Προς το περιεχόμενο

Apple και ERP προτάσεις

katehaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στη δουλειά μου είναι να βάλουμε ERP της Epsilon αρχικά γιατί μας είχαν πει ότι μπορούμε και σε Mac να τρέχουμε την εφαρμογή τους.
Το πρόβλημα είναι ότι μετά από κουβέντα που είχα με τον τεχνικό μου είπε πως καλύτερα είναι να τρέχει από windows με το parallels. Έχουμε και laptop windows για εφαρμογές που σπάνια λειτουργούμε και δεν είναι συμβατές σε Mac και μας είπε ότι θα είναι καλύτερα να τρέχει στο windows laptop το client για να κόβει παραστατικά κλπ και για server να έχουμε ένα MacBook m2 8gb που θα τρέχει 24ωρες με ανοιχτό το parallels.

Η απορία μου είναι για αρχή αν αξίζει να πληρώνουμε συνδρομή για το parallels και αν ένα MacBook με 8gb ram αξίζει να κάνει αυτή τη δουλειά. Το ιδανικό θα ήταν να μην αναγκαζόμασταν να έχουμε windows γενικότερα αλλά μας εξήγησαν ότι αυτό μόνο πρόβλημα θα είναι.
Από την άλλη να πάρουμε ένα δυνατότερο μηχάνημα πχ Mac Mini m4 16 ή 24GB με την λογική να κρατήσει χρόνια χωρίς να μας σπάσει τα νεύρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, katehaki είπε

Στη δουλειά μου είναι να βάλουμε ERP της Epsilon αρχικά γιατί μας είχαν πει ότι μπορούμε και σε Mac να τρέχουμε την εφαρμογή τους.
Το πρόβλημα είναι ότι μετά από κουβέντα που είχα με τον τεχνικό μου είπε πως καλύτερα είναι να τρέχει από windows με το parallels. Έχουμε και laptop windows για εφαρμογές που σπάνια λειτουργούμε και δεν είναι συμβατές σε Mac και μας είπε ότι θα είναι καλύτερα να τρέχει στο windows laptop το client για να κόβει παραστατικά κλπ και για server να έχουμε ένα MacBook m2 8gb που θα τρέχει 24ωρες με ανοιχτό το parallels.

Η απορία μου είναι για αρχή αν αξίζει να πληρώνουμε συνδρομή για το parallels και αν ένα MacBook με 8gb ram αξίζει να κάνει αυτή τη δουλειά. Το ιδανικό θα ήταν να μην αναγκαζόμασταν να έχουμε windows γενικότερα αλλά μας εξήγησαν ότι αυτό μόνο πρόβλημα θα είναι.
Από την άλλη να πάρουμε ένα δυνατότερο μηχάνημα πχ Mac Mini m4 16 ή 24GB με την λογική να κρατήσει χρόνια χωρίς να μας σπάσει τα νεύρα?

Local η εγκατάσταση θα είναι ή Cloud?

Cloud θα είναι. Αλλά αν έχω καταλάβει καλά το MacBook που θα είναι ο server θα τρέχει εφαρμογή τους γιατί ανέφεραν ότι θα είναι καλό να κάνουμε συχνά backup.

55 λεπτά πριν, katehaki είπε

Cloud θα είναι. Αλλά αν έχω καταλάβει καλά το MacBook που θα είναι ο server θα τρέχει εφαρμογή τους γιατί ανέφεραν ότι θα είναι καλό να κάνουμε συχνά backup.

Αν είναι cloud τη σχέση έχει η local εγκατάσταση;

Αν θες λίγο πιο συγκεκριμένα, μην και βγει άκρη. Ποια έκδοση σου έχουν αναφέρει;

23 λεπτά πριν, kormos είπε

Αν είναι cloud τη σχέση έχει η local εγκατάσταση;

Αν θες λίγο πιο συγκεκριμένα, μην και βγει άκρη. Ποια έκδοση σου έχουν αναφέρει;

Pylon standard είναι το πρόγραμμα αλλά ως τώρα δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον τεχνικό τους.

1 ώρα πριν, katehaki είπε

Pylon standard είναι το πρόγραμμα αλλά ως τώρα δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον τεχνικό τους.

Εγώ θα πρότεινα αρχικά να μιλήσεις με τον δικό σου τεχνικό και μετά να έρθει σε επαφή μέσω εσένα με την υποστήριξη της Epsilon ώστε να τα ζυγίσετε καλά για το τι μηχανήματα είναι σωστό να υπάρχουν ώστε να λειτουργήσει σωστά.

Όπως βλέπω γίνεται εγκατάσταση σε local server και μετά από τις έξτρα θέσεις μες client

• Like 1

Στις 1/11/2024 στις 11:57 ΜΜ, katehaki είπε

Pylon standard θα γίνει εγκατάσταση σε υπολογιστή και θέλει windows γιατί απ όσο ξέρω δεν υποστηρίζει mac(μπορεί να κάνω και λάθος)…ο σέρβερ λογικά θα στηθεί σε MySQL οπότε και θέλει windows…το θεωρώ λίγο ξόδεμα χρημάτων να πάρετε για σέρβερ mac και να βάλετε parallels ώστε να τρέχει σωστά…

άμα ήταν cloud θα σ έλεγα πάρε mac όπως έκανα και εγώ στην 2η δουλειά…

• Like 1

22 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

Pylon standard θα γίνει εγκατάσταση σε υπολογιστή και θέλει windows γιατί απ όσο ξέρω δεν υποστηρίζει mac(μπορεί να κάνω και λάθος)…ο σέρβερ λογικά θα στηθεί σε MySQL οπότε και θέλει windows…το θεωρώ λίγο ξόδεμα χρημάτων να πάρετε για σέρβερ mac και να βάλετε parallels ώστε να τρέχει σωστά…

άμα ήταν cloud θα σ έλεγα πάρε mac όπως έκανα και εγώ στην 2η δουλειά…

Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ εκεί μπερδεύτηκα γιατί αρχικά μου είχαν πει πως θα είναι cloud αλλά θα υπάρχει και λογισμικό για να καταχωρούμε προϊόντα κλπ. Αύριο θα μιλήσω με τον τεχνικό τους να δω τι έχει να πει και αυτός αλλά όπως το βλέπω λογικά θα πρέπει να στηθεί σε windows μηχάνημα και ίσως με windows server. Δεν έχω την εμπειρία πάνω σε servers αλλά αν δεν κάνω λάθος και αυτά αλλά και τα Mac κοστίζουν ακριβά.

5 λεπτά πριν, katehaki είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ εκεί μπερδεύτηκα γιατί αρχικά μου είχαν πει πως θα είναι cloud αλλά θα υπάρχει και λογισμικό για να καταχωρούμε προϊόντα κλπ. Αύριο θα μιλήσω με τον τεχνικό τους να δω τι έχει να πει και αυτός αλλά όπως το βλέπω λογικά θα πρέπει να στηθεί σε windows μηχάνημα και ίσως με windows server. Δεν έχω την εμπειρία πάνω σε servers αλλά αν δεν κάνω λάθος και αυτά αλλά και τα Mac κοστίζουν ακριβά.

Ως τώρα τι πρόγραμμα έχεις; Επίσης να ξέρεις το pylon το παρουσιάζουν ως ένα πρόγραμμα με πολλές λειτουργίες αλλά έχει και πολλές δυσλειτουργίες…επίσης το παρουσιάζουν σαν φθηνό σε σχέση με τον ανταγωνισμο αλλά έχει πάρα πολλά έξτρα που τα πληρώνεις…

15 λεπτά πριν, arxontas2323 είπε

Ως τώρα τι πρόγραμμα έχεις; Επίσης να ξέρεις το pylon το παρουσιάζουν ως ένα πρόγραμμα με πολλές λειτουργίες αλλά έχει και πολλές δυσλειτουργίες…επίσης το παρουσιάζουν σαν φθηνό σε σχέση με τον ανταγωνισμο αλλά έχει πάρα πολλά έξτρα που τα πληρώνεις…

Τώρα δεν έχω κανένα πρόγραμμα. Καλά το φθηνό είναι σχετικό γιατί αν δεν κάνω λάθος είναι το ακριβότερο της αγοράς αυτό και της softone. 
Είδα έναν τιμοκατάλογο με έξτρα υπηρεσίες που θέλουν ένα σκασμό λεφτά και τα βάλαμε κάτω να δούμε με βάση τις ανάγκες με τι θα ξεκινήσουμε.

Το αστείο είναι ότι η επιλογή της epsilon έγινε γιατί ήταν από αυτές που είχαν υποστήριξη σε Mac και ότι μηχάνημα έχουμε είναι apple... αλλά να που φτάσαμε τώρα χαχαχα

Τελευταία χρονιά ανέβασαν και τιμές…το πρόβλημα δεν είναι το μόνο το έξτρα κόστος…το πρόβλημα είναι οι ώρες που πρεπει να αγοράσεις για να σου φτιάξουν κάτι στο πρόγραμμα και δεν μπορούν τελικά…για αυτό έγραψα πολλές δυσλειτουργίες…γενικά καλή επιτυχία και πολύ  πολύ υπομονή εύχομαι….αν έχει αλλάξει κάτι με τα mac να το γράψεις σε παρακαλώ…αλλά λύση δεν είναι τα parallels…

• Like 1

Όπως τα βλέπω και εγώ είδα ότι από εκεί ζουν από τις εργατοώρες για να στήσουν και για να αντιμετωπίσουν προβλήματα με βλέπω να επιλέγω κανένα windows server που λογικά θα τους είναι πολύ ευκολότερο στο να το σετάρουν. 

Θα επανέλθω αύριο αφού μιλήσω πρώτα με τον τεχνικό τους να δω και εγώ τι θα προτείνει.

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...