Προς το περιεχόμενο

Οι γάτες σας τι τρώνε πέρα από ξηρά τροφή;

paoke9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 31/10/2024 στις 9:43 ΜΜ, paoke9 είπε

Δεν τρώει κονσέρβες, μόνο λίγες μπουκιές αν την ταισεις με κουτάλι (αλλιώς ούτε μπουκιά συνήθως, μόνο θα γλύψει το υγρό)

Δοκίμασε αντί για κονσέρβα με μπουκιές να της δώσεις κονσέρβα πατέ ή μους.

Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείς να σαμποτάρεις τον εαυτό σου βέβαια.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

20 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Εμενα τρωει την ξηρα τροφη της με χαρα.

Και καμια φορα της βαζω και λιχουδιες υγρης τροφης

αλλα τρωει και μεγειρευτα φαγητα.

Για ψαρια μουρλαινεται...

Επισης και απο τυρια τρωει μονο blue cheese και milner :P

ac5b7e80-34ea-40f4-a806-69e1aa3bf57e.jpeg

Μην της δίνεις καθόλου τυριά, ούτε γάλα, άσχετα αν το πίνει, μπορεί να της προκαλέσει στομαχικά. Εκτός κι αν είναι ειδικά προϊόντα για γάτες αυτά, όχι από αυτά που τρώει ο άνθρωπος. 

11 ώρες πριν, vali είπε

Εγώ πάντως θυμάμαι η γιαγιά μου τον γάτο τον έδινε περισσεύματα από την κουζίνα (δεν υπήρχαν και γάτο τροφές τότε).Σήμερα πάλι βλέπω γύρω από τους κάδους σκουπιδιών μπολάκια με γατοτροφή, αλλά οι γάτες ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό.

αλλες εποχες τοτε...στα χωρια εδιναν περισσευματα. οι γατες ετρωγαν και απο διπλανα σπιτια ή οτι εβρισκαν στην φυση.

Στην γειτονια μου βαζουν πολλοι ξηρα τροφη στις γατες αλλα οταν εχω περισσευμα ψαρια μια χαρα τα τρωνε και αυτα.

Οι οικοσιτες γατες πλεον εχουν μαθει να τρωνε κυριως γατοτροφες.

• Like 2

Θα βρεις μάρκες που της αρέσει το κρέας κ γεύση μια χαρά θα φάει κονσέρβες έτσι είναι και ο γατος μου. Εκλεκτικός και ασύμφορος του αρέσουν οι ακριβές...α και είναι αδιάφορος για το ανθρώπινο φαγητό, εκτός και έλθει πλάϊ μου και σκουντήσει θα φάει απο το χέρι μου σπάνια αυτό

20 ώρες πριν, Apostolis9 είπε

...και η θηλυκιά τα γλυκά. (!!!)

Αυτό το έχω παρατηρήσει και στη δικιά μου τη θηλυκιά, αν έχω κάποιο γλυκό στο τραπέζι, θα έρθει κοντά, θα μυρίσει και θα αρχίσει να τσιμπολογάει, την απομακρύνω αμέσως βέβαια, αφού δεν κάνει να τρώνε γλυκά. Ο αρσενικός δεν τα αγγίζει καν. 

Ο γατος που είχαμε παλιά, ανέβαινε επανω στην μάνα μου όταν έπινε τον καφέ της και μύριζε το ποτήρι. Ποτέ δεν ήπιε βέβαια, απλά μύριζε και έφευγε μετά. 

• Like 1

4 ώρες πριν, mariosnik_ είπε

Ο γατος που είχαμε παλιά, ανέβαινε επανω στην μάνα μου όταν έπινε τον καφέ της και μύριζε το ποτήρι. Ποτέ δεν ήπιε βέβαια, απλά μύριζε και έφευγε μετά. 

ο δικός μου πίνει το εβαπορε απο την κούπα όσο ετοιμάζεται ο καφές! 

• Haha 2

Ελεύθερη σίτιση με καλή κροκέτα, και bonus ένα γεύμα κάθε βράδυ με κονσέρβα. Θεωρώ ότι είναι best of both worlds, διότι παίρνω τα οφέλη από την ελεύθερη σίτιση (μη - ανταγωνισμός για το φαγητό, ευκολία αν λείψω, κ.λπ), και ταυτόχρονα παίρνουν και παραπάνω υγρασία μέσω της υγρής, που κυρίως για τον αρσενικό είναι must. 

Εννοείται ότι κατά τις 6-7 το απόγευμα αρχίζει το νιαούρισμα για να τους δώσω κονσέρβα! :P

Παλιότερα τους έδινα κονσέρβα και το πρωί, αλλά κόπηκε διότι με ξυπνούσαν από τις 5.30 - 6 για να φάνε. 

• Like 1

Δεν νομίζω ότι η μονοτονία στη διατροφή απασχολεί και πολύ τις γάτες. Τουλάχιστον όχι όλες, κι εσένα η δική σου δε δείχνει να καίγεται. Είσαι τυχερός που μπορείς να φας χωρίς κάποιον να ζητιανεύει δίπλα σου και που δεν χρειάζεται να φυλάς ΟΛΑ τα τρόφιμα σε ντουλάπια. (Ο γάτος στον οποίο αναφέρομαι είχε φτάσει σε σημείο να ανοίξει συσκευασία και να φάει ωμό τραχανά)

Εφόσον πάντως το βάρος της είναι νορμάλ και η ξηρά τροφή που τρώει πλήρης, πειραματίσου όσο σε παίρνει η τσέπη σου με κονσέρβες της ίδιας μάρκας ή παρόμοιων συστατικών όπως η ξηρά. Κυρίως για να καλύψεις καλύτερα το θέμα της ενυδάτωσης. 

Αν δεν φάει και τις επόμενες, κατέβασέ τες σε αδέσποτες, κρίμα στα σκουπίδια :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...