Προς το περιεχόμενο

Απογοητευτικό ντεμπούτο για τους επεξεργαστές Core Ultra 200S της Intel

Crash24

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή την στιγμή το mindfactory πουλάει μόνο tray επεξεργαστές και μόνο τους i core ultra 5 και i core ultra 7, τι πωλήσεις να κάνει;

rughrt78egh.JPG.569bb36f16e0b5a35625b036529dd01f.JPG

Επεξ/σία από NT1G
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

13 ώρες πριν, bazzil είπε

Δεν είναι το gaming το παν. Αλλά κακή αρχή έκανε. Απ την καινούργια χρονιά θα επενδύσω σε intel. 10 χρόνια είναι αρκετά με αυτό που έχω τώρα.

Ναι συμφωνώ αλλά στους άλλους τομείς χάνει εδώ και καιρό απο zen1 λολ μόνο το gaming λιγο είχε μείνει ... xD 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα λάθος ακόμη από την Intel

Google translate άρθρο από Extreme Tech

Μια νέα έκθεση από το Reuters ρίχνει φως στις παρασκηνιακές εντάσεις μεταξύ της Intel και της TSMC που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει ρήξη. Η Intel χρησιμοποιεί το TSMC για να κατασκευάσει μερικά από τα τσιπ της εδώ και αρκετά χρόνια και το χρησιμοποιεί αποκλειστικά για τις τρέχουσες αρχιτεκτονικές επιτραπέζιων και κινητών συσκευών. Προφανώς, πληρώνει την πλήρη τιμή για αυτές τις γκοφρέτες, χάρη στα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της, Pat Gelsinger.

Η έκθεση του Reuters αναφέρει ότι βασίζεται σε τέσσερις πηγές που έχουν γνώση μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία περιελάμβανε μεγάλη έκπτωση στις γκοφρέτες 3nm. Το Reuters αναφέρει ότι η TSMC προσφέρει στην Intel μια απότομη έκπτωση 40% στις γκοφρέτες, οι οποίες λένε ότι κοστίζουν στην Intel 23.000 δολάρια το καθένα. Αυτή η συμφωνία κυκλοφορούσε μέχρι που ο Γκέλσινγκερ έκανε υποτιμητικά σχόλια για την Ταϊβάν τον Μάιο του 2021, όταν είπε: «Δεν θέλετε όλα τα αυγά σας στο καλάθι ενός εργοστασίου της Ταϊβάν». Στη συνέχεια διπλασίασε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους δηλώνοντας, «Η Ταϊβάν δεν είναι ένα σταθερό μέρος», φαινομενικά αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εντάσεις με την Κίνα, καθώς αντιπαρέβαλε επίσης την TSMC με τη Samsung στην Κορέα και την Intel στις ΗΠΑ.

Αυτά τα σχόλια φέρεται να ήταν αρκετά για την TSMC να ακυρώσει τη συμφωνία, η οποία στη συνέχεια απαιτούσε από την Intel να πληρώσει την πλήρη τιμή για κάθε γκοφρέτα. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί τη διαδικασία 3nm της TSMC τόσο για τους επιτραπέζιους υπολογιστές της σειράς Core Ultra 200 όσο και για τους επερχόμενους φορητούς επεξεργαστές της σειράς 200H και τους επεξεργαστές Lunar Lake Core Ultra 200V, οπότε η TSMC πιθανότατα κατασκευάζει πολλά τσιπ για την Intel αυτή τη στιγμή και θα συνεχίσει να το κάνει και το 2025. Είναι η πρώτη φορά που η Intel κατασκευάζει όλα τα πελατοκεντρικά τσιπ της από έναν από τους ανταγωνιστές της στον τομέα των χυτηρίων. Χάνοντας την προηγούμενη προσφορά, η Intel πρέπει να πληρώσει περισσότερα για κάθε γκοφρέτα, γεγονός που μειώνει βαθιά τα περιθώριά της.

Ο ιδρυτής της TSMC Morris Chang απάντησε στα σχόλια του Gelsinger το 2021, αποκαλώντας τον «πολύ αγενή», αλλά τα σχόλιά του αφορούσαν μια συνάντηση που είχε μαζί του περίπου το ίδιο χρονικό πλαίσιο. Περιέγραψε επίσης τον Γκέλσινγκερ ως «λίγο αλαζονικό», λέγοντας ότι θα τον αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο που ο Γκέλσινγκερ αντιμετώπισε την TSMC, κάτι που ακούγεται σαν αναφορά σε μια γυμνή επιχειρηματική συμφωνία. Πρόσθεσε ότι αρχικά εντυπωσιάστηκε από την ευφυΐα του Gelsinger όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος της VMWare, αλλά είπε ότι ο στόχος του να οικοδομήσει μια πλήρη αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ήταν δυνατός.

Επεξ/σία από ethereum

13 ώρες πριν, iazriel είπε

Τώρα θέλει άμεση προσωπική εξαγορά από Πέτσινο να τους στρώσει χαρακτήρα και στις CPU όπως έκανε στο Λιζάκι με τις GPU. Make Intel great again!

ο πέτσινος έχει να φάει την οργή της λίζας με το ROCm είχε δουλειά το λιζάκι να ρίξει φάπες στην ιντέλα τώρα που έστρωσε θα αρχίσει να ρίχνει και στον πέτσινο :P 

ROCm και strix halo  θα φάει φάπες και απο ΑΙ(ROCm)  και απο gaming (strix halo ποιος θα δώσει 1000 ευρώ αν μπορεί να έχει γραφικά 4070 ενσωματωμένα στον επεξεργαστή του; :P  

Έ ρε γλέντια έτσι λιζα τρέλανε τους όλους 

12 ώρες πριν, floba είπε

Πως γινεται να ειναι απογοητευτικοι αλλα παρολα αυτα τα στοκ εξαφανιστηκαν καπακια.

δεν είχαν πολλά για στοκ λολ 

4 λεπτά πριν, ethereum είπε
Spoiler

Δεν πάνε καλά  στην Intel

Μια νέα έκθεση από το Reuters ρίχνει φως στις παρασκηνιακές εντάσεις μεταξύ της Intel και της TSMC που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει ρήξη. Η Intel χρησιμοποιεί το TSMC για να κατασκευάσει μερικά από τα τσιπ της εδώ και αρκετά χρόνια και το χρησιμοποιεί αποκλειστικά για τις τρέχουσες αρχιτεκτονικές επιτραπέζιων και κινητών συσκευών. Προφανώς, πληρώνει την πλήρη τιμή για αυτές τις γκοφρέτες, χάρη στα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της, Pat Gelsinger.

Η έκθεση του Reuters αναφέρει ότι βασίζεται σε τέσσερις πηγές που έχουν γνώση μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία περιελάμβανε μεγάλη έκπτωση στις γκοφρέτες 3nm. Το Reuters αναφέρει ότι η TSMC προσφέρει στην Intel μια απότομη έκπτωση 40% στις γκοφρέτες, οι οποίες λένε ότι κοστίζουν στην Intel 23.000 δολάρια το καθένα. Αυτή η συμφωνία κυκλοφορούσε μέχρι που ο Γκέλσινγκερ έκανε υποτιμητικά σχόλια για την Ταϊβάν τον Μάιο του 2021, όταν είπε: «Δεν θέλετε όλα τα αυγά σας στο καλάθι ενός εργοστασίου της Ταϊβάν». Στη συνέχεια διπλασίασε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους δηλώνοντας, «Η Ταϊβάν δεν είναι ένα σταθερό μέρος», φαινομενικά αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εντάσεις με την Κίνα, καθώς αντιπαρέβαλε επίσης την TSMC με τη Samsung στην Κορέα και την Intel στις ΗΠΑ.

Αυτά τα σχόλια φέρεται να ήταν αρκετά για την TSMC να ακυρώσει τη συμφωνία, η οποία στη συνέχεια απαιτούσε από την Intel να πληρώσει την πλήρη τιμή για κάθε γκοφρέτα. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί τη διαδικασία 3nm της TSMC τόσο για τους επιτραπέζιους υπολογιστές της σειράς Core Ultra 200 όσο και για τους επερχόμενους φορητούς επεξεργαστές της σειράς 200H και τους επεξεργαστές Lunar Lake Core Ultra 200V, οπότε η TSMC πιθανότατα κατασκευάζει πολλά τσιπ για την Intel αυτή τη στιγμή και θα συνεχίσει να το κάνει και το 2025. Είναι η πρώτη φορά που η Intel κατασκευάζει όλα τα πελατοκεντρικά τσιπ της από έναν από τους ανταγωνιστές της στον τομέα των χυτηρίων. Χάνοντας την προηγούμενη προσφορά, η Intel πρέπει να πληρώσει περισσότερα για κάθε γκοφρέτα, γεγονός που μειώνει βαθιά τα περιθώριά της.

Ο ιδρυτής της TSMC Morris Chang απάντησε στα σχόλια του Gelsinger το 2021, αποκαλώντας τον «πολύ αγενή», αλλά τα σχόλιά του αφορούσαν μια συνάντηση που είχε μαζί του περίπου το ίδιο χρονικό πλαίσιο. Περιέγραψε επίσης τον Γκέλσινγκερ ως «λίγο αλαζονικό», λέγοντας ότι θα τον αντιμετώπιζε με τον ίδιο τρόπο που ο Γκέλσινγκερ αντιμετώπισε την TSMC, κάτι που ακούγεται σαν αναφορά σε μια γυμνή επιχειρηματική συμφωνία. Πρόσθεσε ότι αρχικά εντυπωσιάστηκε από την ευφυΐα του Gelsinger όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος της VMWare, αλλά είπε ότι ο στόχος του να οικοδομήσει μια πλήρη αλυσίδα εφοδιασμού ημιαγωγών στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ήταν δυνατός.

στις γκοφρέτες 3mm :P 

8 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

ο πέτσινος έχει να φάει την οργή της λίζας με το ROCm είχε δουλειά το λιζάκι να ρίξει φάπες στην ιντέλα τώρα που έστρωσε θα αρχίσει να ρίχνει και στον πέτσινο :P 

ROCm και strix halo  θα φάει φάπες και απο ΑΙ(ROCm)  και απο gaming (strix halo ποιος θα δώσει 1000 ευρώ αν μπορεί να έχει γραφικά 4070 ενσωματωμένα στον επεξεργαστή του; :P  

Πέτσινε άφες αυτόν, ου γαρ οίδασι τι λέγει!

• Haha 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, cpc464 είπε

Αφού παιζει στα ίσα με την προηγούμενη γενια, ποιός θα αναβαθμίσει?, εγώ πήρα 5700x3d και για εμένα για το σπίτι πρώτου η ζήτηση ανεβάσει τιμή πάνω απο τα 200€, και αναβάθμισα πλατφόρμες του 18 και 19 αντίστοιχα για ελάχιστα χρήματα,μακάρι να βγάλει η ιντελ κάτι ανταγωνιστικό και να ξυπνήσει γιατί μετά τις αμερικάνικες εκλογές μας βλέπω να λέμε quallcomm inside.

firestrike.JPG.0218be912fa87f9267a0523bbbaf5fcd.JPG

ωραιος!! και εγω εχω την radeon7800xt  και εναν "παλιό" πλέον ryzen 5 3600, γλυκοκοιταω τον 5700x3d περιμένω black friday μηπως παιξει καμια προσφορα να τον χτυπησω !! Παίζω σχεδον αποκλειστικά WOW και έχω μεγαλο θέμα με τα fps πεφτουν στα 20-30 σε μερη με πολυ κόσμο και διαβαζω οτι ειναι πολυ καλο upgrade για το WOW.

Επεξ/σία από heavyrain

Αυτό που γίνεται με την Intel στη Γερμανία είναι σαν να άνοιξε ελληνική ταβέρνα στο Μόναχο με σούσι και να απορεί γιατί δεν έχει πελατεία! Ενώ οι Γερμανοί καταναλωτές ψωνίζουν τους Ryzen σαν φρέσκα pretzel, οι Core Ultra της Intel κάθονται στα ράφια σαν το τελευταίο κομμάτι κέικ στη γωνία.

Ίσως πρέπει να σκεφτεί να κάνει κάτι πιο παραδοσιακό, π.χ., μια "σπιτική συνταγή" με πατάτα και μπύρα, ή μήπως μια διαφήμιση με το Core Ultra να παίζει... “Oktoberfest Simulator 2024” στα 120 FPS! Αλλιώς, θα χρειαστεί να προσλάβει τον... Chuck Norris για να καταφέρει πωλήσεις

Η Intel να κοιτάξει να απλοποιήσει και την ονοματοδοσία στους επεξεργαστές, κάτι Arrow Lake κάτι γράμματα, κάτι νβούμερα, ιδέα δεν έχω τι κάνει το κάθε ένα.

Η AMD βγάζει κανονικούς πυρήνες (όχι Pcores και Ecores να μην ξέρεις τι σου γίνεται), έχει τα διάφορα chipset της που ταιριάζουν σε ολόκληρες γενιές, και αν έχει 3D L3 Cache ξέρεις πως είναι κυρίως για gaming.

Δεν έχω ιδέα καν ποιος είναι ο τελευταίος επεξεργαστής της Intel, και αν μου γράψετε διάφορα μοντέλα πάλι δεν θα καταλάβω.

Το tweet τελικα δεν μας λεει τιποτα, ενα μαγαζι που δεν εχει καν στην λιστα του τους ultra φυσικα δεν  θα πουλησει, οτι να ναι δηλαδη,

31 λεπτά πριν, heavyrain είπε

ωραιος!! και εγω εχω την radeon7800xt  και εναν "παλιό" πλέον ryzen 5 3600, γλυκοκοιταω τον 5700x3d περιμένω black friday μηπως παιξει καμια προσφορα να τον χτυπησω !! Παίζω σχεδον αποκλειστικά WOW και έχω μεγαλο θέμα με τα fps πεφτουν στα 20-30 σε μερη με πολυ κόσμο και διαβαζω οτι ειναι πολυ καλο upgrade για το WOW.

Αν θυμαμαι καλα το wow και τα περισσοτερα παιχνιδια της blizzard ανεκαθεν δουλευαν καλυτερα με intel.

Στο starcraft II ειδα τεραστια αυξηση των min fps οταν πηγα απο 5600X σε 5800X3D. Τον οποιο απ οτι φαινεται θα τον κρατησω μεχρι να βγει ΑΜ6. Τρομερος επεξεργαστης, που ισως κοστισε στην AMD πολλες πωλησεις της AM6...

2 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Η Intel να κοιτάξει να απλοποιήσει και την ονοματοδοσία στους επεξεργαστές, κάτι Arrow Lake κάτι γράμματα, κάτι νβούμερα, ιδέα δεν έχω τι κάνει το κάθε ένα.

Η AMD βγάζει κανονικούς πυρήνες (όχι Pcores και Ecores να μην ξέρεις τι σου γίνεται), έχει τα διάφορα chipset της που ταιριάζουν σε ολόκληρες γενιές, και αν έχει 3D L3 Cache ξέρεις πως είναι κυρίως για gaming.

Δεν έχω ιδέα καν ποιος είναι ο τελευταίος επεξεργαστής της Intel, και αν μου γράψετε διάφορα μοντέλα πάλι δεν θα καταλάβω.

Η intel εγινε ο,τι ηταν η AMD επι bulldozer. Κακο power efficiency, κακο gaming performance, και ασυναρτισιες περι ποσων πυρηνων ειναι ο καθε επεξεργαστης.

49 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Έ ρε γλέντια έτσι λιζα τρέλανε τους όλους 

Μπερδεύετε το γεγονός ότι η Intel επί 10 χρόνια έδινε ένα 5% και αν επειδή έπαιζε μπάλα μόνη της με αποτέλεσμα η AMD να επανέλθει στο παιχνίδι.

Στην περίπτωση των καρτών γραφικών όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα, ο πέτσινος συνεχίζει να push-άρει και δεν επαναπαύεται. Η 5090 θα μοιράσει παστέλια πάλι ενώ η AMD δεν θα φτάσει καν την 4090 αφού παραδέχθηκαν πως παρατάνε το high-end για την ώρα.

Το μόνο που μπορεί να κάνει η AMD είναι με το FSR 4(AI upscaling) και με μεγάλες βελτιώσεις στο RT να δώσει επιδόσεις 4070Ti(κόστος τώρα ~800 ευρώ) στα 500 ευρώ. Δηλαδή να χτυπήσει δυνατά στην κατηγορία mid-range, αλλά το κόβω χλωμό για τέτοιες τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, Ntinaras said:

Η intel εγινε ο,τι ηταν η AMD επι bulldozer. Κακο power efficiency, κακο gaming performance, και ασυναρτισιες περι ποσων πυρηνων ειναι ο καθε επεξεργαστης.

Αυτό ακριβώς, μπορεί να ακούγεται χαζό αλλά έχουν ένα σωρό επεξεργαστές με ότι να ναι ονοματοδοσία και δεν θέλω καν να ασχοληθώ να δω ποιος είναι για πιο πράγμα. Ειδικά αυτό με τους pcores + ecores μου φαίνεται σαν απάτη, αγόρασε ένας γνωστός μου από Βραζιλία έναν i9 (ούτε ξέρω ποιο μοντέλο) με "24 πυρήνες" και καλά και νόμισε ότι είναι σαν τον Threadripper μου που είναι 24πύρηνος με 48 threads, ενώ στην ουσία είναι από ότι κατάλαβα ήταν 8 pcores (2x8 = 16 threads) και 16 ecores (16 threads), σχεδόν σαν 16πύρηνος της AMD αλλά και ούτε καν, ήταν χειρότερος από ότι μου είπε γι' αυτό που κάναμε από έναν 16πύρηνο της AMD που είχε.

Θα έπρεπε όλοι να ακολουθούν απλές ονομασίες όπως π.χ. του iPhone, έχεις iPhone + νούμερο, ξέρεις ότι το 16 είναι καλύτερο από το 13 π.χ., επίσης έχει και τα διάφορα μοντέλα του 16, όπως το ultra, pro κτλ που κι εκεί καταλαβαίνεις την διαφορά.

To ίδιο γίνεται με την Nvidia, το πρώτο πρώτο νούμερο είναι η γενιά, έχει 2000 series, 3000 series, 4000 series και ου το καθεξής, μάθαμε και τι είναι το xx60, xx70, xx80, xx90... πανεύκολο, και μετά σου πετάει και επιπλέον πληροφορίες αν χρειάζεται π.χ. πόση VRam έχει ή αν είναι Ti μοντέλο.

...arrow lake,lunar lake, Lion Cove, Skymont design και ούτε οι ίδιοι δεν τα θυμούνται.

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...