Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι να κάνω στο ξενοδοχείο ρε παιδία, υπάλληλος είμαι, εγώ δεν, αλλά αν ο σύζυγος είναι «ΠΡΟΙΚΙΣΜΕΝΟ παιδί»…. Γιατί όχι :P (προφανώς αστειεύομαι ! )

Η ιστορία είναι όντως υποθετική , ο συνάδερφος με ρώτησε αστειευόμενος αν θα έλεγα κάτι σε περίπτωση που και εγώ του απάντησα στεγνά ναι και έτσι άρχισε ο διάλογος.

Αν είναι γνωστός (γείτονας, συνάδελφος wtv) δεν θα έλεγα τπτ, αλλά επειδή είναι συγγενής φίλου για μένα αλλάζουν τα πράγματα, νιώθω ότι είναι υποχρέωση μου απέναντι στο φίλο μου, είτε να το πω στον ίδιο και να κάνει ότι θέλει, είτε να το πω στην αδερφή του μιας και ουσιαστικά αυτήν αφορά και είναι και πιο διακριτικό, μην το μάθουν και οι γονείς κτλ, όσο νανε αν δεν το ξέρει κανένας με το να το ξέρουν όλοι μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετική απόφαση, σε καμία περίπτωση δεν βγάζω την ντουντούκα.

Από την μεριά του θύτη είναι μέγιστο ξεβόλεμα, από την μεριά του «θύματος» όμως, εγώ στη θέση του θα ήθελα να μου το πει, όχι να με «κοροϊδεύει» και να κάνει τον κινέζο, ειδικά αφού μιλάμε για φίλο.

Τώρα ναι εύκολα μπλέκεις το μόνο σίγουρο, αν υπάρχουν και παιδία τότε είναι και πολύ πιο δύσκολο να αποφασίσεις αν θα το πεις ή όχι αλλά οι πράξεις έχουν συνέπειες, οι σχέσεις βασίζονται στην ειλικρίνεια αλλιώς είναι ευκαιριακές και όχι φιλίες, οι λεγόμενοι γνωστοί, θεωρώ ότι αν θα χωρίσουν ή όχι  πρέπει να εξαρτάται από την σύζυγο αν θα τον συγχωρήσει και όχι από το πόσο καλά κρύφτηκε/κρύβεται ο σύζυγος.

Τώρα αν κατηγορηθώ και δεν εκτιμηθεί η ειλικρίνεια μου τότε ίσως είναι και για καλό….

• Like 2
Δημοσ.
3 hours ago, phanispal said:

Μην εμπλέκεστε στη ζωή των άλλων, ειδικά αν δε σας το έχουν ζητήσει.

plot twist.την απειλεις οτι αμα δεν σου δωσει 10.000 ευρω θα τα πεις ολα.

12 hours ago, tzotzo said:

Αν χωριζαν τα παιδια θα τα στελναν στην ανακυκλωση;

σκουπιδοφαγο :P

34 minutes ago, jimakos00 said:

Αλλά θα μπορούσα να πιάσω τον τύπο και να του έλεγα ότι δεν αξίζει να χαλάσει τον γάμο του για ένα πήδημα και αυτός ας αποφασίσει μόνος τι θα κάνει.

εξαρτατε το πηδημα. τετοιο πηδημα

doggy-style-260nw-347312375.webp.45279c9936a67f8ca0d950c1044942ef.webp

η τετοιο?

istockphoto-492515142-1024x1024.jpg.e004f3f6d5facccabd4bf458f65b371e.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για αδερφή φίλου δεν μπλέκομαι καν, εκτός και αν θέλω να τηνε βαρέσω

Επεξ/σία από G.TH.
  • Like 1
Δημοσ.

Υπαρχουν 1000 λογοι που βγηκε το ρητο " ο κερατας το μαθαινει τελευταιος " .
Το θεμα παντως ειναι οτι δεν υπαρχει σεναριο που θα βγεις εσυ καλος.

θα σε παρει η μπαλα 100%.
Ασε που ειτε εθελοτυφλουν σε τετοια σκηνικα,ειτε αδυνατουν πραγματικα να το κατανοησουν και να το πιστεψουν.

Ημουν καποτε με μια κοπελα,αρκετα casual φαση, η οποια ηταν πρωην φοιτητρια και ειχε ερθει για εξεταστικη.
Τη φιλοξενουσε μια φιλη της που συζουσε με ενα γλιτσα, ο οποιος στην πρωτη ευκαιρια της την επεσε.
Αυτος ειχε δωσει πολλα δικαιωματα και το παραδεχεται ανοιχτα οτι ειναι τετοιος λακαμας.

Η κοπελα με συμβουλευτηκε για το τι επρεπε να κανει,εγω της ειπα οτι εχει μπει σε τριπακι που δεν παιζει να παει καλα,γιατι εκει αν κανεις μοκο ρισκαρεις να το εχει πει ηδη ο αλλος οπως τον βολευει και να βγεις εσυ κακος-κακη,ειτε το  λες και οποιον παρει η μπαλα.

Σας πληροφορω παιδια οτι της το ειπε,δεν την πιστεψε , τσακωθηκαν και δεν ξαναμιλησαν.

• Like 2
Δημοσ.
25 minutes ago, StamTheMan said:

Υπαρχουν 1000 λογοι που βγηκε το ρητο " ο κερατας το μαθαινει τελευταιος " .
Το θεμα παντως ειναι οτι δεν υπαρχει σεναριο που θα βγεις εσυ καλος.

θα σε παρει η μπαλα 100%.
Ασε που ειτε εθελοτυφλουν σε τετοια σκηνικα,ειτε αδυνατουν πραγματικα να το κατανοησουν και να το πιστεψουν.

Ημουν καποτε με μια κοπελα,αρκετα casual φαση, η οποια ηταν πρωην φοιτητρια και ειχε ερθει για εξεταστικη.
Τη φιλοξενουσε μια φιλη της που συζουσε με ενα γλιτσα, ο οποιος στην πρωτη ευκαιρια της την επεσε.
Αυτος ειχε δωσει πολλα δικαιωματα και το παραδεχεται ανοιχτα οτι ειναι τετοιος λακαμας.

Η κοπελα με συμβουλευτηκε για το τι επρεπε να κανει,εγω της ειπα οτι εχει μπει σε τριπακι που δεν παιζει να παει καλα,γιατι εκει αν κανεις μοκο ρισκαρεις να το εχει πει ηδη ο αλλος οπως τον βολευει και να βγεις εσυ κακος-κακη,ειτε το  λες και οποιον παρει η μπαλα.

Σας πληροφορω παιδια οτι της το ειπε,δεν την πιστεψε , τσακωθηκαν και δεν ξαναμιλησαν.

δεν την πιστεψε , τσακωθηκαν και δεν ξαναμιλησαν. -> ευτυχως.γλυτωσε αυτη που σε συμβουλευτηκε απο ενα  δύο τοξικά άτομα. την δηθεν φίλη της και τον γλιτσα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

δεν την πιστεψε , τσακωθηκαν και δεν ξαναμιλησαν. -> ευτυχως.γλυτωσε αυτη που σε συμβουλευτηκε απο ενα  δύο τοξικά άτομα. την δηθεν φίλη της και τον γλιτσα.

Εμεις ωραια τα λεμε απο εδω,αλλα οταν ερχεται  η ωρα που πρεπει να αναλογιστεις οτι ολη σου η σχεση με τον ανθρωπο που εμπιστευεσαι για συντροφο σου μπορει να ειναι ενα ψεμα,τεινεις να μην μπορεις να το κατανοησεις και να το δεχθεις.

Το ωραιο ειναι οτι αργοτερα, οταν απαντησα σε ενα στορυ της "τοξικης" , λεγοντας καλημερα σαν απαντηση στο στορι της που ελεγε και εκεινη καλημερα ( ειχα θαρρος γιατι ειμασταν κοινη παρεα ) , ο αλλος μου εστειλε μηνυμα να μου ζητησει το λογο. 

• Like 1
Δημοσ.
21 minutes ago, StamTheMan said:

Εμεις ωραια τα λεμε απο εδω,αλλα οταν ερχεται  η ωρα που πρεπει να αναλογιστεις οτι ολη σου η σχεση με τον ανθρωπο που εμπιστευεσαι για συντροφο σου μπορει να ειναι ενα ψεμα,τεινεις να μην μπορεις να το κατανοησεις και να το δεχθεις.

Το ωραιο ειναι οτι αργοτερα, οταν απαντησα σε ενα στορυ της "τοξικης" , λεγοντας καλημερα σαν απαντηση στο στορι της που ελεγε και εκεινη καλημερα ( ειχα θαρρος γιατι ειμασταν κοινη παρεα ) , ο αλλος μου εστειλε μηνυμα να μου ζητησει το λογο. 

ο κλασσικος ηλιθιος για την 2η παραγραφο.  για την πρωτη παραγραφο κανεις δεν θελει να πιστεψει ασχημα νεα.στρουθοκαμηλος φαση

• Like 1
Δημοσ.

Ισχύει ότι και το αν είσαι μάρτυρας σε έγκλημα, αν δεν το πεις γίνεσαι συνένοχος. Ας ακούσεις τις γνωστές ηλιθιότητες "τι ανακατεύεσαι" και ας κόψετε για λίγο καιρό, όταν θα συνέλθει ο/η άλλος και καταλάβει ότι είναι για καλό σου που στο λέει θα σε εκτιμήσει περισσότερο από το να μην έλεγες τίποτα. Προσωπικά αν φίλος ήξερε και δεν μου έλεγε θα είχαμε άσχημη κατάληξη

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ασχολείσαι, αν έχουν πάρει τέτοιο δρόμο τα πράγματα αργα η γρήγορα θα βγεί η αλήθεια, αν έχουν και παιδιά ένας λόγος παραπάνω στο να μην πείς τίποτα, να βγάλουν και αυτά κανα χρόνο παραπάνω χωρίς ψυχικά τραύματα.

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, chrisxkar είπε

προφανώς εγώ το θεωρώ υποχρέωση σου να το πεις τώρα το τι θα κάνει ο φίλος σου είναι άλλο θέμα

Ίσως επειδη δεν έχεις φίλους χωρισμένους με παιδια.
Υποχρεωση μου να του γ@αμησω την ζωη ; Μετα απο 5 χρονια που θα την εχει σουταρει, θα εχει χαλασει 50.000€ σε δικαστηρια , δεν θα αναγνωριζει τα παιδια του στον δρόμο, θα του εχω κανει καλο ή κακο ;

• Like 2
Δημοσ.
18 ώρες πριν, chrisxkar είπε

Ξεκάθαρα το λέω,αλλά στον φίλο όχι σε αυτήν γιατί θα έχει το περιθώριο να ψαρέψει και να πει τι και πώς.

Εσυ αν ο σύντροφος/συζηγος σε απατούσε θα ήθελες οι γύρω σου να έκαναν μόκο?Πρώτα από όλα από την στιγμή που την απατάει τελείωσε έτσι και αλλιώς τα υπόλοιπα είναι διαδικαστικά(αν θα είναι μαζι πρακτικά για τα παιδιά εάν υπάρχουν κτλ).

προφανώς εγώ το θεωρώ υποχρέωση σου να το πεις τώρα το τι θα κάνει ο φίλος σου είναι άλλο θέμα

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ξέρω και εννοείται πως αν μάθαινα πως ο χ ψ το ήξερε και δεν είπε κουβέντα θα ήταν κομμένες οι επαφές

Κάνεις μια υπόθεση πως θα πεις αυτό που είναι να πεις στον φίλο σου, ο φίλος σου μετά θα σε πιστέψει, μετά θα πάει να το πει σε οποιονδήποτε δικό του δεν έχει σημασία αν είναι σύζυγος, μάνα, αδερφος η αδερφή, και μετά αυτοί θα κοκκινισουν από την ντροπή τους, θα το αποδεχτούν αμέσως, θα του πουν συγνώμη αδερφέ που ντροπιασαμε την οικογενεια κτλ κτλ. λέω να μην πω παραπάνω και το κάνω και σενάριο για ταινία. Αν τα πιστεύεις αυτά η πολλές ταινίες βλέπεις η είσαι πολύ αγαθός. 

Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά το έχουμε δει πολλάκις, υπάρχει εμπειρία πίσω από τέτοια σκηνικά. Και αυτό που θα γίνει είναι σε πρώτη φάση, σε ένα ποσοστό να μην το δεχτεί ο φίλος να σε πει τρελό να σε κόψει και τέλος, στην αλλη περίπτωση ένα ποσοστό να το δεχτεί εύκολα η δύσκολα. Μετά περνάμε στην δεύτερη φάση όπου θα το ομολογήσει στο άτομο της οικογένειας του. Αν περιμένεις ότι δεν θα πει πως τους είδες εσύ, πάλι πολύ αγαθός είσαι, θα το πει φυσικά για να βγάλει την ευθύνη από επάνω του και να πετάξει το μπαλάκι σε εσένα. Στην τρίτη φάση η αδερφή και όποιος διέπραξε το κέρατο, θα επιστρατευσει θεούς αγγέλους και δαίμονες, εφόσον δεν τους είδε άλλος και ο μοναδικός υπαίτιος που τους κατεδωσε είσαι εσύ, δεν θα έχεις κανέναν να σε υποστηρίξει, μόνο εσύ θα έχεις πρόβλημα μετα. 

Το "σιγά τι θα σου κάνει θα σου πει μην ανακατεύεσαι", είναι το λιγότερο, φυσικά μια δική σου υπόθεση και πάλι. Για εμένα κατ' αρχήν φίλοι δεν υπάρχουν, αυτο που υπάρχει είναι γνωστοί όπου με κάποιους εξ' αυτών έχουμε πιο στενές σχέσεις, οικειότητα, εμπιστοσύνη, λόγω κοινών βιωμάτων και συμβάντων που περάσαμε μαζί, ταίριαξαν οι χαρακτήρες και η ιδιοσυγκρασια μας με αποτέλεσμα να υπάρχει μια χρονιά επικοινωνία, συνεργασία, παρέα.

Με τους πιο πολλούς από αυτούς, όταν τίθεται θέμα με πρόσωπα της οικογενειας, πάντα προηγείται αυτή σε όλα σε σύγκριση με όλους τους άλλους. 

Δεν υπάρχει περίπτωση λοιπόν σε τέτοια ζητήματα να μην χάσεις το άτομο με το οποίο είστε γνωστοί και να μην αντιμετωπίσεις προβλήματα που θα σε στεναχωρησουν. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μεγάλο κοινωνικό κύκλο, μόνο κάποιους λίγους γνωστούς που τους έμειναν από το σχολείο, την σχολή, ίσως στρατο και δουλειά αν και δύσκολα, δεν θέλουν να τους χάσουν και να διακινδυνευσουν την οποία σχέση τους. Επίσης τεράστιο ρόλο παίζει αν μένεις σε Αθηνα, Θεσσαλονίκη, αν είναι μικρότερη πολη, όσο μάλλον σε χωριό. Όσο πιο μικρό το μέρος, τόσο βαρύτερες οι συνέπειες εις βάρος σου από την πλευρά αυτών που θα καταδωσεις. 

Άλλη μια υπόθεση που κάνεις είναι ότι όλη η γειτονιά θα βλέπει το κερατωμα. Πρέπει να είναι τέρμα χαζοι κάποιοι που ρίχνουν κέρατο και θα πάνε να το κάνουν σε καφετερια της περιοχής κοντά στον τόπο διαμονής τους που τους ξέρουν. Η συντριπτικη πλειοψηφία θα πάει σε άσχετο μέρος με απειροελάχιστες πιθανότητες να τους δει κάποιος κοινός γνωστός μαζί. 

Τέλος, τι θα ήθελα εγώ αν ήμουν εγώ αυτός που θα τον κερατωνε η σύζυγος. Βασικά δεν θα ήθελα να το μάθω πότε, αρκετά προβλήματα, στρες και στεναχωρείς έχω περάσει στην ζωή μου, δεν θέλω παραπάνω. Αν όμως γινόταν γνωστό θα ήθελα να το μάθω μόνος και όχι μέσω φίλου. Στο τι θα έκανα με την σύζυγο/σύντροφο, παλιοτερα έλεγα θα την έστελνα στον αγύριστο, πλέον λέω ότι μάλλον η πιθανότητα να έκανα κάτι ή να χώριζα θα ήταν 50-50, μπορεί και να την συγχωρουσα, γιατί υπάρχουν πολλά πολλά άλλα που πρέπει να συνεκτιμησω στο μυαλό μου πριν λάβω την αποφαση.

2 ώρες πριν, Vstromrider είπε

Ίσως επειδη δεν έχεις φίλους χωρισμένους με παιδια.
Υποχρεωση μου να του γ@αμησω την ζωη ; Μετα απο 5 χρονια που θα την εχει σουταρει, θα εχει χαλασει 50.000€ σε δικαστηρια , δεν θα αναγνωριζει τα παιδια του στον δρόμο, θα του εχω κανει καλο ή κακο ;

Είναι και αυτό μια ενδιαφέρουσα οπτική. Δεν υπάρχει καμία τέτοια υποχρέωση διότι δεν είναι δικό μου θέμα τι κάνουν. Αλλά ξαναλέω, ότι θα χωρίσουν είναι απλά μια υπόθεση, εγώ λέω να μείνουν μαζί και θα κράζουν εσένα. Αν μένεις Αθήνα οκ μικρό το κακό, κάτσε να μένεις σε χωριό να σου πω εγώ τι έχει να γίνει άμα τα χαλάσεις με συγχωριανο σου και έχει και τα μέσα να σου προκαλέσει πρόβλημα για αντίποινα. Χτυπάει πολύ πιο άσχημα στην ψυχολογία μετά αυτό. 

• Like 1
Δημοσ.

Εκτός αν δεις την γυναίκα του ίδιου του κολλητού να τραβιέται με άλλον, δεν λες τίποτα. Δικό τους θέμα. 

• Like 1
Δημοσ.

Για το αν θα χωρίσουν και πως θα αντιδράσουν, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει καλύτερα από εσένα που γνωρίζεις καλά όλους τους εμπλεκόμενους.

Όμως, αν πιστεύεις ότι έχεις ηθική υποχρέωση να κάνεις κάτι, αλλά διστάζεις για να μην έρθεις σε δύσκολη θέση, μπορείς να ενημερώσεις το φίλο σου χωρίς να εκτεθείς προσωπικά.

Στείλε του μια ανώνυμη ειδοποίηση με ένα ανυπόγραφο εκτυπωμένο σημείωμα. Θα μπορούσες να προμηθευτείς και μια sim της μιας χρήσης, για να στείλεις ένα και μοναδικό sms και να τη ξεφορτωθείς.

Πάρε τα μέτρα σου ώστε να μην μπορεί να σε συνδέσει με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. απόφυγε χαρακτηριστικές εκφράσεις που χρησιμοποιείς, πρόσεξε την ορθογραφία, αλλά με τέτοιο τρόπο που να μη φαίνεται ότι προσπαθεί να κρυφτεί κάποιος πολύ κοντινός φίλος/συγγενής). Το σημείωμα/sms πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο, αυστηρό, αποστασιοποιημένο και τεκμηριωμένο, χωρίς να εκτίθεσαι με αναφορές σε γεγονότα/καταστάσεις που μόνον αυτός εσύ και λίγοι άλλοι γνωρίζουν, για να μην μπορεί να περιορίσει τους πιθανούς αποστολείς σε μια μικρή ομάδα που θα σε περιλαμβάνει.

Πιθανότατα να θελήσει ο ίδιος να σε συμβουλευθεί, οπότε βλέπεις τι κάνεις παρακάτω.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 31/10/2024 στις 7:18 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Εσύ τι έκανες στο ξενοδοχείο;

Plot twist, ειναι ο τσαχπινης συζυγος, και υποψιαζεται οτι ο φιλος τον ειδε και προσπαθει να δει τι μπορει να συμβει.

• Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...