τεχνικός του ERP. Εγώ θα κάνω τα βήματα ώστε να μπορέσει να τρέξει το SQL μέσα από το VM για να μπορέσει να τρέξει το λογισμικό τους. Αυτός προσπαθούσε να εγκαταστήσει το SQL 2022 απλά μπαίνοντας στο VM αλλά του έβγαζε σφάλματα στην εγκατάσταση γιατί τα έκανε όπως θα τα έβαζε σε ένα windows pc.

Παρακαλώ, τα έχω έτοιμα γιατί τα έχω φτιάξει σε linux αλλά κοίταξα με το chatgpt και δεν έχουν διαφορά οι εντολές.
Για τις στατικές ΙΡ εννοώ μέσα στο lan όχι του internet. Καλύτερα να περάσετε τις mac address από τα μηχανήματα στο router στον DHCP server του router να δίνει αυτός στατικές, τουλάχιστον σε αυτά που θα είναι servers.
Με τον τρόπο που λέω ο ms sql server θα τρέχει έξω από το VM σε απομόνωση του docker και θα μπορείτε να έχει πρόσβαση σε αυτόν μόνο με την ΙΡ και την port (1433) που ορίσαμε πιο πάνω. Δεν θέλει καμία άλλη ενέργεια, τρέχει πολύ εύκολα.

Να τονίσω μόνο να παίρνετε backups ότι μέθοδο και να κάνετε τελικά

• Thanks 1
Δημοσ.

Με έκανες να θέλω να τα δοκιμάσω τώρα χαχαχα.

Σχετικά με τα backups που ανέφερες σίγουρα αν τρέξει σωστά αυτό θα βάλω το time machine να κάνει τακτικά μόνο του backup.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/11/2024 στις 11:58 ΜΜ, katehaki είπε

Με έκανες να θέλω να τα δοκιμάσω τώρα χαχαχα.

Σχετικά με τα backups που ανέφερες σίγουρα αν τρέξει σωστά αυτό θα βάλω το time machine να κάνει τακτικά μόνο του backup.

Στις 14/11/2024 στις 11:41 ΜΜ, comfuzio είπε

Παρακαλώ, τα έχω έτοιμα γιατί τα έχω φτιάξει σε linux αλλά κοίταξα με το chatgpt και δεν έχουν διαφορά οι εντολές.
Για τις στατικές ΙΡ εννοώ μέσα στο lan όχι του internet. Καλύτερα να περάσετε τις mac address από τα μηχανήματα στο router στον DHCP server του router να δίνει αυτός στατικές, τουλάχιστον σε αυτά που θα είναι servers.
Με τον τρόπο που λέω ο ms sql server θα τρέχει έξω από το VM σε απομόνωση του docker και θα μπορείτε να έχει πρόσβαση σε αυτόν μόνο με την ΙΡ και την port (1433) που ορίσαμε πιο πάνω. Δεν θέλει καμία άλλη ενέργεια, τρέχει πολύ εύκολα.

Να τονίσω μόνο να παίρνετε backups ότι μέθοδο και να κάνετε τελικά

Μιας και σας βλέπω ειδικούς…στο mac πως γίνεται να συνδεθούμε απομακρυσμένα από windows ή iPad;; όπως εχουν τα windows το δικό τους Remote Desktop και δεν έχεις κανένα λασκάρισα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

Μιας και σας βλέπω ειδικούς…στο mac πως γίνεται να συνδεθούμε απομακρυσμένα από windows ή iPad;; όπως εχουν τα windows το δικό τους Remote Desktop και δεν έχεις κανένα λασκάρισα

https://support.apple.com/el-gr/guide/remote-desktop/apdf49e03a4/mac

Δημοσ.
11 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

το anydesk δεν σου κάνει?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, katehaki είπε

το anydesk δεν σου κάνει?

1 ώρα πριν, J0hn82 είπε

Οποιοσδήποτε VNC client είναι συμβατός.

Έχω δοκιμάσει AnyDesk, supreme , teamviewer και όλα μα όλα πατάς να ανοίξεις παράθυρο και αργεί πολύ…το μόνο που είναι σε καλύτερη κατάσταση είναι το RustDesk αλλά όταν γράφω κείμενα από το iPad δεν μπορώ να βρω τον τόνο στις λέξεις..ακόμα και από windows pc όταν συνδέομαι πάλι έχω λαγκαρισματα με όλα τα προγραμματα

ενώ όταν συνδέομαι από το iPad στο windows pc δουλεύει απίστευτα γρήγορα και όλα δουλεύουν τελεια

ψάχνω να βρω ένα πρόγραμμα που να δουλεύει σωστά χωρίς λαγκαρισματα όπως το windows Remote Desktop σε windows pc(ακομα και από το iPad)

Η σύνδεση στο ίντερνετ από το mac είναι 100mbps και από το iPad όταν συνδέομαι είναι 200mbps

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...