Προς το περιεχόμενο

Οι γάτες σας τι τρώνε πέρα από ξηρά τροφή;

paoke9

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γάλα σε ενήλικη γάτα απόφυγέ το, αποκτούν δυσανεξία από μία ηλικία και μετά. Κροκέτες τις καλύπτουν πλήρως, απλώς που και που καμιά υγρή τροφή για ποικιλία. Από φρέσκα φαγητά θα δείξουν από μόνα τους προτιμήσεις αλλά πάντα βραστά κρεάτα/πουλερικά/ψάρια χωρίς λάδια και μπαχαρικά. Μαγειρευτά σάλτσες και σχετικά ποτέ για μακροημέρευση.Treats μόνο επώνυμα και σε μικρές ποσότητες σε συνδιασμό με αφορμή καποιας ανταμοιβής  π.χ. για καλή συμπεριφορά για ήρεμη συμβίωση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα δικά μου είναι παμφάγα, ότι πατέ ή υγρή και να τους βάλω το τρώνε, ότι κροκέτα υπάρχει την εξαφανίζουν.

Ο αρσενικός τρώει χωρίς αύριο, η θηλυκιά είναι πιο μεζεμένη αλλά τρώει κι αυτή.

Γατοτροφή δεν έχουν αφήσει ποτέ, τα ταϊζω μόνο τις τροφές τους, μάλλον το φαγητό έχει να κάνει με τις ράτσες, άλλες τρώνε πολύ άλλες πιο λίγο και κάποιες είναι εκλεκτικές.

IMG_20240510_170418.jpg

• Like 2

O δικός μας έχει τάση για παχυσαρκία (όπως όλα τα στειρωμένα αρσενικά) οπότε Purina Obesity Management κροκέτες συν κονσέρβες πατέ Gourmet Gold. Δεν τρώει ψάρια αλλά κάνει σαν παλαβός για κονσέρβα τόνο Σκλαβενίτη αυτή με το νερό.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Είμαι ο μόνος που νομίζω πως αν την κάνεις διαίτα 1-2 ημέρες θα μάθει να τρώει τα πάντα;.

ναι

επίσης πολλες φορές αν χανουν ετσι ξαφνικα την ορεξη τους για τροφή προμυνηει κακά ιατρικά μαντάτα.

τρεχουμε να κανουμε εξετάσεις για να ειμαστε πάντα καλυμένοι.

Επεξ/σία από digitalarchive

25 λεπτά πριν, digitalarchive είπε

ναι

επίσης πολλες φορές αν χανουν ετσι ξαφνικα την ορεξη τους για τροφή προμυνηει κακά ιατρικά μαντάτα.

τρεχουμε να κανουμε εξετάσεις για να ειμαστε πάντα καλυμένοι.

Είχα γάτο για 16 χρόνια,δεν ήταν εσώκλειστος σε διαμέρισμα και τον είχα μάθει να τρώει ξηρά τροφή και καμιά φορά καμια λιχουδιά, όταν έκανε κόλπα με την τροφή απλά μείωνα την ποσότητα,ο νηματοθέτης δεν είπε ότι έχει χάσει την όρεξη της, απλά ότι η γάτα του είναι επιλεκτική και τρώει ότι τρώει και αυτός,για εμένα είναι θέμα συμπεριφοράς, ενοείται ότι αν υπήρχε θέμα υγείας και δεν έτρωγε τίποτα πρέπει να την πάει στον κτηνίατρο.

1 hour ago, Barbattilas said:

Μόνο εγώ έχω γάτα που δεν τρώει ψάρια ούτε γενικά θαλασσινά;

Οχι. Πηγα να δωσω στη δικια μου μπακαλιαρο και μου εριξε βλεμμα σαν να της σκοτωσα τη μανα.

1 ώρα πριν, cpc464 είπε

Είμαι ο μόνος που νομίζω πως αν την κάνεις διαίτα 1-2 ημέρες θα μάθει να τρώει τα πάντα;.

δίαιτα όχι , απλά αφήνεις ξηρά τροφή , κάποια στιγμή θα τη συνηθίσει

Δυστυχώς πολλοί την πατάνε και δίνουν κονσέρβες/μαγειρευτά και μετά δεν τρώνε ξηρή τροφή (το ίδιο και σε σκυλιά)

19 λεπτά πριν, korakios είπε

δίαιτα όχι , απλά αφήνεις ξηρά τροφή , κάποια στιγμή θα τη συνηθίσει

Δυστυχώς πολλοί την πατάνε και δίνουν κονσέρβες/μαγειρευτά και μετά δεν τρώνε ξηρή τροφή (το ίδιο και σε σκυλιά)

Είπα δίαιτα, όχι νηστεία, και μου το έχει πει ο κτηνίατρος,χαρακτηριστικά μου είχε δείξει την δοσολογία και μου είχε πει "τόσο θα βάζεις, όλο το άλλο θα βγαίνει στο σκ@το", όσο για τις κονσέρβες/μαγειρευτά συμφωνώ, τους έδινε η πεθερά μου, και στο σκυλί και την γάτα και μόνο σερβίτσιο στο τραπέζι δεν τους βγάζαμε.

• Like 1

Εγώ πάντως θυμάμαι η γιαγιά μου τον γάτο τον έδινε περισσεύματα από την κουζίνα (δεν υπήρχαν και γάτο τροφές τότε).Σήμερα πάλι βλέπω γύρω από τους κάδους σκουπιδιών μπολάκια με γατοτροφή, αλλά οι γάτες ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό.

• Like 1

Έχω 2 γάτες. Μία στειρωμένη θηλυκιά και έναν αστείρωτο αρσενικό. Περίπου 10 ετών και οι 2.

Εδώ και 5-6 κάνω 3-4 μεγάλες αγορές διαδικτυακά ετησίως, για να συμφέρει, μιας και οι τιμές στα pet shop έχουν ξεφύγει. Για ξηρή τροφή, από τότε που ακρίβυνε υπέρμετρα η Royal Canin, καταλήξαμε στην Sanabelle, η οποία είναι πολύ vfm και καλής ποιότητας.

Οι γάτες πάντα έχουν ξηρή τροφή σε ένα μπολ και κάθε μέρα, περίπου μεταξύ 11:00:11:30, τρώνε από μισό φακελάκι υγρή τροφή (είτε Felix, είτε Whiskas, αναλόγως τις προσφορές). Ενστικτωδώς, καταλαβαίνουν πότε είναι αυτή η στιγμή της μέρας και είναι σε ένταση. 😅

Επίσης, ο αρσενικός γουστάρει απίστευτα τις ελιές και τα πατατάκια και η θηλυκιά τα γλυκά. (!!!)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...