Sdr7 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 16 ώρες πριν, cpc464 είπε Αφού παιζει στα ίσα με την προηγούμενη γενια, ποιός θα αναβαθμίσει?, εγώ πήρα 5700x3d και για εμένα για το σπίτι πρώτου η ζήτηση ανεβάσει τιμή πάνω απο τα 200€, και αναβάθμισα πλατφόρμες του 18 και 19 αντίστοιχα για ελάχιστα χρήματα,μακάρι να βγάλει η ιντελ κάτι ανταγωνιστικό και να ξυπνήσει γιατί μετά τις αμερικάνικες εκλογές μας βλέπω να λέμε quallcomm inside. Φίλε amd ποιο πρόγραμμα είναι αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cpc464 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 1 λεπτό πριν, Sdr7 είπε Φίλε amd ποιο πρόγραμμα είναι αυτό; To 3dmark , το κατεβάζεις και απο το steam. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlurayMoviesGreece Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, teodoreh είπε Μερικές προτάσεις προς την αγαπητή Intel: - Μειώστε τα κόστη χονδρικής στα chipsets μητρικών ώστε να υπάρχουν affordable επιλογές. Παντα υπαρχουν προσιτες μητρικες κοντα στα 90-120€ (Η610 ,Β760) σε αντιθεση με τα B650 της AMD που περασε ενα χρονος για να πεσουν κατω απο 200€. 1 ώρα πριν, teodoreh είπε - Βάλτε κάτι τις παραπάνω features (USB4.0? whatever ακόμη και στα entry level chipsets (τακτική που για χρόνια ακολουθούσε η AMD όταν ήταν στα χαμένα) Τα B660 ειχαν επιλογες με Pci-e 5.0 , επιλογη για DDR4/DDR5 και 2+ Nvme. Tα B650 βγηκαν μετα , ειχαν ολα pci-e 4.0. μονο DDR5 και πολλα ειχαν 1 Nvme, αν πας ακομα πιο πισω τα B450 ηταν ακομα χειροτερα με 1 η κανενα Nvme. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε Το κακό με την wraith είναι ότι κάνει για επεξεργαστές με λίγους πυρήνες, π.χ. στον 3900χ που είναι 12-πύρηνος έπρεπε να βάλω νέο αλλιώς έκανε πολύ θόρυβο και είχε μεγάλες θερμοκρασίες. Αλλά σίγουρα το να προσθέτει μία ψύκτρα τυπική δεν είναι και τόσο άσχημο ειδικά για επεξεργαστές με 6 πυρήνες. εχω 5800X3D και εχω βαλει το wraith prism και δουλευει αψογα. 17 ώρες πριν, cpc464 είπε Αφού παιζει στα ίσα με την προηγούμενη γενια, ποιός θα αναβαθμίσει?, εγώ πήρα 5700x3d και για εμένα για το σπίτι πρώτου η ζήτηση ανεβάσει τιμή πάνω απο τα 200€, και αναβάθμισα πλατφόρμες του 18 και 19 αντίστοιχα για ελάχιστα χρήματα,μακάρι να βγάλει η ιντελ κάτι ανταγωνιστικό και να ξυπνήσει γιατί μετά τις αμερικάνικες εκλογές μας βλέπω να λέμε quallcomm inside. 5700XT & 5800X3D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diavolos666 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 27 minutes ago, Ntinaras said: εχω 5800X3D και εχω βαλει το wraith prism και δουλευει αψογα. Θόρυβο κάνει; Εγώ έβαλα την Be Quiet Dark Rock Pro 4 και δεν ακούω κιχ από τον επεξεργαστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 39 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Θόρυβο κάνει; Εγώ έβαλα την Be Quiet Dark Rock Pro 4 και δεν ακούω κιχ από τον επεξεργαστή. τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jaguara5 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Athlon 64 3000+ , i7 2600K, i7 4790K, (ναι κράτησε τόσα χρόνια) 7800x3d οι cpu μου. Όποιος μου προσφέρει το καλύτερο προίόν όταν βγαίνω στην αγορά παίρνει τα λεφτά μου. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου από jaguara5 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zodiak bam Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 18 ώρες πριν, CyanBlue είπε Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Όταν κάτι δε "φεύγει" ρίχνουν την τιμή του και αν πάλι δε "φεύγει" το στέλνουν σε τριτοκοσμικές αγορές ακόμα φθηνότερα. 😁 Ας περιμένουμε, Χριστούγεννα έρχονται... υπομονή. Άρα θα στείλουν και Ελλάδα 🥲🥲🥲 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hacker?pcs Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 11 hours ago, BlurayMoviesGreece said: Το οτι καποιος μπορει να πηρε ενα Β450 το 2018 και το 2024 μπορει να βαλει Ryzen 5600 δεν σημαινει οτι η πλατφορμα εχει ακομα ζωη απλα συμβιβαζεται με σαπακια. Ο 5700X3D του 2024 στα 215€ αυτή τη στιγμή που κοντράρει τον i9 285k σε gaming μπαίνει σε Β350 του 2017 και λειτουργεί στο 100%, κάποιος με Zen 1 1600 μπορεί με 215€ να πάει σε επιδόσεις τελευταίας γενιάς σε gaming, nough said. Τα features δεν ενδιαφέρουν κανέναν σε gaming, δεν είναι σαπάκια οι μητρικές αν δεν έχουν PCIe v7 και USB v6, είναι αδιάφορα στο gaming performance Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου από Hacker?pcs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evkar Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Λοιπόν , νεότερα από το μέτωπο. Κατά γενική ομολογία το launch των Arrow ήταν , το λιγότερο, απογοητευτικό ,έως τραγικό. Οι πωλήσεις πλήρης απογοήτευση. Επειδή λοιπόν πρέπει να υπάρχει κάποια εξήγηση, αφού οι Arrow δεν είναι κακοί επεξεργαστές, αναλυτές , στο hardwarebusters και αλλού , υποστηρίζουν ότι ήταν μεγάλο λάθος η αλλαγή socket. Έπρεπε να μείνει στο 1700, και απλά ο χρήστης να κοτσάρει επάνω τον νέο επεξεργαστή και τέλος. Εδώ λοιπόν την ευθύνη , την έχει ο ίδιος ο CEO , o Gelsinger είναι γνωστό ότι είναι αλαζόνας , γιατί είχαν σοβαρές ενδείξεις ότι οι χρήστες ΔΕΝ θα ακολουθήσουν σε περίπτωση νέας αλλαγής socket . Αλλά , ο παλιός ο σκύλος , δύσκολα αλλάζει συνήθειες , νομίζουν ότι μπορεί να επιβληθούν στην αγορά , ενώ δεν μπορούν , γιαυτό και θα βουλιάξουν, ίσως , τελικά. Από το μέτωπο των GPU τα πράματα δεν ακούγονται καθόλου καλά , η 5090 είναι όντως σούπερ τέρας , 1000αρι τροφοδοτικό σε κάθε περίπτωση , και η 5080 θα είναι μόλις 10% καλύτερη από την 4080 με 300w παραπάνω κατανάλωση , χάλι μαύρο δηλαδή. Ουσιαστικά ο πέτσινος δεν ασχολείται πλέον με τις desktop GPU, όπως είχαν προβλέψει έγκυροι αναλυτές (δηλαδή εγώ , τους τα έλεγα στο thread των καρτών γραφικών) , αφού βγάζει τρελλά λ7 από αλλού. Καλά για 5070 και 5060 δεν ξέρουμε καν αν θα βγουν , γιατί ο πέτσινος δεν σπαταλά πόρους και χρήμα για μια αγορά με μόλις 50% κέρδος. Με τις υγείες μας... Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου από evkar 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ssd93 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Καιρός να επενδύσει στην έρευνα. Τόσα τα ίδια και τα ίδια. Καινοτομία ελάχιστη, ξαναζεσταμένο φαγητό και εκατοντάδες € για 10% καλύτερο IPC από την AMD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Super Moderators Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 48 minutes ago, evkar said: και η 5080 θα είναι μόλις 10% καλύτερη από την 4080 με 300w παραπάνω κατανάλωση , χάλι μαύρο δηλαδή. Τρελή μούφα αυτό. 😛 +80 watt (320->400W TDP) θα είναι η 5080 και λογικότερο για +10% από την 4090. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodoreh Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 5 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Παντα υπαρχουν προσιτες μητρικες κοντα στα 90-120€ (Η610 ,Β760) σε αντιθεση με τα B650 της AMD που περασε ενα χρονος για να πεσουν κατω απο 200€. Δεν διαφωνούμε. Από τη στιγμή που η AMD πήρε κεφάλι, κάνει ότι έκανε η intel πριν. Μόνο που τώρα, η intel πάλι αρνείται να σκοτώσει τις τιμές της αποδεχόμενη την πραγματικότητα. Όταν η Intel μεσουρανούσε, δεν έδινε καν Gbit lan ή USB3.0 και για hardware RAID ούτε λόγος την ίδια στιγμή που η AMD πουλούσε φτηνές μητρικές που τα είχαν όλα αυτά επάνω, συν PCIe τελευταίας γενιάς, συν dual mode memory modes κτλ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
evark Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Τι arrow lake και Ryzen 9000??? ..... σαν το ΑΜ4, δεν έχει.....!!!! πρέπει να δώσεις τα διπλά λεφτά για να πάρεις 20% παραπάνω επιδόσεις (και αν...) 🤣🤣🤣 Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου από evark 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 11 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Μπερδεύετε το γεγονός ότι η Intel επί 10 χρόνια έδινε ένα 5% και αν επειδή έπαιζε μπάλα μόνη της με αποτέλεσμα η AMD να επανέλθει στο παιχνίδι. Στην περίπτωση των καρτών γραφικών όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα, ο πέτσινος συνεχίζει να push-άρει και δεν επαναπαύεται. Η 5090 θα μοιράσει παστέλια πάλι ενώ η AMD δεν θα φτάσει καν την 4090 αφού παραδέχθηκαν πως παρατάνε το high-end για την ώρα. Το μόνο που μπορεί να κάνει η AMD είναι με το FSR 4(AI upscaling) και με μεγάλες βελτιώσεις στο RT να δώσει επιδόσεις 4070Ti(κόστος τώρα ~800 ευρώ) στα 500 ευρώ. Δηλαδή να χτυπήσει δυνατά στην κατηγορία mid-range, αλλά το κόβω χλωμό για τέτοιες τιμές. H λίζα είναι πολύ πιο έξυπνη το ότι έδινε 5% ή παραπάνω η intel δεν έχει να λέει κάτι πάλι είχε το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς (ειδικά στους στους server που εκει πήγαινε ακόμη πιο καλά και εκει ειναι που τρώει και τις μεγαλύτερες φάπες τώρα τέλος εκεί ειναι τα περισσότερα λεφτά) Ο πέτσινος ειναι και αυτός πονηρός αλλά το λιζακι ειναι ίδιο πόκεμον με τον πέτσινο αλλά σε γυναικείο οπότε δεν γίνεται να τον ξεπεράσει σε πονηράδα θα τον αφήσει να πουλήσει τις 1000 κάρτες 5090 στα 3000 ευρώ για να χαίρονται τα παιδάκια με πλούσιο μπαμπα να λένε ότι έχουν μεγαλύτερο νούμερο όταν τον πίνουν στο κάουντερ ενώ αυτή θα πουλήσει εκατομμύρια strix halo μερικά εκατοστάρικα θα μπουν παντού αυτά ειδικά σε gaming laptops ποιος θα αγοράσει πανάκριβές κάρτες όταν με μια apu θα μπορείς να παίζεις ότι παιχνίδι θες σε high framerates ; Απο την άλλη εκει που ειναι τα πολλά λεφτά ειναι στα datacenters και εκει δεν εντυπωσιάζεις τους επιχειρηματίες με μαρκετιστικα κόλπα όπως κάνεις τα παιδάκια απλά τους έχει δεμένους λόγω cuda οπότε δεν μπορούν να πάνε σε AMD και τζάμπα να τα έδινε το λιζάκι τα τσιπάκια με το ROCm όμως που ουσιαστικά σου επιτρέπει να τρέχεις κώδικα cuda (και άρα όλα τα προγράμματα που ενδιαφέρουν μαζί και AI ) σε AMD κάρτες χαιρέτα μας τον πλάτανο σαν τον Ίκαρο θα πέσει ο πέτσινος και ο ήλιος θα ειναι το λιζάκι 9 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε Παντα υπαρχουν προσιτες μητρικες κοντα στα 90-120€ (Η610 ,Β760) σε αντιθεση με τα B650 της AMD που περασε ενα χρονος για να πεσουν κατω απο 200€. Β650 είχε στα 100 ευρώ απο το 23... επίσης οι μητρικές της AMD "κρατάνε" και για μελλοντικούς επεξεργαστές της intel αλλάζουν κάθε 3 και λίγο οπότε και φθηνή να πάρεις θα χρειαστείς πάλι να ξαναπάρεις άλλη αν αλλάξεις επεξεργαστή + ότι έχουν όλα τα features (όπως την δυνατότητα OC ή ECC μνήμης κτλ) ακόμη και οι πιο φθηνές μητρικές και επεξεργαστές στην AMD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα