Προς το περιεχόμενο

Απογοητευτικό ντεμπούτο για τους επεξεργαστές Core Ultra 200S της Intel

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

6 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

...Β650 είχε στα 100 ευρώ απο το 23... επίσης οι μητρικές της AMD "κρατάνε" και για μελλοντικούς επεξεργαστές της intel αλλάζουν κάθε 3 και λίγο οπότε και φθηνή να πάρεις θα χρειαστείς πάλι να ξαναπάρεις άλλη αν αλλάξεις επεξεργαστή + ότι έχουν όλα τα features (όπως την δυνατότητα OC ή ECC μνήμης κτλ) ακόμη και οι πιο φθηνές μητρικές και επεξεργαστές στην AMD.

Έχεις δίκιο για τις μητρικές, και ότι η AMD θα κρατήσει το ΑΜ5 μέχρι το 2027, ενώ οι άλλοι σε βάζουν να τα ξανααγοράζεις όλα, όμως αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος, η άλλη είναι, μεσα σε αυτά τα χρόνια που θα βγάλεις 3-4 γενιές να δίνεις και μια ουσιαστική βελτίωση γενιά με γενιά, γιατί αν πάνε και οι επόμενες γενιές έτσι όπως πήγε από 7000 σε 9000 δεν βλέπω κανένα ουσιαστικό όφελος. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, evark είπε

Έχεις δίκιο για τις μητρικές, και ότι η AMD θα κρατήσει το ΑΜ5 μέχρι το 2027, ενώ οι άλλοι σε βάζουν να τα ξανααγοράζεις όλα, όμως αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος, η άλλη είναι, μεσα σε αυτά τα χρόνια που θα βγάλεις 3-4 γενιές να δίνεις και μια ουσιαστική βελτίωση γενιά με γενιά, γιατί αν πάνε και οι επόμενες γενιές έτσι όπως πήγε από 7000 σε 9000 δεν βλέπω κανένα ουσιαστικό όφελος. 

Είναι διαδοχικές γενιές και υπάρχει διαφορά αλλά σαν διαδοχικές όχι τεράστια αν και εγώ βλέπω μια μεγάλη στους 3D γιατί τώρα λένε επειδή γυρίσανε την 3D cache ανάποδα (δεν ειναι στο die αλλά απο κάτω) δεν ειναι τόσο ευαίσθητη στις θερμοκρασίες και θα επιτρέπει OC που ειναι κάτι σημαντικό απο μόνο + ότι θα έχει έστω και λίγο καλύτερες επιδόσεις . μπορεί επίσης κάποιος να ξεκίνησε με έναν 7600 ας πούμε και τώρα να θέλει να βάλει έναν 9900x που σαφώς και έχει πολύ μεγαλύτερη διαφορά (απλά τα ομόλογα μοντέλα πχ 9900 με 7900 έχουν μικρότερη) κτλ 

+ κάτι μου λέει ότι θα προσθέσουν CU dimm συμβατότητα τουλάχιστον για τα νέα μοντέλα x3d που και αυτό ειναι επιπλέον διαφορα.

μέχρι το 2027 θα βγουν και οι 10000 ή όπως θα λέγονται τότε που πάλι θα ειναι συμβατές με τις τωρινές και σίγουρα θα έχουν πιο αισθητή διαφορά απο τους 7000

6 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

μέχρι το 2027 θα βγουν και οι 10000 ή όπως θα λέγονται τότε που πάλι θα ειναι συμβατές με τις τωρινές και σίγουρα θα έχουν πιο αισθητή διαφορά απο τους 7000

Ελπίζω να είναι έτσι, γιατί καλομάθαμε με το ΑΜ4 και τις σημαντικές βελτιώσεις από γενιά σε γενιά και μας κακοφαίνεται τωρα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Το Β660 βγηκε το 2022 και μεχρι το 2024 ειχε 3 γενιες 12th 13th 14th.
To Β650 βγηκε το 2022 και μεχρι το 2024-25 ειχε 2 γενιες Ryzen 7000 9000.
Το ποτε θα αλλαξεις μητρικη και επεξεργαστη δεν εξαρταται απο το ποσες γενιες μπορει να παρει, εξαρταται απο το τι θες και το ποσα χρηματα διαθετεις.
Πχ μπορει καποιος το 2022 να πηρε B660 και 12900k και να μην τον ενδιαφερει το αν μπορει να βαλει 13th 14th.
Μπορει καποιος να αλλαζει μητρικη γιατι θελει ολα τα νεα features και δεν τον ενδιαφερει αν η παλια του μητρικη μπορει να παρει αλλες 18 γενιες γιατι αυτος θελει να παει σε Pci e 6.0, DDR6 και USB 4.0 και δεν τον ενδιαφερει αν θα χασει 120€ της παλια μητρικης.
Μπορει καποιος να μη εχει τα χρηματα να αλλαζει επεξεργαστη καθε χρονο και να τον αλλαζει καθε 6 χρονια οποτε η παλια του μητρικη ετσι και αλλιως δεν ειναι συμβατη με τους νεους επεξεργαστες.
Το οτι καποιος μπορει να πηρε ενα Β450 το 2018 και το 2024 μπορει να βαλει Ryzen 5600 δεν σημαινει οτι η πλατφορμα εχει ακομα ζωη απλα συμβιβαζεται με σαπακια.

φιλε μου ολοι αυτοι οι επεξεργαστες που περιγραφεις ειναι της ιδιο chip. H Intel απλα παιζει με τα ονοματα οπως εχουν κανει ολοι οι κατασκευαστες chip κατα καιρους...  

Επεξ/σία από gala1973

Στις 1/11/2024 στις 7:53 ΠΜ, anax111 είπε

Κάποια reviews που είδα πάντως από testers στο διαδίκτυο ήταν απογοητευτικά. Οι περισσότεροι δεν βλέπουν λόγο αγοράς των συγκεκριμένων CPUs.

Οι περισσότεροι έχουν πάρει παλιός μετρήσεις. Δες το review του Μπιτζιοπουλου (hardware busters) και του Gamer Nexus.  Όσον αφορά το gaming δε αξίζουν αλλά δε όλα τα άλλα σιναι εξαιρετικοί.

Στις 1/11/2024 στις 5:17 ΜΜ, evkar είπε

Λοιπόν , νεότερα από το μέτωπο. 

Κατά γενική ομολογία το launch των Arrow ήταν , το λιγότερο, απογοητευτικό ,έως τραγικό. Οι πωλήσεις πλήρης απογοήτευση. Επειδή λοιπόν πρέπει να υπάρχει κάποια εξήγηση, αφού οι Arrow δεν είναι κακοί επεξεργαστές, αναλυτές , στο hardwarebusters και αλλού , υποστηρίζουν ότι ήταν μεγάλο λάθος η αλλαγή socket. Έπρεπε να μείνει στο 1700, και απλά ο χρήστης να κοτσάρει επάνω τον νέο επεξεργαστή και τέλος. Εδώ λοιπόν την ευθύνη , την έχει ο  ίδιος ο CEO  , o Gelsinger είναι γνωστό ότι είναι αλαζόνας , γιατί είχαν σοβαρές ενδείξεις ότι οι χρήστες ΔΕΝ θα ακολουθήσουν σε περίπτωση νέας αλλαγής socket . Αλλά , ο παλιός ο σκύλος , δύσκολα αλλάζει συνήθειες , νομίζουν ότι μπορεί να επιβληθούν στην αγορά , ενώ δεν μπορούν , γιαυτό και θα βουλιάξουν, ίσως , τελικά.

Από το μέτωπο των GPU τα πράματα δεν ακούγονται καθόλου καλά , η 5090 είναι όντως σούπερ τέρας , 1000αρι τροφοδοτικό σε κάθε περίπτωση , και η 5080 θα είναι μόλις 10% καλύτερη από την 4080 με 300w παραπάνω κατανάλωση , χάλι μαύρο δηλαδή. Ουσιαστικά ο πέτσινος δεν ασχολείται πλέον με τις desktop  GPU, όπως είχαν  προβλέψει έγκυροι αναλυτές (δηλαδή εγώ , τους τα έλεγα στο thread των καρτών γραφικών) , αφού βγάζει τρελλά λ7 από αλλού. Καλά για 5070 και 5060 δεν ξέρουμε καν αν θα βγουν , γιατί ο πέτσινος δεν σπαταλά πόρους και χρήμα για μια αγορά  με μόλις 50% κέρδος. 

Με τις υγείες μας... 

Nova lake και Nvidia 6000 series θα είναι το ψωμί.

Ακόμα μία παταγοδία μυρίζομαι για την Intel. Μπράβο που κατάφερε να μειώσει τα Watt και να κρατήσει την απόδοση αλλά νομίζω ότι διαβάζει τελείως λάθος την αγορά. Μήπως τη συγκεκριμένη γενιά θα είναι πολύ καλύτερη για Λάπτοπ? Χαμηλά Watt, καλύτερες θερμοκρασίες κλπ?

Στις 1/11/2024 στις 4:39 ΜΜ, Hacker?pcs είπε

Ο 5700X3D του 2024 στα 215€ αυτή τη στιγμή που κοντράρει τον i9 285k σε gaming μπαίνει σε Β350 του 2017 και λειτουργεί στο 100%, κάποιος με Zen 1 1600 μπορεί με 215€ να πάει σε επιδόσεις τελευταίας γενιάς σε gaming, nough said.

Τα features δεν ενδιαφέρουν κανέναν σε gaming, δεν είναι σαπάκια οι μητρικές αν δεν έχουν PCIe v7 και USB v6, είναι αδιάφορα στο gaming performance

Πολυ ουτοπικα τα βλεπεις τα πραγματα...
Ωραια τα εικονικα benchmarks αν ειχαν ολοι 4090 και επαιζαν 1080p Low.
Στη πραγματικοτητα και σε ρεαλιστικες αναλυσεις καλως η κακως τα FPS τα δινει η GPU και οχι το CPU.
Kαποιος λοιπον με Β350 και ddr4 δεν κονταρει κανενα απο τα High End συστηματα του 2024-25 γιατι στη καλυτερη να εχει μια 6600xt.
Αυτος που θα παρει 285κ η αυτος που πριν 2-3 χρονια πηρε 12700κ εχει και μια 4070/4080/4090.
Αυτος που θα αγορασει ΣΗΜΕΡΑ CPU , ΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ εχει την top GPU της αγορας τοτε και μονο τοτε θα κοιταξει το κατα ποσο το CPU που θα παρει θα του προσφερει τα μεγιστα FPS.
Aν δεν εχει την TOP GPU της αγορας ,τοτε το καθε ευρουλακι πρεπει να παει στη GPU και οχι στο CPU,διαφορετικα θα καταληξει να εχει εναν 5700x3d η ενα 7800x3d με μια 6600xt/7600.
Eνω καποιος αλλος θα αγορασει ενα ταπεινο 12400f/12600κ και μια 7800xt/7900xt με τα ιδια χρηματα και θα γελαει.
Επισης μη ξεχναμε το γεγονος οτι οποιος εχει στη κατοχη του μια High Εnd GPU (4090,4080,4070Τi Super,7900XTX) Δεν παιζει 1080p αλλα 4Κ και εκει ειτε εχεις 12700κ ειτε εχεις 9999999x3d τα games ειναι GPU bound και οι διαφορες στα FPS ειναι δεκαδικοι.

Στις 1/11/2024 στις 10:03 ΜΜ, Dr_Pepper είπε

Β650 είχε στα 100 ευρώ απο το 23... επίσης οι μητρικές της AMD "κρατάνε" και για μελλοντικούς επεξεργαστές της intel αλλάζουν κάθε 3 και λίγο οπότε και φθηνή να πάρεις θα χρειαστείς πάλι να ξαναπάρεις άλλη αν αλλάξεις επεξεργαστή + ότι έχουν όλα τα features (όπως την δυνατότητα OC ή ECC μνήμης κτλ) ακόμη και οι πιο φθηνές μητρικές και επεξεργαστές στην AMD.

Aυτο ειπα και εγω, περασε 1 χρονος(2022 κυκλοφορισαν) για να δεις μητρικη κατω απο 200€, ολο το 2022 ειχαν 180-200€ τα φθηνοτερα με τις DDR5 επισης να ειναι ακριβες σε σχεση με σημερα.
Που εχουν ολα τα features;
Eχεις δει B650 με PCi-e 5.0;
Oλες 4.0 εχουν για να παρεις 5.0 θες B650E ή X670 που ακομα και σημερα ξεκινανε απο τα 200€.
Αν ριξεις μια ματια και στις M2 θα δεις οτι τα φθηνα B650 εχουν μονο 1 .
Aν θυμαμαι καλα πολλα δεν εχουν ουτε καν USB Type C που ολα τα κινητα πλεον φορτιζουν με Type C.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece

1 ώρα πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Aυτο ειπα και εγω, περασε 1 χρονος(2022 κυκλοφορισαν)

Τέλη 22 (Οκτώβρη νομίζω)

H συγκεκριμένη (δεν ειναι η μόνη απλά ενδεικτικά ) απο τότε που βγήκε στην αγορά ( Μάρτιο 23 δηλαδή 5 μήνες μετά το επίσημο λανσάρισμα) ήταν κάτω απο 200 ευρώ

https://geizhals.eu/asrock-b650m-hdv-m-2-90-mxbla0-a0uayz-a2914109.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk

3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Τέλη 22 (Οκτώβρη νομίζω)

H συγκεκριμένη (δεν ειναι η μόνη απλά ενδεικτικά ) απο τότε που βγήκε στην αγορά ( Μάρτιο 23 δηλαδή 5 μήνες μετά το επίσημο λανσάρισμα) ήταν κάτω απο 200 ευρώ

https://geizhals.eu/asrock-b650m-hdv-m-2-90-mxbla0-a0uayz-a2914109.html?hloc=at&hloc=de&hloc=eu&hloc=pl&hloc=uk

Αναφερομαι παντα για Ελλαδα...

2 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Αναφερομαι παντα για Ελλαδα...

Πάλι δεν νομίζω να είχαμε τεράστια διαφορά αλλά δεν έχω αγοράσει ποτε b650 οπότε δεν ξέρω να σου πω σίγουρα, αυτό που σίγουρα μπορώ να σου πω ειναι πως το τι γίνεται με τις τιμές στην ελλάδα δεν μπορεί να το επηρεάσει άμεσα η AMD

βασικά έψαξα για την ίδια στο skroutz και λέει 169 ευρώ τον μάρτιο... 

image.png.c008d16573e05b744b96f8f213563521.png

27 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Πάλι δεν νομίζω να είχαμε τεράστια διαφορά αλλά δεν έχω αγοράσει ποτε b650 οπότε δεν ξέρω να σου πω σίγουρα, αυτό που σίγουρα μπορώ να σου πω ειναι πως το τι γίνεται με τις τιμές στην ελλάδα δεν μπορεί να το επηρεάσει άμεσα η AMD

βασικά έψαξα για την ίδια στο skroutz και λέει 169 ευρώ τον μάρτιο... 

Nαι οκ βγαινει η νεα πλατφορμα και θα πρεπει να περασουν 7-8 μηνες για να παρεις τις πιο low 170€
Εγω πχ για τετοια μητρικη δεν εδινα ουτε 80€.
Tετοια εποχη ειχα παρει την Asus RoG Strix B660-A Gaming με 190€.

61dd949f6411d2bf46ea6dc2.jpg

51 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Nαι οκ βγαινει η νεα πλατφορμα και θα πρεπει να περασουν 7-8 μηνες για να παρεις τις πιο low 170€

Φίλε μου γιατί το τραβάς απο τα μαλλιά τώρα, δεν θα κάτσω να ψάχνω ιστορικά δεδομένα για 1000 μητρικές κάντο μόνο σου σου δείχνω 1 και σου λέω υπάρχουν και άλλα οπότε ψάξε και δεστα δεν θα τα βάλω εγώ ένα ένα τα screenshot επειδή βαριέσαι να κοιτάξεις...

Επίσης μιλάε για λιγότερο απο 5 μήνες (και αν βάλουμε το γεγονός ότι άλλο πότε ανακοινώθηκε πως κυκλοφορούν απλά και για την συγκεκριμένη σίγουρα υπάρχουν και άλλες 

και εδώ 2 μητρικές MSI PRO (παρόμοιας κατηγορίας μοντέλου) μια για intel μια για AMD και παρόμοιας τιμής (160 ευρώ me thn ATXτης intel να έχει 3 ευρώ παραπάνω και έβαλα mini atx της amd γιατί η ίδια σειρά αλλά σε ATX ειναι ακόμη πιο φθηνή κάτω απο 150!  ) 

Η b650 έχει σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά (ότι δεν ειναι κίτρινο , δεν έχει διαφορά μεταξύ των 2, κάνε copy paste στο google translate ή chatgpt να στο μεταφράσει αλλά επειδή ειναι spec νομίζω δεν χρειάζεται ) 

https://geizhals.eu/?cmp=2824302&cmp=2956850&active=1

στην ελλάδα η συγκεκριμένη b650 έκανε κάτω απο 200 ευρώ τον Φεβρουάριο του 23 δηλαδή ΤΟ ΠΟΛΥ 5 μήνες (πρακτικά όμως λιγότερο απο 4 γιατί αρχές Νοεμβρίου ήταν όντως σε στοκ στην Ευρώπη) 

image.png.2723823db9c42f537804312f03ea7621.png

και ναι για να σε προλάβω μπορεί να βρεις εσύ ένα άλλο ζευγάρι που μεταξύ των 2 της intel να ειναι καλύτερο (αν και δεν νομίζω αν η τιμή ειναι ίδια αλλά εγώ σου λέω το βρίσκεις! ) 

Δεν έχει σημασία απο την στιγμή που υπάρχουν και ζευγάρια που ισχύει το ανάποδο.. ειναι θέμα δικής σου έρευνας σαν καταναλωτής να ψάξεις 

Αυτό που έχει σημασία όσο αφορά αυτό που συζητάμε ειναι ότι υπάρχουν μητρικές με όμοια ή καλύτερα χαρακτηριστικά σε όμοια ή καλύτερη τιμή που κόστιζαν κάτω 200 ευρώ το πολύ μερικούς μήνες μετά το λανσάρισμα... 

51 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Tετοια εποχη ειχα παρει την Asus RoG Strix B660-A Gaming με 190€.

61dd949f6411d2bf46ea6dc2.jpg

και όσο αφορά το edit που έκανες βάζοντας την μητρική αυτή ειναι b660 άρα (λόγω ημερομηνίας κυκλοφορίας και γενιάς επεξεργαστών όταν βγήκαν) πρέπει συγκρίνεις τιμές με b550 της AMD λολ 

Επεξ/σία από Dr_Pepper

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

και όσο αφορά το edit που έκανες βάζοντας την μητρική αυτή ειναι b660 άρα (λόγω ημερομηνίας κυκλοφορίας και γενιάς επεξεργαστών όταν βγήκαν) πρέπει συγκρίνεις τιμές με b550 της AMD λολ 

Αυτη τη Β660 τη πηρα Μαιο του 2022  στα 190€ δεν μιλησα για 2023 ουτε εβαλα λινκ για 2023 απλα ποσταρα την φωτογραφια για να καταλαβεις τι σαπακι ειναι η Asrock μπροστα της.
Tα Β650 και τα Β660 βγηκαν το 2022 γιατι θα πρεπει να τα συγκρινω με τα B550 του 2020;
Ουσιαστικα συγκρινω το ποσο κοστιζε η μητρικη τους πρωτους μηνες που κυκλοφορισε και οχι ποσο εχουν τη Χ χρονικη στιγμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...