Προς το περιεχόμενο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά έρευνα για παραβιάσεις του DSA από την Temu

Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

15 minutes ago, ZoReN said:

Φημίζεται και αυτό για τα ποιοτικά προϊόντα του όπως το temu? 

Εχω παρει εκατονταδες, σωθηκαμε κυριολεκτικα. Εγω τα κατατασω ποιοτικα, στο μετριο, το οποιο ειναι επαρκες, αν ξερεις τι αγοραζεις.

Το value for money, ειναι απιστευτο.

Προιοντα πχ που συνολικα μπορει να κανουν και 1000 ευρω, μπορει σε αλλα brands να κοστιζαν και 10.000 ευρω... καμια σχεση.

Δεν μου εχει χαλασει κατι. Καμια φορα μπορει να το περιμενα καπως αλλιως, αλλα αυτο μπορει να γινει σε ολες τις δικτυακες αγορες.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

1 hour ago, mindreader said:

Εχω παρει εκατονταδες, σωθηκαμε κυριολεκτικα. Εγω τα κατατασω ποιοτικα, στο μετριο, το οποιο ειναι επαρκες, αν ξερεις τι αγοραζεις.

Το value for money, ειναι απιστευτο.

Προιοντα πχ που συνολικα μπορει να κανουν και 1000 ευρω, μπορει σε αλλα brands να κοστιζαν και 10.000 ευρω... καμια σχεση.

Δεν μου εχει χαλασει κατι. Καμια φορα μπορει να το περιμενα καπως αλλιως, αλλα αυτο μπορει να γινει σε ολες τις δικτυακες αγορες.

Δεν έχω αγοράσει από εκεί για να έχω προσωπική άποψη αλλά γενικά έχω ακούσει ότι δεν έχει και την καλύτερη ποιότητα για αυτό το ανέφερα 

"Οι ανησυχίες [της ΕΕ]για τον εθιστικό σχεδιασμό σχετίζονται με τις υποχρεώσεις των πλατφορμών για την πρόληψη αρνητικών επιπτώσεων στην ψυχική ευημερία των χρηστών, με ιδιαίτερη αναφορά στην παιχνιδοποίηση του συστήματος ανταμοιβών και λειτουργίες όπως η ατέρμονη κύλιση".

Κλαίω.. 😅😂🤣 (ο ορισμός της υποκρισίας..)

2 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Δηλαδή να ξεκινήσουν έρευνα για ένα marketplace που ΘΑ ανοίξει, βάση δημοσιευμάτων;;;

Ναι γιατί το υπάρχων Amazon είναι αγγελικά πλασμένο….

Πέρα ότι έχει και αρκετά προϊόντα για τα σκουπίδια, έχει και παραπλανητικό αλγόριθμο στο τι προτείνει. Το δε Search τους δεν είναι τυχαία κακό.

Τέλος, πρώτα ορίζεις τους κανόνες και τις ποινές και μετά κάνεις έρευνες. Αλλιώς τότε και το πρόστιμο της Ρωσίας στην Google είναι λογικό. Και δεν λέω αν είναι σωστό να φάει πρόστιμο αλλά για το πως το όρισαν.

https://edition.cnn.com/2024/10/31/tech/google-fines-russia/index.html

https://www.forbes.com/sites/tylerroush/2024/10/31/russia-fines-google-20-decillion-many-times-larger-than-global-gdp-for-blocking-state-media-channels-heres-what-to-know/

Εγώ πάντως στην τουαλέτα όταν είμαι μπαίνω Temu και νιώθω ότι παίζω φρουτάκια. 

Μια χαρά προϊόντα έχει, αν ξέρεις τί ψωνίζεις. 

Έχω πάρει μπαλώματα για σκάφος (που τελικά τα χρησιμοποίησα για SUP) με 3€ που στο Skroutz ξεκινάνε από 30€. 

4 (ναι 4) κρεβάτια για το σκύλο μου, τεράστεια, που σε κάνα Pet City παίζει να έδινα 100€ το 1. 

Για την οργάνωση κουζίνας και μπάνιου ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ, πήγαινε Praktiker δώσε 20€ εσύ για ένα γωνιακό ράφι μπάνιου να κρατάει το σαμπουάν σου. Ε στο Praktiker επειδή το είχα πάρει ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ. Από Temu 5 μήνες τώρα με 5-6 μπάνια κάθε μέρα στη ντουζιέρα δεν έχει νιώσει το θεό του. Δώσε και 20€ εσύ για μία πίπα να στηρίζεις το χαρτί κουζίνας, ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΑΕΙ. Τemu πάντως το μεγάλο βαρύ ρολό από Σκλαβενίτη 4 μήνες το έχω δεν έχει μασίσει μία. 

Για το ενυδρείο ότι θες, εδώ πας ένα Ωκεανό για ένα siporax και φεύγεις με μισό νεφρό λιγότερο. Φακ δατ. 

Δε μιλάω για καλώδια, φορτιστές, μπρίζες, κλπ. 

Καθίστε εσείς να κράζετε. :)

40 minutes ago, CyanBlue said:

Ο φθηνότερος τρόπος για να μαζεύεις "ζωντανά" προσωπικά δεδομένα με τη συναίνεση του "πελάτη".

Ας μαζέψουν προσωπικά δεδομένα ότι πήρα βάση για 7 κωλόχαρτα και σκατοσυλέκτη με σακούλες για το σκύλο μου, δε με νοιάζει. 

Α, και ότι έψαχνα για κάνα "παιχνίδι" για τη γκόμενα, αλλά τελικά ενώ έβαλα 3 δονητές στο καλάθι, τους αφαίρεσα και πήρα τελικά κουρτίνα για το μπάνιο με τη φάτσα του. Mickey Mouse. 

Ρε πάτε καλά? Εδώ έχετε μοιραστεί 17 χρόνια τώρα στο Facebook πότε κλάσατε στην παραλία του Ωρωπου σκνίπες απτις #potares στο μπιτσόμπαρο το 2012 και λέγατε GO BACK ΚΥΡΙΑ ΜΕΡΚΕΛ, GO BACK ΚΥΡΙΕ ΣΟΪΜΠΛΕ, τα "ζωντανά" προσωπικά δεδομένα του Temu σας πείραξαν? :D :D :D

5 minutes ago, polaki said:

Πήρα τελικά κουρτίνα για το μπάνιο με τη φάτσα του. Mickey Mouse. 

Όχι ας μου πει κάποιος ότι δεν τα σπάει! :D :D :D

image.png.21ea097003d875c4a0971ccbf6379745.png

• Like 6

6 hours ago, coffeex said:

καλα θα κανουν

σαβουρα πουλαει το ενα και πετυχε ,το ιδιο θα κανει και η  amazon. εξτρα λεφτα.

Δεν είναι το θέμα με 2-3€ αλλά το πως παγιδεύουν δεδομένα σου και στοιχεία πιστωτικής καρτας διότι ο πραγματικός κίνδυνος βρίσκεται εκεί 

7 ώρες πριν, freegr είπε

Δεν είναι το θέμα με 2-3€ αλλά το πως παγιδεύουν δεδομένα σου και στοιχεία πιστωτικής καρτας διότι ο πραγματικός κίνδυνος βρίσκεται εκεί 

Τα δεδομένα σου υπάρχουν σε εμπορεύσιμη μορφή από google amazon facebook κ.α. και αλλού σε μη εμπορεύσιμη. Μην βάζεις χρεωστική / πιστωτική πλήρωσε με paypal. To Temu τους απασχολεί επειδή δεσπόζει πλέον στις αγορές μικρής αξίας και αποδεκατίζει την λιανική στην Ευρώπη (όπως γράφει μέλος παραπάνω κάτι για το ενυδρείο, κουζίνα, μπάνιο, αυτοκίνητο που στην Ελλάδα κοστίζουν δεκάδες ευρώ) με λίγα σεντς ή λίγα ευρώ και κερδίζει δισεκκατομύρια (μία έρευνα στην κυκλοφορία προιόντων με κουριερ, box ,mox κ.α. θα σας δώσει μια εικόνα η οποία είναι εξωπραγματική δλδ στην Ελλάδα πάνω από το 10% της κίνησης σε όλες τις μεταφορικές είναι της Temu και τα μεταφορικά είναι δωρεάν). Φυσικά έχει πονηρό αλγόριθμο σας του amazon (το ίδιο προϊόν 69 λεπτά αλλά και 2,99 ανάλογα με τις προσωπικές εκπτώσεις που σου κάνουν, το καταναλωτικό σου προφίλ αλλά με την σωστή αναζήτηση καταλήγεις στα σεντς). Προσωπικά έχω εξοικονομήσει εκατοντάδες ευρώ για εξαρτήματα κήπου, εξατομικευμένα προιόντα. Όταν φτάσουν σε μία συγκρίσιμη ποιότητα με ευρωπαικά προιόντα η λιανική στην Ευρώπη θα σβήσει....

9 hours ago, polaki said:

Όχι ας μου πει κάποιος ότι δεν τα σπάει! :D :D :D

image.png.21ea097003d875c4a0971ccbf6379745.png

Απλά να ξέρεις ότι αυτό είναι, κατα πάσα πιθανότητα, κλεμμένο από κάποιο μικρό καλλιτέχνη... Δες εδώ ένα αντίστοιχο παράδειγμα :)

https://www.threads.net/@unblushingco/post/DBCrZdsypvQ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εψαχνα, εδω και καιρο, ΄μεταλικο' stand για να κρατα, το λαστιχο νερου, στα καγκελα, στο μπαλκονι του σπιτιου.

Γυρισα, και δεκα μαγαζια, του χωρου, ολοι ειχαν πλαστικο. Μπαινω σκρουτζ, μονο πλαστικο. Ξερεις, δινεις τα λεφτα σου, και σε ενα χρονο, απο την χρηση και απο τον ηλιο, τα εχει παιξει και θελεις καινουργιο. Γιατι ρε τυποι δεν πουλατε μεταλλικο; Εξυπναδα ε?

Μπαινω shein, ειχε μεταλλικο. Και σε τρομερη τιμη.

Τα κοροιδα, ειτε στην λιανικη εξω εκει, είτε σε αλλα μαγαζια τυπου αμαζον, πεθανανε.

Μονο shein. Πως ελεγε παλια η διαφημιση του γερμανου; Μπαταριες, για ενα ρολοι, μεχρι ενα αεροπλανο. Ε καπως ετσι. Shein, για ρουχα, ειδη σπιτιου, μπανιου, κηπου, μικροσυσκευες, κλπ Τα παντα ολα.

Επεξ/σία από mindreader

9 hours ago, Dimitris_1981 said:

Ναι γιατί το υπάρχων Amazon είναι αγγελικά πλασμένο….

Πέρα ότι έχει και αρκετά προϊόντα για τα σκουπίδια, έχει και παραπλανητικό αλγόριθμο στο τι προτείνει. Το δε Search τους δεν είναι τυχαία κακό.

Τέλος, πρώτα ορίζεις τους κανόνες και τις ποινές και μετά κάνεις έρευνες. Αλλιώς τότε και το πρόστιμο της Ρωσίας στην Google είναι λογικό. Και δεν λέω αν είναι σωστό να φάει πρόστιμο αλλά για το πως το όρισαν.

https://edition.cnn.com/2024/10/31/tech/google-fines-russia/index.html

https://www.forbes.com/sites/tylerroush/2024/10/31/russia-fines-google-20-decillion-many-times-larger-than-global-gdp-for-blocking-state-media-channels-heres-what-to-know/

Έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για αυτό που αναφέρεις: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/commission-requests-information-amazon-under-digital-services-act

Το ότι συγκρίνεις την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη με την ΡώSSικη θα το αφήσω ασχολίαστο...

16 ώρες πριν, darkmatinee είπε

Ωχ πάλι θα μας τα κάνουν... αφράτα οι μέτοχοι του temu εδώ μέσα...

"Ναι αλλά για την αμαζον δεν λέτε κάτι"

"Πόνεσε που ήρθε ο κινέζος και πουλάει φθηνά εεε"

"Αν η ΕΕ δεν ήταν τσιράκι των Αμερικάνων τώρα ο κάθε Ευρωπαίος θα είχε 4 BYD στο γκαράζ του"

και πολλά άλλα 😈

χοππ να και ένας μέτοχος των άλλων!!!!!

37 λεπτά πριν, darkmatinee είπε

Έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για αυτό που αναφέρεις: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/news/commission-requests-information-amazon-under-digital-services-act

Το ότι συγκρίνεις την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη με την ΡώSSικη θα το αφήσω ασχολίαστο...

Στην μια περίπτωση έχουμε ενδεχόμενη έρευνα στην Amazon που δραστηριοποιείται τόσα χρόνια στην ΕΕ. Στην ουσία της ζητήσαν να πει πως εναρμονίστηκε  με το DSA. Επίσης δες με τι ταχύτητα προχωράει η μια  υπόθεση  σε σχέση με την άλλη.

Προφανώς και τα επίπεδα διαφθοράς στην Ρωσία είναι  σε άλλο  level. Δεν έκανα σύγκριση απλά αντιπαράθεσα μια ακραία περίπτωση που είναι εμφανής η  χειραγώγηση στο σύστημα  δικαιοσύνης. Πρώτα αποφάσισαν να τιμωρήσουν την Google και μετά έγινε η δίκη.

Αυτό που είπα  είναι ότι δεν είμαστε στην ΕΕ αθώες περιστερές και υπάρχουν δύο μέτρα και 2 σταθμά σε αρκετές περιπτώσεις. 

Τέλος , αν θες την άποψη μου  για την  Temu, δεν θα αγόραζα  ούτε χαρτοπετσέτα από εκεί.

Αναφορά σε κείμενο

Μερικές περιπτώσεις που κατά  την γνώμη μου έχουμε θεματάκια  στην ΕΕ. Είτε οικονομικά, είτε ανθρώπινων  δικαιωμάτων είτε 2 μέτρα και 2 σταθμά.  

• Το στραβά μάτια στο παγκόσμιο του Κατάρ; Με περιπτώσεις διαφθοράς.
  • Τα στραβά μάτια στο παλαιστινιακό και την  αντιμετώπιση των διαμαρτυρόμενων πολιτών; Αγνοώντας τον ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο.
  • Την κακή  έως  σκανδαλώδη διαχείριση των ευρωπαϊκών χρημάτων με τα εμβόλια; (Μιλάω μόνο για το οικονομικό σκέλος).
  • Την πράσινη μάσα που έχει πέσει για να αναστηθούν κάποιες  οικονομίες; Ονόματα δεν λέμε.  
  • Το εισαγόμενο LNG  και την επιστροφή στον λιγνίτη  επειδή λειτουργούμε ενάντια στα συμφέροντα μας; Ενώ παράλληλα για την Κύπρο που είναι αντίστοιχη περίπτωση δεν ασχολούμαστε;
  • Την διαχείριση  του μεταναστευτικού; Επίσης πως υποδεχτήκαμε στην  ΕΕ τους λευκούς Ουκρανούς σε  σχέση με τους υπόλοιπους πρόσφυγες. 

Και για να μην παρεξηγηθώ,  Δεν είμαι αντί-ευρωπαίος απλά θέλω μια ΕΕ με λιγότερη διαφθορά και περισσότερη δικαιοσύνη. Το ίδιο ισχύει όταν μιλάω για την χώρα μας. Είμαι πιο σκληρός με την ΕΕ και την Ελλάδα γιατί εδώ ζω.

• Like 1

1 hour ago, toxoths73 said:

χοππ να και ένας μέτοχος των άλλων!!!!!

Πίνω κάθε πρωί καφέ με τον Μπέζο και συζητάμε για την amazon & την blue origin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...